h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Tid är pengar?

Publicerad 2011-05-30 13:26:06 i Allt-i-ett,

Om man beställer en taxi, typ till klockan sex på morgonen, och man kommer ner till den väntande taxibilen först 6:05, står som regel taxametern på sisådär åttio kronor redan. Jag vet av erfarenhet.

Förra veckan däremot, när jag hade beställt en taxi till just 6:00, var det JAG som stod och väntade på TAXIN i fem minuter. Men fick jag någon väntrabatt för det? Nej, bara en klen ursäkt.

Är inte min tid värd lika mycket?



P.S. Lite sugen på att höra av mig till taxibolaget och fråga hur det ligger till på den fronten. Kan man begära väntrabatt på en förbeställd taxi som är försenad? D.S.

Har varit och grillat ute i Vaxholm. Välda...

Publicerad 2011-05-28 02:11:54 i Allt-i-ett,

img_2737 (MMS)

Har varit och grillat ute i Vaxholm. Väldans trevligt, trots ytterst liten grill. Att sen på hemvägen sitta vid Tekniska i dryga kvarten för att vänta på en tunnelbana känns sisådär. Men vinet var ändå värt det. Gottigt värre. Mumma.

Landar i Stockholm, nöjd över att det var ...

Publicerad 2011-05-26 21:37:22 i Allt-i-ett,

img_8574 (MMS)

Landar i Stockholm, nöjd över att det var igår som Berlins flygplats var stängd på grund av askmolnet. Så läser jag istället på Aftonbladet om dödsviruset som huserar i Tyskland. En kollega ringer och berättar att hennes tyska polare har 17 kollegor som blivit smittade, varav en DÖTT. Källan verkar visst vara dåliga gurkor. Typiskt att jag precis börjat gilla den grönsaken och åt det dagligen under min Tysklandsvistelse. Dessutom tryckte jag en sallad precis innan hemfärd. Smart.
 
Vad ska man säga - gillar man att leva farligt så gör man. Hej blodig diarré och njursvikt?

Tro det eller ej, men

Publicerad 2011-05-26 15:08:29 i Allt-i-ett,

Jag lever.


P.S. Tro nu inte att jag ignorerat er (helt), för anledningen att jag varit tyst är att MMS-funktionen har strejkat. Att jag sen faktiskt varit upptagen med jobb, såsom dricka vin i solen, åka dinner cruise på Spree och byta lite visitkort, är ju en annan sak. Inte alls anledning för min frånvaro. D.S.

Pinsamt Nilsson!

Publicerad 2011-05-23 17:26:54 i Allt-i-ett,

AARGH. Jag envisas med att använda en kunds efternamn som förnamn i mejl. Han är från Nederländerna och heter Milton. Jag har ju insett, efter typ femton mejl, att det är hans efternamn. Men ÄNDÅ skickade jag precis iväg ett mejl med "That sounds great Milton".

Det gick av bara farten. Fasen.

/wannabemilitär_83

Here we go again...

Publicerad 2011-05-23 15:42:17 i Allt-i-ett,



Ja, men bra timing att jag ska till Berlin imorn bitti då; med hemfärd på torsdag kväll. Vad är oddsen för att det planet hem blir inställt måntro?

Å andra sidan - finns väl värre ställen än Berlin att bli strandad på...

GBG: T-0 days. Idag ska jag springa så lån...

Publicerad 2011-05-21 11:24:00 i Allt-i-ett,

img_1280 (MMS)

GBG: T-0 days. Idag ska jag springa så långt som jag aldrig tidigare gjort (på en och samma gång alltså). Att världen ska gå under idag känns ju verkligen som en bagatell i jämförelse. Så håll tummarna för mig nu. Eller ja, från 15:25 och ett par timmar framöver räcker.

Bådar inte gott

Publicerad 2011-05-19 19:34:31 i Allt-i-ett,

Det här med att vila sig i form veckan innan ett lopp. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om det. På mig verkar det iallafall ha omvänd funktion - fick nämligen håll när jag gick hem från jobbet idag.

Ja men hej liksom.

Förmiddagens irritation

Publicerad 2011-05-19 12:04:43 i Allt-i-ett,

Kära mejlskrivare!

Jag vill berätta lite hur ditt mejl prioriteras, eller framförallt nerprioriteras, när det når min inbox.

Bara för att du märker mejlet med ett utropstecken, kommer inte jag automatiskt att släppa allt jag har för att svara. Anser jag att det är viktigt kommer jag givetvis att återkomma så fort jag kan, men det har ingenting som helst med utropstecknet att göra. Generellt sett verkar utropsteckenmejl vara ropa-på-vargen-mejl, så ser jag ett sånt rasar det i prioriteringslistan innan jag ens läst ämnesraden.

Och "read receipt"! Vad är vitsen att ha detta på ALLA mejl? Vad är det för fel på dig? Har du verkligen behov av att veta EXAKT när jag läser ditt tack-för-kaffet-mejl? Har du ett extremt kontrollbehov? Eller tror du att du får snabbare svar. Då kan jag meddela att så inte är fallet. Detta mejl hamnar nederst på listan.

Jag skulle således uppskatta om du slutar att använda dig av alla liknande "finesser". Det påskyndar ingenting. Mitt tips är enkelt: Skriv ett helt vanligt mejl - med vettigt innehåll. Vill du ha en snabb återkoppling gör du bäst i att avsluta mejlet med något á la "jag hoppas att du kan återkomma med svar snart, eftersom blabla-en-bra-anledning-blabla".

Så. Bra. Då är vi överens.

Vänliga hälsningar,
Keep_It_Simple_83

Oklipskt

Publicerad 2011-05-18 23:29:41 i Helena tipsar,

Att direkt efter att man smörjt in sig efter en dusch, ställa sig framför handfatet och klippa luggen är ingen smart idé. Ser nu ut som att jag har en svart ryamatta från hakan ner till magen. Och inte heller helt lätt att avlägsna.

Men luggen blev snygg.

Möjligen att det är lite sent att läsa det...

Publicerad 2011-05-17 23:40:52 i Allt-i-ett,

img_9449 (MMS)

Möjligen att det är lite sent att läsa detta nu. Såhär fyra dagar innan halvmaran menar jag. Men inte heller meningslöst. För jag fick reda på att det tydligen inte är optimalt att ladda med ett halvt paket chokladkex under en kväll, bara dagar innan ett lopp. Who would have known liksom? Så med den erfarenheten ska jag låta bli att göra det imorn också.

Note to self: Köp inga fler kex den här veckan.

Jag syndade på fredagsfikat på jobbet. Men...

Publicerad 2011-05-13 16:33:06 i Allt-i-ett,

img_9220 (MMS)

Jag syndade på fredagsfikat på jobbet. Men samtidigt känner jag att det är viktigare att inte vara oartig genom att tacka nej till en rykande färsk kardemummabulle, än att hålla fast vid ett mål om att inte snaska på godsaker under några veckor (12 dagar räcker väl?). Tackade ju inte direkt ja för att jag var sugen liksom. Ren och skär artighet helt enkelt.

Eftersom den 15/5 är på söndag, är det det...

Publicerad 2011-05-13 08:32:44 i Allt-i-ett,

img_2972 (MMS)

Eftersom den 15/5 är på söndag, är det det den här dagen jag har sett fram emot sedan första november. Inga fler städdagar för den här säsongen. Alltså, inget mer behöva-flytta-bilen-bara-för-att-skylten-säger-så.

Och största triumfen: INGA böter denna säsong. Stolt.

Gonatt - hoppas jag...

Publicerad 2011-05-12 23:19:05 i Allt-i-ett,

Hoppas att nattens sömn blir bättre än föregående. För inatt vaknade jag varannan timme av samma dröm (ja, jag är inne i en komma-ihåg-drömmar-period nowadays) - att min pappa hade fått cancer i hjärnan och hade två månader kvar att leva. Jag var totalförstörd.

Har snackat med pappa två gånger idag - han har inte cancer.

Phu.

Tror att två hjärnceller kan vara en överdrift här.

Publicerad 2011-05-11 16:05:07 i Allt-i-ett,

Idag såg jag den hemskaste gravidgång någonsin. Jag skulle inte kunna förklara det hela i ord för att ge den horribla gången rättvisa (om man nu kan kalla det rättvisa!?). Ni får helt enkelt förställa er den mest fruktansvärda gång ni kan tänka er att en gravid människa kan ha - och gångra med sjuttioåtta. Minst.

Och visst, jag förstår att det inte är en lek att som höggravid ta sig framåt på ett smidigt sätt. Men för-i-#%$! - sätt inte på dig klackskor iallafall. HIMMEL!

Bright side of life

Publicerad 2011-05-10 23:31:16 i Allt-i-ett,

Nackdelen med att glömma bort att man hade slängt i två tvättar vid niotiden, är att man måste hasa sig ner nio våningar (med hissen), för att kånka upp allt till lägenheten (via hissen) och sen hitta ställen att hänga allt på. Element, stolar, lampor - det hänger strumpor överallt.

Fördelen med att ha nytvättade kläder på tork i hela lägenheten: Lukta gott.

Så är det måndag också

Publicerad 2011-05-09 09:35:49 i Allt-i-ett,

Det har flyttat in en författare i kontorslandskapet jag sitter i. Ska inte gå in på hur jag romantiserar kring författaryrket och min önskan om att ha fantasi för att själv kunna ge det en chans nångång. Hursomhelst, hon sitter iallafall rygg-i-rygg med mig. Har bara ett litet problem med det. Jag har, på riktigt, aldrig någonsin varit med om någon som knäpper så hårt på tangenterna när det skrivs, som med henne.

Lite typiskt att hon ska vara författare ändå. De tenderar ju att skriva en del menar jag.

$ 32 750 000

Publicerad 2011-05-09 08:07:55 i Allt-i-ett,

Kom till jobbet och ett av mejlen jag fått i helgen är från Koh Beng Seng (festligt namn). Han jobbar på bank i Kina och kände en affärsman som var god för "Sixty Five Million Five Hundered Thousand United State Dollars". Olyckligt nog hade denna affärsman gått och dött i ett bombattentat i Irak och eftersom han inte hade nån släkt what so ever, kunde Koh Beng Seng (jättefestligt namn faktiskt) ta dessa pengar utan någons notis.

Och till det bästa av allt - Koh Beng Seng (alltså - älska NAMNET!) är villig att dela 50/50 med MIG, om jag var intresserad. OM jag är?!

Är det inte fantastiskt så säg!

//rich_girl_83

Har aldrig någonsin tänkt på det tidigare,...

Publicerad 2011-05-09 00:04:12 i Allt-i-ett,

img_3772 (MMS)

Har aldrig någonsin tänkt på det tidigare, men ikväll insåg jag att man kan se sig själv i handtaget när man sitter på toan hemma hos mig (och säkert liksom hos väldigt många fler). Så nu vet ni det. 
 
Ogillar faktiskt lite att jag upptäckte det.

Vaknade för en timma sedan. I 20 min försö...

Publicerad 2011-05-08 07:30:06 i Allt-i-ett,

img_1705 (MMS)

Vaknade för en timma sedan. I 20 min försökte jag somna om. Sen gav jag upp. Men det är ju trevligt att äta frukost på morgonen, och inte förmiddagen, på en söndag också. Sen kommer jag ju inte att missa föreningens städdag som börjar kl 10 heller. Och det är ju - eh - tur.

Idag är en premiärernas dag. Djuret har ta...

Publicerad 2011-05-07 18:21:38 i Allt-i-ett,

img_6475 (MMS)

Idag är en premiärernas dag. Djuret har tagits ut ur förrådet för första gången i år. Han behövde bara lite luft i däcken, så var han good to go. Sen är det premiär för mina nya Converse. Ikväll blire grillpremiär och imorse sprang jag så långt som jag aldrig gjort innan, så premiär för dryga 15 km.   En premiärernas dag helt enkelt. Mycket nöjd med det.

15 days to go

Publicerad 2011-05-06 16:29:10 i Allt-i-ett,

Det har gått fem dagar utan godis, snacks och fika. Inte den minsta chokladbit har jag gottat mig med. Är ganska stolt faktiskt. Äh. Vem försöker jag lura? Ganska? Jag menar såklart SJUKT stolt.

Och idag är det fredag. Snart tar jag helg. Känner att det är NU som prövningen börjar på riktigt. I veckan har jag liksom bara undvikit chokladen som ligger i jobbets frukt(!?)skål, skippat kakorna efter lunchen och sett till att inte ha nåt godis hemma. Det har fungerat finfint. Knappt varit sugen. Okej, det har inte varit en lek - men heller inget helvete.

Men nu. Fredag liksom. Jag är ju programmerad för att snaska choklad och dricka rödvin då.

Hur fixar jag detta? Omkodning av reptilhjärnan?

Here we go again

Publicerad 2011-05-06 09:51:15 i Allt-i-ett,

Och inatt svalde jag hårda orangefärgade plastbitar som var i pennstorlek. Säkert ett tjugotal. Varför? De passade inte in där de låg, vilket störde mig. När jag svalt alla kunde jag se hur magen fick konstiga utåtbukningar och jag kunde röra runt på de där pinnarna. Lät gjorde dom också. Då frågade nån mig hur magen skulle kunna smälta ner allt det där. Insåg själv att det skulle bli omöjligt. Fick lite dödsångest när jag insåg att magen antagligen skulle spricka. Samtidigt idiotförklarade jag mig över att jag inte bara kastat plastpinnarna istället för att käka upp dom. Då skulle de ju också ha blivit borta. Men så mycket enklare liksom.

Har jag problem med saker som irriterar mitt synfält eller vad?

Mindes precis nattens dröm

Publicerad 2011-05-05 14:42:50 i Allt-i-ett,

Kom hem till min lägenhet där det låg en död man i en spjälsäng(?!). La min träningsväska över honom och satte mig i soffan och kollade tv. När jag sen blev irriterad över att jag fortfarande såg hans armar och ben hänga över spjälsängkanten, kom jag på att jag ju kunde springa ut i sjukhuskorridoren (precis utanför min dörr faktiskt) och be nån ta bort honom. Undrade lite hur jag skulle förklara varför jag inte hade kommit ut fyra timmar tidigare, när jag faktiskt sett honom första gången, utan att bli misstänkt för mord. Kompenserade det med att storböla. Doktorn rusade in och när han fick syn på snubben sa han "Jaha, men den där ja. Han visste vi ju var död". End.

Tolkningar på det? Filmmaterial?

Little did I know

Publicerad 2011-05-05 13:38:00 i Allt-i-ett,



Som att jag skulle ha beställt en trädgård!? Att den sen inte kan levereras utan en adress fattar väl vem som helst. Duh!

Så, nu när jag väl informerat om adressen hoppas jag innerligt att trädgården får plats på min balkong också. Håll tummarna!

Är det bara jag?

Publicerad 2011-05-03 20:53:29 i Musik/Video,

Lyssna på introt från CSI NY (från 0:15),



jämför det sedan med introt till Baywatch.



Hade dessa två ingått i ett ljudmemoryspel hade jag tagit dem för ett maka par*. Visst?



*Okej, kanske inte. Men samma kompositör hade jag lätt tippat på. En kompositör med dålig fantasi.

Seri-jävla-öst! Detta är inte okej. Inte o...

Publicerad 2011-05-03 07:23:30 i Allt-i-ett,

img_9665 (MMS)

Seri-jävla-öst! Detta är inte okej. Inte okej någonstans. SNÖ liksom?!

Känslan av en måndag blev uppenbar. Det fanns alltså en anledning till varför jag var dötrött och snoozade i en evighet när klockan ringde. Jag borde inte ha gått upp. Får man ångra sig? Ta en kompdag?

GBG: T-19 days. Ja, det är ju inte alls lä...

Publicerad 2011-05-02 22:54:44 i Allt-i-ett,

img_8394 (MMS)

GBG: T-19 days. Ja, det är ju inte alls länge till. Riktigt snart faktiskt. Så då tänkte jag att det vore ett ypperligt tillfälle att fram tills dess inte äta någon som helst choklad, vilket är min tyngsta last. Boosta träningen lite. Men då kan jag ju egentligen inte äta något snacks överhuvudtaget. Så då bestämde jag mig. Ingen choklad - eller snacks förrän EFTER göteborgsvarvet. Helt idiotiskt egentligen. För plötsligt känns 19 dagar som en LÅNG tid.

Ett tag fnulade jag även på att utesluta alkohol den här perioden, men där gick ta mig tusan gränsen. Inte ett enda glas rött liksom? Nej, det går ju inte. Jag har därför gett mig själv två dagars dispens. Två dagar jag får njuta av lite (ja, men allt är ju relativt) vin.

Vid första anblick kan detta bara tyckas v...

Publicerad 2011-05-01 17:07:52 i Allt-i-ett,

img_6542 (MMS)

Vid första anblick kan detta bara tyckas vara en bild på en bil. Och det är ju sant. En bil med körförbud dessutom. Men tittar ni lite närmre, kan ni se att bilden även innehåller en stor portion av godhet, tacksamhet och en sjukt lyckosam Helena.
 
Varför? Jo, ser ni skylten till vänster? På den står det att man får parkera där. Alltså EFTER skylten. Som ni ser är inte ens mitt framdäck förbi denna skylt. Titta sedan vad som sitter under vindrutetorkaren på bilen bakom - en parkeringsbot. HALLELUJA säger jag och står i stor tacksamhetsskuld till den ytterst vänliga parkeringsvakten som inte lappade mig. Man kan säga att jag tjänat tusen spänn idag. Gött!

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt