h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Nu när sommardäcken precis kommit på

Publicerad 2011-04-30 16:41:29 i Allt-i-ett,

Jag gick igenom den där pappershögen man har på köksbänken. (För visst har väl alla en sån? Snälla?!) Mest för att den numera blivit så hög att den snart tippade. Sorterade ut H&Ms höstkatalog, hittade en 25-kronorskupong från Ica och arkiverade pensionspappren [läs: lät dem ligga kvar]. Underst i högen hittade jag ett papper från bilprovningen. Daterat i januari. Fick en klump i magen. Visste att jag var tvungen att kolla, men ville samtidigt inte. När, när, NÄR borde min bil besiktigas, eller troligen HA BESIGTIGATS?

Jag får körförbud imorn.

Innan jag lämnar kontoret och tar helg ger...

Publicerad 2011-04-29 16:57:46 i Allt-i-ett,

img_1265 (MMS)

Innan jag lämnar kontoret och tar helg ger jag er: Veckans Visitkort!
 
För visst är det inte bara jag som ser det komiska i att snubben heter Suzuki i efternamn och jobbar för Mitsubishi? Undra hur många gånger folk har tagit fel på namn/företag. Hur var det nu? HETTE han Suzuki, eller JOBBADE han för Suzuki? Tricky.

Det luktar vårgott! Typ.

Publicerad 2011-04-29 15:10:06 i Allt-i-ett,

Käkade lunch på kolgrillen vid Folkungagatan idag. Så nu sitter jag här på kontoret med inpyrda kläder och stinker. Mina kollegor tycker att jag är fjantig, känslig eller what ever. Men tusan alltså - inte helt fräscht att lukta kolgrill alltså. Jag tycker inte det.

Så om någon frågar, så grillade jag i parken på lunchen. Okej? Låter ju åtminstone lite vårhärligt.

Privacy, anyone?

Publicerad 2011-04-29 10:41:00 i Allt-i-ett,

Alltså, jag visste ju att det skulle vara ett kungligt bröllop i London. Så bakom flötet är jag inte. William skulle få sin Kate, och leva lyckliga i alla sina dagar. Men att det var IDAG - det hade jag ärligt talat inte koll på.

Vilken tur att alla på Facebook påminner mig. Tillsammans med all media man kommer över.

Men hallå! Vad hände liksom? Förut låg jag...

Publicerad 2011-04-27 01:13:50 i Allt-i-ett,

img_9034 (MMS)

Men hallå! Vad hände liksom? Förut låg jag i soffan och var dödens trött, men så tänkte jag att det var dumt att lägga mig vid åtta, så höll mig vaken. Vips så var klockan efter midnatt. Å nu ligger jag här; vaken och stirrar ut i mörkret. När mörkerseendet kommer igång inser jag att jag borde skaffa några tavlor eller så här på väggarna. Är så kalt. Funderar på det. Och huruvida jag faktiskt låst dörren eller inte. Samt om det kanske vore en bra idé att ställa upp skidorna på vinden i helgen. Och tvätta bilen. Den var så dammig från allt gatusopande. Sen undrar jag om det någon gång blir världsfred. Och om Elvis faktiskt dog med en macka i handen sittandes på toalettstolen.

Helt vanliga kvällstankar med andra ord.

Anar liten jetlag trots allt

Publicerad 2011-04-26 22:01:44 i Allt-i-ett,

Dagens PLUS
+ boten jag inte fick (på bilen som stått felparkerad åtminstone EN av dagarna jag varit borta)
+ kommentaren "vad brun du är"*
+ bytet till sommardäck
+ sömnen jag snart får

Dagens MINUS
- den uteblivna joggingrundan
- mackorna som ersatte den tänkta middagen
- tröttheten som infunnit sig sedan 19:15


*även om den kanske mest var sagd av välvilja än supersanning

Jennie (personligt meddelande): Besöker vä...

Publicerad 2011-04-24 21:11:16 i Allt-i-ett,

img_1615 (MMS)

Jennie (personligt meddelande): Besöker världens största kryssningsfartyg, vilken givetvis går på rutter i Karibien. Det är det närmsta jag varit Jamaica - än så länge. Och Jamaica fick mig ganska osökt att tänka på dig. Inte så otippat, nej.
 
Nästa hållplats blir flygplatsen, sen Sverige. Eller nej, först Madrid, sen London, SEN Stockholm. Sjukt osugen på det. Mer sugen på att boka in en dejt snart. Ja? Kram så länge. Hälsa B-A också vetja.

Martina (personlig hälsning): For some rea...

Publicerad 2011-04-21 22:47:58 i Allt-i-ett,

img_6061 (MMS)

Martina (personlig hälsning): For some reason (ja, jag har givetvis amerikaniserat mig i såväl tal som skrift under resan. Allt annat vore ju töntigt) fått för mig att du är ett Harry Potter-fan, eller åtminstone läst böckerna. Är det så? I vilket fall har jag besökt Hogwarts, plattformen 9 3/4 å allt nu. Imponerad faktiskt! Obelästa skulle argumentera att detta inte alls låg i Florida, men serru det gör det ju. Närmare bestämt Orlando, i Universal Studios-parken.
 
 
P.S. Jag har inte låtit utföra några operationer här borta, så jag är alltså tjejen till vänster; hon utan smink, urringning och stora bröst. D.S.

Polisen i USA är visst lite kinkig. Inte a...

Publicerad 2011-04-21 05:14:54 i Allt-i-ett,

img_6308 (MMS)

Polisen i USA är visst lite kinkig. Inte alls som tullarna som körde grönt ljus på mitt bagage. Att jag sen inte kunde sluta skratta, var visst att göra mig själv en björntjänst

Någon som känner en bra advokat här i staterna? Tacksam för snabbt svar!

Nessa (personlig hälsning): Jag tippar på ...

Publicerad 2011-04-19 18:15:36 i Allt-i-ett,

img_6842 (MMS)

Nessa (personlig hälsning): Jag tippar på att snubben som byggt poolen här inte är amerikan, eller iallafall inte kan engelska over the head taken, så att säga. NI - IN, same same. But också very different. Hursom, själva poolen är ju najs ändå. Trots en något märklig djupangivelse. Hare bäst i LA och SanFran nu, så ses vi nästa helg. Kan ju picka upp dig på Arlanda. XX

Ska fördriva tre timmar på en överfull ter...

Publicerad 2011-04-16 11:47:18 i Allt-i-ett,

img_3811 (MMS)

Ska fördriva tre timmar på en överfull terminal 3 på Heathrow. Inte den roligaste sysselsättningen, men vi tänker på slutdestinationen. Absolut INTE på sunkiga engelska frukostar som folk häromkring äter. Och INTE på massa folk överallt. Och INTE att man är trött efter tidig morgon. Vi tänker Miami - bara MIAMI.

Vissa är på väg hem från krogen vid denna ...

Publicerad 2011-04-16 05:08:18 i Allt-i-ett,

img_6676 (MMS)

Vissa är på väg hem från krogen vid denna tidpunkt. Antagligen inte nyktra någonstans. Kanske i en taxi, med ett ragg.
 
Då känner jag att det är så mycket bättre att vara nykter på Arlanda Express och på väg mot Miami. Ja, verkligen. Nu kör vi.

MIA T-18hours

Publicerad 2011-04-15 10:54:50 i Allt-i-ett,

Om ett dygn sitter jag på Heathrow och inväntar flyg nummer två, av tre, som ska ta mig och tre andra lika sol- och värmesugna tjejer till Miami. Är det inte härligt så säg. Jag kommer givetvis att blogga i den mån tekniken är på min sida, vilket inte tycks vara alla gånger. Men jag ska göra mitt bästa. Minst en om dan är målet. Och jag hör ert jubel ända hit. Hejda er människor. Ta det lugnt!

Sen kom jag på en grej också. Kul enligt mig. Istället för att skicka vykort till folk man tror vill ha en hälsning, tänkte jag att alla mina kära och trogna bloggläsare (ja, alla fem!) kan få en personlig hälsning, som fler än postgubben kan läsa, i form av ett inlägg på bloggen. Skriv bara "Ja tack" i kommentaren, så fixar jag en ytterst personlig hälsning till just dig från staterna. En förutsättning är ju att du skriver vem du är, annars blir den allt annat än personlig. Okej?

Men den anstormning av kommentarer jag vanligen får, räknar jag med att kunna tillfredsställa samtliga.

Å andra sidan...

Publicerad 2011-04-14 11:49:23 i Allt-i-ett,

Snubben som stapplade förbi mig på inlines imorse var inte heller han särskilt het. Knäskydden var möjligen inte till hans fördel, men jag är ganska övertygad om att det var hans osäkerhet som gjorde det. Vinklarna på fotlederna och de korta ostadiga stegen avslöjade hans brist på erfarenhet.

Men han ska ha kred för sitt mod ändå. Att ge sig ut som nybörjare på grusiga gångbanor är verkligen något att sätta tänderna i. Hoppas bara inte bokstavligt talat - för hans egen del.

Konstaterande efter morgonpromenaden

Publicerad 2011-04-14 11:39:15 i Allt-i-ett,

Killar på racercyklar, finns det något osexigare?

Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör det bara. Man skulle ju kunna tro tightsen, men serrni det är det inte, för löparkillar i tights har jag nemas problemas med. Eller skidåkare i trikåer. Funkar. Hjälmen då? Nej, faktiskt inte. Det visar ju faktiskt att de har en hjärna (eftersom de är rädda om den). Plus på det.

Så det som återstår är ju egentligen själva cykeln. Och de där skorna med klossar under som man fäster på pedalerna. Vilka iofs gör att de inte ser riktigt kloka ut när de går i dem på bara marken. Men det är ju inte bara då jag tycker att de är osexiga.

Möjligen kan det vara hållningen. Kutad rygg och gigantiska lår som trampar frenetiskt. Utstrålar de möjligen nån udda attityd? Eller är det själva kombination av allt? Jag vet faktiskt inte. Vet bara att jag tycker att osexigheten är total.

Så då vet ni det.


P.S. Morgonrocken är nog fortfarande på toppen av min mest-osexiga-någonsin-lista, även om racercykelsnubbarna har klättrat rejält. D.S.

Effektiviteten personifierad

Publicerad 2011-04-14 00:53:22 i Allt-i-ett,

Jag har varit sjukt duktig ikväll. Prickat av flera saker på listan.

- Tvätten är tvättad
- Lägenheten är städad (fuskade bara lite, såsom att inte damma bakom böckerna)
- Håret är färgat
- Disken är diskad
- Kompis är träffad
- Kläder och grejer till resan är köpta

Hur jag lyckades? Jo, jag satt inte ner en minut. Tvättstuga och dammsugare om vartannat. Och när hårfärgen verkade, passade jag på att bädda sängen. Jo, jag vet, lite risky, men det gick bra. Sen försummade jag en timmes träning. Och några timmars sömn ser jag nu.

Men fasen va nöjd jag är. Var bara tvungen att berätta.

Fel, fel, fle

Publicerad 2011-04-13 14:54:52 i Allt-i-ett,

Det är vissa ord som ALLTID blir fel när man använder sig av ett tangentbord. Det har ingenting med slarv att göra (nästan) - det blir liksom bara fel. Jämt (nästan). Hur sakta man än skriver (nästan).

'Kanske' är ett sånt ord. Blir alltid 'kasnke'. Nu tycker ni möjligen att det inte borde vara det största problemet eftersom man troligen inte bör använda ordet alltför mycket. Men ni förstår, det är ett av de orden jag använder mig av mest. Ambivalent som jag är. Två meningar tidigare var jag på väg att använda ordet två gånger, men valde olika synonymer istället. Bara för att försöka undgå att 'kanske' ska bli mitt mest använda ord.

Ett annat ord som alltför ofta blir fel är mitt namn. Och det används även det ganska flitigt i bland annat mejlskrivandet under dagen. Lite jobbigt om kunder tror att man bytt namn till Helnea.

Men å andra sidan - mer unikt.

Kasnke.

Att få julklappstips i mitten av april, kä...

Publicerad 2011-04-13 10:37:00 i Allt-i-ett,

img_2340 (MMS)

Att få julklappstips i mitten av april, känns ju lite... ja, lite sent helt enkelt. Eller bara way to early. Jag menar - hallå - vem tänker på jul nu? Alla fokuserar väl på våren och den stundande sommaren?
 
Eller på semestern man ska åka på om 69,5 timmar och att man fortfarande inte bockat av något på to do-listan. Förutom 7h sömn och 2h jobb. Gah!

Nej, men nej...

Publicerad 2011-04-12 22:00:00 i Allt-i-ett,

Alltså jag hinner inte med. För er (antagligen ytterst få) som inte fått med er att jag sticker till Miami på lördag, så kan jag ju meddela att jag ska just det. Till Miami. I ottan på lördag åker jag. Och det är inte speciellt länge till. Alls.

Det gör mig lite stressad, så istället för dagnedräkning (T-4 days), har jag börjat med timnedräkning (T-81 hours). Mest för att jag känner behovet av att planera varje timma i minsta detalj, bara för att jag ska hinna allt jag bör. Allt jag ska.

Jag vet ju att jag ska jobba minst 24 av timmarna (troligen närmare 30h), helst sova 24 (men blir väl snarare 18h). Sen är det ju allt det andra. Jag ska färga håret (1,5h), tvätta kläder (4h), tokstäda (4h), träna inkl. promenader till och från jobb (6h), packa väskan (förhoppningsvis 2h, kan dock bli det dubbla), laga och äta mat (4h), duscha/borsta tänder etc (3h), träffa kompis (2h?), panika över allt jag kommer glömma/inte hinna (13h, minst). Sen borde jag väl ha ett par tre buffert-timmar. In case of emergency.

Men summerar man allt ovanstående förstår man att det inte kommer att gå ihop. Det är för få timmar. Hade Lyxfällan-snubbarna varit här hade de tittat dystert på mig, pekat på tidsbudgettavlan och skakat på huvudet.

Vad jag gör nu? Ligger i soffan och kollar på TV.

Alkoholens påverkan är outgrundlig

Publicerad 2011-04-10 22:32:04 i Allt-i-ett,

Jag satte på TVn när jag hasande passerade den på väg ut i köket för att få i mig vätska imorse. När den tre sekunder senare började låta tog det mig ytterligare ett par sekunder att förstå vad som precis hänt - att jag faktiskt hade knäppt på den.

Ungefär på den nivån har min hjärna agerat idag.

Mycket givande dag.

Åsså hade jag visst fått ett par utsökta b...

Publicerad 2011-04-08 12:34:22 i Allt-i-ett,

img_1268 (MMS)

Åsså hade jag visst fått ett par utsökta ballerinastroppar på fötterna också. Så då kan alla notera att solen även tar IGENOM strumpbyxor. Förvisso var de ganska tunna, men ändå - strumpbyxor.
 
Snart avgång nu. Bör jag förbereda mig för kyla hemma?

Ska strax kliva på flyget hem till Sverige...

Publicerad 2011-04-08 11:23:56 i Allt-i-ett,

img_5040 (MMS)

Ska strax kliva på flyget hem till Sverige igen. Det märks att min stackars hud inte sett sol på åtta månader. Räckte att sitta och luncha i solen ett par dagar för att få en reaktion. Har numera ett permanent vitt linne på mig. Tänkte att det skulle vara praktiskt inför Miami om sisådär åtta dagar. Sniggt värre.

Min dag i bilder

Publicerad 2011-04-05 23:19:07 i Allt-i-ett,

För att ta mig till Milano var jag tvungen att mellanlanda i Frankfurt. I väntan på min connecting flight satte sig en herre (man?, gubbe?) mittemot mig.



Jag kunde inte helt slita blicken. För visst är det väl nåt kännt med honom? Jag är ju kass på kändisar, och antagligen är det bara en tysk farbror, men jag inbillar mig att det är en Cartwright-snubbe ändå. Blir roligare så.




Sen flög jag över Alperna och tyckte att det var fint. Resulterade i kanske 38 bilder. Nu i efterhand inser jag ju att alla ser mer eller mindre likadana ut. Men fortfarande fina.




Milano från ovan fick jag bara två bilder av. Mest för att all elektronisk utrustning egentligen skulle varit avstängt och jag var tvungen att smyga med telefonen (som åtminstone var i flight mode) för flygvärdinnorna var lite nazi. Hade vi störtat hade de säkert anklagat mig. Men nu gjorde vi inte det.




Väl framme tog jag mig till närmsta park för, hör och häpna, en joggingrunda. Ni vet, Göteborgsvarvet är om 46 dagar, så då får man inte ligga på latsidan. Och sen har jag en känsla av att resten av min vistelse här nere mer kommer att innehålla god mat, dryck och säkert en och annan onyttighet, så då behöver jag åtminstone inte ha helt kasst samvete.




Och bara för att bevisa att det ÄR varmt här nere kommer en fantastiskt snygg bild på mig - i bara linne (och såklart shorts). Med kartan i högsta hugg.




Så unnade jag mig ett 'litet' glas vin efter det. Gottigt värre.

Imorn kl 7:00 sitter jag på ett tåg till Genova. Italienska rivieran. Inte illa. Bara lite tidigt.

Vintern har nog varit för lång trots allt

Publicerad 2011-04-04 23:54:38 i Allt-i-ett,

Jag håller på att packa inför Italienresan. Kollar väderprognosen på alla möjliga sajter. Och det ser ju onekligen bra ut. Vissa menade att det skulle bli upp till 26 grader.



Men jag klarar ändå inte att bestämma mig för vad jag ska packa. Blir långbyxor och kavaj för varmt? Kjol kanske blir lite väl kallt ändå? För kan det verkligen, på riktigt, vara svensk sommarvärme där nere i Milano nu? Är det inte bara fejkvärme? Kan det vara så?

Jag har typ glömt hur 20-25 grader känns.

Och om man vill ta en joggingrunda - är det shorts som gäller då? Shorts och linne? Inte långa tights och underställströja? Märkligt.

Jag har blivit smått beroende av att spela...

Publicerad 2011-04-03 22:34:36 i Allt-i-ett,

img_1645 (MMS)

Jag har blivit smått beroende av att spela Yatzy på mobilen. Idag, när jag mer eller mindre växt fast i soffan, har jag säkert kört tvåhundrafemtiotolv omgångar. Majoriteten har jag vunnit. Men så upptäckte jag att min mobil tydligen är en dålig förlorare, för plötsligt började det att fuskas. Som om jag INTE skulle lägga märke till en 'felräkning' på 200 poäng extra hos Discobot.
 
Prft. Dålig stil!

AW nästa!

Publicerad 2011-04-01 16:50:00 i Allt-i-ett,

Nu är jag så inibängen sugen på rödvin. Stänger därmed ner mailboxen. Släcker skrivbordslampan. Tar helg!

Medis om 10 min. Ses där?

Smart, dagen till ära

Publicerad 2011-04-01 15:57:29 i Allt-i-ett,

Hörrni - fredag idag. Ingen som missat antar jag? Och ikväll blire inte träning efter jobb istället för alkohol. Nej, nån måtta får det ju vara. Så, träningen avklarades under lunchen istället.

Smart så.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt