h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Alla kort i samma korg, eller hur var det?

Publicerad 2008-06-29 23:51:46 i Allt-i-ett,

Jag har kommit på mig själv vid ett flertal tillfällen att jag är en person som satsar allt på ett kort och samtidigt lägger alla ägg i samma korg.

Logiken säger dock att man ska diversifiera och dela upp riskerna. Så har jag också haft bilden av att jag tänker och även handlar, men i det senaste har jag bara fått inse att jag faktiskt inte gör så. Jag har väl ändå den logiska genen i mig? Ja, det trodde jag iallafall.

Men jag får väl se det positiva i det hela. När jag satsar allt på ett kort, kan jag ju faktiskt vinna desto mer. Sen om jag snubblar med den där förbaskade äggkorgen när jag nästan fyllt den till max, så får jag väl helt enkelt börja om från början och glo ihjäl hönorna tills det ploppar ut fler ägg.

Än så länge har jag väl snarare fått 22 i black jack, blivit tjock och sedan snubblat redan när äggkorgen knappt är halvfull. Men jag ger inte upp. Tror att det kommer att bli svårt för mig att ändra strategi, även om min hjärna egentligen vill vara logisk. Men så tänker jag; någon gång ska jag få 21 och jag ska försöka vara mer varsam med äggkorgen.

Någon gång måste det bara gå vägen. Right?

5 arbetsdagar kvar...

Publicerad 2008-06-28 20:41:59 i ,

...sen är det Interrail som gäller.


Jag och Madde har fortfarande inte planerat nåt typ. Vi ska till östeuropa. That's it. Eller ja, nu har vi ju inte bara bokat flyget ner, utan även hem. Kan ju va bra att komma hem igen också. Flyger till Prag 5 juli och hem från Krakow 20 juli. Så vi vet ju att vi ska besöka de två städerna. Tror att jag kanske varit lite optimistisk som tänkt att två övernattningar i varje stad räcker. Men vi får la se.


Efter att ha facebookat (ett nördigt, men mkt användbart verb) med en gammal studiekamrat som har kroatiska rötter, blev jag lite sugen att dra till detta lands kustremsa också, inte bara Zagreb. Kan de inte va najs med lite sol och bad och inte bara storstad? Vi får som sagt ta dagen som den kommer och se vad som sker. Madde var tydligen lite sugen på Belgrad också. Annars har ju städer som Wien, Bratislava, Budapest och Ljubljana varit på tapeten. Tror att det kommer att bli magkänslan, tågtiderna, vädret och humöret som bestämmer målet. Impulsivitet har väl aldrig varit fel?


Tills dess tar vi dock gärna emot tips. Någon som har nåt bra? Vad kan man hoppa över? Vad bör man absolut inte missa? Vart ska vi åka?!?!


7 days to go.

Fjortissamtal på MSN

Publicerad 2008-06-26 23:03:09 i Allt-i-ett,

Min kusin Stina, som snart ska fylla fjorton, brukar alltid msn:a med mig. Så fort jag ser att hon loggar in vet jag att det inom kort kommer ett meddelande. Det börjar alltid likadant. Hon säger hej; jag hej. Hon frågar hur jag mår; jag svarar och frågar tillbaks. Hon svarar och frågar vad jag gör; jag gör desamma. Sen blir det några "jaha, vad kul" och tre fyra smileys. Mer får vi i stort sett inte ut av konversationerna.

Eller jo, ibland märker jag att hon vill berätta något. Gärna om nån kille. Som idag.
Så här såg vår konversation ut.

stinanilsson . says:

häääj :)
H-lena says:

hejhej
stinanilsson . says:

läget ? ;)
H-lena says:

jo, de är bra.. själv?

stinanilsson . says:

okeej, jo de är jättebra :D

H-lena says:

va bra.

stinanilsson . says:

aa :)

H-lena says:

har du för dej då?

stinanilsson . says:

har jämt komme hem och nu laddar jag över bilder till datan från kamera  dudå ? :)

H-lena says:

kommit hem från?

jag jobbar jag.

stinanilsson . says:
okeej, tråkigt då :( jag har vart i en sommarstuga som heter äckra ligger uti darn tror jag ;)

H-lena says:

jaha, va skoj. vem mer än du då?

stinanilsson . says:

jag å bell

stinanilsson . says:

åå sen igår kväll så råkade några till smyga dit , men de är en hemlis ;)

H-lena says:

jasså, vem då då?

stinanilsson . says:

jörgen,alexander och kim

H-lena says:

aha, jag vet ändå inte vem det är...

stinanilsson . says:

nej, men ändå ;)

H-lena says:

nån kille till dej lr?

stinanilsson . says:

aa, alexander :D

H-lena says:

aha. hur länge har ni varit ihop då?

stinanilsson . says:

2 veckor och 1 dag typ ;)

H-lena says:

va skoj

stinanilsson . says:

aa  kmr snart, skulle hämta nått i sjön sa mamma

H-lena says:

ok

stinanilsson . says:

såå, tbx

H-lena says:

sorry, pratade i telefon

stinanilsson . says:

okeej, lugnt

H-lena says:

du, jag är lite upptagen just nu, men kan kanske prata lite mer sen..

stinanilsson . says:

okeej

H-lena says:

hej svejs!
stinanilsson . says:

heeej då (gubbe som vinkar)

Ja, så brukar det se ut. Är ganska gulligt faktiskt, även om det är rätt så förutsägbart. En dos om dagen funkar.
Nu vet ni det.

I en månad till är jag närmare 20 än 30.

Publicerad 2008-06-26 17:10:05 i Allt-i-ett,

År alltså.

Tror faktiskt att jag hellre föredrar att va närmare 30 än 20. Är det konstigt? Jag tycker inte det. Men ni kan ju fråga mig om jag tycker desamma om tre månader; det skulle jag tro att jag gör. Fråga mig igen om tre år och jag kanske skulle omvärdera tanken. Frågar ni mig om fem är jag troligen glad över att min ålder åtminstone börjar med en tvåa, i minst en månad till. Sen går nog det också över.

Ärligt talat så varken tror eller hoppas jag att jag någonsin kommer i en ålderskris, -noja eller liknande. Det kan ni ju också påminna mig om när jag reser på en veckas charter till Kos sommaren jag fyller 32 eller tar motorcykelkort vid en ålder av 48 "bara för att känna friheten".

Det enda som jag troligen skulle kunna få ångest över är nog om jag är på samma plats om tio år som jag är idag. Jag vill inte bo i ett litet rum i ett kollektiv, vara singel och köra runt i röda faran när jag är 35. Men å andra sidan vill jag ju hellre ha egen lägenhet, en något mindre rostig bil och åtminstone dejta någon redan nu. Har därför svårt att tro att jag kommer att va i samma sits om 10 år.

Tror faktiskt inte att min bil ens håller i tio år till, så det gör sig ju självt.

Sveriges 17. Mai

Publicerad 2008-06-19 00:35:04 i ,

Jag vet inte om detta är norrmännens sätt att driva med deras Søte Bror, men jag tycker faktiskt att det var riktigt skoj.

Midsommar next!

Publicerad 2008-06-19 00:26:03 i Allt-i-ett,

För er som missat det, Sverige förlorade mot Ryssland. I EM alltså, fotboll ni vet.

Men jag ser det positiva i det hela. Nu slipper man kolla fotboll på midsommar och bara ägna sig åt att äta sill, dricka nubbe och studsa som en groda runt midsommarstången. Inte fel.

Det är det jag ser fram emot nu - midsommar!

Åker till Karlstad redan imorn efter jobbet. Och ja, för er som är inlästa på att norrmän inte firar denna underbara högtid och därmed inte har ledigt, så kan jag informera om att jag tagit ledigt. Eller snarare avspaserat, dvs kompat.

Har precis gjort klart ett sånghäfte med nubbevisor. Sen har jag förberett lekar. De är inte helt klara, men jag fixar resten på jobbet imorn. Eller jag menar, efter jobbet; i bilen, på väg till Karlstad.

Lekar och sång är viktigt på midsommar. Det är liksom det som skiljer midsommar med en helt vanlig grillfest. Jag känner att mina förberedande uppgifter är viktiga.

Jag är viktig; det känns bra.

Summering 8,9:12

Publicerad 2008-06-17 00:25:49 i ,

Vecka åtta och nio är avklarade.


Tränat: v 8; tis, ons, lör, sön. v 9; inget.

Onyttigheter: Alkohol, mycket alkohol. 4 helkvällar med mycket alkohol samt två kvällar med lite mindre alkohol.

Ögonblick av stolthet: Att jag i stort sett bestämt mig för att springa Tjejmilen.

Veckornas bästa: Att jag tränade fyra ggr v åtta.

Veckornas sämsta: Alkoholen. Men oj va skoj jag haft.

Vikt: 70,1 kg (-0,8 kg) på två veckor.

Tjejmilen

Publicerad 2008-06-17 00:18:32 i ,

Yes, jag tror att jag har bestämt mig.

Den 31 augusti ska jag springa Tjejmilen. Det betyder att jag har 11 veckor på mig att träna. Jag har inbillat mig att jag ska klara att springa på under 60 minuter också. Jag som aldrig ens sprungit en mil.

Så nu jäklar ska det springas. Har ett mål på att ta mig ut 3 ggr i veckan. Jag vet att det blir svårt när jag ska på semester o grejer i sommar, men jag måste ju ha ett mål. Var ute 35 min idag, utan att gå nåt. Stolt, trots att jag blev ganska sliten. Å då ska jag springa nästan dubbelt så länge och högst troligt mer än dubbelt så långt jmf med vad jag sprang idag...

Tror ni att jag klarar det? Ska jag anmäla mig?

I'm alive!

Publicerad 2008-06-12 21:41:50 i Allt-i-ett,

Kort och konsist.

Är sjukare än sjukast trött. Varit i Sthlm på konferens ett par dagar o kom hem för ett par timmar sen. Ungefär lika många timmar som jag sovit inatt. Packar bara om väskan för imorn åker jag till Lyngør på hyttertur med jobbet. Galet.

Det är såvitt, men jag lever.

Bara så att ni vet.

I'm burning

Publicerad 2008-06-08 17:16:40 i Allt-i-ett,

Jag erkänner; jag har fått för mycket sol. Iaf för mycket utan solkräm. Jag hade ju tänkt att gå upp ett par nyanser på brun-/rödskalan. Kan väl säga som så att jag möjlighen har gått upp en nyans på brunskalan, medan minst 17 på rödskalan. Hudcancerläkarna skulle gråta blod om dom såg mig nu.

Att jag insåg detta faktum att jag ev bränt mig var när jag låg på magen på en filt och läste. Kände mig lite öm längs ryggraden, vilket inte bådade gott. Gick in och kollade spegeln. Såg inte så illa ut, men det berodde nog snarare på att allt inomhus ser mörkt ut när man kommer från såpass starkt solljus ute. Dessutom kollade jag i en tonad spegel. Mindre smart. Letade dock lite grann efter solkräm, men hittade ingen. Var väl inte direkt Sherlock Holmes när jag letade, men jag kollade mors badrumsskåp iaf.

Tanken att inte fortsätta sola slog mig knappast, utan jag tänkte snarare att jag helt enkelt fick ta framsidan lite mer. Klockan var ju bara halv två, vilket betyder ett par viktiga soltimmar kvar. För säkerhets skull tog jag ändå och smörjde in mig med min ansiktskräm som faktiskt har solfaktor 25 i ansiktet och på bröstet (där jag vet att jag kan bränna mig lite ibland). Det var nog tur det, för nu ser jag ut som en kokt kräfta. Mest på ryggen.

Jag tröstar mig med att det inte är lika illa som MariCypern för sju år sedan. Där låg kokta kräftor i lä. Tjejen kunde inte sitta ner och fick stå hela kvällen när vi festade. Man kunde inte ens ta på henne innan hon skrek till av smärta. Kylsprayen hjälpte föga. Jag tröstar mig också med att hon inte fick hudcancer av den företeelsen, så jag ska nog klara mig denna gången.

Ska färga håret än mer rött nu, så då kanske min röda hud ser lite mer brun ut i ren illusion.
Kan ju hoppas.

Dreams, sweet dreams

Publicerad 2008-06-08 09:47:45 i Allt-i-ett,

Ännu en dag vaknade jag av Rockys 'prat' på nedre våningen. Börjar undra om han kan klockan, för strax efter åtta ville han att jag skulle gå upp, idag igen.

När vi var ute och tog en prommis nyligen kom jag på vad jag har gjort inatt också. Det var en hel del. Har varit på en lyckad date med en kille jag ansåg såg riktigt bra ut, mer specifik kan jag tyvärr inte va eftersom jag inte direkt minns. Inte pga av alkohol eller så, utan bara drömmars förmåga att utesluta viss fakta. Vet inte hur det hela kommer att följas upp heller, men vi får väl se om det blir en "to be continued" eller om det bara visade sig vara ett fånigt inslag i ett hur-man-dejtar-program.

Sen var jag i NYC också. Bodde faktiskt där inatt och när jag skulle gå till affären för att köpa mjölk, gick jag förbi en uteservering där Cameron Diaz satt och fikade. Helt naturligt tyckte jag och kollade knappt en extra gång. Mina vänner däremot, som stod på min balkong som var precis vid fiket, fast fyra våningar upp, tjoade och tjimmade om att Cameron satt där nere. Jag skämdes och låtsades som att jag inte kände dom.

I sällskap av en hund

Publicerad 2008-06-07 20:03:52 i Allt-i-ett,

Har varit ute i solen mestadels idag faktiskt. Två promenader med voffen, en joggingtur i skogen och sen legat ute på gräsmattan. Räknar med att jag har gått upp nån nyans på brun-/rödskalan. Ska jobba än mer på den imorn. Blir nog i stort sett idag i repris imorn.

Finns inte så mkt annat o göra här i gamla hembygden. Har liksom inte direkt några vänner kvar här, så det är inte så att man slänger sig på cykeln, drar hem till nån och grillar och tar en öl. Såvida inte nån av mina polare som kommer härifrån också är och hälsar på. Det är dock inte så denna helgen, så jag ska helt sonika gå ut och grilla själv. Eller ja, jag har ju Rocky. Ska faktiskt ta mig en cider eller två; ev lite rosévin. Känna mig lagom tragisk.

Som det känns nu skulle jag aldrig kunna flytta tillbaks hit, till Töcksfors. En bygd med 1756 invånare. Faktiskt inte ens det, för jag är inräknad i den statistiken eftersom jag skrev mig här när jag flyttade till Norge. Orkade inte med massa pappersarbete. Gjorde det lättvindigt. Är säkert fler som är skrivna här som inte ens bor här, vilket betyder att siffran är ännu lägre. Inte konstigt om det inte finns så mkt o göra.

Men jag ska inte svartmåla min kära hembygd inte. Den har sin charm och en helg då och då är nog bra för själen. Men visserligen skulle jag nog kunna bo här när jag ska skaffa familj och om alla mina vänner också bodde här då. Då skulle det nog vara idylliskt. Chansen för det är dock minimal. Faktiskt. Insåg precis när jag skrev det kändes ganska fel, orätt liksom. Som i den där gamla blaskan som fanns "En Ding Ding Värld". Man fascinerades av allt som stod, men insåg innerst inne att det inte var sant. Även om reportagen med färgbilder skulle vara sanna.

Men man ska aldrig säga aldrig. En dag kanske jag också står där på en uppfart till ett falurött hus i Töcksfors, men en unge på armen och två andra som bråkar i vattenspridaren på gräsmattan, en hund som jagar katten, och vi vinkar till mannen som kör iväg i Volvon för att jobba på kvällsskift på fabriken. Who knows?

Nej, nu ska jag ut och sätta på grillen (alltså tända den), ta en cider, se ut som grillmästarinnan själv där jag vänder haloumin, grönsaksspetten och falukorven. Jag vet, konstig kombo, men jag var sugen på det. Så då blev det det.

Aoouuuuew = God Morgon!

Publicerad 2008-06-07 09:11:38 i Allt-i-ett,

Rocky väckte mig med sitt gnäll 8:05. Han går gärna inte i trappor nu när han är sisådär 97 hundår gammal, vilket väl är förståeligt, så därför låg (?!) han nere i ändan av trappen och gnydde högt. Väldigt högt. Jag som sover som en stock vaknade. Men han skäller sällan. Kan komma ett och annat voff emellan allt gnyande, bara för att markera att han kan om han vill. Å det kan han ju. Men han pratar/gnyr helst.

Så det var ju bara att ta sig ur sängen, traska ner och släppa ut honom. Ska ta en prommis med honom också, men ska nog få i mig lite frukost först. Sen hade jag tänkt att ta mig en liten joggingrunda. Å nej, jag kan inte ta med Rocky på nån jogginrunda; han skulle dö, eller iaf inte hänga med för fem öre. Det räcker när man är ute och går med honom. Han kan vara 30 meter bakom och lufsa.

Hör dåligt gör han också nuförtiden, men ärligt talat tror jag att han ibland låtsas att inte höra, när han faktiskt gör det. Han är ju inte dum inte. Vet liksom när han kan ignorera en och göra det han själv känner för. Gör mig förbannad ibland, men så vet man ju inte helt säkert om han faktiskt inte hörde. Försöker att tänka på det innan jag ryter till, men ibland hjälps det inte. Blir skitsur. Får dock som oftast dåligt samvete efter att jag skällt och tittar elakt på honom. Man ser in i de mörkast och sötast hundögonen som tittar oförstående tillbaks. De säger liksom "Vaddå, har jag gjort nåt?" Då tar man tillbaka allt. Ger honom en puss på nosen, kelar lite med honom och går vidare. 

Jag träffar honom ju så sällan ändå. Min hund.


En typisk Rockylufs längs vägen. Sakta men säkert.


Men man kan ju inte va arg på honom någon längre tid. Omöjligt.

Grattis Sverige!

Publicerad 2008-06-06 13:30:45 i Allt-i-ett,

Sveriges nationaldag och alla är lediga, alla utom jag. Jag jobbar ju i Norge. "Men ni hade ju 17. mai" säger folk. "Det var på en lördag" svarar jag med en liten, men märk väl ytterst liten, bitterhet.

Mor o far åkte ifrån gamla gubben hemma, så jag ska va hundvakt i helgen. Kan man va det åt sin egen hund. Inte egentligen. Föräldrarna sitter i detta nu i bilen på väg ner till Danmark, för att sedan åka till Tyskland och inhandla alkohol. Låter egentligen som något folk i min ålder gör, inte 50-åriga par. Eller? Jag har iaf aldrig gjort det, men jag ska nog snaska lite på förrådet när de kommer hem. Hehe...

Tror faktiskt att jag ska sluta tidigare från jobb idag, och samtidigt ta tillfället i akt och skylla på min stackars hund som legat ensam hemma sedan 7 imorse. Skönt o komma iväg innan rushtrafiken börjar. Tror jag ska sluta typ nu. Jätteomotiverad till jobb idag. Beror kanske på att vi var ute och drack gratisöl, -breezers och -drinkar igår.

Nej, nu ska jag faktiskt sluta jobba. Har egentligen inte gjort nåt vettigt sista timmen iaf. Ska ta bilen till Sverige för att befria min instängda stackars ensamma Rocky och tillsammans ska vi gå en promenad, vifta med den svenska flaggan och sjunga "du gamla, du fria".

Hallelujah!

Summering 5,6,7:12

Publicerad 2008-06-04 10:09:50 i ,

Vecka fem, sex och sju av tolv är avklarade.

Låt mig inledningsvis ge min orsak till att jag inte uppdaterat er. Jag ska skylla på att jag rest en del i jobbet (vilket innebär 3-rätters tre dagar i rad och något mindre träning). Dessutom har jag glömt att väga mig på måndagmornarna. Tro dock inte att jag gett upp. Jag må ha slappat till det lite, men tränat har jag gjort, däremot otroligt mkt onyttigt. Nu tror jag dock att jag är på rätt köl igen och hoppas att jag ska ta mig lite närmare mitt mål till semesterns som i sin tur närmar sig med stormsteg; på gott och ont.  


Tränat: v 5; tis, ons, tors, sön. v 6; tis. v 7; tis, ons, tors.

Onyttigheter: Som sagt, 3-rätters tre dagar i rad v 6 då jag också tränade dåligt. Sen har jag faktiskt ätit mkt godis i det senaste också; även på vardagar.

Ögonblick av stolthet: Trots att jag var i Danmark med jobbet, tog jag mig en joggingtur en eftermiddag istället för att slappa en timma innan middag.

Veckornas bästa: hela v 5. Då var jag superduktig, men tyvärr missade jag att väga mig efter den. Typiskt.

Veckornas sämsta: Troligen min något bristande motivation. Nu ska man ju egentligen ta på sig bikinin när det är så fint väder. Jag är inte där än...

Vikt: 70,9 kg (-0,2 kg) på tre veckor. Hmm...

Vad skedde?

Publicerad 2008-06-03 23:47:33 i Allt-i-ett,

Jag skulle ju lägga mig vid 22. Jag var ju klar för det redan 21:30. Nu är klockan kvart i midnatt. Hur är det möjligt? Vad gjorde jag? Vart tog drygt två timmar vägen?

Världens största tidsdödare, på gott och ont. Nedrans internet.

Ska inte utveckla detta nåt mer; ska sova!

Måste få skönhetssömnen.

Gbg-helg

Publicerad 2008-06-03 00:04:22 i Allt-i-ett,

Bilder säger ju mer än tusen ord och jag skulle bara vilja berätta med flera tusen ord om vilken kanonhelg jag hade i Götet i helgen. Fest varvades med parkmys. Kunde inte bli softare och långt ifrån bättre.

Solen sken. Staden skimrade. Vännerna strålade.

 Mötte upp Krille med polare.
Efter billiga drinkar på Excet, drog vi som vanligt till Dancing Dingo, drack VB och rockade loss.

pick-nick i slottsskogen  
Pick-nick i Slottsskogen, med lilla Stella i centrum.

 
Återigen fest och så småningom återigen Dancing Dingo.



Denna lilla solstrålen gör ju vem som helst glad. Stella - helgens stjärna!

P.S. Hon är nog den enda som jag accepterar att väcker mig kl 8 på en lördag morgon, när jag somnade knappt fyra timmar tidigare. Två gram alvedon, tre glas vatten och 30 minuter senare var jag nästintill mig själv igen.

Ogenomtänkt

Publicerad 2008-06-02 22:30:20 i Allt-i-ett,

Jag har svårt att tro att det finns någon som aldrig någonsin har stört sig på hur långt det är mellan knapparna Alt Gr och 2 (den man använder när man vill skriva ett snabel-a). 

Det finns ju de gånger man ska skriva @ och bara har möjlighet att använda sig av en hand. Man håller i en telefonlur, gaffel, kaffekopp eller petar näsan samtidigt som man vill skriva ett snabel-a. Som tur är har jag gigantiskt stora händer med tillhörande långa fingrar, så jag kan trycka ner Alt Gr med tummen samtidigt som jag trycker ner tvåan med långfingret. Man kan tycka att jag är priviligerad, men tänk på alla stackare som har korta fingrar och små händer; o de som bara har en hand.

Så trots att jag klarar av att skriva @ med en hand, irriterar det mig. Det är bökigt.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt