h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Men nu är det gjort. För denna gång.

Publicerad 2012-03-31 10:22:52 i Allt-i-ett,

Jag har alltid sagt att det inte alls gör ont att lämna blod. Men jag ska erkänna att det inte är helt sanning. Jag har undanhållit viss fakta. Och nu vill jag lätta mitt hjärta. Berätta för er.

Men det är inte åtstramningen runt överarmen som gör ont. Inte heller sticket. Och absolut inte själva tömmandet av blod. Så vad är det då? Jo, det är det man ska göra hemma, själv, efteråt. Jag brukar ofta tillochmed dra på det, tills dagen efter. Det handlar alltså om att dra bort bandageringen. Vissa skulle kalla det bara lite tejp. Men de förstår inte att det snarare handlar om superlim på nån form av remsa. Så förbaskat ont gör det att avlägsna från huden.

image description

Utöver det - att lämna blod gör inte alls ont. Det är värt det. Man får ju Iittalaglas, fika och festis.

Dagens underhållning i inboxen

Publicerad 2012-03-29 09:58:21 i Allt-i-ett,

image description

Bästa inledande mening på ett mejl ever. Lite besviken att han inte fortsatte med "I live on the second floor", men då hade det troligen inte heller varit ett seriöst jobbmejl. Utan spam. Och det hade ju liksom tagit udden av det lustiga.

Men ändå, "my name is Luka". Klassiskt!

På tal om post och överflödighet

Publicerad 2012-03-27 16:40:48 i Allt-i-ett,

image description

Jag kan ha skrivit den längsta adressen någonsin på ett brev. Kan allt det där vara nödvändigt? Kändes lite som när man var liten och skrev det totalt obetydliga "Europa, Tellus, Universum" under Sverige när man pennfajtades med någon. Bara för att det var tufft. Eller nåt.

* * * *

Publicerad 2012-03-27 15:12:09 i Allt-i-ett,

image description

Kanske bara jag som är godtrogen, men är det inte lite överbeskyddande att ha kodlås på postfack? SÅ viktig post tycker jag faktiskt inte att vi får hit till kontoret.

A men, amen

Publicerad 2012-03-25 18:58:46 i Allt-i-ett,

image description

Har legat utslagen på balkongen sen jag kom hem. Flera timmar är jag uppe i nu. En kaffe är allt jag orkat göra, vilket inte är en större bedrift sen jag fick en kaffemaskin i julklapp.

Men vem ska utgöra större bedrifter på en söndag egentligen? Man skulle kunna säga att jag är lite kristen på söndagar ändå. Inte att jag går i kyrkan alltså. Nej, nej. Men att jag vilar.

Men för bövelen

Publicerad 2012-03-25 15:56:03 i Allt-i-ett,

image description

Lagom tills jag är som längst hemifrån på min joggingrunda, börjar de där skosnörena att krångla igen. Var och varannan km åker de upp, så att jag måste pausa för att knyta dem. Kanske mer var än varannan faktiskt.

Okej, tiden var värdelös, men det förstör min statistik

Publicerad 2012-03-25 10:23:12 i Allt-i-ett,

image description

Jag blir så fruktansvärt irriterad när det allra, allra sista ska handla om TUR. Vad ska det vara bra för? Alltid när det är 50-50 chans och man inte har en aning, ja då väljer man ju fel. ALLTID! Börjar undra om det är nåt fuffens med 50% chans. Skulle för övrigt vilja att vi alla börjar säga 50% RISK istället. Kan vi enas om det?

Sorry lorry

Publicerad 2012-03-24 13:24:00 i Allt-i-ett,

My mistake att inte lägga upp en bild på nya väskan. Men egentligen är den inte särskilt speciell. En svart påsliknande väska i skinn. Mest "spektakulära" är väl dragkedjan på axelremmen. Riktigt wild 'n crazy, I know. Men, såhär ser han ut iallfall, Tigern:

image description

Eftersom jag är lite våghalsig av mig har jag redan trotsat varningslappen. Idag exponerades han till exempel för direkt solljus. Helt svalt var det nog inte heller. Dock helt torrt; inte ens svett utsattes han för. Får ju inte chocka stackar'n. Jag testar gränserna lite försiktigt kan man säga.

Ändå tror jag mig gjort ett lyckat köp

Publicerad 2012-03-23 11:54:00 i Allt-i-ett,

image description

I förrgår köpte jag en ny väska. En dyr väska. Nåja, ingen Louis Vuitton-väska alltså, men för mig en dyr väska. Jag blev iallafall kär i den och eftersom jag verkligen behöver en ny väska (faktiskt på riktigt), slog jag till. 

Väl hemma hittade jag en liten varningslapp. Väl undangömd mellan andra lappar; bland annat prislappen, vilken man ju inte ägnar alltför mycket tid att granska. Hursomhelst, tydligen kan färgen försvinna från väskan om den utsätts för friktion, svett eller vatten. (Just i den ordningen?!) Blir väskan mot förmodan blöt, ska man torka den med en torr(!) handduk. Gi-vet-vis ska inte väskan utsättas för direkt solljus samt förvaras svalt och torrt.

Ja, men den här väskan känns funktionell. Verkligen.

Skryt i kubik, typ

Publicerad 2012-03-23 00:42:15 i Allt-i-ett,

Duktigheternas dag. Joggingrunda efter jobbet. Storstädning av lägenhet (dammade hyllor, våttorkat golv, knäskrubbat badrum). Tre veckors använda kläder är rena, ihopvikta och sorterade. Döda krukväxter är utbytta mot fina tulpaner.

Det KAN vara så att jag är freaking jäkla stolt över mig själv. Kan det.

image description

Bilden är från joggingrundan. Jag var ändå tvungen att stanna för att knyta skorna. Det var inte alls för att jag var trött alltså. Ville bara att ni skulle veta det. Årstaviken runt gick som en dans. Skosnörena envisades dock med att åka upp titt som tätt. Alltså, jag pausade inte för att jag var trött, det var skosnörena! Kan ju inte springa med oknutna skor liksom. Okej?!?

Jag säger inte att något är fel, bara mindre rätt

Publicerad 2012-03-21 13:54:00 i Allt-i-ett,

Ibland [läs: oerhört ytterst sällan] händer det sig att någon annan än jag plockar ur diskmaskinen här på kontoret. Man ser detta genom att det då ser ut såhär i hyllan:

image description


Men oftast är det ju jag som förflyttar glas, muggar och tallrikar från diskmaskinen till hyllorna och ja, man kan väl säga att det är lite skillnad i tänk gällande organisering oss kontorskollegor emellan.

image description


Alltså, det är ju inte så att jag får psykbryt och skriker på alla andra här som inte gör som jag. Jag konstaterar bara fakta. Att vi tänker och agerar väldigt olika. Att jag sen för allt i världen inte fattar hur de där andra varelserna här fungerar är en helt annan femma. Liksom att vissa människor tydligen inte viker sina underkläder när de tvättat. O-fatt-bart.

Ligger mobilen under TVn?

Publicerad 2012-03-20 15:30:32 i Allt-i-ett,

image description

Bevis på att jag var stressad, trött och disträ imorse. Tror faktiskt aldrig att det hänt att jag tagit med mig TV-dosan till jobbet innan. Inte ut från lägenheten överhuvudtaget faktiskt. Men det ska väl vara en första gång för allt.

20.03.2012, ta-med-tvdosan-till-jobbet-oskulden togs. Check!

Kan ju spela musik utan hörlurar, det är bra!

Publicerad 2012-03-16 15:04:06 i Allt-i-ett,

Asså, det här är inte okej. Jag är TOTALT ensam på kontoret idag också. Eller ja, det har varit tre personer som varit inom i totalt kanske 20 minuter (typ 6m 40s var). Hämtat jacka för att de ska till landet, kopierat ett papper för att sedan ta helg etc. Inte direkt jobbat liksom.

Har dock fått lite mer info om var alla håller hus. Författaren jobbar visst från en strand i Thailand. Ett par är i Spanien på mässa. Några "jobbade hemifrån" för att de skulle få besök. Fotografen är tydligen uppe i Norge och fiskar torsk. Frilansaren av okänd anledning i Sydamerika. Och så vidare. Hårt liv de där egenföretagarna har alltså.

Så, här sitter jag. Ensam. Bara min stackars datorskärm som är igång.

image description


Lunchen intogs såhär:

image description


Och, all interaktivitet jag haft med mänskligheten so far idag har sett ut såhär: 




MEN, jag ska iallafall möta upp åtminstone EN människa i verkliga livet idag. Ta ett glas vin. Fira lite. Jag för att jag fick in ett, enligt HQ i Oslo, DÆVEN DUNDRE-kontrakt (alltså väldigt bra). Min kompis för att hon blev månadens stjärna på jobbet. Bara en sån sak!

#ftw på den här dagen ändå.

Har hört att det är tanken som räknas ändå

Publicerad 2012-03-15 14:06:53 i Allt-i-ett,

Förstår att ni är helt utom er av nyfikenhet. Kanske har ni till och med satsat pengar och sitter och undrar om ni blivit stormrika. Så hur gick det då? När åt jag den där cookien?

Åt lunch vid halv ett idag. Och gi-vet-vis försvann den där kakan innan dess. Min tanke var att dela upp den. Äta i etapper. En liten bit nu och en lite senare; en liten bit skulle kanske kunna vänta till efter lunch också. Var ju en stor kaka ändå.

Ja, det var tanken det. Men i själva verket klämde jag hela i ett nafs.

10:48 var den lyckliga minuten.

Tar igen

Publicerad 2012-03-15 08:52:25 i Allt-i-ett,

Idag, på väg till jobb, förekom jag mig själv. Jag köpte inte bara en ostmacka och kaffe till frukost, utan bad dem också att lägga ner en GIGANTISK chokladcookie i påsen. Visst - jag betalade ju för den också, givetvis.

image description

Nu är frågan hur länge jag kommer att kunna hålla mig innan jag sätter tänderna i chokladen. Med tanke på gårdagens sötsug är allt efter lunch en bedrift.

Det ska jag komma ihåg. Hör ni det?

Publicerad 2012-03-14 17:23:25 i Allt-i-ett,

Vet ni vad? Det trillade in lite egenföretagare vid fyratiden på kontoret. De skulle ha möte och alla vet ju vad som alltid finns på möten: Fika! Massa bullar och kakor hade de. Fast de bara var ett fåtal.

Och vet ni vad? De bjöd mig inte. Inte på en endaste liten ballerina.

/fortfarandesötsugenmennuocksåBITTER_83

Sånt som händer när man är ensam på kontoret

Publicerad 2012-03-14 14:11:21 i Helena tipsar,

Fick sånt sjukt sockersug efter lunchen att jag rotade genom vartenda skåp i köket. Jag smög till och med runt bland de tomma skrivborden i hopp om att någon hade något i sockerväg. Men det var som med folket här, puts väck.

Sockersuget blev så illa att jag till slut tog en extrem stor mängd o'boypulver som jag hittade i köket och blandade med en extrem liten mängd mjölk. Fick således till en chokladsås som jag skedade i mig ur en kopp.

/fortfarandesötsugenmennuocksåmedsjälvförakt_83

Igår var vi trots allt tre här

Publicerad 2012-03-14 10:49:00 i Allt-i-ett,

På kontoret mitt företag hyr in sig i, Kexhimlen, finns det 19 platser, varav majoriteten är egenföretagare. Det är bara jag och mina tre kollegor som är anställda. Två av dem är på föräldraledighet, den tredje på tjänsteresa. Med enkel matematik kan man då räkna ut att det är 15 egenföretagare här. Eller ja, de har platser här. Var de befinner sig rent fysiskt just nu vete tusan; kontoret gapar tomt. 

Jag undrar, ska inte de där egenföretagarna jobba dag och natt för att få det att gå ihop? Är det inte så de säger? Borde inte de vara HÄR då? Eller har det gått ut nåt mejl om att det ska ske någon utrökning i lokalen idag pga ohyra på vinden, så att vi egentligen inte får vistas här? Fast det mejlet inte har nått mig? Är det så? Borde jag vara orolig? 

/ensam_83

Flashback från i fredags

Publicerad 2012-03-12 17:55:36 i Samtal,

Ska ha möte med en italiensk kund i Rom. Matteo och Fulgencio möter upp oss i receptionen, fast det är Simone som jag bokat mötet med via mejl.

Fuglencio: Nice to meet you again.
Jag: (Försöker ivrigt minnas att vi faktiskt har setts) Yeah, you too. (Men minns verkligen inte. Tror ändå inte att det märktes.)

De visar in oss till tradingdesken där det sitter ett tjugotal människor. Stannar till vid några datorer, som jag antar är deras platser.

Matteo: (Nickar mot några kollegor.) You've probably already met Simone too.
Jag: (Är väldigt säker på att vi faktiskt inte setts, så har ingen som helst tvekan i rösten.) No, I've actually never met her. We've only sent e-mails back and forth.

Noterar knappt killen som nog säkert är 190cm lång och kommer mot oss från sidan, då jag ser mig om efter Simone på andra sidan borden, i vilken riktning jag tyckte att Matteo nickat. 

Långa killen: (Sträcker fram handen mot mig.) Hej, det är jag som är Simone. Är allt bra?
Matteo: (Mycket förvånat) Do you speak Swedish?
Jag: (Inte alls lika förvånad över svenskan som av det faktum att han är MAN, men försöker givetvis låtsas att det är just DET mitt mycket förvånade ansikte menar) Ja, oj! Kan du svenska? (Och hoppas, hoppas, HOPPAS att ingen hörde att jag sa "her". Och inte "him").

Finns det där "hen" på engelska månne? 

Måste ju fokusera på det BRA nu. Gör så!

Publicerad 2012-03-08 12:28:15 i Allt-i-ett,

Oturen har vänt här nere i Milano. Eller ja, om man bortser från att knappen i möta-kunder-kjolen trillade av och att det luktat avlopp i det annars mycket fina hotellrummet. Samt att vi satte oss på fel tåg in mot stan så att istället för 10 min resa, blev det dryga timmen. Men ja, bortsett från DET, kan man väl säga att oturen vänt.

Solen strålar. Vi går med öppna skinnjackor och solglajjor. Vårt enda möte igår gick över förväntan. Imponerade italienarna. Och middagen de bjöd oss på var sju-hukt god. Prosecco och charkuterier med bröd på en mysig bar. En perfekt medium-rare biff som smälte i munnen på en fantastisk restaurang. Och vinet! Vinet var att dö för.

Ikväll bär det av mot Rom. Med EasyJet. Om jag INTE behöver visa mitt rosa(!) provisoriska pass, då kommer jag att bli sur. Kanske rent av kommer att skälla ut dem.

Låt denna dag aldrig komma igen

Publicerad 2012-03-06 23:58:00 i Allt-i-ett,

På min komips dörrmatta i Oslo står det "today's the day...". Man tänker ju att det ska betyda något positivt när man går hemifrån, men inte om det ska stämma överens med dagen idag inte. Dagen har definitivt gått i negativa toner.

Skulle lämna tillbaks en film på väg till jobb imorse, men visade sig att de öppnade först 10 och inte hade nåt postpack att lämna i. Så bara att traska tillbaks till lägenheten med filmen (och en 20-kilosväska) för att sen gå mot jobb - igen.

Väl på jobb insåg jag att jag glömt mitt pass hemma i Stockholm. Vet ju att man många gånger kan flyga bara med körkort, men på flygbolagets hemsida (EasyJet-skit liksom) stod specificerat "Diver's License is NOT valid as ID". Så vad gör man? Jo, man får traska till Ambassaden för att fixa nödpass aka provisoriskt pass (såvida man först fixar personbevis från Skatteverket, tar två bilder och cashar ut 1300! norska kronor).

När det väl var gjort trodde man ju att inget kunde bli värre. Men jojo - då spricker byxorna i skrevet, en kund ställer in morgondagens möte och taxichauffören i Milano blåser oss så att jag aldrig betalt så mycket för en taxiresa - ever.

Så härifrån KAN det bara gå uppåt. Herre jisses. Vi är ju i Italien liksom.

Fotbollsplanen har ingenting med min löprunda att göra (förutom att jag passerade den)

Publicerad 2012-03-05 21:23:42 i Allt-i-ett,

Tänkte bara berätta att jag faktiskt FICK plats med träningskläder i min packning i onsdags. Och därför tog jag en joggingrunda på Tøyen här i Oslo ikväll.

Gick förvånansvärt bra, men med tanke på att jag ska springa Göteborgsvarvet om 68 dagar så hade det inte gjort nåt om det hade känts bättre.


För övrigt kan jag berätta att även partykläderna kommit till användning. Blev en blöt kväll i lördags (huvudorsak: drinklek på förfest), vilket ledde till att jag blev något reducerad följande dag. Repade mig dock efter lite chokladkaka och tacos. Troligen mest tack vare chokladkakan.

Lite olika sinnesstämningar oss emellan

Publicerad 2012-03-02 17:10:59 i Allt-i-ett,

Besökte min gudson Noel igår. Han ville måla med vattenfärg.
 
Jag: Det ser lite mörkt ut det där.
Noel: (Tittar oförsående på mig) Näe.
Jag: Men det är ju bara svart.
Noel: (Om möjligt, ännu mer oförstående) Näe.
Jag: Ska du inte ta någon annan färg också.
Noel: JO, FÄRG! (Mycket glatt stoppar han återigen penseln i den svarta färgen)




Noel: Vad är det? (Pekar på de röda blommorna jag målat. MÄRK VÄL: Alltså INTE det abstrakta färgbombsmolnet ovanför...)
Jag: Det är sånna. (Pekar på tulpanerna i vasen framför oss)
Noel: (Verkar nästan lite ledsen) Jag kan inte måla sånna.
Jag: (Får en snilleblixt) Jo, men då måste du ta nån annan färg än svart bara.
Noel: (Ler stort) NÄE! (Tar mer svart på penseln)

Killen kommer antagligen att falla in i gothstilen som tonåring, med svartfärgat hår, iklädd lång svart skinnrock och Dr. Martenskängor samt lyssna på obskyr musik. Men då vet jag redan nu att det inte är någon idé att försöka påverka honom i någon annan mer "färgglad" inriktning. Han kommer bara säga: Näe. (Dock osäker på om det kommer att vara något leende med i bilden.)

Än får man väl ändå säga att pojken är ganska harmlös, då han refererar till sin favoritröja med döskalletryck på som "Emiltröjan". Emil liksom?

Tre ord. Tre bilder.

Publicerad 2012-03-01 15:20:00 i Allt-i-ett,

Innan. Under. Efter.

image description

image description

image description


EDIT: (Extraord) Ogillar sättet frisörer gärna vill "bulla till" luggen. Detta var alltså inte mitt val. I egen regi kommer den bli rak och platt som alltid. D.S.

Det räcker så

Publicerad 2012-03-01 06:17:35 i Allt-i-ett,

Morgonens något runda busschaufför i medelåldern hade på sig Abercrombie&Fitch-parfymen. Kändes så himlans fel. 

Fast å andra sidan, det kunde lika gärna varit fjortiskillen längst bak i bussen också. Fortfarande ganska fel dock. Parfymen borde inte få säljas alls, utan enbart kännas i A&F-butikerna. Ja, och därmed i drygt en kvarts kilometers radie också.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt