h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Jag mötte precis en nercabbad bil. Helt på...

Publicerad 2010-10-30 16:22:18 i Allt-i-ett,

img_0187 (MMS)

Jag mötte precis en nercabbad bil. Helt på riktigt. Behöver jag säga att det var två unga killar som satt i bilen? Föraren som antagligen nyss tagit körkort och fått låna sin pappas bil. Allt annat vore ju för pinsamt. Men jag blev nästan lite avis på hur coola de troligen kände sig. Kungarna i stan liksom. Gulligt.

Mina blommor har gått in för det här med h...

Publicerad 2010-10-30 13:47:58 i Allt-i-ett,

img_0182 (MMS)

Mina blommor har gått in för det här med höst. De tror att de, liksom träden, ska tappa bladen inför den stundande vintern. Ganska osmart. Eller också är det jag som vanvårdar dem. Men herregud, jag har hört att INGEN ska kunna ha ihjäl en garderobsblomma. I detta fall vill jag faktiskt inte vara undantaget som bekräftar regeln.

Gäsp.

Publicerad 2010-10-29 22:55:45 i Allt-i-ett,

Ligger utslagen i soffan. Är hög på socker och tittar helt, på riktigt, otippat på Idol. Mår lite illa. Inte på grund av Idol, utan snarare sockret.

Vill sova. Men känner att det vore lite underligt att gå och lägga sig tidigare en fredagskväll än vad man gjort innan i veckan. Men om jag somnar i soffan kanske det inte räknas?

Fast å andra sidan borde det ge minst åtta vuxenpoäng.

Kosekos!

Publicerad 2010-10-29 16:49:45 i Allt-i-ett,



Dags att ta helg. Sista halvtimmen på jobb har gått till följande planer:

Ska slå till på Tacos ikväll. Inte ätit det sedan jag var hemma hos mamma och pappa senast. Och det var väl i september någon gång. Så på tiden nu.

Sen lite chips på det kanske. I soffan. Framför tvn. Eller nej, jag tar nog choklad istället. En riktig svennefredag. Give it to me! Kanske ska slå till med lite SingStar också. Det var längesen.

Hursomhelst, det är kosekos i Årsta ikväll!

"Shit va mörkt det är!" Det var min första...

Publicerad 2010-10-27 20:01:14 i Allt-i-ett,

img_0152 (MMS)

"Shit va mörkt det är!" Det var min första tanke när jag klev av bussen en hållplats senare än vanligt. Inte för att jag skulle längre idag, utan för att jag drömde mig bort på bussen. Eller snarare med 'Words of Friends' aka 'Scrabble' på iPhonen. Nördigt, men inte mindre sant för det. Hursomhelst fick jag en fin prommis hem. Turligen är jag inte mörkrädd.

Imorse bestämde jag mig. Det gick inte län...

Publicerad 2010-10-27 12:58:38 i Allt-i-ett,

img_0147 (MMS)

Imorse bestämde jag mig. Det gick inte längre. Efter tre ljusblåa och därefter två kladdiga lager lila nagellack var jag tvungen att ta av allt, trots min tidsbrist. Såg ju förjäkligt ut. Även enligt mig. Nu går jag utan och ångrar mig. Om möjligt blev det faktiskt ännu sämre nu.

Jag var och tränade idag. Det var duktigt....

Publicerad 2010-10-26 22:56:06 i Allt-i-ett,

img_0142 (MMS)

Jag var och tränade idag. Det var duktigt. Sen åt jag ganska nyttigt. Nåja, om man bortser från osten jag toppade med. Sen såg jag 'Brothers' och grät som ett barn. Tröstade mig med att trycka ett halvt paket Ballerina Pepparkaka. Och nu ska jag och mina rödgråtsvullna ögon gå och lägga oss; tillsammans med mina redan nu värkande muskler. Undrar om sockerillamåendet eventuellt hakar också. Kan bli spännande drömmar detta.

Äntligen har Trafikverket tagit sitt ansva...

Publicerad 2010-10-26 11:52:54 i Allt-i-ett,

img_0133 (MMS)

Äntligen har Trafikverket tagit sitt ansvar och satt upp en varningsskylt. Varje morgon på väg till jobb har jag tänkt på faran för alla som går samma väg som jag.  Man vet ju aldrig var det där tåget drar fram. Totalt oförutsägbart!

Försökte att skicka fler bilder i mitt tid...

Publicerad 2010-10-25 23:06:08 i Allt-i-ett,

img_0115 (MMS)

Försökte att skicka fler bilder i mitt tidigare MMS, men det gick ju illa. Hursom, jag skulle berätta om en helt vanlig måndag i storstan. Skulle ha gått och tränat på eftermiddagen, men så hamnade jag på Ramblas för ganska mycket tapas istället. Och sen hamnade vi på Och Himlen Därtill, med en mojito i handen. Må hända att det blev en mycket mer onyttig kväll än planerat, men fasen så mycket trevligare. Måndagar är inte så illa ändå; det är vad man gör det till.

Jag erkänner: Min kvällslektyr består inte...

Publicerad 2010-10-25 00:16:44 i Allt-i-ett,

img_0113 (MMS)

Jag erkänner: Min kvällslektyr består inte i någon högkulturell bok direkt, utan Aftonbladet Söndag. Men det glädjer mig ändå att de "älskar" mina vinterstövlar. Känns tryggt att veta att jag enligt Aftonbladets skribenter är 'hipp' och 'inne'. Kan tycka att Elle och Vouge är lite överskattade ändå. Aftonbladet har ju stenkoll.

I somras...

Publicerad 2010-10-24 23:34:51 i Allt-i-ett,



...åkte jag kärlekstunneln på Grönan. Med min kusin. Fint minne.


P.S. Jag snodde bilden från min kusins polare Erika på Facebook. Bara så att ni vet. D.S.

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka min...

Publicerad 2010-10-24 18:47:22 i Allt-i-ett,

img_0058 (MMS)

Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka min iPhones förslag på ord när jag skulle lägga in en Halloweenfest i kalendern tidigare idag. Är det en liten nazist till mobil jag fått? Det accepterar jag inte. Skamvrån nästa för min mobil. Plus att jag hänger ut honom här på bloggen. Sen förutsätter jag att det aldrig sker igen. Fy skam!

Biffy Clyro

Publicerad 2010-10-23 14:46:35 i Musik/Video,

Jag var på konsert i torsdags. Biffy Clyro. Sist jag skrev om God & Satan-låten som jag gillar, länkade jag ju till deras video, men nu kan jag visa upp min egeninspelade istället:



Sångaren hade sparat ut allt möjligt hår på huvudet och blekt detsamma. Inte helt lyckat enligt mig. Men kroppen däremot var det inget fel på. Inte musiken heller för den delen.

Kreativiteten idag består av svarta naglar...

Publicerad 2010-10-23 14:07:50 i Allt-i-ett,

img_0100 (MMS)

Kreativiteten idag består av svarta naglar med fransk manikyr. Eller ja, det var väl snarare gårdagskvällen som nötte till det hela. Hur nu vindrickande i en bar kan orsaka det? Troligen är det mina mjuka naglars fel. Vi säger det. Krävdes en svartvit bild för att det ens skulle se lite coolt ut. Får nog bli aceton nästa. Innan jag visar mig bland folk.

Sitter på jobb och får inte många barn gjo...

Publicerad 2010-10-22 15:10:18 i Allt-i-ett,

img_0097 (MMS)

Sitter på jobb och får inte många barn gjorda för tillfället. Varken bildligt eller bokstavligt talat. Jag får helt enkelt nöja mig med att min to do-lista åtminstone har halverats. Kreativiteten förbrukades nog imorse när jag valde att använda ett skärp som armband - bara för att jag ville komma åt den orangea färgen.

On request: Fyra i Soffan

Publicerad 2010-10-22 11:24:51 i Allt-i-ett,



En minneslek från barndomen, som man faktiskt skulle kunna leka även på förfesten. Tror jag. Iallafall med rätt personer. Kanske.

Man måste vara ojämt antal deltagare och bäst är det om man är ca 15-20 pers, helst ganska jämt fördelat mellan tjejer och killar, eftersom det är dito som tävlar mot varandra. De som först lyckas fylla soffan, killar eller tjejer, vinner.

Alla personers namn skrivs på lappar som blandas och därefter får alla var sin. Två tjejer och två killar placeras i den fyrsitsiga soffan, vilket ALLA vill (iallafall om man är elva år, eller som vuxen har stort uppmärksamhetsbehov). Resterande placeras i par två om två. En person blir ensam. Det är denna som ska börja och ropa till sig en person. Den deltagare som har personens namn på sin lapp flyttar således plats. För att det hela ska bli lite krångligare att minnas byter också det nya paret lappar med varandra. Därefter ska personen som blev singel ropa till sig en ny person osv. Ända tills soffan består av endast tjejer eller killar.

Det hela går alltså ut på att lista ut namnen på de i soffan, som man vill få bort, och därefter minnas vilka som har namnet på de man vill få in, så att man vinner.

Ganska enkelt, men väldigt roligt. Tyckte jag iallafall senast jag lekte det.

Var väl på roliga timmen -96.

Så nådde snön även Stockholm. Vilket gjord...

Publicerad 2010-10-22 09:11:30 i Allt-i-ett,

img_0087 (MMS)

Så nådde snön även Stockholm. Vilket gjorde att jag helt osökt kom att tänka på två saker som jag måste fixa; inhandling av supervarm jacka samt byte till vinterdäck på movieboxen. Det första roligare, men kanske ändå lite svårare, än det andra.

Jag drog precis håret bakom högerörat, som...

Publicerad 2010-10-21 17:31:26 i Allt-i-ett,

img_0066 (MMS)

Jag drog precis håret bakom högerörat, som man gör när det hänger i vägen, och samtidigt fick jag med mig örhänget som for i golvet. Jag letade halvt ihjäl mig efter den tillhörande pluppen; kröp på alla fyra under skrivbordet och letade tom innanför min relativt tighta top om den lyckats snoka sig in där, innan jag fann den - kvar bakom örsnibben. Kändes lite ofräscht att den liksom klibbat sig fast där, när inget borde hålla den kvar, egentligen. Men praktiskt var det ju ändå. Åtminstone om jag vetat, eller iallafall letat där först.

Det var lite underligt väder på morgonprom...

Publicerad 2010-10-20 09:07:04 i Allt-i-ett,

img_0053 (MMS)

Det var lite underligt väder på morgonpromenaden idag. Småregn där jag gick, men sol där bortanför mitt hus. För er som inte vet, mitt hus är det näst längst till höger. Ja, inte hela huset såklart , men några kvadrat där uppe på toppen. Det är mitt iallafall.

Vissa dagar stör man sig extra mycket på n...

Publicerad 2010-10-19 14:48:36 i Allt-i-ett,

img_0043 (MMS)

Vissa dagar stör man sig extra mycket på något speciellt. Må hända att jag bara talar för mig själv, men tror knappast det.  Idag har jag iallafall stört mig på folk som äter. Eller snarare ljudet på när folk äter. En kollega knaprade knäckebröd en halv evighet imorse. En annan detsamma med ett äpple. Sjukt störande ljud. var tvungen att sätta på mig hörlurar med musik tillslut.  Så nu tänkte jag ge igen. Öppnandet och snaskandet av pistagenötter må väl ändå vara ett värdigt straff. Hoppas bara att de stör sig på detsamma som jag. P.S. Självklart har jag använt mig av en app för att få till lite coolare bild. Liksom alla iPhone-nördar. D.S.

Material Girl

Publicerad 2010-10-18 23:54:24 i Allt-i-ett,

Vad jag har haft för mig i det sista?

Jo, jag har varit förlorad i iPhone-världen. Inte borttappad-förlorad, som jag trodde, utan totalt kär-förlorad. Nu förstår jag alla som hyllat telefonen innan. Jag erkänner att jag är lite efter. Men jag kompenserar det med att inneha en 4:a. Coolt nog enligt mig. Ingen värdighet förlorad här inte.

Så jag har alltså nördat mig med att ladda hem otaliga apps. Synkat jobbmejlen och alla dess mappar. Fört över allt från min analoga till den otroligt mer behändiga digitala kalendern.

iPhone har således varit i fokus hela helgen. Tjejmiddagen, Amanda Jenssen-konserten och vindrickandet på Honey Honey har allt kommit i andrahand.

Kalla mig materialist. Gör det!


P.S. I tredjehand kom tvätten. Eller, om möjligt, femtehand. D.S.

Kärlek vid första ögonkastet. Kärleken slå...

Publicerad 2010-10-15 13:37:02 i Allt-i-ett,

dsc02638 (MMS)

Kärlek vid första ögonkastet. Kärleken slår till när du minst anar det. För alla er som tvekat kan jag berätta att båda dessa klyschor stämmer. I'm in love. Kärlek i en liten ask kan man säga. Nu ska jag packa upp honom med ömhet. Och ge honom ett namn. Ett värdigt namn.

Om jag köpt ny större tv? Nej, jag kollar ...

Publicerad 2010-10-14 22:26:56 i Allt-i-ett,

dsc02631 (MMS)

Om jag köpt ny större tv? Nej, jag kollar film på datorn. Man får ju riktigt stor skärm när man ligger i soffan med laptopen på magen. Ett hett tips. Kanske inte bästa ljudet, men jag är inte speciellt kräsen. Hursom, kollar Precious iallafall. Bara att notera.

Zappade mellan kanalerna och fastnade lite...

Publicerad 2010-10-12 21:09:48 i Allt-i-ett,

dsc02619 (MMS)

Zappade mellan kanalerna och fastnade lite framför fotbollen på fyran. Det tog ett litet tag innan jag såg att Sverige låg under med ett mål. Den lilla boxen uppe i hörnet såg lite grynig ut. Hann tänka att jag nog banne mig börjar få dålig syn på riktigt. Men så insåg jag det, det alla sedan länge försökt få mig att förstå, jag har en sjukt liten tv. I tum sett alltså. Djupet är långt ifrån minimalt. Det är tydligen inte bra det heller.

Dagssummering

Publicerad 2010-10-11 23:33:44 i Allt-i-ett,

Hade tänkt att berätta om tre stolta samt tre mindre stolta ögonblick under denna måndag. Men så kom jag bara på ett stolt ögonblick, fast däremot tre mindre stolta. Kändes inte så bra, så jag lät det bero*.

Går och lägger mig och vaknar till en bättre dag imorgon. Somnar till den här gamla godingen:





*Eftersom jag själv hatar, eller bör man kalla det 'starkt ogillar', folk som säger A, men inte B, så jag listar dem ändå. Only for you.

Stolt(a) ögonblick,
1. Då jag hade med mig lunchlåda till jobbet. Och åt den. Trots att kollegorna köpte (godare) mat.
2. ?
3. ?

Mindre stolta ögonblick,
1. Då jag skrämde en tant längs vägen när jag susade förbi på cykel. (OBS! Inte med vilje.)
2. Då jag använde mig av burkchampinjoner i korv stroganoffen.
3. Då jag ljög att jag var upptagen hela veckan.

Det var bara två saker jag shoppade i Oslo...

Publicerad 2010-10-09 19:55:08 i Allt-i-ett,

dsc02610 (MMS)

Det var bara två saker jag shoppade i Oslo. Ett par vinterstövlar, vilka varit slut i alla butiker i Stockholm. Gött att de fanns i Oslo. Mindre gött att de blev 15% dyrare med kursen. Jackan var däremot värsta fyndet. 50% rabatt och även om man räknar med kursen blev det halva det rekommenderade priset på Haglöfs hemsida. Helena nöjd. För övrigt tycker jag att jag fick till en riktigt schysst modebloggsbild. Med handen på höften, fotvinkeln för att visa skorna, sen såklart spegeln som avslöjar att man tar bild på sig själv. Kanske skulle jag satsa på ny karriär. Men först måste jag nog öva in ett par fotominer som ser ytterst onormala ut. Sen så.

Flyget gick som det skulle. Ville bara ber...

Publicerad 2010-10-08 17:17:10 i Allt-i-ett,

dsc02603 (MMS)

Flyget gick som det skulle. Ville bara berätta det. Nu ska jag hem och dumpa lite grejer, byta om och sen tjejmiddag. Förresten, sa jag att jag brände 3.500,- på shopping i Oslo också? Inte? Det gjorde jag iaf. Shoppade alltså. Hade 45 minuter över en kväll. Det gäller att vara effektiv.

Nämen nej.

Publicerad 2010-10-06 23:40:03 i Allt-i-ett,

Jag lovar att jag på fredag eftermiddag kommer att stå på Gardemoen och få ett sms från SAS. "Tyvärr har din avgång ställts in pga strejk." Alltså, jag vill inte det. Jag vill hem till Stockholm då. Ska ju på tjejmiddag.

Så fredagmiddagstjejerna - jag vill verkligen komma. Och jag satsar på det. Jag har ju planerat det. Och jag har bokat biljett för det. Men teknikerna på SAS kanske sätter käppar i mina hjul. Det är alltså inte jag som dissar om jag inte kommer. Utan de där teknikerna som tycker att det var väldigt smart att dra igång strejk tills på lördag. Ja, men tack liksom. Inte.

Tar ett välförtjänt bad efter en joggingtu...

Publicerad 2010-10-06 21:08:44 i Allt-i-ett,

dsc02596 (MMS)

Tar ett välförtjänt bad efter en joggingtur i en regnig Frognerpark. Sen har jag beställt sushi som jag ska äta framför tvn. Kanske sätter jag mig tillochmed i sängen istället för fotöljerna. Ja, i den säng som jag lämnade obäddad imorse, men som nu helt magiskt är bäddad. Det är lite lyxigt att bo på hotell ändå. Särskilt när det finns badkar. Och kingsize-säng. Om jag nu ändå ska lyxa till det så kanske jag ska slå till med något från minibaren också. Bra plan.

Facit

Publicerad 2010-10-05 23:40:12 i Allt-i-ett,

Okej, det verkar ju aldrig vara någon som vill vara med på mina poängjakter, men jag håller ändå vad jag lovar. Facit och resultat nedan.

FACIT
Färdmedel: Flyg, molnen var en liten hint.
Destination: Oslo
Hotell: Thon Hotel Europa

RESULTAT (om du nu hade deltagit)
5 poäng: Grattis, du är 'street smart'.
15 poäng: Du känner mig och mitt resmönster. Eller har lite tur.
35 poäng: Du är min kollega alt läskig stalker. Eller har extremt mycket tur.

Fick du 10, 20 eller 30 poäng är du helt enkelt en korkad människa med olika grader av tursamhet.

Going blind?

Publicerad 2010-10-04 20:12:54 i Allt-i-ett,

Jag vet inte vad som hänt, men jag ser illa. Hände liksom nu när jag satte mig framför datorn. Är som om jag blivit bländad av ett ljus, så just den prick jag fokuserar på är vit. Blank. Lite irriterande när man försöker läsa. Går ju inte. Att kisa hjälper.

Känns lite som att räkna de svarta prickarna här:



Trodde att det skulle gå över, men nu har det hållt i sig i en halvtimma. Och nu börjar jag få ont i huvudet. Kanske är det min kropp som säger ifrån att jag inte ska sitta mer framför datorn idag. Jag hoppas det. För jag vill ju inte gå och bli blind. Nej tack!

Men ett par glasögon har jag ju alltid velat ha, så kanske är det det som ska till? Någon som vet? Eller tror sig veta?

Minisammanfattning av helgen

Publicerad 2010-10-04 19:49:52 i Allt-i-ett,

Lördag: Bakis. Ingen öl. Ingen whiskey. Vit dag med andra ord. En dag tidigare än planerat. Bio.

Söndag: Sovmorgon. Fotografiska. Försökte köpa vinterstövlar som inte fanns. Gick sådär.

Det verkar inte som att det blir någon okt...

Publicerad 2010-10-01 22:55:16 i Allt-i-ett,

dsc02587 (MMS)

Det verkar inte som att det blir någon oktoberfest för mig. Grannarna får vänta. Jag fastnade på en pub med massa rödvin och snapsar. Och jäkligt goda vänner. Vad gör man åt det liksom? Man kan bara dricka. Och umgås. Gött är det också. Win-win-situation.

Varning?

Publicerad 2010-10-01 15:50:43 i Allt-i-ett,

Det slog mig idag att den senaste veckan har jag druckit alkohol sex dagar. Alla dagar utom igår. Jag skulle kunna bortförklara det med att det bara var en öl efter bion i tisdags eller ett glas rött på måndagskvällen hemma i soffan etc. Men faktum kvarstår - 6 av 7 dagar drack jag alkohol. 85% av dagarna. Det är mycket.

Och ikväll är det Oktoberfest med bostadsrättsföreningen.

Och imorgon öl- och whiskeymässa i Nacka Strand.

Men på söndag - då ska jag nog ha en vit dag ändå.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt