h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Kanske inte konstigt att min YES-flaska är dryg.

Publicerad 2012-01-31 23:50:04 i Allt-i-ett,

Det braiga med att äta en påse naturgodis (sånna yoghurt- och chokladdoppade onyttiga saker) och två kokta ägg till middag: Mycket lite disk att behöva diska innan man hoppar i säng*.

/nöjdmennågotillamående_83


*nej, jag kan fortfarande inte lägga mig om jag inte har diskat det som använts. Tydligen inte ens om det så bara är en liten sked.

B-människan röt ifrån med bestämd ton. Knappt ens liiite vänligt.

Publicerad 2012-01-31 11:28:09 i Allt-i-ett,

Det här med att jag igår gick och trodde, eller snarare och mer troligt HOPPADES, att jag blivit en morgonmänniska, var ju ett totalt falskt alarm. La grande falskalarm.

Detta bevisades imorse då jag snoozade närmare en timma (kanske mer!) och önskade att jag kunde förvandla nattens dröm till sannhet - att det var helg.

Gick sådär som ni kanske märkt.

Tror ändå att det är ytterst temporärt

Publicerad 2012-01-30 06:09:49 i Allt-i-ett,

Ställde klockan på 6:58 igår kväll. Tycker att det passar sig så bra, eftersom man kan slå på TVn och halvlyssna på nyheterna kl sju samtidigt som man halvsover. Kanske går man inte ur sängen innan nästa nyhetssändning drar igång 7:30. Men då vet man liksom att det är dags; att man inte kan snooza längre.

Döm då om min förvåning när jag vaknar och är PIGG, fast klockan bara är 5:37. Jag SKULLE säkert kunna somna om, men då vet jag också hur dötrött jag skulle vara när klockan ringer dryga timmen senare. Valde därför att INTE somna om.

Vuxet? Eller har jag helt plötsligt blivit en MORGONMÄNNISKA???

Och det TROTS att hon vet svaret

Publicerad 2012-01-27 19:03:32 i Allt-i-ett,

Messar med mamma såhär på fredagskvällen. Vi behandlar jobb, planer i helgen och givetvis Bro's son, tillika mammas ögonsten.

Och ja, vad ska man säga? Man kan ju inte anklaga henne för att ha en dold agenda iallafall.

 

En pulshöjande mikrosekund

Publicerad 2012-01-25 14:44:23 i Allt-i-ett,

Lite nervös hann jag bli när displayen på mobilen blinkade till och jag såg vem som precis messat mig - Polisen! För inte är det var dag man får sms av polisen inte. Åtminstone inte jag.

Men så kom jag på att det var en påminnelse. En påminnelse om att jag ska till dem om ett par timmar. Har en bokad tid för nytt pass.

Tyvärr var det inte mer spännande än så. F'låt.

 

Dementi

Publicerad 2012-01-25 09:40:54 i Allt-i-ett,

Asså, jag dog ju inte i måndags, men låt mig säga såhär - det var INTE långt ifrån.

Dagens tabbe

Publicerad 2012-01-23 18:26:59 i Allt-i-ett,

Att ta med sig de FODRADE träningstightsen till konditionspasset på gymmet, är inte mitt smartaste drag idag. Det är alltså de tightsen jag använder utomhus. När det är minusgrader. Det är mina åka-skidor-tights. Som jag nu måste använda på ett step-pass. Inomhus. I värmen.

Wish me luck!

/kommersvettasihjäl_83

Och säkert hem kom jag ju.

Publicerad 2012-01-22 02:06:42 i Allt-i-ett,

Missade precis en buss hem och valde därför att gå, istället för att vänta 10 min i kylan. Strax går en kille ikapp mig och säger "Hej!" när han går förbi. Han vill väl va trevlig tänker jag och svarar artigt med samma fras. Då fortsätter han: "Vill du ha nån som följer dig hem?". Eftersom jag går och lyssnar på musik blir jag lite fundersam på om jag hört rätt, men säger ändå "Tack, det är bra". "Okej" säger killen och traskar vidare.

Min första tanke var givetvis(?!) att han raggade. Men tänk om han bara trodde att jag var rädd för att gå hem själv på natten och ville följa mig. Hur gulligt är inte det egentligen? Och snällt!

Visst, han hade ju lik gärna kunnat va våldtäktsman själv, men hur cynisk får man va? Jag gick iaf typ 50 m bakom honom hela vägen hem. Kändes ganska tryggt ändå.


 

Men återigen - kanske bara jag...

Publicerad 2012-01-20 15:12:31 i Scenario,

Det här med att se en kontorsgranne, vars kollega sitter på toaletten (en längre tid) och kontorsgrannen bara MÅSTE fråga en sak, så att denne kontorsgranne går till toalettdörren där dennes kollega sitter bakom och antagligen gör nummer två, för att ställa denna oerhört viktiga fråga. Och får svar.

Jag finner den situationen genant. För killen på toan. För tjejen som frågade. Men ta mig tusan kanske mest för mig som bevittnade situationen. Troligen det sistnämnda.

Så jag var ju tvungen att stänga dem

Publicerad 2012-01-19 08:15:00 i Allt-i-ett,

Jag förstår inte, på riktigt inte, människor som går från omklädningsrummet på gymmet UTAN att stänga luckan till skåpet efter sig.

Är det bara i mina ögon det gör ont?

Det är nästan, men verkligen bara NÄSTAN, lika illa som att inte fälla ner toalocket efter sig. Sistnämnda har ju en ofräschhetsfaktor som ostängda luckor aldrig någonsin kan mäta sig med.

 

Rekommendation: BILDERBOK

Publicerad 2012-01-18 16:04:19 i Allt-i-ett,

"Folk" klagar på att jag bloggat för lite BILDER i det sista. Det är tydligen "dåligt". "Ingen" orkar läsa "massa saker". Tydligen.

Nähä. Jaha. Vad svarar jag på det?

Jo, därmed vill jag, vänligt men BESTÄMT, berätta att: Bloggar jag inga bilder, så har jag inga bilder att blogga.

Ni förstår det kanske när jag också berättar att detta var min senast tagna bild. (Yes, I'm back in Yatzy-träsket. #tragiskt)

 

Jag LJÖG ju inte.

Publicerad 2012-01-16 17:37:40 i Samtal,

Eftersom jag kom hem sent igår kväll och hade såväl resväska, handväska och framförallt skidor att kånka på, valde jag att ta taxi från Centralstationen.

Taxichauffören: Så, var har du varit och åkt skidor då?
Jag: Ehrm. Jo. Nä. Alltså... Jag har bara varit i Oslo.
Taxichauffören: Jaha, var det snö med spår där alltså?
Jag: Eh. Jo, det var det. Finns ju massa spår därikring som man kan nå med tunnelbanan.
Taxichauffören: Va praktiskt. Var det fint då?
Jag: Hrm. Jo. Oslo var finfint.

Om taxichauffören tolkade att jag faktiskt hade ANVÄNT skidorna, så är ju inte det MITT problem. Huvudsaken är att jag inte ljög. Inte direkt iallafall.

Ibland blir det oplanerade liksom bättre*

Publicerad 2012-01-16 17:26:17 i Allt-i-ett,

Hörrni. Jag måste erkänna en sak för er. Jag kanske inte riktigt gjorde vad jag utlovade i Oslo i helgen. Vet att jag framställde det som att jag skulle vara hurtig och åka skidor hela helgen. Nu blev det inte riktigt så.

För på fredag blev det AW med kollegorna. Lekar, öl och vin. Höll på till drygt tre, kanske fyra? Eller ja, jag la mig typ klockan sex. Men man kanske inte kan räkna den där tiden jag sov på soffan?

På lördagen lockade en fika på stan, mer än ett svettigt pass i skidspåret. Och på kvällen blev det återigen fest. Som slutade på en gayklubb. Ja alltså, jag somnade ju inte där. Vi tog oss ändå hem. Åt nan-bröd på vägen.

Och söndag såg mycket ut som lördagen. Bortsett från fest. Och gayklubb. Således - fika på stan. Och ingen tid i skidspåret.



*men lite drygt att kånka skidor ToR och totally waste att betala för att ta med dem när jag liksom inte använde dem. Alls.

I'm alive!

Publicerad 2012-01-13 14:54:39 i Allt-i-ett,

Jag kom till Oslo för drygt två dygn sedan. Har haft jobbmöten hela dagar. Och trevliga sociala möten på kvällarna. Ska inte klaga någonstans. Men detta har lett till att jag under dessa två dygn har haft begränsad åtkomst och tid för privat surfande. Abstinensen börjar dock göra sig påmind.

Kollade Google Reader en snabbis för att se vad jag missat. Och 19 bloggar jag följer där har gjort sjuttiotre (73!) nya inlägg under denna tid. När ska jag hinna läsa DET?

Kan ju också konstatera att jag är ljusår från vissa människors uppdateringsfrekvens. Jag låtsas att det är för att jag har ett liv*.



*men vi vet ju alla att det bara är för att jag har dåligt med internetuppkoppling. Men det låtsas vi inte om, 'kej?

Notera:

Publicerad 2012-01-11 06:55:24 i Allt-i-ett,

Egentligen är det inte länge sedan jag flög sist. Dryga månaden. Men ändå kände jag mig orutinerad här på Arlanda idag. Fumlade vid självincheckningen. Glömde telefonen hos specialbagagesnubben, och trodde att det var nåt fel med mitt skidfodral* när han sprang ikapp mig på väg till säkerhetskontrollen. Sen hade jag varit dum nog att ta på mig mina vinterkängor som av oförklarliga skäl aldrig går igenom metalldetektorn (SÅ många skosnörehål ÄR det inte). Väl vid gaten insåg jag att jag var sjukt tidig, så tänkte köpa frukost, men det var så sju-hukt lång kö, så jag pallade inte. Så satte mig för att vänta. Uppdaterade mig på bloggar, twitter och nyheter. Svarade på nåt mejl. För närvarande fördriver jag tiden med att skriva detta oerhört informativa inlägg.

Och nu säger dom att planet är försenat. Jippi! (med viss ton av morgontrötthetsironi)


*"Skidor?! Skulle hon inte till Oslo på årsmöte?" kanske ni tänker. Och jo, det är sant. Men jag fick höra att de hade massa snö där, till skillnad från här, så jag bokade om, tog med mig skidorna och ska stanna hela helgen. Jojo.

Man vill ju inte kasta bort dagen. Onsdag och allt liksom.

Publicerad 2012-01-11 05:47:12 i Allt-i-ett,

Om man säger att man är uppe med tuppen, då menar man väl bara att man är uppe tidigt. Det är ingen speciell tid va? Så hela uttrycket är därmed ganska subjektivt.

Sen har vi ju ottan också. Känns ännu tidigare, men om jag inte missminner mig, handlar det om när natt övergår i dag. Kan ju också vara luddigt. Är det när solen går upp? Isåfall blir det ju inte alls särskilt tidigt den här tiden på året.

Hur det än EGENTLIGEN ligger till med uttrycken, vill jag ändå påstå att jag själv var uppe före såväl tuppen som ottan idag. SÄRSKILT i mina egna mått mätta.

04:40, då ska ju ingen klocka behöva ringa ändå. Allra minst min. Så tur att jag vaknade av mig själv 04:29 istället.

Trög värmlänning? Jag?!

Publicerad 2012-01-10 16:46:00 i Allt-i-ett,

Någongång under julen, eller kan det ha varit innan, har jag förlagt min dosa till internetbanken. Detta ledde exempelvis till att Bro' fick betala min hyra för januari. Hur mycket jag än hade velat fortsätta ha det på det viset (att andra betalar mina räkningar), så insåg jag vikten av en ny dosa. På lunchen gick jag således till Swedbanks kontor på Medis.

Eftersom jag egentligen har en underbank till Swedbank, kära Westra Wermlands Sparbank, behövdes det ringas, verifieras och knappas in kryptiska koder i systemet för att få till det hela. Slutligen fick jag skriva på ett papper och fick därefter en dosa framför mig. Men bankkvinnan fortsatte att knappa på datorn, så jag satt snällt kvar i tron om att något mer skulle fixas.

Bankkvinnan (samtidigt som hon stirrar in i skärmen och frenetiskt knappar på tangentbordet): Är det av sentimentala skäl du är kvar?

Jag: ?!?

Bankkvinnan: Ja, i Westra Wermlands Sparbank alltså. Du vet att det är enkelt att byta bank va? Blabla-säljsnack-blabla. Blabla-ta-mitt-visitkort-blablabla.

Hon ville alltså sälja in mig till sin bank. Jag trodde att hon på ett drygt sätt bad mig gå därifrån.

 

#trög

Det nalkas årsmöte i Oslo

Publicerad 2012-01-10 13:40:38 i Allt-i-ett,

Fick precis ett mejl från huvudkontoret i Oslo, där det stod "Hvilke retter ønsker du?", med följande meny:



Jag svarade: "Kamskjell, Kveite, Sjokoladefondant."


Så då vet ni vad jag kommer att äta imorn kväll. Om ni eventuellt skulle vilja köra på samma menar jag.

Tänd ett ljus. Och låt det brinna?

Publicerad 2012-01-06 01:33:26 i Allt-i-ett,

Vad är bäst här egentligen? Ska man fortsätta låta det brinna, eller bör man blåsa ut det direkt? Trots att man måste stå med en kniv och karva ut stearinet efteråt.

Vanligen brukar jag ju blåsa ut ljuset när det fortfarande finns en stump kvar som man kan dra i. Men ja. Ikväll blev det som inte så. Det kom, hrm, lite tankar emellan. Så att säga.


EDIT: Jag blåste ut. Och karvade.

Afrika nästa?!

Publicerad 2012-01-04 17:43:50 i Allt-i-ett,

Jag måste säga att jag är lite stolt över hur beresta ni bloggläsare är. För ni vet att jag har koll på er va? Jag kan nämligen se varifrån ni läser min blogg. Tackar Google Analytics för det. Och ja, bara det att ni uppdaterar er på mitt liv när ni är iväg - OMG. Prestationsångesten smyger på. Nej, snarare knockar mig.

Ni tycker nog säkerligen inte att det är lika kul som jag, men 2011 flackade ni runt på följande platser i världen: 



Förstår ni hur nyfiken jag blir när jag ser detta? Troligen inte. Det finns nämligen ingen HEJD. Vem av er har varit i Brasilien egentligen? Och Indonesien? Fiji? Brisbane, hade ni kul där? 

Och än mer nyfiken blir jag när jag kollar upp detaljerna för besöken från Sverige. Antingen är det nån av mina vänner som åker land och rike runt och läser min blogg, annars är det många av er som jag inte har koll på. Ogillar egentligen att inte ha koll. I min hjärna borde jag bara ha prickar i Stockholmsområdet och runt om i Värmland. Möjligen nån runt Göteborg. Nån enstaka här och där. That's it. 



Hela jäkla västkusten, vilka ÄR ni? Och Arjeplog - vem sitter DÄR uppe liksom?

River mitt hår här just nu.

Ärlighet varar längst

Publicerad 2012-01-03 15:11:40 i Allt-i-ett,

När man läser alla best of-listor och -historier för 2011, låter det ju som om året bara varit guld och gröna skogar. Innerst inne vet vi ju att det inte är sant. Men vi sållar väl gärna bort det där trista; det jobbiga. Antar att det är vår reptilhjärna som ligger bakom beteendet. Så att vi ska orka med. Stå ut.

Behöver väl knappast påminna er om att allt inte är en dans på rosor jämt. Ni vet. Men jag vill ändå berätta; att hur perfekt min balkongutsikt än verkar vara, så ska ni veta att det ibland också ser ut såhär:


2011 - My Point of View

Publicerad 2012-01-01 22:00:56 i Allt-i-ett,

Så här vid nyårstider är det lika vanligt att bloggare skriver listor och sammanfattar året som gått, som att gemene man skriver "Gott nytt år" i statusraden på Facebook.

Är det inte årets femtio bästa låtar, så är det topp-inlägg från året som gått; eller andra best-of-händelser från 2011. Ja, ni fattar.

Även om jag inte skrev någon hälsning på Facebook, var tanken att sammanfatta året på nåt vis i bloggen. Så här kommer min (och möjligen allas) bästa topp-10 för 2011;

SOLNEDGÅNGAR FRÅN MIN BALLE
(aka Balkong)



















Jag LOVAR att sova som en prinsessa

Publicerad 2012-01-01 03:55:15 i Allt-i-ett,

Nyår. Allt ska vara så bra. Allt ska vara så PEPP; inför det nya som komma skall. Och visst är även jag en bricka i det spelet.

Jag har tex aldrig längtat så mycket efter att lägga mig i min NYbäddade säng, med NYA sängkläder och NYA duntäcket. Det ska ni veta. Som. Jag. Längtat.

Och nu är det här. Tiden jag får krypa ner och gotta mig. 2012. Fy satan va najs.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt