h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Långhelgen i bilder

Publicerad 2012-05-29 23:19:22 i Instagramwannabe,

Med var sitt, möjligen egenkomponerat, ord. Bergkorvgrillningsluftballongsutsiktskväll. Ölpåstanlunchdag. Trädgårdsfyllautgång. Fjäderholmssolutflykt. Bärsmootieballefrulle.

I'm back. And alive.

Publicerad 2012-05-29 09:47:06 i Allt-i-ett,

Jag har haft långhelg. Tog ledigt från allt. Knappt kollat facebook (vilket ju säger en HEL del). Har istället njutit av sol, öl, värme, vin och trevligt sällskap här i Stockholm. Sen har man ju, av inte helt osökta anledningar, haft Loreens låt på hjärnan mest hela tiden.

Och tydligen inte bara jag...



Kungahuset slutar liksom inte att förvåna. Det är inte bara slitzbrudar, grodjämförelser av Daniel och strippklubbsrykten av självaste knugen - nu slog alltså även orkestern till på trumman. Och jag gillar't. Kan liksom inte hjälpa att jag diggar kungahuset. Jag gör det.

Ingen är dock så imponerad över min miljövänliga häftapparat

Publicerad 2012-05-24 08:50:31 i Allt-i-ett,

Man skulle kunna säga att jag är någon form av ofrivilligt materiellager för hela kontorslandskapet jag sitter i. Alltså, inte bara för mina kollegor, utan även för alla andra frilansare/egenföretagare som sitter här. Alla har liksom lärt sig att jag sitter på det mesta inom kontorsmateriel. Jämfört med dom är just kontorsmateriel min specialitet. Jag är kontorsmaterielets mästare.

Helena, har du en överstrykningspenna?
Helena, har du tejp?
Helena, har du en hålslagare?
Helena, har du ett gem?
Helena, har du stora rosafärgade post-itlappar?

Vissa gör det dock något mera subtilt. De frågar högt inför hela det öppna kontorslandskapet "Är det NÅGON som har ett kuvert?". Att de alltid står cirka 20 cm från mitt skrivbord och skanderar detta, och ger en ytterst förvånad blick när jag säger "ja, jag har", är i deras syn helt klart en så kallad SLUMP.

Instagramwannabe

Publicerad 2012-05-21 17:25:21 i Instagramwannabe,

Instagram har ju funnits länge, men i det sista verkar det ha blivit nån form av ny boom på den fronten. Men nej, jag tänker nog låta bli att hoppa på det tåget den här gången också. Märk väl att jag inte påstår att jag aaaaaldrig kommer joina, för jag har ju lärt mig hur DET kan sluta. Kanske blir jag någon form av Laggard i framtiden. Who knows?

Men låt mig, som någon form av kompensation(?), introducera en ny kategori här på bloggen: Instagramwannabe. Vilket alltså är någon form av omotiverade bilder med häftigt filter. Som Instagram. Fast på bloggen.

Först ut:

Lägger motvilligt till en ny mottagare

Publicerad 2012-05-21 17:07:57 i Allt-i-ett,




Ingen idé att dra ut på pinan. Betalade böterna jag fick i torsdags.

Har under hela helgen tänkt på många saker man kan göra och köpa för 2400 kronor. Och ja, det är... Låt oss säga... Mycket.

Osäker dock hur det är med Bugg. Skulle jag fortfarande ha kunnat få 4800 stycken? Isåfall skulle jag ha ett tuggummilager för drygt 13 år om jag höll mig till "en om dagen".

Men NU har jag

Publicerad 2012-05-17 15:59:16 i Allt-i-ett,

5 min tidigare.

Jag: Jag har typ aaaaaaldrig blivit stoppad av polisen. Bara visat körkortet två gånger. Två! Aldrig fått böter. Aldrig ens fått blåsa. Aldrig.

Tur att solen skiner iallafall

Publicerad 2012-05-17 13:23:26 i Allt-i-ett,

Noel, gudsonen, bad mig ligga här på balkongen. Sen gick han. Vet inte riktigt vad det är vi leker, men han verkar ha koll på mig, för så fort jag sätter mig upp kommer han ut och säger "men ligg ner då".

Så jag ligger här.

Z is in da house!

Publicerad 2012-05-15 22:02:37 i Allt-i-ett,

Har hängt lite med brorsonen nu när jag varit i Värmlandsskogen. Och vad vore jag för bloggare om jag inte delade med mig av det? Nej, just det.

Och sammanfattningsvis vill Zacharias förmedla följande: Napp är mys. Klättra är kul. Och kaka är nedrans gott.

Tack och lov hoppade vi över vers två.

Publicerad 2012-05-14 20:05:00 i Allt-i-ett,

Igår firades min mormor som fyllde respektabla 90 år. Fick träffa släktingar jag inte sett på länge. Vissa kusinbarn hade växt säkert en meter eller mer sedan sist, medan andra helt plötsligt hade börjat existera (fast ändå redan kommit upp i en ålder av sex). Hur gick DET till?! Alla över 25 var dock sig lika. Jag kände åtminstone igen dem.

Vid tårtskärningen sjöngs det för mormor och inte helt otippat var det den norska födelsedagssången som fick prioritet, då mormor ju är norsk och 80 % av sällskapet likaså. Vi stämde dock också upp i "Ja må hon leva" därefter. När sista sångraden "ja, visst ska hon leva uti hundrade år" sjungits, utbrister jubilanten

Mormor: Det var inte illa. Att ni önskar att jag lever i tio år till.

Nästa gång kanske vi bör överväga "Med en enkel tulipan"?

Bilder från loppet

Publicerad 2012-05-14 17:18:45 i Allt-i-ett,



Ungefär 7 minuter innan start, när denna bilden togs, gick kenyanen som vann i mål. Kändes sisådär motiverande. Särskilt eftersom man visste att man själv skulle behöva drygt den dubbla tiden på att ta sig runt.



Redan efter ett par kilometer sprang jag ikapp den här snubben som hade fått ett och annat om bakfoten, då han hade skorna i händerna och sprang barfota. Undrar jag om han kom runt överhuvudtaget.



Väl uppe på första bron, drygt 5 km in i loppet fick jag håll. Skyller på det kalla vattnet jag klunkade i mig strax innan, men hade hursomhelst tur att det slapp igen när jag kommit ner från bron igen.



Lindholmspatiet var helt klart mitt bästa parti. Det kändes bra. Rockerduden på bilden har inget med mitt lopp att göra (förutom att jag sprang förbi honom. mohahah). Men ser ni bron där borta i horisonten? Det var där jag hade lite håll. Skönt att jag la det bakom mig, så att jag slapp falla för frestelsen att:



Taxi Göteborg hade ställt sig strategiskt runt om banan och erbjöd skjuts till målområdet. Förvisso var det gratis i form av pengar, men jag vet inte vilket pris man skulle sätta på förnedringen egentligen?



Väl uppför andra backen sprang jag ikapp denna lunkande mannen:



Trots att jag sprang om honom, så måste jag säga mer respekt till honom ändå - han har tagit sig runt varvet alla 30 år. Jisses.



Det blev ju fint väder till slut, men vid vätskekontrollerna var det mer eller mindre en pappersmassa man sprang genom.



Vid Götaplatsen delades det däremot ut svampar. Blev lite mjukare att springa på dem. Men huvudsyftet med dem var ju givetvis inte att det skulle bli mjukt att springa på, utan att man skulle kunna badda panna eller vad man nu ville med dem. Kyla sig helt enkelt.



Väl i mål var det många trötta ansikten. Mitt var ett.



Det enda som inte såg så trött ut, var mitt nagellack. Det hade hållit sig hela vägen.

Ångesten har släppt

Publicerad 2012-05-12 19:33:38 i Allt-i-ett,

Jag tog mig runt. Helt själv. Och i levande tillstånd. Det var lite målet med hela Göteborgsvarvet.

Att det tog 11 min längre än ifjol. Att jag fick sjukt ont i min hallux valgus, svank och generellt i hela kroppen har möjligen med aningen mindre träning inför loppet att göra. Kanske. Men skit i det, jag tog mig runt.

Det kommer säkert ett par bilder här så småningom, men nu ska jag kurera mig lite. Middag och VIIIIIN på schtan nu.

Kanske inte jätteseriöst

Publicerad 2012-05-12 11:48:24 i Allt-i-ett,

Det jag saknar i träningsförberedelser, tar jag igen i färgmatchning.

Får också kompensera för att jag glömt GPS-klockan med pulsmätare och iPhone-armbandet. Får springa på känn med mobben i handen. Orutti.

Lyckopiller sökes

Publicerad 2012-05-11 15:58:21 i Allt-i-ett,

Var man än går i Göteborg, blir man påmind. Påmind om morgondagens lopp. Skyltar. Banderoller. Möter massa sprättiga och glada människor som hämtat ut sina startnummer. De ser väldigt hurtiga ut. Och ler. Skrattar. Det ger mig än mer ångest.

Äter en muffins.

Bonus sa jag, inte huvudanledning.

Publicerad 2012-05-10 14:48:08 i Allt-i-ett,

Dagens möte avklarat och återigen sitter jag på ett café. Ett annat café.

Ni kanske undrar varför jag går till Espresso House hela tiden (och typ inte ascoola Starbucks som öppnat på Centralen där jag ju nyss gick förbi). Kan säga att det är av flera anledningar. För det första finns ju kedjan mer eller mindre överallt, så alltid en i närheten. Kaffet är gott. Man kan sitta här länge utan att personalen tittar snett på en. Men själva huvudanledningen: De har gratis internet. En fördel när man ska jobba.

Att de sen har chokladcupcakes att dö för är rent av en jälla bra bonus.

Låt mig leva i min illussion

Publicerad 2012-05-10 12:12:43 i Allt-i-ett,

Idag jobbar jag från ett fik under förmiddagen. Mestadels för att min polare som jag bor hos inte har internet(!!) hemma. Men kanske mest för att det får mig att känna mig som en frilansande mediehipster som kan varsomhelstifrån. Och att sitta i en nedsutten fötölj med datorn i knät och en stor latte på bordet, hippt eller vad?

Att jag även suttit och slickat igen 44 kuvert kanske inte riktigt passar in i den bilden, så vi kan väl låtsas att jag inte nämnde det, 'kej?

On the road

Publicerad 2012-05-09 12:47:39 i Allt-i-ett,

Morgon och förmiddag har ägnats åt roadtrip till Göteborg. Är i detta nu framme och har precis avnjutit en lunch à la Statoil. Bytt om till anständigare utstyrsel och försökt fräscha till mig lite, så att jag kan vara lite representativ inför kommande kundmöte klockan ett.

Inte mycket att uppdatera so far. Har mer eller mindre ösregnat hela vägen från Stockholm. Jag har bara svurit åt tre bilister, vilket får anses vara godkänt. Hytte med näven gjorde jag bara åt en gubbe som höll på att köra in i mig. Behöver ju knappast nämna att det givetvis hade varit hans fel om det blivit krock.

Sen höll jag på att kissa på mig i Jönköping efter att jag druckit en stor kaffe, en halvliter vatten och en drickyoghurt, så jag stannade på en mack. Köpte en ny kaffe. Och gick på toan såklart.

Nu har nog nagellacket torkat, så jag kan packa ihop väskan och kliva ur bilen för att gå in till kunden.

Hepp!

Äntligen i fas

Publicerad 2012-05-06 18:23:14 i Allt-i-ett,

Har numera kommit in i det viktigaste steget i uppladdningen inför Göteborgsvarvet; vila-sig-i-form. Att jag mer eller mindre varit i detta stadium hela tiden är ju ingenting vi behöver prata högt om. Känner egentligen att det är en petitess. Bagatell. Ja, rent av en struntsak.

Hittade en fyll-i-lista på nätet. Sagt och gjort.

Publicerad 2012-05-05 00:04:50 i Allt-i-ett,

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa:
Tio. Två till min lägenhet, två till kontoret, en till HQ i Oslo (chefen tyckte jag skulle ha kvar den av nån anledning), en till ma'pa i Värmland (används inte heller jätteofta - de är ju som regel hemma när jag är där), en tvättlåsnyckel, en cykelnyckel, en bilnyckel och en tanklocksnyckel.

Vilken svordom använder du mest:
Fan.

Äger du en iPod:
Ja, en nano är det väl? Fyrkantig ganska liten svart sak. Mycket gammal musik där.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på:
6:58 (lugn mysig signal) inkl snooze
7:15 (typiskt jobbig alarmsignal) inkl snooze
7:27 (min ringsignal - då vaknar jag direkt för att jag tror nån ringer) utan snooze

Hur många resväskor äger du:
En normalstor, en kabinväska och en backpackerryggsäck.

Var köper du dina matvaror ifrån:
I stort sett bara Ica.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden:
Tar som regel bilderna.

Har några av dina vänner barn:
Ja, när man är 28 så vore det väl märkligt om man sa nej väl?

Har någon någonsin kallat dig lat:
Inte vad jag vet. Kanske mamma någon gång i tonåren.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu:
Har bara CD-spelare i bilen. Det är en bränd skriva från sommaren 2007 (enda som inte blev stulen i senaste bilinbrottet).

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk:
Pucko är vidrigt, O'boy är gott. Men generellt svarar jag nog vanlig mjölk ändå.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan:
Ja, faktiskt senast idag. Får höra hemlisar ganska ofta. Gillar hemlisar.

Vad åt du till lunch:
Thai. Kyckling grön curry från thaikiosken på Folkungagatan.

Använder du huvtröjor:
Ytterst sällan. Har en jag myser i ibland. Med inbyggda vantar. Väldigt praktiskt.

Har du någonsin deltagit i en demonstration:
Nej, verkligen inte. Tror inte på demonstrationer (inte i ett land som Sverige).

Vem var den sista som ringde dig:
Min barndomsvän Mari som bor i Karlstad. Vi ska hänga på Kristi Himmelsfärd.

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält:
Bergochdalbanan. Allt som ger kittel i magen. Älska kittel i magen.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig:
Garanterat. Vill gärna inte veta.

Vilket riktnummer befinner du dig i:
08 (jälla stockholmare).

Tittade du på tecknat när du var liten:
Inte bara som liten. Men något mer som liten. Fast vem tittade INTE på tecknat som liten???

Hur många syskon har du:
En snäll storebror.

Är du blyg inför det motsatta könet:
Det anser jag verkligen inte att jag är.

Äger du några bandt-shirts:
Nope. Hade en med Jason Priestly som tolvåring. Räknas inte va?

När flög du senast?
Förra veckan, i jobbsammanhang. Till London. Och Lissabon.

Hur många stolar står kring ditt köksbord:
Runt nya matplatsen jag anordnat på balkongen står det fyra stolar. Nöjd med det.

Pratar du några andra språk:
Engelska, typ norska och halvdan basictyska.

Diskar du din egen disk:
Alltid. Många gånger andras också.

Har du gråtit offentligt:
Ja, flera gånger. Bla grät jag över min döda hund vid gaten på Arlanda en gång. Och typ på var och varannan biofilm jag går på.

Försöker du alltid lära dig nya saker:
Anstränger mig kanske inte så mycket för det, men man lär sig ju alltid massa nytt.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar:
Faktiskt inte.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten:
Tycker likväl tjejen kan bjuda. Jämställdhet ska väl inte bara gälla lika löner?

Kan du kasta macka:
Såvida inte stenen är värdelös. Det finns dock väldigt många värdelösa stenar.

Har du någonsin varit på Jamaica:
Tyvärr inte.

Vad har du med dig in på bion:
Ibland popcorn. Ibland choklad. Ibland både och. Ibland intetdera. Men alltid nåt att dricka.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet:
I grundskolan var det matte, men pga dålig lärare på gymnasiet var det inte längre det då. Kanske svenska? Gunvor var rolig.

Gillar du att flyga flygplan:
Så länge jag får mitt F-säte ja. Vill titta ut genom fönstret på högersidan.

Vilket peronlighetsdrag är ett måste hos en partner:
Humor.

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv:
Va? Nej såklart inte. Då skulle det ju inte vara oattraktivt längre. Kuggis eller?

När sov du senast på golvet:
Minns inte. Länge sedan. Antagligen när jag bodde i Oslo och fick besök och jag lät mina vänner ta sängen.

Vilken är din favoritdrink:
Nåt med passionsfrukt typ. Men inte slisksöt. Mynta och lime funkar som regel. Grunden bör vara vodka eller rom. Inte gin tack.

Gillar du din boendesituation:
Älskar min lägenhet, men hade gärna haft ett extrarum.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera:
Klarar mig på väldigt lite under korta perioder, men att snitta 7h siktar jag på.

Äter du frukost dagligen:
På ett eller annat sätt ja. Ibland flingor hemma. Ibland köper jag macka och kaffe på väg till jobb.

Är dina dagar fullbokade och stressiga:
Går i perioder, men min kalender är väl ganska fullbokad. Stressigt vet jag dock inte om jag tycker att det är.

Vilken är din favoritfrukt:
Banan om jag är hungrig. Vindruvor om jag är sötsugen.

Hur gammal blir du nästa födelsedag:
29.

Tror du på liv på andra planeter:
Inte direkt att gröna gubbar flyger runt i UFOn, men någon form av organismer vore ju inte osannolikt att det finns i det stora mörka där ute.

Tror du att Gud är man eller kvinna:
Tror inte speciellt mycket om Gud alls. En hen kanske.

Hur valde dina föräldrar ditt namn:
Helena för att det var fint?

Gillar du senap:
Inte i dess rena form. I mat går det dock fint.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm:
Been there, done that. Skulle lätt göra det igen.

Sover du på sida, mage eller rygg:
Insomnar alltid på mage. Oftast med båda armarna längs sidan och händerna under låren. Ibland med högerarmen om en kudde.

Tycker du om att krama folk:
Ja, men mys!

Skulle du säga att du är trendig:
Delvis. Men långt ifrån modelejon.

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars:
Ursäkta?? Star Wars?! Tillåt mig hånskratta.

Tycker du att du är attraktiv:
Vissa dagar absolut. Andra dagar nej. Som regel brukar jag dock vara nöjd. Det är skönt.

Vad är du allergisk mot:
Inget. Bara mesar är allergiska.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött: Nej.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat:
Hade mamma haft ensamrätt skulle det blivit Mattis. Men det hade hon inte, så det hade inte blivit det ändå. Fast blev ju en tjej, så de behövde aldrig ha den diskussionen, igen.

Kortvecka, my ass!

Publicerad 2012-05-04 17:58:45 i Allt-i-ett,

Kom hem och la mig i soffan med jacka, halsduk och skor. Skulle bara vila en jättesnabbis. Men nu tror jag eventuellt att jag inte kommer upp förrän Gud vet när.

Skulle någon kunna vara så gullig och komma förbi och sätta på TVn? Och dra av mig skorna? Du kan få en chokladmuffins.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt