h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Laddad till MAX

Publicerad 2009-09-30 20:59:20 i Allt-i-ett,

Jag har krupit upp i soffan. Pjamasbyxorna är på. Mobilerna är avstängda. Kladdkakan är precis uttagen ur ugnen. Klockan är några minuter i nio. Det är nu det gäller. Nu kommer svaren vi länge funderat på. Vad händer med Izzie? Och George?! Hur går det med George? 

Det är dags för Grey's Anatomy!

Väderanalys

Publicerad 2009-09-30 18:47:23 i Allt-i-ett,

-48b8168f26c7d012ddbecf6cef2b3e7.png

Går precis över Årstabron. Slås av hur det ser ut att vara en extrem lokal regnskur över Liljeholmen. Här på bron kunde det inte vara torrare, men däremot varmare. Någon som vet om det regnar där borta, eller är det bara molnen som ser konstiga ut? Spelar ju egentligen ingen roll, men jag blev liksom nyfiken.

Sicken nöt

Publicerad 2009-09-30 11:53:03 i Allt-i-ett,

0-5015663a6edf3e3a778def2b681aa2c4.png

Kanske den största cashewnöt jag någonsin sett. Ville dela med mig av erfarenheten. Kan också meddela att det smakade gott. Har inga bevis på det, men ni får ta mig på mitt ord.

Telefonsupport med pappa

Publicerad 2009-09-29 23:05:44 i Samtal,

Jag: Hej pappa!
Pappa: Är du hemma?
Jag: Nej, jag är fortfarande på jobbet.
Pappa: Men klockan är ju halv sex.
Jag: Ja, men det är en del att göra nu.
Pappa: Tystnad.
Jag: Var det något speciellt?
Pappa: Ja, du vet. Vi har ju haft problem med modemet här hemma.
Jag: Ja, just det ja.
Pappa: Ja, så nu har vi fått ett nytt och det ska installeras med en CD vi har fått med.
Jag: Okeej.
Pappa: Det står att den ska starta av sig själv, men den gör inte det. Var ska jag trycka då?
Jag: Hände det inget när du stoppade in CDn? Det kom inte upp ett fönster med text?
Pappa: Neeej. Men förresten, finns det fler ställen man kan stoppa in den i?
Jag: Vaddå? CDn menar du?
Pappa: Jaa, för det kändes lite konstigt.
Jag: Va? Nej, det finns bara ett ställe. På sidan. Var har du stoppat in den då?
Pappa: Jag stoppade ju in den där. Men det kändes inte som om den passade riktigt.
Jag: Vaddå inte passade?
Pappa: Den satt så löst ju.
Jag: Men tryckte du inte till den så att den fastnade?
Pappa: Va?
Jag: Öppna där igen, så ska du se att...
Pappa: Ja, OJ! Där kan man ju trycka fast den ja.
Jag: Mmm. Just det.
Pappa: Jha, se där. Det passade bättre det. Å nu låter det också.
Jag: Ja, men va bra.
Pappa: Å DÄR kom det upp nåt.
Jag: Så bra då.
Pappa: Så nu ska jag göra som det står där eller?
Jag: Ja, precis. Gör det, så får du ringa om du får problem igen. Ska jobba lite till jag.
Pappa: Jaha okej. Jaa, men nu ska det väl gå bra väl.
Jag: Håller tummarna.

Min helg i bilder

Publicerad 2009-09-28 23:33:13 i Allt-i-ett,

Jag brukar va väldigt bra på att ta bilder, men nu ska ni faktiskt få ta del av alla bilder jag tog i helgen. Och det var inte många.

På fredagen var det som sagt öl- och whiskeymässa i Nacka Strand som gällde. Och bildtexten här torde vara "man blir som man dricker". Inte vidare god var den heller. Ölen alltså.

Lördagen startade jag med mannagrynsgröt toppad med rårörda hallon och ett glas snabbkaffe med mjölk till det. Rött är sött på alla plan. Tips: Gör man gröten i micro, se till att ha en skål med höga kanter. Risken för översvämning är stor. Tips 2: Ställ skålen i vatten direkt efter du tagit sista skeden gröt. Mannagryn har en tendens att torka sig fast i porslinet likt superlim mellan fingrarna.

Gick inte så länge på stan på lördagen, men jag hann köpa skor. Och detta är givetvis inte ett par, utan två olika. Det de har gemensamt är att de är nya - och mina. Tyvärr glömde jag dem på Timotejgatan efter bion på kvällen. Men som tur är, är de i tryggt förvar och jag kan hämta upp dem imorn igen. Ändå känner jag skuld; lite som en mamma som övergivit sina barn.

Söndagen var inte speciellt hämdelserik. Insåg dock efter en dusch att jag kanske tappar ovanligt mycket hår igen. Men jag ska hålla mig lugn. Det växte ut sist, så vi får tro att det samma sker nu. Dessutom är det inte riktigt så illa som 2005. Jag ser fortfarande färgen på örngottet när jag vaknar. Men peppar peppar.

Idag känner jag mig

Publicerad 2009-09-26 15:05:09 i Allt-i-ett,

-353e5d59c472bdffd49b2a882da593f.png

Blev hyfsat lugnt på mässan igår, så jag är inte alls bakis idag. Riktigt gött. Är på väg in till stan nu och ikväll blir det bio, Flickan som lekte med elden. Har inte hört jättebra om den, men ska se den i Sveriges största biosalong, så jag är ändå lite exalterad. Ibland är det inte mycket som ska till för att jag ska bli uppspelt.

TGIF

Publicerad 2009-09-25 18:10:29 i Allt-i-ett,

0-3a56800b1b11f8de6b1eef2c0dfa14a1.png

Jag grundar med en tunnbrödsrulle inför kvällen. Det ska bli ölfestival i Nacka Strand.

Samtal med min iPod

Publicerad 2009-09-25 16:43:22 i Samtal,

Imorse när jag gick till jobbet måste jag på något sätt ha lyckats telepatisera mina tankar till min iPod. Det var som om den drev med mig vid dess val av låtar. Blev liksom narrad under tiden jag försökte trycka fram en bra gå-till-jobbet-låt.

Jag: Random. Your choice. Sätt på nåt bra nu.
iPod: Will do.

Sleep - Kimya Dawson

Jag: Eh? Det här låter ju som en vaggsång.
iPod: Jasså det tycker du.

Vaken Igen - Brolle Jr

Jag: Snark...
iPod: Mäh. Han sjunger ju om att va vaken.
Jag: Ändå sömnpiller.

I Need Some Sleep - Eels

Jag: HA. Skitkul.
iPod: Eller hur?
Jag: Nog för att jag skulle kunnat sova tre timmar till inatt, men nu måste jag vara vaken. Jag ska till jobb. Behöver nåt med lite fart i. Så att det går undan. Orkar inte seggå. Kom igen nu.

Born to Run - Bruce Springsteen

Jag: Det var värst vad du va lustig då.
iPod: Byta?
Jag: Nej. Funkar fint.

Samlare

Publicerad 2009-09-24 23:30:33 i Allt-i-ett,

Folk som samlar på saker tycker jag är läskiga. Den besatthet som drabbar dem är skrämmande.

Nu tänker inte jag på barn som samlar på sudd eller kapsyler. Det kan vara sött. Jag gjorde själv några tappra försök. Hade dock lite dålig fantasi så jag samlade på samma saker som mina kompisar. Tvålar och grisar. Eller ja, grisar kom jag nog inte ens upp i tio innan jag slutade. Kanske inte räknas då?

Jag tänker inte heller på konst- eller antiksamlare. Dom kan jag förstå. Konst kan ju vara vackert och där finns många gånger ett värde. Ekonomiskt säger jag, emotionellt säger väl de.

Nej, jag tänker på vuxna människor som är samlare av obetydliga ting, som reklampennor. Allt kretsar kring huruvida man kan anskaffa fler objekt till sin samling. Vet ni att de skickar förfrågningar till företag och frågar om pennor? Ber folk om att skicka pennor till dem. Ber folk om att lägga tid och pengar på att de ska öka sin samling. De är besatta. Är inte det obehagligt så säg. 

Och bara tanken på att en tant sitter hemma i en lägenhet och vart man än tittar står där en tomte och stirrar på dig. Från golv till tak, i alla hörn och vrår finns tomtar i porslin, tyg, ja alla möjliga material. Tomtar, tomtar och ännu fler tomtar. Året runt. Hela tiden. Stirrande tomtar. Ständigt ökande antal av stirriga tomtar. Och de bara står där. Tittar ut i intet. Totalt meningslöst. Gäster känner sig obekväma, men tanten njuter. Hon vill ha fler. Läskigt.

Eller en man som har rum och åter rum, ja till och med garage fyllda av gamla radioapparater. Som inte ens fungerar. De bara står där. Lagerhylla efter lagerhylla. Ingen ser dem. Vad är vitsen? Vad får man ut av det? 

Tycker att det är perverst. Ja, faktiskt läskigt.

Projekt på G

Publicerad 2009-09-23 20:43:02 i Allt-i-ett,

För närvarande håller jag på med ett hänga-upp-gamla-tjocka-släkten-på-väggen-projekt. Är dock lite osäker på vad det hela ska leda till. Vill ju inte att det ska bli ett stort kaos som slutar med en massa hål i väggen bara. Får låta det ta sin tid helt enkelt. Låta det vara en growing process. Det speglar väl släkten om nåt.

Diet vs Kaloribomb

Publicerad 2009-09-22 09:50:18 i Allt-i-ett,

Det var så hektiskt att modella igår att jag missade blogga om det. Eller ja, fick ju sitta och vänta en halv evighet. Bli sminkad. Sitta och vänta en halv evighet. Bli fotad. Sitta och vänta en halv evighet. Och SEN fick man se resultaten. Och jo, ni kanske får se några av dem. Om ni ber. Snällt.

Men en karriär inom modellbranschen kommer jag knappast få. Den där naturdiet-grejen jag fick när jag gick från jobbet höll mig knappast mätt. Smal blev jag inte heller. Så de där fasonerna passar inte mig. Tacka vet jag att jag hann till födelsedagsfirandet innan det blev natt. Där fick jag åtminstone i mig de kalorier min kropp skrek efter; och högst troligt mer därtill. Det var morotskaka, chokladkaka och chocolate chip cookies. Jag tog av ALLT!

Spinkiga modeller och naturdiet - släng er i väggen!

Jojomen

Publicerad 2009-09-21 17:28:54 i Allt-i-ett,

0-601178fe4275486f65667fceecf1815d.png

Är på väg till photo shootet och jag tar det här med modellandet på största allvar. Att äta ska tydligen vara överskattat. Om en timma kommer jag att vara pinnsmal, proppmätt och dösnygg.

Brr brr

Publicerad 2009-09-21 16:59:33 i Allt-i-ett,

010befd229a8dea67d3d2afdfdca3a07.png

Man skulle kunna tro att jag är en torghandlare som har tappat bort torget och irrat in på ett kontor. Hamnat totalt fel helt enkelt. Men så är inte fallet. Nej, det är faktiskt bara jäkligt kallt här på Block 116 idag. Sitter med filt runt benen, torgvantar på händerna och en flisjacka utanpå tröjan. Är dessutom inne på min tredje kopp te. Och det bara efter lunch. Jag som inte ens är så förtjust i te. Men det värmer.

Vad blir detta?

Publicerad 2009-09-21 00:33:26 i Allt-i-ett,

Jag har väl rivit ut halva min garderob snart. Hänger klänningar på dörrhantagen; toppar ligger utspridda på sängen och skor ligger utöver hela golvet. Varför kan ni undra. Klädångest är svaret. Men inte över vad jag ska ha på mig på jobb imorn. Nej, det är värre än så. Och det är heller ingen dejt på gång. Det är värre än så. Imorgon ska jag nämligen bli fotad. Av en fotograf. I en studio. Jag ska bli sminkad, fixad och fotad.

Men jag ska ha med mig tre ombyten själv. Förstå klädångesten. Borde verkligen ha shoppat i helgen. Inte gått på spelning som ledde till en mindre nykter natt. Inte ligga och kolla repriser på tv en hel dag. Inte spelat Monopol till två på natten. Och inte heller storhandlat mat på Maxi. Nej, jag borde ha sprungit på stan och shoppat kläder.

Vad jag inte heller borde ha gjort är att ha moffat i mig ett halvkilo lösgodis nu ikväll. Dessutom borde jag väl för längs legat i min säng för att få min skönhetssömn. Känner att jag inte har de bästa förutsättningarna för morgondagen.

Jag får helt enkelt hoppas på att de kan redigera bilderna i efterhand.

Den onda cirkeln. Eller goda?

Publicerad 2009-09-18 19:08:30 i Allt-i-ett,

0-5c616743f004964efb30414aebbdb67a.png

Och där har jag nog sprungit av mig muffinsen. Men ni kan vara lugna, jag har inte sprungit sedan förra inlägget. Nej, jag har hunnit stretcha en bra stund också. Stel som en pinne. Men nu blir det helg. Man kanske skulle baka några muffins. Är lite sugen...

After Work

Publicerad 2009-09-18 17:57:11 i Allt-i-ett,

0-2ce5c1c1c1b7d8cd13eede8173f97c81.png

Ja, det här är min after work. Bloggar om det mest för att jag vill berätta hur duktig jag är. Får nog springa en stund till om jag ska tillgodose mig de där muffinsen jag klämde i mig förut. Hepp hepp - nu ska det gå undan!

Fika?

Publicerad 2009-09-18 14:02:36 i Allt-i-ett,

4d6283e75caee02773deb9c76c9271e0.png

Igår kväll blev jag så sugen på att baka. Eller också hade jag bara enormt sötsug. Låt oss säga att det var det första. Bakade gjorde jag iallafall. Kladdchokladmuffins med vita chokladbitar i. Sjukt goda om jag får säga det själv. Och för att förhindra att jag skulle moffa i mig alla själv, tog jag med dem till jobbet idag. Nej, jag hann bara få i mig ett par stycken igår. Bakade först nio på kvällen ju. Men nu har jag lämnat dem i köket och skickat ut mejl till alla att det är fritt fram. Ångrar mig redan.

Det var en bok!

Publicerad 2009-09-17 20:41:49 i Allt-i-ett,

Mitt minne är inte det bästa. Det är faktiskt inte det. Hade ju helt glömt bort att jag kryssade i en talong från WWF som jag fick hemsickad för ett tag sedan. Kryssade för JA om att ge 50 kronor extra i månaden till de söta isbjörnarna. Jag menar en femtiolapp extra märker jag ju inte av. Som tack fick jag en bok. Tack själv säger jag.

Too big to be delivered

Publicerad 2009-09-17 13:41:19 i Allt-i-ett,

6a69ebd406d34c9114216105f9485e5b.png

Imorse när jag gick till jobbet såg jag en avi på anslagstavlan nere i entrén hemma. Den var antagligen till mig. Tror inte att det finns fler H. Nilsson. Varför den inte hamnat i mitt postfack kan man ju fundera på. Hursomhelst blev jag sjukt nyfiken. Hjärnan har gått på högvarv, men kommer inte på någon vettig förklaring. Jag har inte beställt något. Jag väntar inte på något. Men det verkar ju som om jag ska få något. Spännande. För inget reklambrev brukar väl vara för stort för ett postfack?

Senast spelade låt på Spotify:

Publicerad 2009-09-16 22:30:26 i Musik/Video,

Donkeyboy - Ambitions. Ligger tydligen etta på norska VG-listan. Kan väl tycka att norrmännen inte är helt fel ute. Låten är skön. Men jag skulle knappast adoptera hela listan rakt av. Agnes ligger också på listan med Release Me. Inte okej.

Tanzaniagänget

Publicerad 2009-09-16 20:47:22 i Allt-i-ett,

För drygt två år sedan var jag och två kompisar i Tanzania och skrev C-uppsats. Där träffade och hängde vi med ett par svenska killar som även de skrev uppsatser. Jag och min kompis Jossan mötte upp dessa killar här i stan igår. Vi tog en after work. Snackade minnen. Plötsligt kändes det inte alls så länge sedan man varit i Tanzania. Sjukt trevligt hade vi.

Hursomhelst, det jag skulle komma till var att det är intressant hur man refererar till olika kompisar man har. Inte helt otippat är ju vi som träffades igår tanzaniagänget. Vi var ju i Tanzania samtidigt.

Sen har jag ju också kalmargänget. De fina flickorna som jag pluggade ihop med på högskolan. Ja, i just Kalmar såklart.

Kom att fundera på varför det blivit en geografisk namnindelning ändå. Kunde ju lika gärna hetat uppsatsgänget och högskolegänget. Eftersom vi alla i Tanzania hade Sida-stipendium kunde vi ju också varit sidagänget. Men nej, vi är tanzaniagänget.

 Nungwi, Zanzibar


Just i det ögonblick kortet tagits blev det inte värst mycket skrivande på någon C-uppsats. Nej, jag njöt nog mest av värme, skugga och utsikt. Kan hända att det slank ner en och annan Kilimanjaro Lager från Cholo's Bar också.

Sugen på tuggummi?

Publicerad 2009-09-15 13:52:26 i Allt-i-ett,

Sorry. De är slut. Rensade ut en låda på kontoret bara.

Vet inte riktigt varför jag låter de där tomma påsarna ligga kvar i lådan och placerar den nya fulla påsen överst i högen. Jag menar, papperskorgen står 63 centimeter till vänster om lådan. Hur jobbigt kan det vara?

Skärpning på mig själv!

Shake it baby!

Publicerad 2009-09-14 20:11:48 i Allt-i-ett,

Var och tränade efter jobbet idag. Måndagar är inte bara första dagen i veckan, utan väldigt ofta även första dagen i mitt nya liv. Så också idag. Nu är jag väl på trehundrafemtioelfte versionen av mitt liv skulle jag tro.


Idag innehöll denna första dag i resten av mitt liv en proteinshake. Ja, det är sant. Min första ever faktiskt. Nu kanske ni tror att jag har blivit påverkad av reklamen "bananas are for monkeys", men ser ni det har jag inte. Nej, jag vann faktiskt shaken. Sats Söderstation fyller tydligen ett år i veckan, så då lottar de ut shakes till de som går på pass. Jag blev en vinnare.

Hursomhelst, jag valde en vanilj. Och vet ni vad? Den var riktigt god den där. Trodde att de skulle smaka bahamas, men icke. Om bantningsshakes, typ Nutrilette, är lika goda som dessa skulle jag lätt kunna dricka sådana i några veckor. Är dom lika goda? Någon som vet? Men man blir kanske inte så mätt.

Natta

Publicerad 2009-09-14 00:10:51 i Musik/Video,

Ja, helgen gick fort. Liksom alltid.

Mångmiljonär blev jag inte heller. Tror att min lottorad gav 2 rätt. Inte helt oväntat gav det ingen utdelning. Så därför är det väl bara att gå och lägga sig nu; imorn börjar en ny arbetsvecka.

Sweet dreams.

Blivande miljonär

Publicerad 2009-09-12 13:36:35 i Allt-i-ett,

4e962bd5a7c43180cacaff4ed7a3e39b.png

Just nu går jag och tänker på vad man kan göra för 156 miljoner. Planerar vad jag SKA göra. Vanessa introducerade mig precis för lotto och jag tror på nybörjartur. Eller lotto - är inte det bara tur?

?!?

Publicerad 2009-09-12 00:49:15 i Allt-i-ett,

Fredagen bara försvann. Poff. Borta. Vad hände?

Detta bådar inte gott inför resten av helgen.

Bisarrt.

Long time, no see

Publicerad 2009-09-10 16:35:02 i Allt-i-ett,

0-7ffaf19bd9bdd9af396d235d17912d2a.png

Har en kofta på jobbet som jag brukar dra på mig när det är kallt. Det är ofta kallt. Precis för cirka 7 minuter sedan upptäckte jag ett av mina hårstrån på armen. Inget jättekonstigt i sig. Men ser ni det? Det är RÖTT! 16 maj hade jag det senast. Rött hår alltså. Är nog dags att ta med den där koftan hem och tvätta.


Edit: Såg nu att på bild så SER åtminstone hårstråt brunt ut. Kanske inte behöver tvätta ändå då.

Jag hade rätt

Publicerad 2009-09-10 16:13:32 i Allt-i-ett,

Det irriterar mig lite att jag inte minns vem jag diskuterade detta med, så just därför tar jag upp det på bloggen. Kanske var det någon av mina läsare. Jag hoppas det.

Diskussionen gällde huruvida Lykke Li var svensk eller inte. Eller ja, det var aldrig någon direkt diskussion. Jag sa i förbifarten att hon var svensk och blev då tillrättavisad att hon var dansk. Vågade inte helt börja argumentera, eftersom jag inte hade något konkret att gå på. Kunde ju inte säga "min magkänsla säger" och "men jag tror", så jag höll bara tyst. Inombords började dock hjärnan gå på högvarv. Var hade jag läst/hört att hon var svensk? Jag trodde verkligen att hon var svensk. Men när jag hörde dansk tänkte jag att det inte heller var otänkbart, med tanke på stavningen. Jag kände mig nästan dum som hade trott att hon var svensk. Men jag döljde det.

Även om jag tänkte mycket på det just då, så glömde jag att kolla upp det närmare i efterhand. Men SÅ, som av en slump, kom jag över informationen på internet. Lykke Li ÄR svensk, iallafall enligt wikipedia.

Så vem som nu tillrättavisade mig: In. Your. Face.

Jag hade rätt.

Nu bidde de kvällen

Publicerad 2009-09-08 20:16:29 i Resa,

-f3cef46d3d965f3132c71b3ff28d886.png

Har passerat Arboga och den där kulturmärkta kalkbanan, som jag för övrigt hade tyckt varit mycket skojigare om den rörde på sig. Hursomhelst, det är lugnt längs vägen, jag kör likadant och borde vara hemma om en och en halv timma eller något i den stilen. Notera det i era kalendrar nu.

Middagsdags

Publicerad 2009-09-08 16:01:34 i Resa,

0-6702c05d3b2cc5f4850d206ecfa7fd43.png

Kom precis till Töcksfors och när jag kliver in i köket ser jag att mamma är i full fart med att laga mat. Verkar som om min order på pannbiff gick in den också. Och ja, röda movieboxen står parkerad utanför; nyservad och färdig att köra till Stockholm.

Töcksfors nästa!

Publicerad 2009-09-08 14:21:29 i Resa,

0-7b2997bf4b7bb1b8888670170aff973a.png

Det går fortare ut ur Oslo när det inte är rusningstrafik, än in i stan när det är rush. Så ja, det flyter på bra här. Särskilt när det egentligen typ är 60 här. - Pappa, för mitt körkorts skull vill jag ha tillbaka min bil. Med den märker man iallafall när det går fort.

Lägger en order på middag imorn

Publicerad 2009-09-07 19:21:48 i Resa,

-8cf90436063a8c51a33a5a13964cf44.png

Jag fick tag i sushi ganska lätt ändå. Så här sitter jag nu i hotellsängen som är bra mycket större än tvn, vilket i sig är tur. Nej, mer spännande än så här blir det inte idag. Så jag ber om att få återkomma imorgon. Då bär det av mot Sverige och Stockholm igen. Du kan vara lugn pappa, jag kommer förbi och byter tillbaks bilen. Och mamma, vore det inte gott med pannbiff, stekt lök och potatis till middag imorn? Det tycker jag.

Ingen sushi här inte

Publicerad 2009-09-07 18:46:28 i Resa,

0-28cbd3ca2d20a7784b23c7615993c49c.png

Sushi King-killen hade stängt. Först blev jag sjukt besviken. Men så insåg jag, killen sörjer troligen fortfarande Michael Jacksons död. Han kanske befinner sig i den djupaste av depressioner. Han kanske ligger inlagd på något psyke. Stackare. Själv får jag väl helt enkelt köpa min sushi någon annanstans.

Arbetsdagen är slut

Publicerad 2009-09-07 17:31:29 i Resa,

0-4ea31715ddaa50570961f223e0ea1e60.png

Då har jag suttit i möte mest hela dagen här i Oslo. Kollade precis genom mejl men inget var brådskande, så nu tar jag kvällen. Dags att checka in på hotellet. Kanske blir en sushimiddag framför tvn sen. Funderar på om jag ska besöka Sushi King-killen. Känner han igen mig nu blir jag rädd. Återkommer med rapport gällande det. Mors!

På väg till Oslo

Publicerad 2009-09-07 07:38:39 i Resa,

1034dba7ff2700c0a4b153605015e039.png

Det var först när jag kom in i Norge som jag insåg att jag tagit fel bil. Sorry pappa! Får byta tillbaks när jag kommer förbi imorn igen. Btw, det behövs nog byta olja på min bil. Fint om du kunde fixa det tills imorn. Tack!

Något att sätta klorna i

Publicerad 2009-09-06 20:07:57 i Resa,

4b3715cdd4bfc421913ef7a13739f20a.png

Redan i veckan när jag visste att jag skulle förbi mor och far i Töcksfors gjorde jag min beställning av kräftor till på söndag kväll. Ordern gick in, så här sitter vi nu med massa kräftor och lite öl.

Söndagsmys

Publicerad 2009-09-06 19:14:21 i Resa,

16fe15dc39e88bf90a8cc2f86166d74a.png

Blev ytterligare ett stopp på min tur. Var i Mysen över dagen hos min kära mormor. Fick ett par nya hemstickade raggsockor av henne och jag valde de som var helgråa. Mormor förstod inte riktigt varför jag inte ville ha de med lite färg på ändå. Typ de lilamelerade eller regnbågsfärgade. Jag skyllde på att de verkade lite för små.

Ut på tur

Publicerad 2009-09-05 11:10:17 i Resa,

4932d6656b254fe645b9216bc9eeab43.png

Nu bär det av igen. Karlstad, Töcksfors och Oslo står på turlistan. Hey ho, let's go. Just ja, passar på att göra lite reklam för såväl min tidigare som nuvarande arbetsgivare, där Shell är den tidigare. Heja!

Fish in the sea

Publicerad 2009-09-05 09:41:29 i Allt-i-ett,

Sure there are plenty of fish in the sea.

But you're not anywhere near the sea.

You're in the desert.

Alone.

________________________________________

Kom faktiskt, tro det eller ej, helt osökt in på dessa textrader på nätet. Folk hade verkligen analyserat och diskuterat det i olika forum. Jag menar, vad finns att diskutera? Men okej, man kan tydligen se det på flera sätt vad jag förstod, så jag sammanfattade dem i två huvudriktlinjer. Måste erkänna att min första tanke var den första tolkningen.

1) Öken och Hav borde vara varandras motsatser. Visst? Så personen det handlar om kommer aldrig någonsin i helsike hitta någon partner. Om det så beror på fulhet, idioti eller ren och skär eremitism. 

Men sen kunde man tydligen se det hela lite mera positivt. 

2) Man kan inte vara i öknen, utan måste ge sig ut på havet för att fånga fisk. Alltså, om man inte ger sig ut och öppnar sig för förslag kommer man inte ha chansen att hitta den rätta.

Plötsligt blev inte citatet lika roligt längre. Jag föredrar min första tolkning. Faktiskt inte för att det skulle stämma överens med mig. Må hända att jag varit runt i öknen och irrat, eller bara suttit still, men jag tror att jag tycker mig skymta havet i horisonten. Eller det kanske bara är en oas. Spelar ingen roll. Så länge det är rätt fisk, så räcker det ju med en. Visst finns det fiskar i oaser?

Men ve och fasa - tänk om det är en hallucination...

Men hallå!

Publicerad 2009-09-04 14:28:42 i Allt-i-ett,

2b0d465a00ad0abfb75c871aa6e7a22c.png

Rätt vad det är när jag går runt på kontoret, så tittar jag ner på mig själv. Ser då att även jag är lite av en färgklick idag. Passande nog har solen bestämt sig för att kika fram och jag har blivit medbjuden på After Work-öl. Är det fredag, så är det fredag.

Somewhere over the rainbow

Publicerad 2009-09-04 08:58:49 i Allt-i-ett,

37516d5dd6e42b1111533f05615256af.png

Jag tror att regnbågen är en uppfinning av naturen. En uppfinning för att få människor på bättre humör. En färgklick i allt det gråa. Bra initiativ från naturen. I like.

Godistajm

Publicerad 2009-09-03 21:14:54 i Allt-i-ett,

0-66c90054fd08059bd32369445acc312e.png

Blev sjukt godissugen när jag var på videobutiken och lämnade tillbaka en film innan. De hade bara gigantiska påsar. Antagligen för att få folk att köpa mycket. Men mig lurade de inte. Jag köpte godis för 3 kronor. Det ska jag äta nu. Mums.

Korrektur - anyone?

Publicerad 2009-09-03 12:26:48 i Språkpolis,

Kollade precis Aftonbladet igen. Jo, jag jobbar också, men ibland tar man pauser. Nu är det tex lunch. 

Även om jag bara skummade genom förstasidan såg jag direkt att rubriksättaren verkar ha haft problem idag. Kanske blivit påverkad av problem hemma. Kanske är stressad för varsel. Kanske känner sig hotad. Kanske bara är hungrig. Eller så är det en praktikant.

Hursomhelst blev det fel två gånger på rad här. Ett av de två "hittade" i första rubriken måste bort och sen är det nog meningen att bokstaven L ska stå före "ämnar" i underrubriken till Sjödins skvaller.


Jag skulle vara en grym korrekturläsare.



P.S. Orkar inte länka, för de har säkert redan fixat till det. D.S.

Scary?

Publicerad 2009-09-02 23:44:37 i Allt-i-ett,

Hörde både på radion och läste på nätet tidigare idag om nåt bråk mellan nån DJ Axwell och Kleerup. Skulle vara ett personligt påhopp om Kleerups drogvanor i nån intervju eller liknande.

Hursomhelst, det hela är mindre intressant. Det jag fastnade för och ville visa er var bilden jag såg av Kleerup på Aftonbladet.



Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Men är han inte lite läskig ändå, den där Kleerup

Hört på radion

Publicerad 2009-09-02 00:14:33 i Musik/Video,



Ja, om det hade varit Lugna favoriter kanske. Men nu har jag inte lyssnat på den kanalen, så ja, jag erkänner. Låten spelades av någon konstig (?!) anledning upp på min iPod. Hur den hamnat där har jag ingen aaaning om... .

Tog mig hursomhelst tillbaka till 2001 och sista året på gymnasiet i Karlstad. Närmare bestämt Arenas dansgolv. Fem i två en fredagsnatt. Tryckare såklart. Doft av Hugo Boss.

Queen of My Heart med Westlife.

Jisses.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt