h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Vad i ...?

Publicerad 2010-06-24 00:03:03 i Allt-i-ett,



Vad hände nu? Bara sådär. Från en dag till en annan, så ska det bli regn på midsommarafton?! Nu var det ju tur att jag hann glädjas lite åt det fina vädret vi skulle få iallafall.

MEN, jag har hittat en lucka. Den heter SMHI.



För de säger att regnet ska vara RUNT OM Töcksfors. Över metropolen är det ju den största sol man kan tänka sig. Gud vilken lättnad. Nu kan jag pusta ut igen.

Litar mer på Sverige än Norge.

Lysande!

Publicerad 2010-06-22 17:01:35 i Allt-i-ett,

Val av ort att fira midsommar på verkar ju hittills väldigt lyckad. Att fly storstaden mot lilla hålan i Värmland var ett bra drag. 






Det sägs ju att man inte ska ta ut vinst och glädje i förskott - men gör man det kan man ju alltid glädja sig en stund åtminstone, även om det i slutändan inte blev som förutspått. Det är ju härligt. Och just nu tycker jag att det är alldeles förträffligt bra med fantastiskt väder på midsommar. Vilken tur vi har!

Årets längst dag - bokstavligt talat

Publicerad 2010-06-21 22:27:16 i Allt-i-ett,



"Hyfsad" solnedgång från ballen [läs: balkongen] ikväll. Det var ju fint med tanke på att det varit sommarsolstånd idag. Ni vet vad det betyder va? Nu blir det bara mörkare. Lite deprimerande. Särskilt när sommaren inte ens börjat.

Men fin är den - solen.


P.S. Jo, jag insåg efter publicerande stund att man kunde gjort en ordvits på sommarsolstånd och ballen. Men jag sjunker inte så lågt. Okej?! Bra. D.S.

Min syn på Kronprinsessbröllopet

Publicerad 2010-06-21 17:02:01 i Musik/Video,

Jag antar att alla fick med sig att det var bröllop i stan i helgen. Kronprinsessan Viktoria fick sin Daniel. Givetvis var jag ute på stan i all kommers. Har varken exklusiva historier eller bilder, men tänkte bjuda på ett par filmer - av sämre kvalité.

Själva vigseln såg vi på storbildsskärm i Kungsan. Att filma det kan ju anses onödigt eftersom allt lär finnas på nätet. MEN, då får man ju inte med alla folks "Aaaaw" och jubel när de får syn på Daniel, släpet på klänningen och andra viktiga detaljer. Eller de frustrerande reaktionerna när skärmen blir svart (1:48 in i filmen för er som inte orkar se allt innan).

Värt att notera är dock att se när Daniel säger något till Prins Carl Philip som inte verkar höra (ca 0:19). Men istället för att be Daniel upprepa, bestämmer han sig för att låtsas som att han hörde och nickar. Finner den situationen väldigt underhållande.




Och sen beviset på att jag faktiskt såg brudparet IRL i hela åtta sekunder längs Hamngatan (0:50 in i filmen för er som inte vill se ryttare i tofshjälmar).  


Djurvän?

Publicerad 2010-06-20 22:03:19 i Allt-i-ett,

Då och då får jag friend requests på Facebook från folk jag inte har en aning om vem är. Inte bara någon som är bekant till någon som man själv knappt är bekant med. Nej, helt främmande människor. Det kan var Hasin Muhaj från Indonesien som bara har tre vänner, varav alla verkar vara släkt. Har inte den blekaste aning om hur de hittar mig och varför de ens försöker bli vän med mig. Hursomhelst, jag ignorerar. Mejlar de, gör jag detsamma - jag ignorerar.

Blev dock lite konfunderad när jag mötte detta på Facebook idag:




Jag vet inte, men när kaniner börjar adda mig, då tycker väl jag att det har gått liiite för långt.

Jag ignorerade.

Kollar Salem på Skeppsbroscenen. Det är br...

Publicerad 2010-06-17 21:51:20 i Allt-i-ett,

dsc02306 (MMS)

Kollar Salem på Skeppsbroscenen. Det är bra så länge han håller sig till sången. Prata kan han ju låta bli. Vanessa säger att han låter som Gnutte Grävling i Svingelskogen. Jag tror att hon kan ha rätt. Är mer seriefigur än människa, eller åtminstone man. Men sjunger bra, det gör han - Salem.

Kära säng! Som jag har längtat efter dig. ...

Publicerad 2010-06-17 01:26:18 i Allt-i-ett,

dsc02302 (MMS)

Kära säng! Som jag har längtat efter dig. Vet att jag farit ifrån dig en del i det sista. Jag är ledsen för det, men tro inte att det är på grund av dig. Måste dock erkänna att jag varken sovit dåligt i Köpenhamn, Enköping, Helsingfors, Gnesta eller Oslo. Men. Du ska veta att inte ens femstjärniga sängen på Radisson Blu i Berlin kunde mätas med DIG. Du är bäst! Om tre minuter sover jag inte bara gott, utan som en prinsessa. Tack för att du finns.

Kort uppdatering

Publicerad 2010-06-15 15:01:34 i Allt-i-ett,

Befinner mig i: Oslo
Officiell anledning: Interna möten på HQ
Egentlig anledning: Tjejkväll med kollegor, räkor och vin hos kollega.

Är på Kalle. Det är slang för Karl XII. Ty...

Publicerad 2010-06-10 23:47:14 i Allt-i-ett,

dsc02280 (MMS)

Är på Kalle. Det är slang för Karl XII. Tydligen bästa utestället i Helsingfors en torsdagskväll. Någon fyllde år och bjöd på champagne. Jag var bara glad och sjöng Happy Birthday. Fick ta del av drycken. Tack sa jag nog också. Ajja, gott var det iallafall...

Dagens uppdatering

Publicerad 2010-06-09 22:45:13 i Resa,

Så fort jag är på resande fot känner jag direkt ett större rapporteringsbehov. Men inser samtidigt att det bara är meningslösa fakta jag tänker förmedla. Det blir plötsligt en typisk idag-har-jag-gjort-det-här-och-ätit-det-där-blogg. Till exempel tänkte jag att berätta:

Att jag är här i Finland på konferens.

Att jag precis kom från en sjurättersmiddag på fantastisk Thairestaurang.

Att jag druckit vin som kändes som silke i strupen.

Att jag imorgon ska på middagskryssning i skärgården.


Summa summarum är väl att jag vill säga att jag har det bra. Och att jag lever. Men mest att jag har det bra. Och till viss del göra er avundsjuka. Kanske mest det sistnämnda. Men det är ingenting vi pratar högt om. Jantelagen ni vet.

Litet förtydligande

Publicerad 2010-06-07 19:48:23 i Allt-i-ett,

Jag känner aldrig att jag behöver förklara mig här på bloggen. Aldrig be om ursäkt. Och får inte dåligt samvete för det. Det är skönt att ha det så.

Tycker dock att det är lite synd att alla mobilblogginlägg jag gör inte alltid kommer fram. Särskilt när man tänkt sig ett litet följetång. En röd tråd. Som tanken var i helgen. Eller snarare lördags kväll. Vi var ett gäng tjejer som käkade gott och därefter körde drinkrace. Testade alla möjliga. Inte med primärt mål att bli fulla, utan för att vi ville lyxa till det.

Hursomhelst kan det bli lite underligt när mina mobilblogginlägg inte fungerar som de ska. Det ser ut som att sista drinken vi tog var den första och vice versa. De mitt emellan är spårlöst borta. Sen ser det ut som att vi sög i oss en drink och beställde en ny på exakt tre minuter. Eller mycket mindre för den delen, med tanke på beställning- och produktionstid. 

Men det hade varit kul om ni trodde att det var så. Att vi halsade drinkar. Och att det hela skulle ha skett halv sex på morgonen, när vi i själva verket låg och sussade i våra sängar.

Förlåt om jag förstörde er bild av att jag skulle vara värsta party- och fylledjuret här nu. Kanske gör jag er mindre besvikna nästa gång.


P.S. Om det dyker upp några drinkinlägg i det närmsta - typ till lunch imorn - så är de antagligen från i lördags. Eller också inte... D.S.

God bless me - a lot!

Publicerad 2010-06-07 17:40:52 i Allt-i-ett,

Efter att ha nyst för trehundrasjuttioelfte gången idag pallar jag inte mer. Vem som än vill mig illa - jag ger upp. I surrender. Snälla skona mig. Jag har inte varit långt ifrån att nysa åtta gånger på rad och då dör man väl? Så var det iallafall när jag var liten. Sas det.

Och visst är man medvetslös en liten stund när man nyser? Så då rök ju kafferasten åt att vara avtuppad idag. Ovärt.

Anledningarna till mina nysningar är dock ännu oklart.

- Allergi? Hoppas inte.
- Dammigt skrivbord? Jo, men det har jag alltid.
- Förkylning? Antagligen.

Men orka? Nää.

Och sen en Russian Spring Punch på det. Vi...

Publicerad 2010-06-06 05:29:34 i Allt-i-ett,

dsc02268 (MMS)

Och sen en Russian Spring Punch på det. Visade sig innehålla 70 % Moët. We like! Däremellan har vi sugigt i oss Flying Cloud. Lite väl mycket tequila i den för mig del, men den gick ner, det gjorde den. Här spottas det inte i glaset. Och absolut inte nu. Tror att dessa bubblor kommer att göra susen. Mumma!

Lite 80 va?

Publicerad 2010-06-04 15:22:13 i Allt-i-ett,

Efter två dagar med konferens och en blöt, då i bemärkelsen mycket dricka och inte överbordfallande eller bad från båten, har jag idag landat på kontoret. Man kan säga att jag ägnat dagen åt pappersarbete - bokstavligt talat.


Till exempel har jag för första gången använt faxen på jobbet. Kändes riktigt retro och inte alls säkert. Var tvungen att ringa och kolla att det verkligen kom fram. Det hade det. Tacka vet jag mejl med read receipt ändå.



Sen har jag sorterat kvitton. Vilket skitjobb egentligen. Men helt klart värt det - vill ju ha pengarna tillbaka.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt