h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Men lagom till landning hånglade dom

Publicerad 2011-06-30 16:14:13 i Allt-i-ett,

Alltså, jag måste berätta om det där paret som satt brevid mig på flyget när jag åkte till Amsterdam häromdagen. Det visade sig ju att de inte alls var svenskar, ej heller öststatare som jag först trodde, utan nordnorskar. Ni tänker att de borde låta helt olikt, men så som de mumlade och i tillägg såg ut - hade ni också tippat typ Litauen eller nåt.

Hursomhelst. De var väl runt 50 båda två, men deras beteende var däremot av fjortiskultur. Ni skulle hört hur de bråkade och tjafsade. Hela jäklans resan. Två timmars gräl. Och efter en miniflarra vin blev frugan Så. Mäkta. Irriterad. på sin man att hon, läs och häpna, KASTADE de jordnötter som hon precis var i färd med att stoppa i munnen PÅ GUBBEN.

Jag stirrade nog halvt ihjäl mig och det märkte väl till slut mannen, eftersom han sen försökte lugna frun genom att klappa henne på armen. Men då blev hon än mer rosenrasande och ryckte demonstrativt armen från honom. Hade inte jag tryckt mig så mycket jag bara kunde mot fönstret från kvinnan hade jag säkert kunnat råka på en snyting.

Så, i två timmar fick jag alltså värja mig för nötter och flygande armar, lyssna på tjafs som jag bara förstod vart tionde ord av, samt känna den isande kyla som omgav dem under deras demonstrativa tystnader.

Milde gud säger jag.

Kanske bra nog ändå. Eller?

Publicerad 2011-06-30 13:05:22 i Resa,

Flygvärdinnan när vi landat på Arlanda: "...och så önskar vi er en hyfsad ons...dag... eh, hrm... torsdag. Är det ju idag. Ja.".

Att hon inte kunde hålla reda på vilken dag det var, störde jag mig inte på. Nej, jag hakade upp mig på ordvalet 'hyfsad'. Vad menade hon med det? Önskade SAS oss verkligen bara en HYFSAD dag?

Ja, men tack då.

Har precis satt mig på planet som ska ta m...

Publicerad 2011-06-28 14:55:50 i Allt-i-ett,

img_3498 (MMS)

Har precis satt mig på planet som ska ta mig till Amsterdam. Bredvid mig sitter ett medelålders par och jag kan för allt i världen inte förstå vad de säger. Trodde först att de var var östeuropeer, men alltså de ÄR svenskar. Jag snappade upp ett par enstaka ord ändå, mitt i allt mummel. Är detta ett tecken på att jag bott i Stockholm? Att jag inte förstår övriga svenskar? Hjälp!

Jag har inte, liksom väldigt många andra, ...

Publicerad 2011-06-27 15:14:54 i Allt-i-ett,

img_4793 (MMS)

Jag har inte, liksom väldigt många andra, tagit semester. Nej, jag är på kontoret, rent fysiskt iaf. För jag vill nog inte definiera min effektivitet. Dels eftersom jag efter den fantastiska helgen gick in i nåt pre-semester-mode. Och dels för att Werner inte kan låta bli mina skosnören. Möjligen att jag kanske eventuellt uppmuntrar honom till bus, men bara möjligen.
 
Lika bra att kasta in handduken och gå ut i solen istället?

Vaknar upp, återigen på landet, och tittar...

Publicerad 2011-06-24 08:59:32 i Allt-i-ett,

img_9745 (MMS)

Vaknar upp, återigen på landet, och tittar ut genom fönstret. Känslan är: Wobedobedooo! Solen skiner. Fantastiska vänner är här. Och lika underbara på ingång.

Det här kommer att bli en SJUKT bra midsommar och helg. I can feel it! Whop-whop.

Tror på Storm jag.

Publicerad 2011-06-21 10:08:19 i Allt-i-ett,

Jag kollar vädret för midsommarhelgen mest hela tiden. Många menar att Facebook är en tidstjuv på arbetsplatser, men jag vill nog påstå att vädersidorna är minst lika illa. Iallafall för mig. Och iallafall nu.

Det är alltså under den stundande långhelgen med massa fantastiskt sällskap som jag önskar mig finfint väder. Kan det vara för mycket begärt? Jag vet ju att det blir hur bra som helst i vilket fall, eftersom vi ju har garderat allt för såväl inomhus som utomhus.

Likväl - så härligt med fint väder. I nuläget ser det ut såhär för stugan på östgötaslätten enligt de olika vädersajterna. Och för den viktigaste dagen - midsommarafton - ser det ju ganska lovande ut trots allt.

Pent.no




Yr.no



Klart.se




SMHI.se




Storm.no

Här på Fang Yuan Shi Wu på Bondegatan fusk...

Publicerad 2011-06-20 13:13:20 i Allt-i-ett,

img_9201 (MMS)

Här på Fang Yuan Shi Wu på Bondegatan fuskas det inte med nån maskin inte. Inte för att jag är stormförtjust i dumplings, eller äter det särskilt ofta, men det var klart godkänt. Valde grönsaksfyllning framför mixade grönsaker. Skillnaden var visst att den förstnämnda bara(!) innehöll spenat, den andra även tofu. Jag kan väl tycka att de bör se över sin definition av grönsaker. Kan tro att den eventuellt missuppfattas. Eller så är det bara jag.

Peace out!

Publicerad 2011-06-17 13:02:00 i Musik/Video,

För er som kanske trodde att jag skojade häromdagen:



Om mina medverkade sekunder i denna Greenpeacefilm dras från mitt 15-minutes-of-fame-konto, kan jag tycka att det är lite waste alltså. Inte för att jag förväntar mig primetime-tid på nån stor kanal - men att stå och sortera namnlappar kan jag tycka är lite väl trist framställning av mig. Jag är ju egentligen lite roligare än så. Hoppas vi.

Annars tycker jag väl att det är lite kul att de ansåg att vår oberoende nyhetsbyrå lyckats samla "energieliten" i Finland under en dag. Men möjligen lite distraherande att ha två båtar som förföljde oss i fyra (4!) timmar under kvällen.

För den intresserade kan man alltså se mig typ tio sekunder in i filmen. Egentligen inget att se. Mest sevärt kan jag väl tycka är när min kollega gör peacetecken till båtarna (3:39). Roligare än så blev det inte.

Bilduppdatering.

Publicerad 2011-06-15 00:18:12 i Resa,

I helgen var jag ju på Norges södra kust för sommarkickoff med jobbet. Hade en underbart fantastisk helg om ni inte fått med er det. Tänkte delge lite fler bilder från båtturen i brist på annan uppdatering. Men för att ni ska hänga med i svängarna som kommer kan jag också uppdatera er med att jag numera lämnat hotellrummet i Oslo (med det lilla badkaret), till förmån för ett bra mycket större hotellrum (med dubbelt så stort badkar - minst) i Helsingfors. Kanske kommer en video på det.

Men nu: Bilder. Se. Njut. Bli avis.



En äkta norsk gammal skeppargubbe.




Inbillade mig att detta var den mest "typiska" segelbilden jag kunde ta.




Vi fick varsågoda att hjälpa till att packa ihop seglen också. Jag hjälpte faktiskt till med det andra (så att ni inte tror att jag är värsta landkrabban som bara stod brevid och drack vin).




Skepparens barnbarn var allt annat än höjdrädd. En sprattlig och uppmärksamkrävande krabat. Minst sagt. Men därmed också underhållande. Och ja - han klättrade till toppen. Och halade sig ner i ett rep. Typ femtioelva tusen gånger.




Bara ett ord: Vackert.

Badkaret på hotellet är precis lika litet ...

Publicerad 2011-06-13 23:29:46 i Allt-i-ett,

img_3178 (MMS)

Badkaret på hotellet är precis lika litet som det ser ut. Hade lätt kunnat misstas för något annat. Men då jag redan använt en toalett och tvättat händerna i ett handfat, kunde jag med hjälp av uteslutningsmetoden konstatera att det ändå troligen måste röra sig om ett badkar.
 
Väl i karet slog det mig att det kanske var en king size bidé. Kände mig direkt som en förväxt bebis.

Helena tipsar: Tömma ballonger utan smällar

Publicerad 2011-06-10 00:50:52 i Allt-i-ett,



Har ni, liksom jag, blågula ballonger som skräpar i ett hörn därhemma, efter nationaldagen eller studentfirandet (inte alls efter framhejjandet av Eric Saade i Eurovision Song Contest). Jag tyckte att det var dags att göra mig av med dessa. Men eftersom jag starkt ogillar smällar, och gärna inte (alls) utsätter mig för det - särskilt inte framkalla det själv - valde jag att tömma ballongerna på det ljudvänliga sättet, istället för att smälla dem. Låt mig lära er knepet.




1) Ta fram en liten bit tejp och sätt på valfritt ställe på ballongen.




2) Ta därefter en nål och stick genom ballongen där tejpen sitter. Voila. Ingen smäll och luften sipprar sakta men säkert ut.




Smart va?

Max 140 tecken

Publicerad 2011-06-07 22:51:33 i Allt-i-ett,

Förresten, har ni sett här till höger att jag börjat med det där twittrandet igen? → → →

Lite övning i att fatta mig kort, vilket jag vanligtvis har lite svårt för.

12 i 1 (minst!)

Publicerad 2011-06-07 22:15:00 i Allt-i-ett,

Får väl återberätta hela helgen i ett och samma långa inlägg då, fast tanken var många korta.



Långhelgen började sådär. Det gick inte bara sakta - det stod STILL. 1h20min tog det till Södertälje. Hade det fortsatt i samma takt sen, hade jag aldrig kommit till Värmland, utan hamnat på psyket. 




Men det löste sig och jag kom fram. Och då blev det SÅ värt. Sötaste brorsonen ever, vilket resulterade i många bilder. Vi skrattade.
 



Var lite artistiskt allvarliga.




Gungade. (Kolla sötishanden. Ville mest bara äta upp den, hela tiden)




Åsså snackade vi lite. AaaOoAaaa *valfritt högt glädjeskrik* AaaaAa.




Fick också till årets premiärdopp. För tårna.




Just ja. Zachis sov lite också. (OBS! Jag har INTE arrangerat bilden - killen är liksom bara cool)




Sen var vi på rallycross också. Då måste man ju skydda öronen för alla högljudda motorer. Att man sen var tvungen att prata med STORA BOKSTÄVER för att kunna kommunicera med lillkillen, kanske gav lite motsatt effekt ändå.




Var hos mormor en sväng också. Hon bjöd som vanligt på nåt att äta. Fick också berättat att de små underliga tomaterna hade minsann vunnits på lotteri. Själv hade jag nog valt att sätta adjektivet 'underliga' framför lotteriet istället. Körsbärstomater som vinst liksom?!




Sen tog jag mod till mig och testade min balklänning från studenten som varje gång jag sover i flickrummet hänger och hånler mot mig. Men som ni ser - den passar fortfarande. Micket nöjd över det. Någon bal strax?




Långhelgen avslutades med en minigolfturnering på självaste nationaldagen. Jag kom, som ni ser, tvåa. Hade jag bara bytt ut ett par sjuor mot några hole-in-one, så hade jag vunnit. Lätt. Inser också att långklänningen inte alls döljde så mycket som jag trodde; åtminstone inte i motljus.




Och sen var långhelgen slut. Poff liksom. Fast med massa trevligt innehåll. Väldigt nöjd.


Saker jag missade att ta kort på
- Brorsan och hans nybyggda rallycrossbil (F'låt Bro')
- Havskräftorna och de fina vännerna jag åt dem med
- Årets första (och förhoppningsvis sista) orm

Svar om taxiväntan

Publicerad 2011-06-01 16:50:40 i Allt-i-ett,

Åtminstone EN person ville att jag skulle klara upp det där med min taxifundering. Sagt och gjort. Mejlkonversationen nedan.



Från: Helena Nilsson
Skickat: on 2011-06-01 10:03
Till: [email protected]
Ämne: Väntetaxa
 
Hej,

Jag har en fråga gällande väntetaxa. Vad jag förstår appliceras denna på mer eller mindre alla beställda taxiresor. Och visst förstår jag att om man exempelvis har beställt en taxi till 6:00 och kommer till bilen först fem minuter senare, har väntetaxametern satts på. Som vi alla vet - tid är pengar.
 
Min undran gäller dock omvänd situation. Om jag har förbeställt en taxi till 6:00 och får stå och vänta i fem minuter innan den anländer, har jag av erfarenhet endast fått en ursäkt från taxichauffören. Och det har jag som regel accepterat, men så tänker jag - borde inte min tid vara lika mycket värd? Borde inte jag få samma rabatt som er väntetaxa är? Så om taxin är fem minuter sen, borde jag då få 33 kronor i rabatt på slutnotan. Vore inte det rimligt?
 
Är detta något man kan begära från era taxichaufförer?

Vänliga hälsningar,
Helena Nilsson

Subject: SV: Väntetaxa
Date: Wed, 1 Jun 2011 10:07:19 +0200
From: [email protected]
To: Helena Nilsson
 
Hej Helena!
 
Tack för mail.

Vid förbeställning så är föraren tillåten att starta väntetaxan efter att klockan passerad bokningstiden och vid direktbeställning förväntas kunden vara på plats när bilen anländer och föraren är därför tillåten att startat väntetaxan direkt vid ankomst i detta fall.
 
Tyvärr så finns det inga rabatter i våra bilar. Men självklart ska bilarna inte vara allt för sena vid förbokning, råkar ni ut för detta är ni välkomna att hör av er till kundcenter om ni känner er missnöjd.
 
Med vänlig hälsning
Sarah H

TAXI STOCKHOLM 150000 AB
Kundcenter
Box 6576 (Luntmakargatan 64) 113 83 Stockholm
Tel vx 08-728 26 00, direkt 08-728 27 00
Fax 08-728 26 14
E-post [email protected]



Från: Helena Nilsson
Skickat: on 2011-06-01 10:26
Till: [email protected]
Ämne: RE: SV: Väntetaxa
 
Tack för snabbt svar!
 
Du nämner att "självklart ska bilarna inte vara allt för sena vid förbokning"; betyder det att ni accepterar att bilarna är lite sena? Jag skulle ju tycka att vid en förbokning ska bilen alltid vara på plats i tid. Det är ju vitsen med själva bokningen.
 
Och om ni accepterar att bilen är lite sen, tycker jag heller inte att det vore mer än rätt att ni även accepterar att kunden kan vara lite sen. Samma marginal åt båda håll så att säga.
 
Hursomhelst, jag hörde av mig mest av nyfikenhet eftersom jag kom att tänka på detta då min förbeställda taxi i förra veckan var sen.
 
Tack för informationen.
 
Vänliga hälsningar,
Helena

Subject: SV: SV: Väntetaxa
Date: Wed, 1 Jun 2011 10:27:20 +0200
From: [email protected]
To: Helena Nilsson

Det finns ingen garanti att taxin är i tid då det är omöjligt att förutse hur trafiksituationen kan se ut. Vi lovar att få fram en bil så snart som möjligt och vid förbokning ska bilen vara i tid men lite marginal ska man alltid räkna då det kan uppstå problem i trafiken som gör att bilen inte kan ta sig fram för att hinna i tid.

Vi tar emot dina åsikter, tack.
 
Med vänlig hälsning
Sarah



Lite taffligt svar jag jag tycka och visst hade jag kunnat dra det längre och argumenterat mer, men jag lät det bero. Även jag kommer till en viss gräns. Summa summarum är alltså att man måste mejla och klaga om taxin skulle vara sen. Själv diggar jag ju min idé om vänttaxa även för kunder.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt