h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

BH

Publicerad 2010-02-26 16:21:26 i Språkpolis,

De flesta av mina kollegor är norska. Språkmässigt har det aldrig varit något problem. Jag förstår dem och de förstår mig. Jag är, enligt såväl mina norska som svenska medarbetare, ganska svorsk av mig. Får väl tacka (?!) mina uppväxtår i Töcksfors och min halva släkt för det.

Men när jag snackade med en kollega via MSN idag tog det ett par sekunder innan ljuset gick upp för mig och jag förstod vad hon menade:


"BH?! Skrev hon fel? Hon kan ju inte mena underkläder. Var det kanske en bokstavskombination för en MSN-figur som inte lyckades? Eller vad menar hon?"

Det hann jag tänka innan poletten trillade ner.

BH = Bare hyggelig.

Såklart - vad annars?

Upprepningar i vardagen

Publicerad 2010-02-25 21:52:46 i Scenario,

I dagarna har jag upptäckt tre återkommande scenarion i mitt liv. Saker som alltid sker. Det slår liksom aldrig fel.



1- Sopberg! När jag väl inser att det är dags att besöka återvinningsrummet nio våningar ner är det så mycket att jag måste gå flera vändor till hissen. Blir förundrad varje gång över hur mycket som egentligen får plats där under diskbänken.


Note to self: Ta en påse då och då INNAN den blir överfull och ta vägen genom återvinningsrummet ut istället för vanliga entrén.


2- Uppklippt tandkrämstub. I tre dagar pressar jag fingertopparna vita i kamp om att få ut lite tandkräm på borsten. Sen vet jag att jag kan klippa upp tuben och ha tandkräm i ytterligare ett par dagar. Först andra dagen efter uppklippningen tar jag mig till butiken och köper ny. Imorn är den dagen.


Note to self: Köp två tandkrämstuber och därefter en ny varje gång den första är slut. Därmed behöver jag aldrig mer klippa en tub.


3- Döda växter. Måste bara inse att jag inte kan hålla växter vid liv. Den här stackaren gav jag upp för ett par veckor sedan. Nej, snarare en månad. Kanske två. Egentligen insåg jag redan när jag köpte den på Ikea att det var som kört. Nu är den hursomhelst sprödare än de där torkade rosorna man hade i bokhyllan som fjortis.

Note to self: Köp aldrig krukväxter som kostar mer än tvåsiffrigt. Det är inte värt det.

Efter 12 timmars paus från Facebook

Publicerad 2010-02-25 17:12:54 i Språkpolis,

En hel orgie av versaler, utdragna vokaler och multipla skiljetecken röande OS mötte mig när jag loggade in på Facebook imorse. Man hade liksom inte behövt sett herrstaffetten eller hockeyn själv. Hade räckt att gå in på Facebook för alla detaljer.

Jag ville bara dela med mig. Varsågoda:



Ok that was about enough - I'm no longer Swedish! Where can I get a Finnish citizenship??

Är nöjd med att ha vaknat kl 6 - det var sjukt värt!

Nu känns det som jag gjorde ett klokt beslut att sova i natt och strunta i hockeyn..

Jahapp, då var det ingen idé att följa os längre då...

Saaaaaaaaaaatan!!!

I mitt nästa liv ska jag bli totalt ointresserad av sport, livet måste va möe enklare så..... FY FAN!!!

Faan....

där var det roliga slut...

känner att jag börjar bli lite nervös vad det gäller utgången i matchen...

Älskar att kunna kolla hockeyn och följa OS via min kära Iphone...

Kom igen nu Sverige!!!!

Jaja, ser på tv 1 min till sen blir de sportradion för hela slanten på jobbet(mp3spelaren) för på mitt jobb har vi bara P4 värmland radios... Sanslöst men så är de..

Ser på ishockey

SWEEEEEEEEET!!!!!!!!!!

Där fick du Northug!! :D

SVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRJE!!!!

Ja jävlar:))))

GULD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TACK Grabbar!! Äntligen Södergren, belöningen efter alla motgångar!!! Sverige!!!

GULD GULD GULD.... UNDERBART! + ATT CHELSEA LIGGER UNDER...

Fan va bra:):)

Men JAAAAAA!!!! So long Snotugg!!! :)

Hellner är chef

Svenskarnas prestation gör mig lycklig! ÅH jag ryser!!!!

Tror ja har mer puls än Hellner inför avslutningen:(

Champions League på TV och skidorna på datorn... Vem sa att killar har dålig simultanförmåga???

Svenska herrarna kör underbart i stafetten!!



Tack till: Daniel x2, Lisa, Anders x2, Madelene, Therese, Alexander, Johan x2, Jonas, Markus, Christoffer, Andreas, Joakim x2, Lars och Erik.


P.S. I brist på plats har jag valt att INTE redovisa kommentarera till alla enskilda satausuppdateringar. D.S.

Kan INTE sluta fundera

Publicerad 2010-02-24 17:35:25 i Allt-i-ett,

4bcd1d3d6fe10ae0ca2314c88d60f5a3.png


På väg till jobb idag gick jag som vanligt över Årstaviken. Ja, på bron som går över såklart, inte på själva isen. För som ni ser på bilden är det en uppkörd farled för båtar där. Brukar se den där isbrytaren som passerar, men inte idag och det stör mig. Stör mig väldigt mycket dessutom. För ser ni också på bilden att det är som en liten tarm av uppkörd is till vänster. En smal kort bit.

Hur gick det till?

Måste ju ha kört in en bit, sen backat ut, för att åter fortsätta i rätt riktning. Why? Var kaptenen full? För mycket tid och således tidsfördriv? Missbedömdes bara riktningen? Eller ville de helt enkelt skapa huvudbry för en sån som jag? Om det är det sistnämnda, kan jag meddela att det fungerade. Kan liksom inte släppa det. För hur gick det till - egentligen?

Att slänga pengar i sjön

Publicerad 2010-02-21 21:12:24 i Scenario,

Jag hyrde en film igår, "He's just not that into you". Riktig tjejfilm. Det var det jag var sugen på. Något lättsamt och underhållande.

Men jag kom mig dock inte för att se filmen igår, så därför fick jag göra det idag. Kostade visserligen bara 29 kronor, men man vill ju se en film man hyrt ändå. Satte därför på filmen på eftermiddagen. Men så inser jag; jag har ju redan sett filmen. På planet från New York i somras. SÅ stora intryck gjorde den alltså på mig.

Eftersom jag inte hade bättre för mig, valde jag att se på den ändå. Igen.

När jag sett klart filmen gick jag ner till Ica för att lämna tillbaka den. Men så inser jag; klockan är halv sju. Filmen skulle lämnas in senast 18:00. Jag fick således en straffavgift - på 29 kronor. Tjejen i kassan var på en liten power trip och det riktigt lös skadeglädje i hennes ögon när hon tog betalt. Visserligen ingen jättesumma. Men det känns ju lite onödigt att hyra en film man redan sett för 58 kronor. Särskilt när man kan hyra en film man INTE sett för halva priset.

Man kan inte vara smart jämt.

Mitt elaka alter ego i sitt esse

Publicerad 2010-02-20 14:17:22 i Språkpolis,

Jag läser sporadiskt en del gamla bekantas bloggar. Antagligen utan deras vetskap. Liksom de kanske läser min.

Gick in på en tjejs blogg som jag inte läst på länge. Vanligtvis brukar den faktiskt vara riktigt tråkig, men den här gången fick jag mig ett härligt skratt. Det var dock inte hennes avsikt. Med risk för att samma tjej kanske läser min blogg och eventuellt inte kommer att se det komiska i det jag skrattade åt, kan jag ändå inte låta bli att berätta. Det är för bra för att inte vidareförmedlas.

Kanske har jag nu byggt upp en förväntan hos er på något mycket underhållande, men jag vill förvarna om att det här är låg humor som bygger på andras, i detta fall den gamla bekantas, okunskap alternativt missförstånd. Humor i min smak med andra ord. Eller jag menar – humor i mitt alter egos smak. Själv är jag snäll. Alltid.

Det roliga: Tjejen önskade att hon hade en walking closet.

Mohaha. Walking closet.

Och visst förstår jag ju att hon egentligen menar en WALK IN closet, men kan samtidigt inte hjälpa att jag får bilden av en garderob som traskar runt hemma i hennes lägenheten. Hade kanske varit lite underhållande i sig, men också ganska opraktiskt enligt mig.

Och visst kan jag också förstå att man lätt missförstår vissa ord som man oftast bara hör och inte ser stavning på. Särskilt utländska. Men hur tänker man med walking closet? Gående garderob. Kanske att man kan gå runt inne i garderoben.

Men ändå, kan inte få bort bilden av den vita avlånga garderoben som fått ben och skuttar runt hemma. Jag ser den som en seriefigur som inte bara fått ben, utan även armar med Musse Pigg-händer, svarta prickar till ögon och en stor glad mun. När den går runt glappar dörren och kanske ett par strumpor trillar ut. Ibland är garderoben lite busig och springer bort när man vill hämta kläder. Ibland står den i köket och umgås med kylskåpet som själv inte fått turen att få ben.

Begreppen ’att ta med sig hela sin garderob på resan’ och ’att inte kunna leva utan dito’ får en helt ny innebörd.

Å vad jag med skulle vilja ha en walking closet.

Dagens frukost

Publicerad 2010-02-19 10:25:44 i Allt-i-ett,

58f53d13bbcd30782bd0f31817fb5b8c.png

Eller, det är iallafall det första jag intar idag. Latte och en kanellängdsbit. Mindre bra kanske. Men låt oss kalla det fredagsfika istället, så kan jag låtsas att jag åt en nyttig havregrynsgröt till frukost. Bra så.

Kom på en sak!

Publicerad 2010-02-18 18:25:44 i Allt-i-ett,

Vet att jag tjatar lite om facebookuppdaterinar här nu, men jag kom på en sak.

Jag HAR ju faktiskt blockerat EN persons uppdateringar på Facebook. Orkade inte hålla koll där. Hon skrev (antagligen skriver) bara om hur dåligt allt var (antagligen är), hur dåligt hon mådde (antagligen mår) och hur elaka alla var (antagligen är och då även, enligt mig, ytterst befogat). Hon spred (antagligen sprider) helt enkelt alldeles för mycket dålig energi.

Avreaktion deluxe

Publicerad 2010-02-18 16:08:26 i Allt-i-ett,

Läste det jag skrev igår. Kanske var jag lite otydlig. Gör det hela kanske ännu mer otydligt nu, men låt mig ändå försöka att förklara.

Självklart kollar jag också på OS. Jag hejar. Håller andan. Spänner mig. Drabbas av glädjetårar. Får gåshus. Ståpäls. Kalla det vad du vill. Blir frustrerad då marginalerna är på fel sida. Jag bryr mig också. Helt klart!

Antar att det kanske inte är faktumet att folk facebookar samtidigt som de kollar OS som stör mig (gjorde jag ju själv), utan snarare att jag stör mig på vissa personers förutsägbarhet när det kommer just till kommenterandet; särskilt via msn- och facebookstatusar. Visst är det så att innan man ens loggar in, vet man vem som har kommenterat vad. Och det är nog det som stör mig - att det alltid stämmer. Alltid.

Det är ju som med de dagliga standardkommentarerna man möts av via alla möjliga statusar. Alltid från samma personer. Alltid samma trista innehåll. Här snackar vi extremt värdelös information. Långt ifrån underhållande. Det är uppdatering från tjejen som varje dag berättar om hon jobbar öppning, dag eller stängning. Om hur hon ska på fika hit eller dit, här eller där, med den eller den. Så har jag han som alltid vill berätta om hur långt han sprungit, hur fort det gått och hur mycket han svettats på spinningen. Sen hon som berättar om VARENDA steg hennes tvååring tar. Gärna med foton från då lillen fyllde två år, tre månader och fyra dagar. De tröttnar aldrig och jag antar att de tror att folk bryr sig.*

Och utöver dessa numera vardagskommentarer, ska man alltså även stå ut med alla lika förutsägbara OS-kommentarer. 

107 nya uppdateringar. Två från tjejen som ska fika med bror innan hon sen ska jobba stängning. En från killen som 'bara' sprungit 7,5 km på 36 minuter, men det för att han är förkyld. Såklart! Återstående 104 uppdateringar består av versaler, utropstecken och många långa vokaler som alla rör OS. "KALLAAA!!!!!" "JÄVLAR VA BRAAAA!!!!" etc etc.

Det är ju härligt att alla är så engagerade, men visst är det lite härligt att störa sig ibland också.




* Jo, jag vet att man kan blockera uppdateringar från specifika personer på facebook. Men något inom mig vill ändå läsa dem. Det är den där skvallertanten som bor i mig. Hon som är rädd för att missa något. Och hon som älskar att störa sig. Hon som älskar att skratta åt, enligt henne, tragiska människor. Som en drog är det. Att veta och kunna störa sig.

Ungefär som för alla er som kommer hit. Ni stör er - men kan ändå inte låta bli att läsa. Visst?

Heja Sverige!

Publicerad 2010-02-17 22:43:26 i Allt-i-ett,

Förundras [läs: stör mig] över alla som nu under OS sitter och ger kommentarer via sin status på Facebook. Helst under själva loppen. Först är det "KOM IGEN NU!!". Så kommer "KÄÄÄMPAAA". Och sist "JAAAAAA!!!!!!!". Förutom när Anja kraschade. Då blev det "FAAAAAAN!". Alltid versaler. Gärna multipla utropstecken. Och som regel utdragna vokaler.

Men så sitter jag ju här själv. Och bloggar. Mitt under sprintfinalerna. Med facebook öppet i en annan tagg.

Tragiskt.

På repeat

Publicerad 2010-02-15 21:27:22 i Musik/Video,

Jag kan verkligen snöa in på låtar. Vill höra den hela tiden. Ingen annan. Jag skojar inte. Lyssnar på 'den utvalda' om och om igen. Och en gång till. Och sen repeat på det. Jag blir liksom inte less. Blir lite förundrard över mig själv.

För närvarande är det Mumford and Sons som ligger i topp på min mest-spelade-lista på Spotify. Det är låten The Cave som tagit sig förbi den tidigare starka ettan Otis Reddings [Sittin' on] The Dock of the Bay.

Så, tänkte egentligen bara dela med mig av mer än bara mina konstaterande idag. Känner mig givmild.

Varsågod.



P.S. Little Lion Man är också väldigt bra. D.S.

Konstaterande #2

Publicerad 2010-02-15 18:08:28 i Allt-i-ett,

0-2cf852e580d19bf5f300e0c8b81a4c08.png

Kvällens sikt är inte perfekt, men väldigt mycket bättre än imorse. Håller dock på att förfrysa låren. Hoppas verkligen att ni noterar mina konstateranden. Hade jag varit lärare, hade det garanterat kommit med på ett prov i framtiden. Hade nog gjort mig bra som lärare. Det tror jag.

Inte bara nyår

Publicerad 2010-02-14 23:41:18 i Allt-i-ett,

0-2f30a0421038495cf52716ef21e49201.png

Jo, men det är väl klart att jag vet att det varit alla hjärtans dag idag också. Firades med våffelhjärtan, grädde och hallonsylt. Dessutom, dagen i ära, valde jag halsband därefter.

Hurra!

Publicerad 2010-02-14 12:05:11 i Allt-i-ett,

0-21ded80c1a32e8d8840b64011316dcd5.png

Är i Kungsträdgården. Vanessa drog iväg mig. Vi skulle fira den speciella dagen det är idag. Ni har säkert redan koll - det kinesiska nyåret! Men det verkar som att den där drakdansen som skulle vara nu antingen är inställd eller redan varit. Inte en kines i sikte. Bara svennar som åker skridskor.

Paus

Publicerad 2010-02-12 21:18:44 i Allt-i-ett,

0-5520cedc3659c50c0d9722d1f5cf10eb.png

Det är paus. Vi får mer vin. Jag är inne på mitt femte glas. Det kan ju inte vara bra... Men det är lite trevligt ändå. Måste säga att jag gillar Gudrun ändå. Hon är ju för härlig. Måste ju inte rösta på FI för det. Go Gudrun. So far.

Heja Claudia?

Publicerad 2010-02-12 19:37:22 i Allt-i-ett,

342cf2a334cd8f9fca6159a6d48f69b5.png

Är på toa innan vi ska gå in. Har märkt att jag nog är lite underklädd. Tjejer här har ju stilettklackar, korta kjolar och håruppsättningar. Själv kom jag direkt från jobb. Men efter tre vinglas känner jag mig lite snyggare. Vi ses i tv-rutan.

20% tur

Publicerad 2010-02-12 16:23:09 i Allt-i-ett,

0-27780276f7bcb5f09081bbfe3f4cdce3.png

Och varför gjorde jag testet som handlade om ens Let's Dance-kunskaper? Jo, jag ska iväg och kolla på det ikväll. Blev erbjuden gratis VIP-biljett och det tackar man ju inte nej till. Som ni ser är jag inte insatt. Kan bero på att jag sitter bänkad framför 'På Spåret' de fredagar jag varit hemma. Ska vara på tv-huset kl.18:00. Vad bör jag veta innan dess? Vem är bra? Vem hejar man på? Inte Birro va? Men Sauk? Kling? Hjälp en totalt ovetande.

Sverige nästa!

Publicerad 2010-02-11 19:01:21 i Allt-i-ett,

0-249bec48aca6dcd527d78a66763a0771.png

Sitter på flygplatsen i Dusseldorf. Passar på att njuta en iced caramel macchiato. Blev dåligt bloggande från mässan. Har varit ganska busy dagar. Säkert inget spännande att berätta heller. Eller jo. Snubben som hoppade upp och dansade i strumplästen på scenen bredvid live-landet på festen igår. Galet. Och att damer sprang runt och klippte av slipsarna på alla kostymnissar idag. Karnevalen drog visst igång och då var det tradition. Alla var dock inte medvetna om detta och blev därmed inte helt nöjda då deras 800-kronorsslips klipptes i två. I övrigt var det mest snack och öldrickande. Det sistnämnda valde jag dock att göra först efter lunch. Någon måtta får det vara.

Lite osmart nu

Publicerad 2010-02-10 18:15:13 i Allt-i-ett,

0-4a27242860faa026943d108c9bad64ac.png

Osmart: Att dra sönder extrastrumporna också. Smart: Att ha en kollega som har ett extrapar i handväskan. Med andra ord, jag är fortfarande ganska smart.

Inte bara osmart

Publicerad 2010-02-10 16:44:46 i Allt-i-ett,

055d474651954a9c6e83b453f3cb5637.png

Osmart: Att dra sönder nylonstrumporna när man har kort kjol. Smart: Att ha med sig ett par extra i handväskan. Sicken tur att jag är lite smart också.

Brunt ska de bli

Publicerad 2010-02-08 18:43:19 i Allt-i-ett,

64ec0877628a65458e1cf5fdf34cd4c1.png

Vad som händer på hotellet efter en dags riggning av monter i mässhallen och innan sen middag på restaurang: Hårfärgning. Helt naturligt. Okej kanske inte, men jag insåg att jag var tvungen att göra något åt utväxten om jag ska träffa massa kunder i veckan. Så, sagt och gjort. Förresten är det ett helt vanligt hotellrum jag blivit tilldelad. Inget fönster mellan toa och rum. Inte heller genomskinlig duschkabin mitt emot sängen. Nej, här är dusch, toa och handfat i eget kaklat rum som man kan stänga in sig i. Precis som det ska vara med andra ord.

Besvikelse

Publicerad 2010-02-07 13:37:02 i Allt-i-ett,

0-5803b4ce54980550c1485398eb3d0c6f.png

Sas det inte att dom skulle öppna i Februari här på Arlanda? Visserligen har månaden bara börjat, men ändå. Nåja, jag gråter inte blod för det. Starbucks finns såväl i Köpenhamn där jag ska mellanlanda, som i Dusseldorf vilken är min slutstation. Eller ja, det är ju till Essen jag ska. På jobb. Såklart. Dit åker man nog inte på semester. En grå stad. Kanske ger jag er lite smakprov under veckan. Om mobilbloggandet vill funka vill säga. Nu: Upp bland molnen! Som vanligt har jag ett F-säte. I like.

Gammalt mobilsvar

Publicerad 2010-02-07 08:54:35 i Allt-i-ett,

Insåg precis att jag var tvungen att byta mitt mobilsvar på min tidigare privata (073-numret), men numera även jobbmobil. Måste ju säga att det är Helena på Montel. Och inte bara Helena.

När jag skulle spela in det nya mobilsvaret fick jag således lyssna på det gamla. Upptäckte då att det där meddelandet måste vara sjukt gammalt. Minns knappt att jag ens spelat in det. Så här lät det iallafall:

Vore ju lite pinsamt om tex tradingchefen på E.ON skulle ringa mig när jag inte har möjlighet att svara och behöva inleda med att säga gammelsmurfen för att kunna lämna ett meddelande. Å andra sidan vore det lite lustigt också.

Jag valde ändå att byta mobilsvar.

Det var bättre förr

Publicerad 2010-02-04 22:56:34 i Allt-i-ett,

Alltför länge har jag töntat runt med två mobiler med dito fungerande mobilnummer. Hur idiotiskt som helst. Särskilt att ha en privat, när jobbet betalar den andra.

Men nu hörrni. Nu ska jag börja fasa över alla samtal till SAMMA mobil. Halleluja. På tiden.

Är du en av dom som har det där 076-numret programerat i mobilen. Om så, ska jag berätta vad du ska göra med det. Du ska trampa på det. Slänga det i väggen. Skänka det till en hemlös. Ge det en käftsmäll. Tyna bort det.

Ja, vad som helst - förutom att spara. Se också till att radera det för all framtid. Spara det inte som en "kanske-kommer-tillbaka-kontakt". Nej, aldrig, ALDRIG ska jag ha det igen. Det gäller också det där 08-numret. Kommer nog att få ett nytt så småningom, men skit i det.

Nu är det det gamla hederliga 073-numret som är mitt "nya" igen.

Det är det som gäller.

For ever and ever!


P.S. Har du inte 073-numret? Messa mig på 076-numret, så skickar jag det rätta. Och har du inte det heller. Ja, då ska du helt enkelt inte ha något. Så det så. D.S.

Vilken pärs

Publicerad 2010-02-03 12:29:36 i Scenario,

Man ska ringa ett jobbigt samtal. Ett samtal man helst skulle vilja slippa. Ett samtal man skulle vilja låta någon annan våndas över. Ett samtal man åtminstone önskat att man redan gjort.

Man laddar. Man går igenom vad man ska säga. Man övar lite inombords. Man har punktat upp det man ska säga på en lapp som man har framför sig. Man har skrivit om lappen tre gånger. Bara för att det blev lite kladdigt och otydligt de första gångerna. Man vill ju inte riskera att man inte ser, vilket i sin tur skulle leda till att man stakar sig.

Man knappar in telefonnumret på telefonen. Dubbelkollar att det är rätt. Tar ett djupt andetag. Tänker igenom hälsningsfrasen en gång. Sitter den? Ja! Tar ett till djupt andetag. Ska precis tycka på ringknappen, men störs av ett ljud. Man fryser handlingen och håller andan. Tittar sig runt. Det blir åter tyst.

Man laddar om. Displayen på mobilen är släckt. Man tänder upp den och ser att numret är kvar. Man raderar det och skriver in det på nytt. Bara för att det känns bättre. Tar ett djupt andetag. Mumlar hälsningsfrasen för sig själv. Skummar lappen man har framför sig. Tycker att sista punkten ser lite kladdig ut, men ignorerar det. Måste ju ringa nu. Andas djupt en gång till - och trycker. Man nöstirrar på sin lapp - sin säkerhet. Man hör hur samtalet kopplas.

Upptaget. 


Då blir man liksom matt.

Beach 2010?

Publicerad 2010-02-01 22:33:01 i Allt-i-ett,

Idag skulle jag börja mitt nya liv - igen.

Jag gick till jobbet. Vilket jag iofs nästan alltid gör. Faktiskt. Tog med mig ombyte för att gå förbi gymmet på vägen hem. Det är däremot något jag har varit dålig på i det sista. 

Men så fastnade jag framför datorn på jobbet och klockan blev mycket. Det passet jag tänkt gå på var sedan länge slut. Då slog det mig. Jag hade ju faktiskt med mig såpass med kläder att jag kunde ta en springtur hem. Två flugor i en smäll:

1- Jag får min träning
2- Jag kommer hem snabbare (förhoppningsvis)

Asbra! Sagt och gjort. Förutom att jag fick blodsmak i munnen när jag var på mitten av Årstabron, gick det bra. Smart och bra sätt att träna tänker kanske ni. Tänkte jag med, men så slog det mig precis: Min vinterjacka ligger ju kvar på jobbet. Hur smart var det?

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt