h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

SEMESTERDAG #25: Först var det frukost på ...

Publicerad 2011-07-31 19:40:18 i Allt-i-ett,

img_9394 (MMS)

SEMESTERDAG #25: Först var det frukost på ballen. Sen bok på ballen. Nu, sushi på ballen. Sen antagligen bok igen. Man skulle nog inte kunna utnyttja en balkong mer än vad jag har gjort idag. Ja, det skulle väl vara om jag avslutningsvis sover här inatt också.

SEMESTERDAG #24: Tidigare idag idiotförkla...

Publicerad 2011-07-31 02:26:00 i Allt-i-ett,

img_3137 (MMS)

SEMESTERDAG #24: Tidigare idag idiotförklarade jag mig själv för att jag tog cykeln när jag skulle göra ärenden, och inte bilen. Möjligen lite korttänkt sådär i förväg. Men oj vilken trevlig kväll det blev ändå. Man måste inte vara många och dansa på borden för att det ska klassas som en lyckad fest - iallafall inte när man fyllt 28. Tack ELITEN för en grymt trevlig kväll.

SEMESTERDAG #23: Lämnade sköna Töcksfors m...

Publicerad 2011-07-30 01:09:28 i Allt-i-ett,

img_5527 (MMS)

SEMESTERDAG #23: Lämnade sköna Töcksfors med familj, till fördel för lika underbara Stockholm med kära vänner. Mötte upp för ett par öl i solen (yes, verkar som om jag tog med den stora gula, varma härligheten hem från semestern), sen blev jag bjuden på middag, där jag hamnade i försvarstal för världens alla meteorologer. De oförutsägbara utfallen för en semesterdag är guld värda. Iallafall denna.

SEMESTERDAG #22: Ett försenat födelsedagsf...

Publicerad 2011-07-28 22:40:50 i Allt-i-ett,

img_5339 (MMS)

SEMESTERDAG #22: Ett försenat födelsedagsfirande med släkten. Zacharias fick förvisso mesta uppmärksamheten; det även från mig. Som tack(?!) fick jag en varm överraskning när jag bar honom - en nerkissad tröja. Lite osäker på hur jag ska tolka det bara. Dåligt? Bra? Han måste ju trots allt ha varit avslappnad, så låt oss säga att det var det sistnämnda ändå. Vi enas om det. Bra.

Grottbad

Publicerad 2011-07-23 12:59:36 i Allt-i-ett,

I spetsen på Italiens klack badade vi i grottor. Där det sprutar vatten, simmade vi in. Sjukt häftigt.

SEMESTERDAG #7

Publicerad 2011-07-13 22:56:03 i Allt-i-ett,

Yttreligare en dag på stranden. Luftmadrassen som inköptes på morgonen gjorde min dag. Plaskade mest runt där ute i havet och hade det fantastiskt. Dagens bild är på en albansk farbror som gjorde gymnastiska övningar på stranden. Vigare gubbe får man leta efter.

SEMESTERDAG #6

Publicerad 2011-07-13 00:17:34 i Allt-i-ett,

Eftersom dataroaming tydligen är svajndyrt i Albanien, blir det inga bilder på ett tag (måste ju koppla på det för att få iväg MMS).

Tänk er här en bild från vår hotellrumsbalkong - allt man ser är havet. Vad det kostar? Cirka 30 Euro per natt. För båda två. Vet inte hur vi ska palla priserna i Italien sen. Men där kan jag antagligen lägga upp bilder. Men för att stilla ert nyfikna sinne, lägger jag upp mina semesterbilder på fejjan istället. I den mån jag kommer åt wifi.

SEMESTERDAG #5

Publicerad 2011-07-11 22:31:11 i Allt-i-ett,

Har skulle ni egentligen sett en bil pa en strand. Eller en drink. Eller galen busstur. Eller en ruinby fran fore kristus. Eller en tokig taxichaffis. Eller en restaurang i totalmorker. Eller en solnedgang fran ett berg. Eller femtioelva olika hoppbilder.

Det var en enkel summering av denna dag.

SEMESTERDAG #3: Efter att ha vandrat runt ...

Publicerad 2011-07-09 13:46:10 i Allt-i-ett,

img_3238 (MMS)

SEMESTERDAG #3: Efter att ha vandrat runt i Corfu Town, i väntan på färjan till Albanien, hittade vi en härlig strandkant. Här ska vi husera tills det är dags för avfärd österut. Varmt är bara förnamnet. Men märk väl - vi klagar INTE. Än.

SEMESTERDAG #2: Idag är dagen. Sitter i en...

Publicerad 2011-07-08 20:17:40 i Allt-i-ett,

img_1455 (MMS)

SEMESTERDAG #2: Idag är dagen. Sitter i en bar på Oslo Lufthavn. Vår destination ikväll är Korfu. Men få av våra medresenärer anar vår egentliga destination; Albanien och Italien.

P.S. Jag har en känsla av att det kommer att funka dåligt att blogga från Albanien, men jag ska göra mitt bästa. Promise! D.S.

NU har min semester börjat. Det blev inget...

Publicerad 2011-07-06 18:34:10 i Allt-i-ett,

img_7952 (MMS)

NU har min semester börjat. Det blev inget vin, utan en svalkande drink. SÅ värd det (enligt mig själv).

From imorn börjar semestern på riktigt, då ska jag posta en bild per dag (med reservation för att tekniken kan strula) som är helt ämnad att göra folk avundsjuka. Likt denna. 35 stycken kommer det att bli. Åh, nästintill overkligt.

Ni kan va lugna, jag jobbar fortfarande. H...

Publicerad 2011-07-06 15:29:16 i Allt-i-ett,

img_6672 (MMS)

Ni kan va lugna, jag jobbar fortfarande. Har bara tagit en liten fikapaus i mitt avbockande; svartvinbärssaft och waferkex. Känner mig som sju år igen. Fast ändå inte. Hade hellre haft en mazarin eller bridgeblandning att fikat på. En kaffe hade varit fint också. Eller vinet - redan nu. Men man tager det man haver. Jag hade saft och kakor. Vinet får vänta.

Sista dagen på jobb innan semestern arbeta...

Publicerad 2011-07-06 12:48:24 i Allt-i-ett,

img_3279 (MMS)

Sista dagen på jobb innan semestern arbetar jag från min balkong. Tro inte att jag jobbar mindre för det. MEN, så fort jag har skickat iväg de femtioåttatusen mejl jag ska, kan jag bara slå ihop datorn, hälla upp ett glas vin och njuuuta. 

Så, skulle vi kunna snabbspola fram tiden sisådär fyra timmar nu? Går alla med på det? Är nämligen sjukt sugen på vin. Och semester dårå såklart.

All min tillit till yr.no i detta nu

Publicerad 2011-07-06 10:34:45 i Allt-i-ett,

Jag surfar in och kollar vädret på några platser som jag ska besöka de närmsta veckorna. Vädret ser ju ut att vara, hur ska jag uttrycka det - STABILT.

Sarandë, Albanien (anländer på lördag. whoop-whoop)


Vlorë, Albanien


Brindisi, Italien


Monopoli, Italien


Vad var det nu Ledin sjöng?

Inte ett moln, så långt ögat kan nå. Inte en droppe regn på hela dan
.

Ja, men vi nynnar på den då.

ALIT: T-3 days

Publicerad 2011-07-05 11:05:02 i Allt-i-ett,

img_9659 (MMS)

Länge sedan jag lät er ta del av min nedräkning (men det betyder inte att jag själv inte har räknar dagar, nästintill timmar). Men ni kanske rent av har glömt  bort att jag ska på semester till Albanien och Italien? Men serrni, då har ni tur, för det kan jag påminna er om - ungefär hur många gånger som helst. Så idag är det alltså futtiga tre dagar kvar. Hur hög är avundsjukan på en skala 1-5? Jag skulle tippa en fyra idag. Om tre dagar, en femma. Rätt?

2 in 1

Publicerad 2011-07-05 09:24:00 i Allt-i-ett,

Hann inte äta frukost hemma, så sprang förbi mitt lokala konditori. Eftersom de precis öppnat och inte hade något i disken ännu, bad jag om en ost- och skinkfralla. Snubben gick in i köket och kom ut med DEN HÄR:



Kan ju kanske vara DEN STÖRSTA FRALLA någonsin tillverkad. Ni kanske inte ser det, men den täcker ju ta mig tusan hela mitt tangentbord, som i sig inte är litet.

Men skönt, då var ju lunchen fixad för idag också.

Slutsats: Aldrig mer. Antagligen.

Publicerad 2011-07-04 20:18:00 i Allt-i-ett,

Mina föräldrar är på semester uppe i Lofoten, Norge. När mamma ringde mig häromdagen frågade jag givetvis om hur det var.

Jag: Har ni haft det bra då?
Mamma: Ja, det har varit bra.
Jag: Så bra.
Mamma: Men vi åker nog inte tillbaka. (paus) Ja, om inte du flyttar hit. Då kommer vi ju och hälsar på.
Jag: Eeh... Ja, men tack. Det var ju... jag vet inte... snällt?
Mamma: Men jag tror inte att du kommer att flytta hit.
Jag: Nej, mamma. Det tror nog inte jag heller.

Särskilt med tanke på att jag inte har någon koppling what so ever dit upp. Man brukar ju undra var barn får allt ifrån; i detta fall undrar jag faktiskt var mamma får allt ifrån.

Det är ju ändå sommar nu!

Publicerad 2011-07-04 00:07:09 i Allt-i-ett,

Idag städade jag inte bara, utan lät också vintern lämna min lägenhet.

Jag gick till exempel upp med vinterjackan och -kängorna på vinden. Samtidigt passade jag på att ta med mig längdskidorna, eftersom jag antar att det inte kommer att komma någon snö under de närmsta månaderna. Sen slog jag av golvvärmen på badrummet. Och DET är stort om något.

Sen vet jag inte om det är oetiskt eller vad man ska säga, men ni vet alla de där bilderna på söta barn i tomteluva som man får i december, de sitter inte längre på kylskåpet nu. Scch, don't tell the parents.

Och om tre dagar tar jag semster.

Träffade iaf andra människor i tvättstugan

Publicerad 2011-07-03 21:45:00 i Allt-i-ett,

Tack och lov att det var mulet, blåsigt och inte särskilt varmt ute idag. Då kunde jag, utan dåligt samvete, ägna mig åt hushållssysslorna jag tänkt mig. Och inte behöva gå ut. Alls.

Jag hittade soffan. Den var skön. Kände att jag var tvungen att titta på Vem-vet-mest-maraton, för att blir lite mer allmänbildad. Inte för att jag inte pallade att dra fram dammsugaren. Nej nej. När det var slut inbillade jag mig att jag var intresserad av tennis. Och är man det, bara MÅSTE man ju se Wimbledonfinalen. Jag la märke till hur Nadal inför varje serv drog ut kallingarna som verkade vara extremt nyfikna. Kunde han inte fått ett par skönare kallingar ändå? Det var det jag tänkte på.

När även tennisen var slut, fick jag bara varsågod att ta mig själv i kragen. Fanns ingen utväg. Skulle efter det kalla mig ganska effektiv ändå. Jag tvättade ungefär femtioelva kilo tvätt (Gah. Tråååk.), samt dammsög, dammade och skurade badrummet.

Nöjd? Nöjd.

Klockan är fem, och jag är hemma. Timmarna...

Publicerad 2011-07-02 05:08:42 i Allt-i-ett,

img_9914 (MMS)

Klockan är fem, och jag är hemma. Timmarna på Patricia var onekligen underhållande, på nåt märkligt sätt. Har aldrig dissat så många människor på så kort tid. Vi sköt högt som lågt (fast de flesta var riktiga lågmärken ändå).

Liksom skrikiga ungar kan vara preventivmedel, så var dessa timmar, eller snarare syner under timmarna, motmedel för att någonsin dricka sig berusad igen. Jisses.

Dagens superdupermegatuffa outfit: Svart l...

Publicerad 2011-07-01 16:48:06 i Allt-i-ett,

img_7838 (MMS)

Dagens superdupermegatuffa outfit: Svart linne, trasiga jeans (ja pappa, jag köpte dom så), vita Converse och cykelhjälm. Här ska's det på AW.
 
P.S. Givetvis knäpper jag hjälmen när jag cyklar. Det är bara när jag går runt i den UTAN att cykla som jag vill ha en lite mer relaxad stil. Ba'satte ni vet.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt