h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Är nog ett tag tills de förstår att ROFL inte är en felstavning av ett mansnamn.

Publicerad 2011-12-26 23:36:25 i Allt-i-ett,

Har lagt mig och försöker att sova. En våning ner sitter pappa framför datorn och utforskar Facebook. Han har sökt på Töcksfors och läser i detta nu högt för mamma hela resultatlistan.

Töcksfors må vara en liten liten håla, som är obetydlig i världen, men fasen va många som verkar finnas på Facebook ändå.

Ibland utbrister pappa, "Oj, finns HAN här". Sen går det ett tag, så hör jag "Bor hon DÄR" och "Men det var ju LÄNGESEN han jobbade där". Det är tyst en stund; så skrattar han och säger till mamma "Man kan ju få reda på mycket rart här".

Måste erkänna att det ju är lite gulligt ändå. Liksom kvällens tidigare fråga "Finns det en motsvarighet till Google i Norge?".

Hjälp!

Publicerad 2011-12-24 12:06:42 i Allt-i-ett,

Är hos Bro' och har läst rimmet på min julklapp. Jag har, enligt mig, en mycket kvalificerad gissning, men Bro' ler lite visste-du-skulle-tippa-det-finurligt, så kanske har jag fel. Så lite hjälp?

När du vill slå en tår
Den bara går och går
När du på morgonen ska upp
Denna hjälper dig att bli som en tupp.

Jag tippar på en sån där väckarklocka med ljus, wake up light eller vad dom nu heter. Inte för att jag vet vad en tår har att göra med saken, men tippar att det kan vara ett nödrim.

Andra förslag?

Hej Mamma!

Publicerad 2011-12-23 09:29:31 i Allt-i-ett,

Igår hade jag en iPhone-skola med mamma som precis införskaffat en. Eller nej, hon har haft den ett par veckor, men som hon sa "jag väntar med att använda den tills du kommer hem, för om jag inte fattar hur jag ska göra, har jag ju ingen mobil." Sant.

Och eftersom hon fick med gratis Spotify, blev det en liten lektion även kring detta.

Och för att ha Spotify, måste man numera även ha ett Facebook-konto, så ja, en lektion där också.

Och när vi hade gjort hela den biten, kunde hon ju likgärna få adressen till min blogg också. Sagt och gjort.


Privat meddelande till mamma: Om du klickar på länken "kommentarer" nedanför detta (eller något annat) inlägg, kan du skriva meddelande till mig (som alla kan se) om det jag skrivit. Testa att skriva Hej, så vet jag att du hittat hit.

Men det är ingen fara om du inte förstår hur man gör. Det är nämligen bara ett par av mina läsare som verkar vara på den nivån ändå.

Börjar man med det roliga, vet man ju att man hinner med DET iallafall.

Publicerad 2011-12-21 23:47:25 i Allt-i-ett,

Ikväll har jag packat in en massa julklappar, gjort julgodis och bakat kryddkaksmuffins; samtidigt som en julspotifylista har spelats.

Egentligen borde jag ha packat kläder, städat, tömt kylen och nu gå och lägga mig; istället för att behöva spendera natten på att göra just det jag ännu inte gjort.

Men, värsta julstämningen jag lyckades få till ändå. Helvärt!

Och det är ju härligt att få känna så ibland - tack vare lite papp

Publicerad 2011-12-20 10:33:36 i Allt-i-ett,

Man får ju inte lämna blod varje dag. Så i fortsatt brist på frukost hemma, köpte jag lite på väg till kontoret istället.

Och när man köper två drycker, får man en sån där cup holder (ja, kopphållare på ren svenska - men det låter ju inte lika coolt). Och det är nåt med de där grejerna som jag gillar. Man känner sig liksom urban chic. Världsvan. Lite cool sådär helt enkelt*.


*vet ju att det bara är i min lilla värld som detta är sant. Men vilken bra liten värld jag har ändå. Love it!

Oförklarligt

Publicerad 2011-12-19 17:05:38 i Allt-i-ett,

Inte en enda bild tog jag i helgen. Och inte ett enda blogginlägg producerades. Twittrade heller inte ett ord. På sin höjd kan jag eventuellt ha lajkat en status på Facebook. Men tvivlar tom på det.

Finns således inte ett enda bevis på föregående helgens existens.

Det skrämmande är att jag tycker att det är just - lite skrämmande.

Finns ingen ände på smartheten

Publicerad 2011-12-16 10:16:07 i Allt-i-ett,

För att lämna närmare en halvliter blod, får man inte bara frulle, fika och ge-blod-reflexer.

Nej, man får välja nåt från gåvoskåpet också. Idag tog jag ett par Iittala-glas*. Och bara för att det är juletider slängde de ner en påse chokladhjärtan i påsen också. Å sist men inte minst får man ju ett par gratisbiljetter till lokaltrafiken också.

Man kan ju nästan inte [läs: inte alls] säga att man lämnar blod "för en god sak" längre.



*perfekt julklapp att ge bort ju. Säger bara - smartheten!

Men så gör väl alla?

Publicerad 2011-12-15 22:46:03 i Allt-i-ett,

När jag tvättar kläder (alltså, utsätter mig för den tråkigaste hushållssysslan ever) är jag organiserad vid upphängningen i torkskåpet. Kläder vänds rätt, liknande plagg [läs: de som ska ligga ihop i garderoben] hängs bredvid varandra osv. Färgskala däremot, har den senare tiden kommit att bli något lägre prioriterat.

Sen hänger jag alltid träningskläderna ytterst. Detta för att om nån nyfiken granne skulle få för sig att kika in, tror de att jag är värsta hurtbullen.

Jojo, man får inte va dum. Måste ju tänka på sin image liksom.

 

Kan man krocka längs vägen menar ni?

Publicerad 2011-12-14 15:15:30 i Allt-i-ett,

I brist av kopphållare i min Moviebox, kommer jag att köra såhär.

Låt oss hoppas att det hela inte kommer att sluta i nån olycka. Då tänker jag främst på att jag inte vill skålla mina mer intima delar. Eller få kaffe i sätet. Vore jobbigt.

Nej, ingen symbolik. Jag gillade bara motivet.

Publicerad 2011-12-13 23:01:12 i Allt-i-ett,

Ikväll har jag pysslat med att sätta upp väggdekor bakom min säng. Kändes lite som när man var liten och satte upp klistermärkena man fått i Kalle Anka-tidningarna på dörren till sitt rum. "Äh, DÄR passar det nog in va?".

Tror dock inte att det kommer att vara lika svårt att få ner detta, som klistermärkena man pepprade på dörren. De satt liksom där. Forever. Brydde man sig ju inte om som åttaåring direkt. Mamma lite mer antagligen.

Nåja, jag tycker att detta inte blev så pjåkigt iallafall. Vad tycks?


Så var det ju detta med skadeglädjen

Publicerad 2011-12-13 12:16:00 i Musik/Video,

Enligt webbsidan Is it Old?, är detta klippet "Very Old". Och man får rådet att "DO NOT SEND THIS". Man ska alltså inte dela med sig det till sina vänner, eftersom chansen att de redan sett det är stor. Man skulle vara en sk "late adopter" och få skämmas för att man inte redan sett det. Klippet las ut för 11 dagar sedan. Och det är ju inte länge egentligen. Men å andra sidan så har det ju redan twittrats över 900 gånger, så ja - ni har kanske redan sett det.

Hursomhelst - jag skiter i det. Jag delar med mig av det iallafall. För har ni mot all förmodan missat det, borde ni se det. Det är på riktigt kul. Det är skratta-högt-trots-att-du-sitter-ensam-på-bussen-kul.

Sockerchock!

Publicerad 2011-12-11 23:24:39 i Allt-i-ett,

Det har varit adventsmys ute i Vaxholm idag. Det bakades pepparkakor. Knåpades ihop marsipangodis. Och dracks glögg.

Jag lyckades få till ett par grisar och en pingvin. Åt desto mer pepparkaksdeg. Och nougat.

Himlans tur att jag inte har en snacksfri månad i december. Hade ju inte gått. Tror dessutom att jag tar igen allt jag avstod förra månaden. Minst. Har antagligen redan gått upp de där kilona (2,5) och ökat de centimetrarna (2) som jag tappade i november.

Nåja, jag satsar på att det kommer en sträng vinter som jag måste äta upp mig inför. Liksom en björn.







Vassego (och tack själv)!

Publicerad 2011-12-10 21:15:55 i Allt-i-ett,

Och det Noel tackar för är dagens paket från adventskalendern. För den 30 november var jag förbi med en kasse klappar; närmare bestämt 24 stycken. En för varje dag fram till julafton. En liten tradition vi började med förr-förra julen - klappkalender.

Det var ju jättekul att plocka upp. Men efter att man satt upp dem på kalendern, var det lite trist att inte få öppna ett enda. Taskigt liksom.

Men nu, nu har han alltså öppnat tio stycken. Och verkade ju ganska glad ändå, i klippet nedan.

Är det någon som säger att man inte kan köpa sig lite kärlek?





Finaste gudsonen

Publicerad 2011-12-10 20:55:01 i Allt-i-ett,

Dagens bästa meddelande fick jag från den här godingen. "Hej Helena. Tack så mycket." Ibland ska det inte så mycket till för att göra en dag. Sötaste Noel.

Eller hade jag bara fått för lite att dricka?

Publicerad 2011-12-09 17:21:00 i Allt-i-ett,

Jag var på julbord i går igen. Med vårt Stockholmskontor. Vi gick på Hamburger Börs; krogshow och hela paketet. Oslagbart, med Niklas Strömstedt, Petra Mede, Eric Gadd och nån Hanna Lindbladh.

Alltså, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. För det var... Det var… Det var, liksom… Inte så bra. Alls. Håller med min kollega om att man hade behövt ha en skämskudde som man kunnat hålla för ansiktet titt som tätt. Mest tätt.

För det gjorde inte bara lite ont i mig när Eric Gadd sjöng ”I wanna love you the right way” och sen riktade mikrofonen ut mot publiken, som en gest att vi skulle sjunga istället för honom, och allt som hördes var musiken. Alla var tysta. Olustiga stämningen man kände då. Ända ner i magen. Särskilt när han försökte igen. Och igen. Med obetydligt förändrat resultat.

Och när Niklas Strömstedt försökte vara rolig i mellansnacken. Det fungerade inte heller. Manuset i sig var inte optimalt från början, men leveransen av det var, om möjligt, sämre. Inövat med ringa skådespelartalang. Krystat. Men framförallt – dåligt.

Petra Mede är ju komiker, så det borde ju vara kul. Kan man tycka. Nu anser ju jag att hon vid tillfällen kan vara lite väl hysterisk, men ändå ganska underhållande. Fast inte heller hon hade en särskilt bra show. Jag hade önskat att hon enbart gick runt och hånade folk i publiken, för det var de enda gångerna som jag ärligt skrattade till ett par gånger. Det kändes äkta. Antagligen för att det var just det – äkta. Tror inte att några av artisterna njöt av att vara på scen. Tror inte att de hade kul. De KAN inte haft kul. Förutom Mede när hon gjorde sig rolig på publikens bekostnad. Tror hon gillade det. JAG gillade det.

I slutet av showen slog tanken mig: Är det mig det är fel på? Borde man gilla detta? Är jag plötsligt lite pretentiös? Är det såhär folk som är pretto känner sig mestadels? För visst kände jag mig lite förmer när jag satt där i publiken. De flesta skrattade ju mest hela tiden. Jag skämdes. Inte bara för showen i sig. Utan bland annat även för det där förfriskade 40+gänget som ordnade till ett eget dansgolv mellan borden och röjde loss [läs: försökte dansa sexigt] till musiken (här snackar vi alltså Niklas Strömstedts hits!), samtidigt som de flörtade vilt med varandra [läs: åmade sig framför/mot varandra].

Sen skämdes jag också för mig själv. För föraktet jag kände. För hur jag inte kunde dras med eller ens försöka underhållas av det hela. För insikten i att jag kanske är lite pretto.

Men å andra sidan. Är DET definitionen av pretto. So be it. Då får ni kalla mig det. Gör’t bara.



Hanna Lindbladh då? Glömde jag kommentera henne? Alltså, jag vet i ärlighetens namn inte vem det är. Men nej, hon gjorde inget vidare intryck på mig hon heller.

Men det är ju ändå choklad

Publicerad 2011-12-08 13:38:23 i Allt-i-ett,

Den minst populära chokladpralinen i Alladinasken är:

JORDGUBBSCREME

Iallafall enligt den (möjligen något minimalistiska) empiriska undersökning som skett på kontoret.

Jag kan meddela att det var eftersmaken som var värst. Den sitter liksom i. Länge. Jag gjorde misstaget att ta en bit från det övre lagret häromdagen. Känner nästintill eftersmaken fortfarande.

Men jag sitter faktiskt kvar på kontoret ganska länge. Vissa dagar.

Publicerad 2011-12-08 10:50:21 i Allt-i-ett,

Bro' ringde mig igår och frågade om jag inte kunde göra honom en tjänst. Det skulle tydligen släppas konsertbiljetter till Metallica idag. Och Bro' kunde inte göra det själv, eftersom han jobbar. Sen menade han att jag sitter ju ändå framför datorn. Jag hade tänkt påpeka att jag faktiskt också jobbar, men lät bli. Vill ju va en schysst syrra liksom.

 

Jag: Ja, okej. När släpps de där biljetterna då?

Bro': Klockan nio.

Jag: Oj! Ja, då får jag se till att vara på kontoret tills dess då.

Bro': Va? När börjar du då?

Jag: Jaha. Nej, men nej. Asså, jag brukar börja klockan nio. Typ.

Och det ÄR ju tanken som räknas

Publicerad 2011-12-06 22:53:31 i Allt-i-ett,

Asså, jag dog ju inte eller så under helgen. Det gjorde jag inte.

Tänkte ju blogga om julfesten på jobbet. Om hur jag rockade loss till Timbuktu. Om hur jag fyllekörde Need For Speed mot en gammal flamma; och gjorde det ganska bra (med tanke på promillen). Om vilken perfekt fylla jag hade, eftersom allt mindes och ingen bakiskänsla what-so-ever innfann sig dagen efter, då jag kollade handbollsmatch i tredje divisionen. Möjligen var jag lite väck, då jag trodde att en vägbom skulle hoppa på mig. Men det reddes ut på julbord nummer två. Då inte med jobb, utan ett gäng galna handbollsmänniskor. Fick höra säkert nio första-gången-jag-hade-sex-historier från nybörjarna i herrlaget. Skrattade så jag grät.

Tänkte också blogga om brorsonen som blev förtjust i mitt röda hjärthalsband. Och hur han nästan dog av skratt när han fick uppmärksamhet runt matbordet. 

tänkte jag blogga om hur min bil numera är fit for fight igen. Med följd att jag blev fattigare.


Men så gick tiden och numera känns det ganska passé. Tråkigt att berätta sånt i efterhand liksom. You had to be there...

Om ni bara visste, skulle ni va avis.

Publicerad 2011-12-03 05:40:45 i Allt-i-ett,

Kom precis hem (till min kollega) från julbordet. Jisses vad vi har ätit gott, druckit godare och dansat fantastiskt mycket. Bilspel har vi kört också.

Man kan sammanfatta kvällen med två ord. Kul. Sent.

Hörrni, november är över. 1 december idag. Yej!

Publicerad 2011-12-01 16:10:36 i Allt-i-ett,

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag. För det är dagen Helena får äta choklad igen. Hurra, hurra, HURRA!

Himla trevligt när man kommer till HQ och de vill fira att min hälsomånad utan choklad är över. Och bjuder på VÄRSTA chokladkakan. Men chokladmacaroner som pynt(!). I'm in heaven liksom. Åt tills jag mådde lite illa faktiskt.

Att chefen fyller 40 exakt samma dag som min chokladfria månad är över, är ju himlans tur för honom. Så han fick lite choklad han också.

In your face

Publicerad 2011-12-01 11:05:25 i Allt-i-ett,

So I did it again. Lurade Norwegian. För inte tog jag flyget imorse som de trodde att jag skulle.

Jag tog ju bilen till Värmland igår. Hängde med såväl gudson, vänner och familj. Och imorse tog jag tåget in till Oslo (eftersom bilen helt magiskt ska lagas under tiden jag är borta).

Så när flyget lyfte från Arlanda, satt jag redan vid en dator på huvudkontoret här i Oslo och jobbade. MohahaHAHAAA.


P.S. Om du, eller någon du känner, vill flyga Oslo-Sthlm på söndag kväll - let me know. Ni kan få min biljett. D.S.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt