h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Kvällens yrke: Hygientekniker

Publicerad 2008-04-29 22:48:50 i Allt-i-ett,

Phu.

Idag hade jag städning på schemat när jag kom hem. Lagom kul, men vad gör man inte när man ska få celebert besök kommande dag.

Så nu sitter jag svettig o dan i en ännu obäddad säng, men med en hyfsad ren omgivning. Nästan längtar efter att hoppa ner i den nybäddade sängen. Men först måste jag ju duscha.

Den är nog med topp 5 bästa känslor jag vet. Att lägga sig nyduschad i en nybäddad säng. Rummet i övrigt bör också vara nystädad för att få den fräscha doften, vilken man iofs kan fuska till sig lite genom att vädra lite och bara veva runt med en trasa med lite grönsåpa på.

Det har hänt nån gång, men nu har ju jag det nystädat. Vädrar ändå; bara för att öka perfektionismen.

Önskar att jag redan hade duschat, bäddat o lagt mig...

Vad har jag gjort?!

Publicerad 2008-04-29 15:00:07 i Allt-i-ett,

Sedan jag, liksom så många andra, "marknadsförde" min blogg i statusfältet på Facebook har antal besök och sidhänvisningar ökat lavinartat. För mig tog det lite emot att göra det. Kändes liksom lite fånigt. Är ju samma sak som att skrika ut till alla man känner (och flera man knappt känner): "Jag måste ta till desperata medel för att få folk att överhuvudtaget läsa min blogg."

Jag kan erkänna att jag kollar in andras bloggar, särskilt de som "marknadsförs". Men sen har jag suttit där och skrattat inombords, vid väl valda tillfällen tom högt och länge, över alla dessa meningslösa bloggar. Förundrat mig över hur folk tänker; förvånats över folks, ärligt talat, dumhet; häpnats över folks mediekåthet. 

Men man ska som sagt inte underskatta Facebooks genomslagskraft i marknadsföring. Antal unika besökare ökade med 1000% (ja, tusen, inte hundra) från en dag till en annan. Antal sidhänvisningar femtondubblades. Galet.

Det betyder alltså att någon faktiskt läser min blogg nu. Folk sitter nu och förundras, förvånas och häpnas över mig. De skrattar åt mig inombords; än värre de ligger raklånga över tangentbordet och asgarvar.
Prestationsångest.

Äkta husmanskost

Publicerad 2008-04-28 22:22:48 i Allt-i-ett,

Det åt jag idag.

Ända sedan jag köpte falukorven igår har jag haft ett sug på det och stuvade makaroner. Redan i affären var jag såpass förutseende att jag köpte de bästa makaronerna för stuvade makaroner: Idealmakaroner från Kungsörnen.

image21

Kan säga att det blev riktigt gott också. Sen är jag sjukt nöjd över att jag fick mat över tills imorn. Nästan längtar till det nu. Efter dagens måltid känner jag att jag skulle kunna bli en enormt bra hemmafru eller kanske husmor?!

Summering 2:12

Publicerad 2008-04-28 12:58:34 i ,

Vecka två av tolv är avklarad.

Tränat: Mån, tis, tor, lör, sön. Tre gympapass, en innebandyträning och två joggingrundor (á 5km).

Onyttigheter: Mycket onyttigt i helgen i form av mat och godis. En del alkohol i onsdags.

Ögonblick av stolthet: Orkade springa 5 km utan att stanna upp och gå. Men erkänner att det inte gick superfort hela tiden.

Veckans bästa: Har hittat en för mig ny o skojig apparat i gymet. Den ska nog kunna forma till min bakdel lite.

Veckans sämsta: Frossade i godis under helgen hemma hos mor och far. Jag har liksom ingen hejd.

Vikt: 72,0 kg (-0,2 kg) Det går sakta men säkert.

På Harry-tur med en galen bil

Publicerad 2008-04-27 23:48:14 i Allt-i-ett,

Tog bilen till Oslo för första gången idag. Jag brukar ju inte ha bilen här, utan mor får disponera den (kanske inte mer än rätt när det är hon som står som ägare...).

Jag tog bilen eftersom jag hade storhandlat i Sverige. Gjorde en klassisk norsk Harry-tur. Hade köpt billigt kött, övriga matvaror och självklart alkohol: En bag-in-box och en rosévin. Tror att jag översteg kvoten på alkohol, men det gick bra. Hade dock inte med mig någon tobak, så man kan kanske få lite dispens då?

Min kära gamla bettan till bil börjar nog sjunga på en av de sista verserna i livets vals. På det senaste har vindrutetorkarna fått dille och går hela tiden, oberoende av hur spaken som ska styra dom står. Kan vara aningen störande när det faktiskt inte regnar. Folk som möter en tror väl att man är störd, vilket jag ju långt ifrån är. Right.

Vi brukar dock ta ur säkringen till vindrutetorkarna för att få lugn och ro och slippa skriken när de snustorra bladen far över den ännu torrare rutan. Så började jag min färd, men så var ju vägbanan blöt, vilket gjorde att rutan blev nedsprutad iallafall. Insåg att min syn troligen kunde liknas med någon som har 2,5 fel på ögonen. När jag inte kunde se vad det stod på skyltarna bestämde jag mig för att stanna på nästa bussficka för att trycka in den där säkringen igen. Gjorde det nog i sista sekund, för jag såg knappt busstoppet.

I samma ögonblick jag körde in säkringen började torkarna gå. Det slår aldrig fel. Jag kunde fortsätta min färd med min normala syn igen. Precis när vindrutetorkarna började gny och gnälla över att det var för lite väta jämfört med hastigheten de höll (de går ju inte på lägsta växeln om man säger så). Otroligt irriterande. Men så tror jag att någon från ovan hörde mig när jag bubblade och gastade högt av frustration, för då plötsligt började det dugga. Senare kom det mer än dugg och nästan riktigt regn, vilket gjorde resten av färden hem helt okej. Värt att notera är dock att alla bilar jag mötte hade minst hälften av hastighen på sina vindrutetorkare jämfört med mina. Men men... Jag var ingen trafikfara iallafall. Inte förrän jag kom in i stan där jag typ aldrig kört förut, med en GPS som inte var helt uppdaterad på de senaste ombyggnationerna på vägarna.

Jag tog mig iaf hem helskinnad och står nu parkerad inte allför långt från dörrn. På gratisparkering. Nöjd.

Nu kan jag sova gott.

Underbart att påverka!

Publicerad 2008-04-25 16:00:39 i ,

Åh, jag blir så nöjd!
Behöver inte säga mer.

image20

Nu känner jag mig tillfredsställd!

Helena gör sin påverkan "förinta särskrivningar!"

Värt att notera är dock att jag inte har fått något svar från Lars på Sats i Karlstad (än?). Men det gör inte så mkt. Jag är bara nöjd över att annonsen är uppdaterad och framförallt rättstavad!

Svar från Sats

Publicerad 2008-04-25 15:13:32 i ,

Fick faktiskt ett förvånansvärt snabbt svar från Pressansvarig för Sats, men det kan ju bero på att hon inte var den ansvariga för just den annonsen. Schysst att hon vidarebefordrade mitt mail till rätt kontakt iaf.  
__________________________________
Fri 4/25/2008 12:17 PM

Hej Helena

Vår Center i Karlstad är ett franchise-center vilket betyder att de sköter sin markandsföring genom sin lokala reklambyrå.

Jag skickar ditt mail vidare till Lars som är platschef/ägare till SATS Karlstad.


Med vänlig hälsning
Marina Dyfverman

SATS
__________________________________

Får se om Lars svarar också. Spännande.

Fortsättning följer?

Satsa på språkkurs!

Publicerad 2008-04-24 23:16:07 i ,

Jag är en av de personer som verkligen har något fruktansvärt enormt jättemycket starkt emot särskrivningar. Jag kan till viss del skratta åt skyltar vid kiosker och i blocketannonser som privatpersoner skrivit på nätet; tar inte jättehårt på det [läs: gråter inte blod när jag ser det, bara vanliga saltvattensdroppar].

Men när man ser företag som annonserar, skyltar eller informerar och särskriver, då gråter jag minst sagt blod. Hur kan någon som jobbar med text inte kunna skrivregler? Galet och otroligt oproffsigt.

image19

Denna annons ligger för närvarande på www.nwt.se. Mailade presskontakten på Sats och informerade dom om felet. Det är ju för deras eget bästa, faktiskt.

Annonsen får mig för närvarande att må illa. Hoppas att den redigeras.

Flest städer, i flest länder, på kortast tid vinner!

Publicerad 2008-04-24 22:27:27 i ,

Nu är det packat o klart!

Eller ja, inte packat än och allt är inte heller helt klart, men en flygresa är iaf bokad. 5 juli drar jag o Madde till Prag. Sen ska det gå som på räls i dryga två veckor. Är nog det skämt som är mest uttjatat och lamt bland Interrailare/tågluffare, men jag var bara så illa tvungen.

Men så ska det ju gå som på räls också. X2000-räls ungefär. Enligt våra planer så ska det bli 7 städer i 7 länder på 15 dagar. Jag har lagt upp en liten rutt som Madde inte sent hakade på.

Prag, Tjeckien
Bratislava, Slovakien
Budapest, Ungern
Zagreb, Kroatien
Ljubljana, Slovenien
Wien, Österrike
Krakow, Polen (inkl Oswiecim)

Det är iaf planen, men sen tar vi det lite på sparken som man säger här i Norge. Det är iaf 4 städer jag vill hinna med: Prag, Budapest, Wien och Krakow. Har ni några tips om vad man absolut inte får missa, så är jag tacksam för alla tips. Hagla på bara!


Det kommer att bli två veckor med ryggsäck på ryggen, skavsår och svettiga fötter. Men också fest, shopping och storstad! Kan inte tänka mig annat än att det blir succé.

Klassifikation: Mardröm?

Publicerad 2008-04-24 13:31:30 i ,

Drömde inatt att Mari, vilken jag har utmaningen "fit for summer" med, vägde 41 kg. Hon bara ställde sig på vågen och den visade 41,0 kg. Helt galet!

Mitt undermedvetna kanske fick dåligt samvete för maten jag käkade ute igår, tillsammans med flertalet öl- och vinglas. Så det var kanske bara en hint till mig att jag borde tänka på vad jag stoppar i mig och inte att Mari är på väg mot anorektiska vikter.

Men jag tror nästan att jag får ringa Mari och höra så att hon inte svälter sig iaf. Inte för att jag är orolig för henne, men jag vill ju inte hamna på efterkälken...

Jag får väl se till att springa extra mycket på innebandyn efter jobbet idag, så att jag iaf springer av ett av ölglasen. Men summa summarum kan jag säga att ölen smakade mycket väl ute i solen och det var de värt!

Btw, hur underbar är inte denna meningen, tagen från http://www.susning.nu/ i förklaringen till Klassifikationsteori: Klassifikationsteori syftar till att klassificera klassificerbarheten av klassen av modeller för en första ordningens teori.

Tredje morgonen på rad

Publicerad 2008-04-24 13:01:25 i Allt-i-ett,

Vaknade vid fem idag igen!

Men idag behövde jag faktiskt inte ta mig ur sängen, eftersom jag hör och häpna inte hade samma behov som tidigare mornar. Jag kunde helt enkelt bara blunda och somna om igen. Det kändes skönt!

Så funkade då mitt "inget flytande intag efter kl 18"? Svårt att veta, eftersom jag faktiskt drack en hel massa efter 18. Det blev ett par öl ute i solen efter jobb, sen när solen gick ned bakom hustaken flyttade vi oss in och drack såväl vitt som rött vin. Sista intaget av dryck var således 23:30 och inte 18:00. Jag måste säga att jag följer mina egna råd otroligt bra.

Å andra sidan borde kanske inte vätskedrivande drycker räknas in...
 
Visserligen var jag ju nöjd över att jag bara kunde somna om när jag vaknade i morse, men så slog det mig: Varför vaknade jag? Så då låg jag ju där och funderade en liten stund över det. Även om jag inte blev lika klarvaken som när jag slog i lilltån i byrån morgonen innan, så hade jag ändå föredragit min annars normala djupsömn. Vad har egentligen hänt med min klubbad-säl-sömn?

To be continued...

Inkontinens nästa?!

Publicerad 2008-04-23 15:52:51 i Allt-i-ett,

De två senaste nätterna har jag vaknat den hemskaste tiden av alla - ett par timmar innan jag ska gå upp. Inte nog med att jag bara vaknat till och kan slumra om, utan jag har varit så otroligt kissnödig att jag måste gå upp. Har liksom försökt att ignorera känslan och trotsigt somna om, men oron över att det skulle kunna gå sjukt galet gör att jag har varit mer eller mindre tvungen att ta mig ur den ack så sköna och varma sängen.

För att inte vakna till för mycket, har jag fumlat mig fram med halvstängda ögon och släckt lyse. Efter att ha slagit i lilltån i byrån, snubblat över tröskeln till toan och kört armbågen i duschkabinen har jag inte bara tagit mig fram till toan, utan också blivit klarvaken. Idén verkade vara mkt bättre teoretiskt sett, än vad den var i praktiken. Sen satt jag där klarvaken i mörkret och lättade på trycket, samtidigt som jag förbannade mig över att jag drack så mycket vatten kvällen innan.

Ikväll blir det inget flytande intag efter kl 18.

Don't call this number!

Publicerad 2008-04-21 22:55:13 i ,

Det går faktiskt en del roliga reklamfilmer på tv nu. Får mig ett skratt varje gång jag ser kampanjen Tele2 kör nu "Cheap calls are hard to resist".

image18

Jag kan bara tänka mej panikkänslan han får. Hehe... Jag hade velat vara med på spånmötet kring den här reklamen, för de lär ju haft en del sjuka förslag om de slutar med att det ska komma ett kutryggigt och hårigt monster i nattlinne på en sunkig toalett i ett industriområde och "ta" killen som ringer honom från toan. Sjukt. Sjukt kul!

Summering 1:12

Publicerad 2008-04-21 12:42:39 i ,

Visserligen tjuvstarade jag lite förra veckan, från det att jag gjorde InBody-analysen, men eftersom jag och Mari utmanade varandra på en period på 12 veckor, kör jag därmed from denna veckan.

Tränat: Mån, tis, fre, sön. Fyra olika gympapass, en innebandyträning och en joggingrunda.

Onyttigheter: God mat på torsdagen samt alkohol på både torsdag och lördag.

Ögonblick av stolthet: Hoppade över eftrerrätt på såväl konferenslunchen som middagen med jobbet.

Veckans bästa: Inköpet av joggingskorna. Tror att det kommer att löna sig!

Veckans sämsta: Fick lite ömma benhinnor efter joggingturen, men hoppas att det bara är för att jag är en ovan joggare.

Vikt: 72,2 kg (- 0,5 kg)

These shoes are made for running.

Publicerad 2008-04-20 16:30:14 i ,

Fick en impuls igår och gick in på Löplabbet för att köpa joggingskor. Egentligen hade jag tänkt att köpa ett par på vilken sportsbutik som helst, men så snek jag in på Löplabbet istället.

Det var ingen lek att köpa skor där inte. Värsta högteknologiska undersökningen kändes det som. Först kollade de vilken typ av fötter man hade och jag hade tydligen ganska platta fötter, nästintill plattfot. Sen har ju jag ganska stora knölar framme vid stortån, så jag måste ha ganska breda skor. Det visste jag visserligen.

Sen fick jag springa på ett sånt där löpband med kamera vid fötterna, så att de skulle kunna se hur jag sprang, satte ner fötterna och fördelade vikten. Tydligen rullade jag på bra och belastade inte någon del för mycket (kanske tack vare min plattfothet?!?).

Fick prova ett par olika skor och det resulterade i att dessa kändes bäst.

image11

Priset var väl kanske inte det bästa, men å andra sidan ska väl dessa vara bra nu. Sen känner jag mig ju mer manad att faktiskt ta mig ut o jogga mer. Å ganska snygga var dom också.

Har faktiskt invigt dom idag i solen (trots att jag var lite seg efter gårdagens utgång). Tog en joggingtur till och från gymmet, där jag var på ett Mag&Rygg-pass. Var förvånad över hur mkt jag orkade och hur relativt lätt det gick. Det var nog tack vare de nya skorna!

No milk today!

Publicerad 2008-04-20 15:24:05 i ,

Jag bara älskar Tines mjölkreklam som går här i Norge nu. Klockren!

image17

Diggar låten också - No Milk Today med Hermans Hermits. Den är digg! :)

Gammal eller?!

Publicerad 2008-04-19 23:19:02 i Allt-i-ett,

Vi har förfest hemma.

Hade egentligen inte tänkt att gå ut, men när det är fest hemma kan man ju inte låta bli. Är ju liksom inte svårövertalad. Så jag ska ju inte sitta o blogga, men var bara tvungen att berätta att jag är två år äldre än den som är näst äldst här... Vi är visserligen bara sju pers, men ändå! Börjar jag bli gammal eller?!

Herre jisses...

Är du hårig som en apa?

Publicerad 2008-04-19 15:24:55 i ,

Jag har precis nyupptäckt (säger man så?!) sidan www.intresseklubben.nu. Den är ju glimrande bra. Jag var som besatt av den förr. Kollade den flera gånger om dagen i hopp om att den skulle bli uppdaterad, även om jag visste att den bara gjorde det en gång per dag.

"Du har fler hårstrån än en gorilla. En människa har 10 miljoner hårstrån, men de flesta är så små att de inte ens märks". Det kunde man bla annat få reda på idag.

Jag älskar att kommentera och påpeka andras folks uttalanden. Så om nån säger "Han var ju hårig som en apa", kan man bara döda uttrycket genom att säga att människan faktiskt har fler hårstån än en gorilla. Underbart! Jag ser mig inte som en besserwisser för att jag gör liknande saker, utan istället ser jag mig själv som någon som sprider kunskap. Blir nog hatad av många för det.

Tre totalt meningslösa fakta om allt mellan himmel och jord per dag får man på hemsidan. Det tycker säkert många att man borde klara sig utan och de menar väl även de som gjort sidan, eftersom underrubriken lyder "sidan du helt enkelt kan klara dig utan". Det kunde inte jag ett tag. Nu när jag återupptäckt sidan (just ja, så heter det), kanske mitt beroende kommer tillbaks.

Det lär ni märka.

Det fanns ju ingen choklad...

Publicerad 2008-04-18 22:21:11 i ,

Hur duktig var inte jag som t.o.m. hoppade över efterrätten när vi var ute o käkade med jobbet igår. Jag var så mätt efter all tapas o musslorna jag åt till förrätt. Sen slank det ju ner ett par glas vin och lika många öl. Men jag hoppade iaf över efterrätten. Galet olikt mig. Men så smakade jag ju på båda mina bordsgrannars efterrätter, men bara en sked. Jag var duktig!

Utmaningen trappas upp!

Publicerad 2008-04-16 22:17:31 i ,

Mari har utmanat mig!

Efter helgens Karlstadsbesök kom vi överens om att innan semestern v 28, ska vi båda nå ett visst uppsatt mål. Vi ska bli värsta smala stickorna som kan studsa runt på stranden i bikini. Typ size 0. Okej, kanske en liten överdrift, men vi har iaf satt upp ett par mål som v hoppas på att nå. Jag ska försöka att nå min, enligt InBody-analysen, idealvikt. Men prio ett är egentligen att förlora x antal cm runt midjan. Förinta Sladdermagen var ju namnet på min mission, så det har som sagt högsta prioritet.

Så vad har jag gjort denna vecka för att närma mig målet?
Ätit: Special-K till frukost, sallad till lunch och mestadels grönsaker till middag också (inkl bulgur o corn). Måste dock erkänna att det slank ner en liten daimtårtebit på jobbet i måndags. Vi firade en tjej som fyllt år, men jag tog typ bara en 5 mm bred bit; fick ändå dåligt samvete.
Tränat: Dansstep i måndags. Aerobics efter jobb igår och senare på kvällen en timma innebandy med jobbet. Dagligen går jag ju till jobb och tar trapporna upp också. Gick en prommis runt nya operahuset idag med. Var underbart väder. Enda träningen för idag o imorn blire nog heller ingen. Ska nämligen ut o käka middag med jobbet och då kommer det ju inte att bli något nyttigt någonstans... Men men, får ta igen det i helgen.

Ska försöka börja jogga regelbundet. Vill verkligen tycka att det är skoj, men jag måste nog köpa nya skor först. De jag har är inte bekväma. T.o.m. Bro' har börjat att ge sig ut i löpspåren, då kan ju inte jag vara sämre...

Btw, drömde att jag smällde i mig en hel påse (size large) never stop inatt och efteråt fick jag värsta ångesten. När jag vaknade blev jag så lättad så fort jag insåg att det var en dröm. Är det ett bra eller dåligt tecken måntro?

Så kom min dom!

Publicerad 2008-04-08 00:13:13 i ,

Var på In Body Analyse idag.

Nu borde jag kanske ha massa dåliga ursäkter till varför jag inte ska publicera mina resultat och tro mig, jag har tänkt ut några. Men så ändrade jag mig ändå. Vad tusan, jag är visserligen inte stolt över resultaten, men så ska jag ju göra nåt åt det. Förhoppningsvis ger det resultat.

Alla mina värden var inte dåliga; inte alls. Det påpekade analyskillen ett flertal gånger. Tror nog att han märkte vilka siffror sm jag hakade upp mig på. Dessutom påpekade han att referensområdet långt ifrån var genomsnittet. Så vad han ville påvisa var väl att jag var mer genomsnittlig. Men vem vill vara genomsnittlig?! Ideal låter mycket bättre!

Protein-, mineral- samt vätskemängden (både i och utanför cellerna) i min kropp låg ganska mitt i referensområdet, så det var ju bra. Men så kom vi till kroppsfettet. Där låg jag 3,9 kg över referens(!). Det kan ju ingen få ihop till att vara bra. Dessutom var min totalvikt 1,3 kg över referensspannet. Det kanske inte låter så mkt, men man vill ju gärna ligga mitt i referensområdet och inte i toppen (snarare under...).

Mitt midje-/höftmått var precis inom referensområdet, men som sagt. Även där skulle jag vilja ligga i mitten åtminstone.

En sammanfattning av muskulaturens kroppsbalans:
Höger arm: 2,4 kg
Vänster arm: 2,41 kg (är jag starkare i vänster arm?!)
Överkropp (utan armar): 21,3 kg
Höger ben: 7,93 kg
Vänster ben: 7,85 kg

Detta betydde att min överkropp utan armar hade något svag muskulatur (även om den låg inom referenserna), medan mina ben var normala och armarna var starka (yeah right...).

Mitt skelett låg nog ganska mitt i det normala (ytterst lite tyngre än mittenmitten). Jag är alltså inte direkt "big bones", så det kan jag inte skylla på... Tusan också.

Mitt extrafett som jag hade var iaf inget farligt fett, utan där låg jag en god del under det normala (67,3 där 100 är normalt). Så min livsstil var normal och jag låg inte i någon riskzon. Det var ju skönt det iaf.

Men, min idealvikt är enligt In Body Analysens tabell 63,5 kg. Där är jag inte idag, det kan jag lova. Analyskillen påpekade mer än fem gånger att idealvikterna alltid är väldigt låga. Men är det ideal, så är det ideal. Jag ska väl iallafall ha ideal som ett mål (eller låt oss åtminstone säga vision.. hehe). Jag har nämligen 9,2 kg ner dit(!).

Tänk vad mycket man kan få reda på efter att ha hållit i ett par Wii-liknande handtag i 90 sekunder barfota på en form av våg.

På dansstepen efter In Body-analysen, satte jag stepbrädan på det högre snäppet och tog i extra mkt. Nu jädrar anamma ska vi gå mot Beach 2008, och se hur långt jag hinner.

Tygskor och vårjacka...

Publicerad 2008-04-06 10:29:09 i Allt-i-ett,

...är inte lämplig klädsel när man ska ut och gå i tvågradig värme (?!) och nederbörd i en hemsk blandad form av regn och snö. Hade jag fått välja hade jag inte ens stuckit ut lilltån utanför dörren, men nu har jag en otålig hund som står och steppar vid min sida och tjatar (?!); rättare sagt gnyr väldigt högt. Jag har heller ingen jag kan lämpa över denna för tillfället börda jag har. Hade det däremot varit sol och vårvärme ute, så hade jag med glädje gått en långpromenad.

Nu ska jag rota lite bland mors grejer o försöka att få fram lite regnkläder samt ett par två storlekar för stora skor som förhoppningsvis inte blir blöta bara de tittar ut genom dörren, innan Rocky lyckats gräva sig ut genom parketten genom sitt steppande.

Nu tror jag tom att snöblasket har tilltagit. Tji fikc jag för att jag inte gick ut och gick redan vid 9 när jag vaknade och det åtminstone inte var någon nederbörd. Det kommer inte att bli en lång promenad inte.

Logiken säger: "Nej men lilla gumman..."

Publicerad 2008-04-05 00:34:17 i Allt-i-ett,

Var precis ute med Rocky för kvällen. Gick ut på baksidan och oj vad mörkt det var. Det blir liksom inte så mörkt inne i stan, inte på samma sätt. I stan kan det ibland bli läskigt mörkt, typ i en gränd utan gatuljus, men här blir det bara härligt mörkt. Det var stjärnklart också. Otroligt vackert! Man reflekterar sällan över det, men det är riktigt häftigt och framför allt stort när man tänker efter. På snudden till läskigt; overkligt och ogreppbart.

Precis när jag vände mig om och skulle gå in såg jag ett stjärnfall. Jag har sett stjärnfall förut och tyckt att det varit lite häftigt, men inte så mkt mer. Det här var faktiskt lite mer, troligen för att det var det största jag sett. Riktigt läckert. Undra om det betyder nåt. För säkerhetens skull passade jag på att önska mig nåt jag verkligen vill ha, eftersom tanken slog mig att ju större stjärnfall, desto större chans att önskningen slår in. Sant?

Hoppas bara att stjärnfall betyder att önskningar slår in och inte nåt mer logiskt som nedgång. Nåt slocknar ju faktiskt; blir borta. Det borde ju snarare vara tvärt om att när man ser ett stjärnfall kommer något hemskt att hända. Känns mer logiskt och jag tänker i stort sett alltid logiskt. Hemska tanke. Lugnar mig med att ett stjärnfall faktiskt inte är en stjärna som faller och slocknar, utan nån liten rymdsten som kommer in i jordens atmosfär och brinner upp. Väldigt simplifierat, men tänk vad skönt det kan vara med fakta som sätter dumma metaforiska tankar på sin plats. Nu kan jag sova tryggt och hoppas att min önskning slår in istället, för drömmar kan ingen som helst fakta sätta på plats. Inte mina iaf, men innerst inne vet jag ju att inget stjärnfall i världen kan göra att önskningar slår in. Faktiskt. Men man kan ju hoppas. Jag hoppas, trots att min logiska hjärna suckar och tänker "yeah right...".

Jag har ångrat mig...

Publicerad 2008-04-04 22:02:58 i Allt-i-ett,

Jag har faktiskt, liksom många andra, aldrig riktigt gillat Linda Bengtzing. Kanske inte direkt hatat, eller jo... Nä, låt oss säga starkt ogillat. Under senaste melodifestivalen ändrade jag dock min uppfattning lite. Jag menade att många kanske missförstod henne och att hennes energiska uttryck bara var lite charmigt. Jag började nog inte riktigt gilla henne, men snarare helt enkelt tycka lite synd om henne och ändra min tidigare uppfatting.

Hursomhelst. Ikväll förstörde hon det för sig (om hon nu vill att folk ska gilla henne). Hon är ju alldeles för mkt. Galen. Tror att jag skulle vara helt hispig och ett nervvrak efter en timma med henne. Jag vill tro att det bara är på tv och vid uppträdanden som hon är så galen som hon verkar, men jag börjar tvivla på att så är fallet.

Det var på Så ska det låta jag såg henne. Tur för henne att hon var på lag med Brolle Jr. Hade jag fått välja hade dock Brolle varit på lag med hon som sjunger Release me (Oh Laura); minns inte vad hon hette.  Hon är ju stencool, liksom Brolle. Men jag har alltid gillat Brolle. Han kör liksom sin grej och hans röst är ju grym. Tror nästan att jag är lite kär. Är han singel måntro?

Plötsligt händer det...

Publicerad 2008-04-04 14:42:40 i Allt-i-ett,

...att du får ett sjukligt sug för att skrapa en trisslott. Jag fick det när jag lästa om Margareta Winberg som blir ny ordförande i Svenska Spel på Aftonbladets webb. Hade troligen inte fått det om de inte hade en bild med tre trisslotter på. Jag skrev inte detta som någon inledning för att börja diskutera huruvida detta var bra eller dåligt. Jag fick helt enkelt ett begär; inget annat. Ingen bakomliggande tanke.

Får nog ta och köpa mig en trisslott när jag åker till Sverige idag, men innan dess har nog säkert suget gått över. Kan ju hoppas, för då sparar jag 25,-. Men de hade ju varit najs med 25' i månaden i 25 år. Drömma kan man ju. Jag drömmer.

Uppdrag: Förinta Sladdermagen!

Publicerad 2008-04-03 22:03:47 i ,

På måndag efter min InBody-mätning kommer jag regelbundet att redovisa hur det går i min kamp mot sladdermagen. Det är faktiskt magen jag har mest komplex för. Alla har ju sina komplex; sladdermagen har blivit min. Nu när jag skriver om den kommer ju alla andra att tänka på den och lägga märke till den (om de inte gjort det tidigare). Det kan ju verka lite idiotiskt från min sida att nämna detta då. Men det är lite av min plan. Nu kommer jag ju verkligen att behöva göra nåt åt den. Kanske får bli en summering varje vecka.

För att sammanfatta min smygstart på uppdraget "Förinta Sladdermagen", så kan jag glatt meddela att jag inte har ätit en enda godisbit på hela veckan. På jobbet brukar vi ju bara ha nötter och frukt att välja på men idag stod där en liten skål med överblivet påskgodis. Vet inte om det är massa tester för att se hur bra jag ska klara mej (med tanke på twistbjudningen av träningsledaren igår också), men jag gick förbi den där skålen utan att ta nåt.

Imorn kväll kommer jag nog att gotta mej med en liten chokladbit ändå, men ska hålla mig borta från 200grammaren iaf. Ni som känner mig vet att jag skulle kunna äta hur mkt choklad som helst. Men det är ju fredag, jag ska till Töcksfors o ha en myshelg med vovven, medan mor o far är borta, så då kan jag få lyxa till det lite. Jag skulle nog faktiskt inte kunna leva ett liv utan choklad, så därför tänker inte jag att inför ett förbud mot det. Inte på helger. Bara inte så mkt.

Vardagsmotionen är på topp!

Publicerad 2008-04-03 13:48:16 i Allt-i-ett,

Borde nämna att ända sedan jag bestämde mig för att ta tag i träningen (alltså sedan i måndags) har jag valt att ta trapporna upp till jobbet (och ner för den delen). Kanske inte låter så mkt, men jag kan ju säga att vi sitter på sjätte våningen.

Dessutom är vi ett gäng som traskar ner o upp trapporna innan lunch också. Då går vi tom ner till U2, vilket gör att det totalt blir 8 våningar. Vi går bara fortare och fortare för varje dag också, så jag vet inte vart de ska sluta. Beror nog lite på vem som går först, men jag är inte den som tänker slantra efter, så jag tar dubbla steg om personen före mig gör det. Så var fallet idag. Hade god (eller bara sjukt hög) puls när vi kom upp idag.

Sen går jag ju till och från jobbet också. Nu har jag visserligen flyttat lite närmare, men det tar ändå knappt 15 min enkel väg, så de får väl va ganska bra ändå.

Jag känner att min träningsentusiasm är på topp (vilket vore skam om den inte var det efter hela tre dagar).

(Tror att jag lyckades med mitt första korta inlägg. Yej! Kan ev bero på att jag sitter på jobb o egentligen borde jobba nu. Men det hör inte till saken, utan; jag skrev kort!)

Sammanfattning och sista långa! (förhoppningsvis!)

Publicerad 2008-04-02 23:28:20 i Allt-i-ett,

Jag har insett att mina blogginlägg alltid blir mer utav en krönika (tror tom jag nämt det tidigare också), så nu ska jag försöka ta mig i kragen o bli en riktig bloggare. Dvs (enligt min mening) skriva oftare o kortare. Kort o gott, helt enkelt.

Men nu har de ju hänt så mkt. Snabbsummering följer nedan, sen kommer jag säkert tjöta mer om varje grej en annan gång:
- Jag har flyttat. Ni som läst mina tidigare inlägg förstår varför. Nu bor jag ett par gator bakom slottet ihop med Steffen o Henrik. Softa killar, så de ska nog bli bra. Billigare hyra, närmare jobbet, fräschare, mindre. Mitt rum består av en 140-säng med massa kuddar, en Expedit-hylla från Ikea med TVn på, två garderober o en lagerhylla. Sen har jag ungefär 1 kvm som jag kan stå på. Skojar inte. Men, finns det hjärterum, finns det stjärterum. Jag har mkt stjärterum.
- Planerar 3x25-årsfest med Madde o Mari. Kommer att bli århundradets fest, lovar. Boka av lör 16 augusti, så får du hoppas på att du är en av "the lucky ones" som mottar en inbjudan om ett par månader. Vi håller tummarna.
- Blir Interrailsemester med Madde v 28-29. Trodde aldrig att jag skulle få med nån, så jag blev lite förvånad när Madde var på direkt. Me like. Mer om den trippen en annan dag. Har typ redan planerat allt åt oss. Hehe...
- Fylle-Helena var i farten i fredags. Med ett gäng från jobbet. För att citera en god vän "...men jag tror att jag har gjort bort mig iallafall". Visade sig dock att vi alla var lika goda kålsupare måndagen efter, även om jag har känslan av att jag var värst (de kanske bara sa så för att vara snälla). Sen har jag ett svagt minne av att det kunde ha blivit värre, men att jag i rättan tid skärpte mig. Tur de iaf. Men, varför alltid jag?! Inte blev det bättre när bror, mor, far o farbror kom o skulle hjälpa mig att flytta morgonen därpå. Tur att inte bro' fick som han ville. Hade de åkt sju, hade de varit hos mej halv nio, vilket skulle gett mig knappt fyra timmars sömn. Trots att de var hos mig 11, tror jag att jag fortfarande var lite full. Sa dock till mor att så inte var fallet. Högg tag i en kartong o kånkade ner fyra trappor. Sen upp fyra trappor (inte trappsteg) för att hämta nästa. Tur att jag inte har alla mina grejer här i Oslo o tur att jag flyttade in på första våningen.
- Har nya möbler från Ikea. Var där i måndags, fick det hemkört för 490,- dagen därpå. Har skruvat i två kvällar i rad o har nu som jag redan nämnt en Expitithylla (4x2 rutor) samt en Anebodasäng med tillhörande låda att ha under. Blev riktigt bra. Gud vad jag är händig!

I know, detta blev ju inte kort, men jag hade ju så mkt o skriva. Blev mkt tråk också kanske, men nästa gång. Då jä-lar!

Nu ska jag sussa i min nya säng.

Förresten, har jag sagt att jag ska ta tag i min träning nu. Jag tror att jag har gått upp de där 5 kg (om inte mer, hua) som man gör när man får ett kontorsjobb. Inte skoj. Är inte så himla upptagen av just kilona (bara lite), men ni ska få följa min kamp mot den ständigt växande sladdermagen. På måndag ska jag gå o kolla vad min kropp består av. Hur mkt fett, muskler ben osv. Tror inte att jag kan skylla min mage på att "I'm just big bones". Kommer nog inte att gilla procenttalen som kommer fram på måndag. Gissa fritt ni vetja; jag vågar inte. Den som kommer närmast kan få en inbjudan till 3x25-årsfesten. :) men nu ska jag göra nåt åt det. Har inte käkat godis sen i söndags heller (o det är onsdag kväll!!). Stod tom emot frestelsen när hon som hade träningspasset jag var på idag bjöd på Twist. Jag menar, hur ofta sker det?! Både att jag tackar nej till bjuden godis OCH att en träningsledare bjuder på det? Hon ville tydligen fira nytt jobb, men jag lät bli godiskskålen. SÅ STOLT! Tror att detta kan bli tufft, men ni får hjälpa mej.

NU ska jag sova. Bara borsta tänderna först.
Nattinatt.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt