h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Lättpåverkad?

Publicerad 2009-02-28 14:48:47 i Allt-i-ett,

Vaknade av en mardröm imorse. Riktigt läskigt för det var någon som ville mörda mig. Vet inte om det var Män sm hatar kvinnor på bion eller boken Snömannen av Jo Nesbø som jag läste ut igår kväll som var anledningen.

Vanligtvis brukar jag ligga ganska stilla när jag sover, men det kan jag omöjligt ha gjort inatt för så här såg mina armar ut imorse.



Blåmärke och rivsår. Mördaren som var ute efter mig var nog inte att leka med. Tur hade väl jag som överlevde. Vilken pärs! Pust.

Välspenderade pengar

Publicerad 2009-02-27 23:50:35 i Allt-i-ett,

Klockan är 23:50 och jag är sjukt trött. Börjar bli gammal. Tänkte bara säga att filmen var bra. Mycket sevärd. Bara ett par detaljer jag skulle vilja ändra. Nej, är nog bara en. Men herre gud, det är väl en smaksak. Filmen gjorde boken rättvisa. Helt klart. Och både Michael Nyqvist och Noomi Rapace va grymma.

Inget mer att tillägga.

Jo förresten, jag fick inte ens nackspärr. Andra raden är inte optimal, men den funkar.

Nu sova. Snark.

Fredagsbio

Publicerad 2009-02-27 16:02:33 i Allt-i-ett,



Nu tar jag helg. Blir som för många andra bio ikväll. Män som hatar kvinnor såklart. Förbereder mig på nackspärr. Antar att man får det efter 2h 32m på andra raden i en stor sal. Men är det premiärkväll så är det. Och så är det.

Komsi-komsi

Publicerad 2009-02-26 23:10:52 i Allt-i-ett,



Hundmänniska som man är refererar jag direkt till kommandot för att hunden ska komma till en när jag trycker på HIT-knappen vid hissen. Jag tänker "Komsi lilla hissen. Jha, kom då". Eftersom jag bor på nionde våningen kan det ta ett litet tag innan hissen kommer. Då kan man bli otålig och tar därför till den lite mer barska rösten och ryter: "Nu kommer du HIT!". Och då brukar faktiskt hissen komma. Man blir glad och vill ge lite beröm "Så duuuktig du var nu lilla hissen. Jättebra. Jah, kom nu så åker vi".

Allt sker i mina tankar såklart. Vad skulle mina grannar annars tro; att det bor en schizofren människa i huset?

Uppsving

Publicerad 2009-02-26 16:13:37 i Musik/Video,



Har tyckt att Ica-reklamerna har tappat lite den sista tiden [läs: åren]. Inte lika roliga längre. Konceptet har blivit uttjatat. Men så kom de med denna och jag ändrade mig. Den är ju klockren. Fick mig tom att köpa en bok: I en annan del av Bromma av Martina Haag. Jag gillar henne. Hon är rolig.

Mitt alter ego

Publicerad 2009-02-25 21:59:35 i Allt-i-ett,



Var på inflyttningsgalejj hos en polare i helgen. Förutom alkohol, musik och trevligt sällskap var det Hello Kitty-gnuggisar och chokladcigaretter för hela slanten. Mer macho har jag nog aldrig varit. Har precis återhämtat mig.

P.S. Lägg märke till Star Wars-läsaren i bakgrunden. Jisses vilken fest det var! D.S.

His(s)nande händelse

Publicerad 2009-02-25 21:20:46 i Allt-i-ett,

Tog precis hissen. När jag klev in stod det en tjej där som hade varit i tvättstugan. Vi hejade på varann som sig bör. Inget konstigt. Man är ju grannar. Hennes mobil ringde och hon svarade. Var nog hennes pojkvän. Eller förresten, det vet ju jag absolut ingenting om. Vi kom till våning fem och tjejen skulle gå av. Då hände det märkligaste. Efter att hon knuffat upp dörren vände hon sig om mot mig och sa "Hej då!". Trots att hon pratade i telefon. Jag blev paff. Ställd. Men ändå lite glad.

Jag ska nog också börja säga hej då när jag kliver ur hissar. Om det är någon kvar vill säga. Det var trevligt.

Tog tillfället i akt?

Publicerad 2009-02-24 17:32:57 i ,



Som om Kronprinsessan Viktoria hittade sin Daniel via match.com.
Skulle inte tro det va. Eller?


UPDATE: Nu är annonsen ändrad. Det står inte längre Viktoria & Daniel, utan bara GRATTIS. Är inte det lite komiskt? Jag tippar på att Hovet har ringt och skällt ut match.com och fått dom att ändra annonsen. Man får inte utnyttja Vickans namn sådär. Begriper väl vem som helst.

Familjestöd

Publicerad 2009-02-23 22:09:17 i Allt-i-ett,



Det känns så skönt att veta att man har familjen på sin sida ändå. De vill alltid ens bästa. Huruvuda mitt rekommenderade doktorsbesök gäller barndomsminnet, dess påverkan på mitt dagliga liv, eller bara min ordvits förtäljer inte historien. Kanske en kombination? 

Hade jag rätt, rätt eller bara rätt?

Publicerad 2009-02-23 19:20:43 i ,



Jag kan erkänna att jag inte har sett The Dark Knight. Tvivlar absolut inte på att Heath Ledger gjorde en riktigt bra insats i den. Tror nog att han var grym som Jokern. Kan samtidigat inte låta bli att tro att jag ändå hade RÄTT! För visst skulle det inte varit lika självklart att han skulle få en Oscar om han fortfarande varit i livet? Men å andra sidan, kanske bara jag som är cynisk.

Släng det i väggen!

Publicerad 2009-02-22 19:04:12 i Allt-i-ett,



Får lite panik varje gång jag ska kasta ner sopor i sopnedkastet. Måste tänka till en extra gång "Är det verkligen soporna jag slänger nu?". Detta trots att jag sällan har annat än sopor i gamla Ica-kassar. För säkerhetens skull klämmer jag på påsen en gång och i samma ögonblick som jag känner att jag klämmer hål på en övermogen avokado kan jag släppa mitt tidigare krampaktiga grepp om påsen.

Vet inte om det är minnet från Rädda Joppe - död eller levande, som man såg på som barn. När just Joppe hamnade i sopnedkastet och åkte iväg med sopbilen. Som tur var räddades han i siste sekund på sopstationen, men jag har ingen lust på samma jakt efter mina ägodelar; därav min panikkänsla inför sopkastandet?

Vilken morgon!

Publicerad 2009-02-20 07:37:43 i Språkpolis,

Förlåt, men jag har faktiskt svårt för att ta folk på allvar när de läspar. Det satt precis ett gäng experter och tyckare i SVTs nyhetsmorgon och diskuterade Saabs framtid. Ena gubben läspade. Jag är ledsen, men allt han sa tog jag med en nypa salt. Varken litade eller trodde på det han sa. Störde mig mest.

Och nu kommer Åsa Rasmussen som ska hitta på sportlovsvädret. "Jaaa, hmmm... Jo, men i Lapplandsfjällen skulle det ju kunna bli hårdare vind" säger hon. Stör mig ännu mer.

Snart kommer väl Reinfeldt och säger att hans motto är Carpe Diem.

Glömska är inte bara mitt mellannamn...

Publicerad 2009-02-19 23:55:21 i Allt-i-ett,

Börjar bli lite rädd för mig själv just nu. Om jag hade varit hypokondrisk hade jag trott att jag haft en hjärntumör som var orsaken till min senare tids glömska. För det är inte bara tandkrämen jag glömt i det sista. Nej, det har hänt vid ett flertal tillfällen att jag glömt saker jag precis tänkt en extra gång på att jag absolut inte ska glömma.

Som imorse när jag packade ner en lampa i en papperskasse och ställde den vid dörren för att jag skulle ge den till en kompis på eftermiddagen. Kom på den först när jag satt på bussen fem minuter efter att jag gått förbi den i hallen.

Och igår när jag skulle gå ut ur omklädningsrummet på gymmet tänkte jag att jag inte skulle glömma mina skor som stod precis vid ingången. Det var först när jag var halvvägs över Liljeholmsbron som jag insåg att jag just glömt dem. Orkade inte gå tillbaks då, så de står fortfarande där.

Hände också när jag var på Ikea senast. Precis när jag la upp varorna på bandet tänkte jag "Kom nu ihåg att du har presentkort". Det gjorde jag också, just när jag slagit koden och köpet gått igenom. Då var det för sent.

Jo, det kan vara en slump att alla dessa händelser skett den senaste tiden, men mest rädd blev jag faktiskt ikväll när jag skulle fylla i mitt födelsedatum i ett formulär. Jag tvekade på datumet. "Är det den 27 eller 26 jag fyller år?" tänkte jag. Visst kom jag ju på det relativt snabbt, men bara det att jag tvekade! Att jag inte var helt säker. Är inte det konstigt? Ska man inte kunna det som rinnande vatten?

Kanske har jag en början till Alzheimers? Kan ju vara en tumör också. Men jag röstar på att jag bara är trött, stressad eller disträ. Mest troligt det senare. Kanske en kombination.

Jag går och lägger mig.

67 steg

Publicerad 2009-02-19 17:21:11 i Allt-i-ett,

Så långt har jag till skrivaren från mitt skrivbord. Inte långt? Låt mig ge er dagens scenario:

Jag skrev ut ett dokument. Ett A4-ark. Gick för att hämta det. Insåg då att jag var tvungen att korrigera en liten grej. Gick tillbaka till datorn. Gjorde korrigeringen. Gick återigen till skrivaren för att hämta det uppdaterade arket. Fann inget där. Förvånad gick jag tillbaks till skrivbordet. Hade missat att trycka OK. Osmart. Okejade och gick återigen till skrivaren. Hämtade dokumentet och traskade ånyo tillbaks till mitt skrivbord. 402 steg senare hade jag därmed mitt korrekta A4-ark.

Och folk säger att man inte får motion när man har kontorsjobb. Pyttsan.

Dela med dig, eller snåla

Publicerad 2009-02-18 20:46:38 i Samtal,



Nej, jag har inte tagit droger. Jag har lämnat blodprov för att bli blodgivare igen. Det känns bra att ge blod. En god gärning. Ni som inte testat - gör det: www.geblod.nu.

Tanten som tog provet för att testa mig för diverse blodsjukdomar, ni vet HIV, Hepatit C och sånt, ville gärna småprata. Blev såklart om vädret och så kom vi in på skidturer i fjällen. Löd ungefär såhär:
 
Blodtant: Usch, var det så där svinkallt ute nu också?
Jag: Jo, det var rätt så kallt, men sen är det ju vinter.
Blodtant: Ja, det är sant. Har du varit i fjällen nåt i vinter då?
Jag: Ja, faktiskt ett par gånger redan.
Blodtant: Jaha, var då då?
Jag: Det var i de norska fjällen. Vid Lillehammer.
Blodtant: Jaha, kommer du därifrån?
Jag: Nej.

Var ju trevligt att vi hann med tre meningar var innan frågan om huruvida jag var norska kom.

Inte förvånad

Publicerad 2009-02-18 16:41:08 i Allt-i-ett,



Varken Aftonbladet eller EMD förvånar mig. Minst Aftonbladet. Tänker ändå: Jaha, är det så de vill fiska rörster till Melodifestivalen på lördag. Lycka till pojkar! Sen scrollar jag vidare.

Besvikelse

Publicerad 2009-02-17 22:11:22 i Allt-i-ett,

Min mobil påminde mig om att jag inte skulle glömma att köpa tandkräm idag, så just därför kom jag ihåg det. Inte illa. Köpte den redan på lunchen. Vad jag dock inte märkte i affären, utan först nu ikväll var detta:



Tuben var inte helt igensluten i toppen. Nog för att jag tipsat om att man kan öppna tuben, men det är ju först när man inte får ut nåt genom att klämma. Övervägde att gå tillbaka till den, men jag måste ju ha tandkräm redan ikväll. Får försöka försluta den bäst jag kan själv.

Märk också väl att jag köpt Big Size denna gång. Smart!

Afrodans

Publicerad 2009-02-17 21:40:39 i Musik/Video,

Igår var jag på AfrodansSats. Eftersom det var första gången som jag shakade loss barfota till afrikanska trummor, ja på cd bara, fick jag inte med mig alla rörelser hela tiden. Det gick ändå förvånansvärt bra. Jag var riktigt imponerad över mig själv och kände mig som en urafrikan som aldrig gjort något annat innan. Ja, det var tills jag såg den där bruden som stod två rader snett framför mig. Hon rörde sig verkligen så som jag trodde att jag nyss hade gjort. Stora, kraftiga och häftiga, trots att tjejen var liten och nätt. Jag såg troligen ut som en förväxt hare med stukad fot och extrema spasmer i jamförelse.

Förtvivlad över min insikt fick jag trösta mig med att den mörka tjejen med gult hårband runt sitt fluffiga afrohår framför troligen hade det i blodet. Eller också hade hon bara varit på fler Afrodanspass än mig. Kanske en kombination.

Ge mig ett par gånger till så kommer jag att freestyla som lilltjejen i Panta Mera-reklamen:

Helena tipsar 2

Publicerad 2009-02-16 23:49:07 i Allt-i-ett,



När det är så lite tandkräm kvar i tuben att man måste trycka så hårt att fingertopparna vitnar kan man lätt bli irriterad. Själv hoppar jag jämfota i frustration när man äntligen får ut en liten "klutt" som snabbt åker in i tuben igen så fort man släpper taget med ena handen då man ska föra på det på tandborsten. Mitt tips är då att klippa upp tuben. Då har man enkel tillgång till tandkräm i ett par dagar till. Tills den är helslut. På riktigt.

För mig är det inte höjden av snålhet; det är höjden av glömska. Har tänkt att jag ska köpa ny tandkrämstub i fyra dagar. Kommer bara ihåg det på morgonen och kvällen. Imorn måste jag dock verkligen köpa en ny tub för det lilla som är kvar börjar torka ut. Skriver en påminnelse i mobilen.

Extratips (lite högre nivå): Klipp bara upp tuben högst upp. På så vis kan man försluta tuben så att tandkrämen som är kvar inte torkar ut inom de närmsta dagarna.

Hygienteknikerna utvecklas

Publicerad 2009-02-16 22:45:42 i Språkpolis,



Det känns så skönt att veta att det finns specialister inom alla områden där ute. Vad krävs för utbildning måntro? Räcker kandidatexamen? Kanske krävs magister ändå. Jag menar, man vill ju kunna lita på de som städar trappuppgångarna.

Vad är mest tragiskt?

Publicerad 2009-02-14 23:58:06 i Allt-i-ett,

- Att jag bloggat fyra gånger idag
- Att jag inte gått utanför dörren en lördag som också är alla hjärtans dag
(såvida inte balkongen räknas)
- Att jag hade tänkt göra fruktsallad, men klämde i mig sjukt mycket choklad istället
- Att när jag först skrev choklad stavade det sjoklad
eller
- Att jag fällde ett par tårar till The Perfect Man.

Kan inte bestämma mig, så jag går och lägger mig. Knappast det mest tragiska. Eller?

Borde inte

Publicerad 2009-02-14 22:48:37 i Allt-i-ett,

Helt otippat, Melodifestivalen var ingen höjdare. Ändå kollade jag.

Min mycket utförliga analys:

Lili och Susie
borde inte gjort comback.
Lasse Lindh borde inte försökt bli stor genom melodifestivalkonceptet, igen.
Jennifer Brown borde inte sjungit en så tråkig låt.
H.E.A.T. borde inte haft de kläder de hade.
Markoolio borde inte gett sig på en barnslig ballad.
Amy Diamond borde inte varit så ung.
Cookies 'n Beans borde inte litat på sitt gruppnamn.
Måns Zelmerlöw borde inte. Nej, han borde bara inte.


P.S. Petra Mede borde inte försökt så mycket. D.S.

Strategi på hög (?!) nivå

Publicerad 2009-02-14 21:38:17 i Allt-i-ett,

De som sätter tv-tablån är ju inte dumma. Nu, 21:35, när Melodifestivalen precis slutat och drygt tre miljoner svenskar zappar efter något annat att se på, börjar det som av en händelse nya program i, i stort sett alla kanaler. Okej, vissa kanaler har dröjt den vanliga niofilmen till 21:30. Men va tusan 5 min på en film är ju inget, dessutom brukar reklamkanaler sällan börja precis när dom ska.

21.35 SVT1 Brottskod: Försvunnen
21.35 TV3 The perfect man
21.30 TV4 Bruce den allsmäktige
21.30 TV4+ Wallander: Svaga punkten
21.35 Kanal 5 Flashpoint
21.35 TV6 Constantine

Jag trodde att jag skulle välja fyrans film, men just nu känner jag för trean. The perfect man. En idealisk film för en singel som sitter ensam hemma på alla hjärtans dag med ett glas, okej flaska, rött och en, okej två, chokladkakor.

Nämnde att jag inte är bitter va?

Halvrätt och halvfel

Publicerad 2009-02-14 14:34:09 i Allt-i-ett,



Jag hade rätt på handstilen! Tur att jag tog med mig en vinare och lite ekologiska geléhjärtan igår när jag besökte avsändaren. Visserligen drack jag själv upp hälften av vinet och åt upp en god del av alla hjärtan, men det är ju ändå tanken som räknas. Gott var det.

Angående Nallebudet hade jag däremot fel. Det var ju sötaste söt ute i Vaxholm som skickat mig den otroligt gulliga nallen. Med hjärta, ros och allt. Påminde mig om den här dagen för ett par år sedan då vi satt i Kalmar och planerade våra framtida bröllop. Det skulle vara chokladfontäner, isskulpturer och sjukt mycket egofokus. Haha. Singlars patetiska drömmar. Det var tider det.

Singel som man (fortfarande) är har man inga planer för kvällen. Eller jo, jag ska nog dricka lite rött och se på Melodifestivalen när alla andra har myskvällar med sina respektive. Bitter? Nej, inte alls. Jag har ju mitt vin. Och choklad. Det är ju bättre än sex sägs det. Kvällen är räddad.

Garderar mig

Publicerad 2009-02-13 20:41:31 i Allt-i-ett,



Ska och besöka min kära vän på andra sidan Årstaviken nu och därmed tänkte jag att gardera mig. Om min tidigare gissning skulle vara rätt menar jag. Fel kan det ju inte bli. Ekologiska geléhallon och rödvin vill väl alla ha.

Nu går jag!

Post

Publicerad 2009-02-13 20:38:46 i Allt-i-ett,

Var och hämtade posten precis. Bland reklam och några räkningar låg ett par överraskningar.



Tyvärr får jag inte öppna det förrän imorn, men det rycker ganska mycket i mina nyfikna fingarar. Iofs står det inget om att man inte får öppna kortet idag, men jag kan tänka mig att det är ett alla-hjärtans-dagkort. Har också mina små tankar om vem dessa kan vara ifrån. Men helt säker är man ju inte, även om kortet avslöjas lite av handstilen.

Min högt kvalificerade gissning, baserad på historiska händelser (med risk för att göra bort mig): Kortet är från en kär vän på andra sidan Årstaviken. Nallebudet kommer nog från en gravid tjejen i sydöstra Sverige.

Hotellbäddning

Publicerad 2009-02-13 16:23:52 i Allt-i-ett,

Jag har bott på hotell nu i veckan och jag förundras varje gång jag kommer in i ett hotellrum och de har bäddat på följande sätt:



Varför? Det är ju inte snyggt samtidigt som det är otroligt opraktiskt. Jag trodde alltid att det var det ena eller andra som gällde. Men jag ser varken snyggheten eller det praktiska i det hela. Att bädda täcket åt fel håll gör ju att täcket ser för kort ut samtidigt som man måste både packa upp OCH vrida på det. 

Min slutsats: Att det är minst tidskrävande för de som städar. De rullar liksom bara ihop täcket ett par gånger. Det måste ju vara så. De sparar tid. Jag tror på det.

P.S. Om man vill, kan man ju se bäddningen som praktisk för städarna, men självklart ser jag det hela ur en gästs perspektiv. D.S.

Utmaning genomförd!

Publicerad 2009-02-08 17:26:08 i Allt-i-ett,



Datum: 31 mars 2007
Plats: I taxi på väg till Kipepeo Beach, Dar es Salaam, Tanzania

Jag hade tänkt att skriva nåt fyndigt om att taxichauffören bara såg framåt, mot framtiden och att han ville beslysa detta genom att ha en en liten backspegel. Självklart var det inte alls så, utan mer troligt hade väl backspegeln bara gått sönder och ersatts med den första bästa. Inte alls skoj att varken skriva eller läsa om. Bilden i sig är väl ganska rolig, så vi låter den tala för sig själv. Det gör vi.

P.S. Jag hade gärna valt en annan bild på en kompis, men då är risken (chansen) att jag inte skulle vara i livet länge till relativt stor. Ville inte ta chansen. Tyvärr? D.S.

Utmanad!

Publicerad 2009-02-08 17:18:19 i Allt-i-ett,

Är anti det mesta vad gäller kedjebrev och andra skicka-vidare-grejer. Jag är väl uppe i cirka femtioelva års otur, ingen chans till varken förmögenhet, förhållande eller vänskap. Jag är körd helt enkelt.

Så blev jag utmanad av Izzi. Med följande regler:

* Gå in i mappen Mina bilder (eller den mappen där du har dina bilder)
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade!

Eftersom jag har bilder lite här och där kikade jag på den aktuella bilden på de olika ställena innan jag bestämde mig. Ena bilden kunde faktiskt kvalificera sig för ett inlägg på bloggen, så så blir det. Jag antar utmaningen! Det är ju faktiskt en rolig grej. Jag spelar dock inte helt efter reglerna, eftersom jag inte har så många att utmana. Men det blev fyra personer iallafall: Malin, Jennie, Martina och Rebecca. Inte illa det.

Meeeeeeeeen!

Publicerad 2009-02-07 00:57:23 i Språkpolis,

Just nu stör jag mig på folk som i skrift vill visa att man drar ut på orden, fast gör det på fel sätt. Jag tycker självklart att det är helt okej om man skriver JAAAAAAA! Det ger ju en annan klang och uttryck än bara Ja! Men när man skriver ut bokstäver som man inte kan dra ut på, då blir jag irriterad. Trots att jag vet att det inte går, försöker jag ändå ljuda orden som folk skriver fel, i hopp om att det kanske har skett en revolution. Det har det aldrig. Funkar lika dåligt varje gång.

Försök uttala dessa utan att bli irriterad:
Ljjjjjjjjjjjjjjjjuuuuuuuuuggggggggg
KKKKKKaaaaaaannnnnsssssskkkkkkkkeeeee
Paaaaappppppppppaaaaaaa

Går liksom inte. Finns ingen som kan dra ut på G, K och P. Glöm det.

Hur tänker folk när de skriver så? Troligen inte alls. Tyvärr.


P.S. Ett av exemplen är tagen direkt från Facebook. Jag låter vilket vara osagt, men det var det som la grunden för inlägget. D.S.

Alla har råd! Yes?

Publicerad 2009-02-04 22:49:51 i Allt-i-ett,




Om du betalar 1907,- i månaden i 24 månader äger du efter två år denna fotölj:



Värt det? Knappast!


P.S. Dessutom har de räknat fel. (24 x 1907) - 47170 = 598. Alltså är kreditkostnaden 598,- och inte 1095,-. Såvida de inte tar en startavgift på 497,- vill säga. D.S.

Flyttskador

Publicerad 2009-02-04 11:26:16 i Allt-i-ett,

När jag diskade en vas i helgen sprack den. Bara sådär. Ingen förvarning. Skar upp fingrarna på flera ställen, men djupast [läs: mest smärtsamt] blev det på min pekfinger här:


Blödde som tusan! Okej, jag fick inte blodbrist och blev yr, men diskvattnet blev lite rosa iallafall. Hursomhelst har jag haft plåster på i ett par dagar. Och jag har insett att det finns ett problem med plåsteranvändning. Visserligen slutar det att blöda rätt så fort, men läkningen däremot. Den låter sig inte skyndas. Ser ni på bilden? Det blöder inte, men huden vill liksom inte läka ihop. Det är som ett öppet sår som slutat blöda. Men då läkningen tar tid får man se det på den ljusa sidan; det kan vara rätt snyggt med plåster ändå.


Även om jag gillar plåster, hade jag för närvarande inte kunnat ha det på alla mina sår på händerna. Efter upprivandet av kartonger och flyttandet av möbler har jag inte mindre än 13 sår på händerna. Vet inte riktigt hur jag har lyckats, men det har jag. Tummen verkar vara den som har fört lite extra otur med sig.


Ändå kan ni se att den inte alls sitter mitt i handen. Sitter ju där den ska. Underligt nog.

Min mörka sida

Publicerad 2009-02-03 22:16:38 i Allt-i-ett,

Jag följer en del bloggar. Bloggar jag tycker är bra förstås. Men något jag finner högst underhållande är inte alltid att läsa vitsiga inlägg om sjukt smarta tankar, utan att läsa dåliga bloggar. Dåliga bloggar av folk man känner. Känner är kanske fel ordval, snarare folk man har känt, är bekant med eller bara känner till. Folk man vet vem är iallfall. Där har vi underhållning på hög nivå. Självklart läses dessa i smyg. Jag har ett par som jag följer. Galet skoj. 

Man skäms liksom för att man vet att de tror att folk tycker att det de skriver är bra. Själv vet man bättre. Det är askasst. Man läser i smyg och skrattar inombords; långt ifrån med, utan helt och hållet åt. Utan att de har en aning om att man ens läser deras korkade rader.

På samma sätt spanar jag på folk från förr på facebook; klasskamrater från grundskolan, flammor från tonåren och folk från hemtrakten. Otroligt underhållande. Visst njuter man lite inombords när man ser att en gammal pojkvän dejtar en ful brud? Eller att viktigpettern från klassen flippar burgare på Burger King. Jag hånskrattar.

Ibland är jag en ond människa.

Helena tipsar

Publicerad 2009-02-01 21:11:02 i Allt-i-ett,

Är inte kläderna i torktumlaren torra när tvättiden är slut? Lägg då ut dom på badrumsgolvet och dra då på golvvärmen till max. Torrt inom kort!



Förutsättningar: Golvvärme och rent badrumsgolv


Note to self: Skriv upp torkställ på inköpslistan.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt