h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Packa pappas kappsäck

Publicerad 2012-02-29 21:16:31 i Resa,

Mitt uppdrag innan jag går och lägger mig är att jag ska packa en väska för elva (11!) dagar. Man tror ju alltid att det ska gå smärtfritt, men jag vet numera att så inte är fallet. Det är nästan (märk, NÄSTAN) lika illa som att tvätta kläder, vilket jag för övrigt spenderat de senaste tre timmarna med.

Det är nu inte bara antalet dagar (11!) som gör uppgiften jobbig. Nej, det är så att jag ska så himlans mycket olika under dagarna. Det ska vara vardagskläder (doh!), jobbkläder (representativt), partykläder (yej!) och träningskläder (ööh). Lägg därtill skor för de olika tillfällena. Och alternativ; man kan inte INTE ha alternativ.

Så, var ska jag då undrar ni. Jo, i följande ordning ska jag besöka (och packa för): Karlstad (vardag), Töcksfors (vardag+träning), Oslo (vardag+träning+party), Milano (jobb+träning), Rom (jobb+träning+vardag+party?) och slutligen hem till Stockholm (=massa tvätt).

Vid platsbrist i väskan är det ganska [läs: väldigt] troligt att träningskläderna ryker först.

Återberättande i flera former

Publicerad 2012-02-28 16:26:00 i Allt-i-ett,

Har redan sagt det på Twitter en gång, men passar väldigt bra här för närvarande också:

"Ju längre man håller tyst, desto vettigare måste nästa sak man säger vara. Tänker mig någon exponentialfunktion för det."

Så ju längre tid det går emellan mina inlägg, desto bättre känner jag att nästa måste vara. Är lite som en ond spiral skulle man kunna säga. Slutligen inser man att man kommit till den där gränsen att något GENIALT krävs och då är man körd. Totalt jäkla körd. Man fattar då att man bara måste bryta den fördömda tystnaden. Som nu. Och det gör lite ont i mig. Känner att jag liksom spär på det där som, om jag inte missminner mig, Marcus Dunberg uttryckte någonstans på internet för ungefär väldigt länge sedan: "De hade ingenting att säga. Och de sa det."

Just nu har jag ingenting att säga. Och jag säger det. Till er.

Det är just vad det är det.

Publicerad 2012-02-22 09:48:55 i Allt-i-ett,

Att klockan ringer 04:30 är tröttsamt.

Att klockan ringer 04:30 när man sovit max 3,5 timmar är VÄLDIGT tröttsamt.

Att klockan ringer 04:30 när man sovit max 3,5 timmar och det visar sig att flyget man ska ta är försenat är IRRITERANDE tröttsamt.

Att klockan ringer 04:30 när man sovit max 3,5 timmar, flyget är försenat och det visar sig att wifi-uppkopplingen ombord på planet inte fungerar är - hur ska jag uttrycka mig - SÅINIBOMBENJÄKLATYPISKTTRÖTTSAMT.

Man kan ju inte va smart jämt.

Publicerad 2012-02-22 00:39:07 i Allt-i-ett,

Att gå och lägga sig halv ett en vardag är inte så smart.

Att gå och lägga sig halv ett en vardag då väckarklockan står på 04:30, är INTE ALLS smart.

Att skriva blogginlägg innan man somnar när man lagt sig halv ett en vardag då väckarklockan står på 04:30, är korkat.

Att därefter spela nyupptäckta Draw Something* med polare på iPhonen, när man lagt sig halv ett en vardag och klockan står på 04:30, istället för att se till att få mesta möjliga sömn, är ju rent av superdupermegakorkat.



*mitt alias är helt otippat "h-lena" om ni vill ge mig en match i pictionary.

Tomheten i egen hög person

Publicerad 2012-02-20 10:11:36 i Allt-i-ett,

Kalla mig konservativ, men jag kan tycka att det är lite osmakligt att mötas av en halvnaken (och drogad?) kollega i kontorsköket en måndagsmorgon.

Vissa verkar onekligen haft en hårdare helg än andra, men man kanske kan försöka gaska upp sig LITE åtminstone? Försökte att få kontakt, men det var lönlöst; gick liksom inte ens att bryta blicken. Likgiltigheten var total. Man kunde TA på apatin.

Lite olustig stämning precis nu kan jag tycka. Hoppas att det blir bättre framåt lunch.

Teknisk info:

Publicerad 2012-02-17 13:33:01 i Allt-i-ett,

Blogg.se har tydligen nån bugg i sin app. Så varje gång jag publicerat en inlägg via denna under den senaste månaden (typ ALLA mina inlägg) har kommentarsfunktionen slagits bort. Det har inte gått att kommentera.

Och det var först idag jag fick reda på det via sms av en kär läsare. Här har jag alltså gått och trott att ingen VELAT kommentera, när ni i själva verket inte har KUNNAT! My bad.

Har dock uppdaterat de senaste inläggen, så nu är det fritt fram igen. För ni är ju så ivriga annars menar jag. Era anonyma smygläsare.

På tal om oviktiga mejl

Publicerad 2012-02-17 11:49:40 i Allt-i-ett,

Fick ett meddelande om att min mejlbox började bli full och att jag borde rensa lite. Sagt och gjort. 1,7GB (typ 1 700 000 000 byte!) togs bort. Kan meddela att jag får en hel del irrelevanta och oviktiga mejl, ja.

Tog 22 windowsminuter* att radera dessa.


*windowsminuter är oftast längre än IRL-minuter (likt de två sista tvättmaskinsminuterna som aldrig verkar ta slut), men idag var det tvärtom; 12 i verkliga livet-minuter tog det.

Man ska ju inte ropa VARG!

Publicerad 2012-02-16 16:48:17 i Allt-i-ett,



Idag skickade jag ett mejl och markerade det med high impartance-utropstecknet. Tror bara att det har hänt EN gång innan. Max två.

Och utifrån det kan man ju dra två slutsatser: Att jag ytterst sällan skriver viktiga mejl. ELLER, att jag inte missbrukar användandet av detta röda utropstecken. Om du känner mig det minsta, vet du att det givetvis är den sista slutsatsen som passar in i mitt fall. För visst hatar vi alla som markerar oviktiga mejl som viktiga? Irri-jävla-terande, om jag får säga.

Ni kan iallafall skriva upp att när jag använder mig av high importance-utropstecknet, då är det ta-mig-tusan high importance. Micket viktigt mejl.

Man kan ju byta lamporna också

Publicerad 2012-02-15 21:29:58 i Allt-i-ett,

Ska man se det som ett tecken att jag borde plocka ner adventsstjärnorna när båda lamporna har slocknat? Vi snackar alltså om lågenergilampor som kastat in handduken och vägrar lysa mer. Betyder det att julen är över nu?


 

Minns å andra inte sidan inte när jag lagt mig 23:15 en lördag heller.

Publicerad 2012-02-11 23:23:41 i Allt-i-ett,

Tog med mina föräldrar på middag i Gamla stan ikväll. Fick dem att testa carpaccio till förrätt, trots att de var skeptiska mot det råa köttet. De SA att de gillade det, men låt mig säga såhär, jag tror inte att de skulle klassa det som deras bästa förrätt ever direkt.

Hursom, väl hemma igen visar det sig att grannen har födelsedagsfest. Mina föräldrar konstaterar att det är VÄLDIGT lyhört. Jag själv har aldrig hört något liknande hemma. Dunk-dunk-WEHOOO-dunk-dunk. Tror bestämt att de skriker mer än de snackar med varann där nere. Herre jisses.

Mina föräldrar har dock redan somnat. I min säng. Jag själv ligger vaken i soffan och lyssnar dels på skrikande folket två våningar ner, dels mor och far som snarkar ikapp. Folket två våningar ner lyssnar just nu på en remix av senaste Hits for kids samtidigt som de wehooar. Tror att de har en högst-wehoo-vinner-tävling.

Funderar på senast jag wehooat på fest, men kan inte minnas. Hoppas att det snarare beror på mitt dåvarande alkoholintag som lett till blackout, istället för att det skulle bero på min nuvarande ålder.

Nåja, jag tänker inte gå ner och klaga på de små liven iallafall. Kommer snarare att kasta tio kuddar på snarkande föräldrar. Åtminstone innan jag går ner och knackar på festdörren och ber dem hålla snattran.

Men flyget var i tid iallafall

Publicerad 2012-02-10 00:44:33 i Allt-i-ett,

Är tillbaks i verkligheten, men känner mig knappt levande. Min hjärnas aktivitet är såvitt över komastatus. Mina fötter verkar hatar mig å det grövsta med tanke på hur ömma de är. Kroppen har sagt sitt genom att trotsigt ge mig en förkylning. Om det var mässhallsluften, de långa dagarna, ölen, kundmötena, Tyskland, dansen, vodka cranberry-drinkarna, sömnbristen, godisätandet eller rent av bilspelskörandet, det vet jag inte.

Vad jag dock vet är att mina föräldrar kommer på besök i helgen. Hur jag tänkte när DET bokades in, hör återigen till det ovetande.

Illa

Publicerad 2012-02-05 17:07:03 i Allt-i-ett,

Hämtade ut mitt nya pass i veckan. Som jag redan visste var bilden hemsk. Godkände den motvilligt för ett par veckor sedan, när jag var hos Polisen. Hade gärna tagit en ny bild, men den där passkillen som tog bilden gav mig liksom ingen fair chans.

Jag: Men OJ vad sur jag såg ut.
Passkillen: Man SKA inte le. Man ska va neutral.
Jag: Men kolla luggen då. Ser ju ut som att jag klippt ett jack ovanför näsan ju.
Passkillen: Va? Äh, det gör väl inget.
Jag: Eh? Men jag skulle...
Passkillen: Jag tycker den blev bra. Vi tar den va?
Jag: Whatever.

Jag säger inte att det kommer att hända, men vem vet, kanske "försvinner" mitt pass helt mystiskt, så att jag måste fixa nytt. Sånt händer ju.

 

Gröna linjen: Hemlös vs Dragspelsman

Publicerad 2012-02-05 15:21:46 i Allt-i-ett,

SCENARIOT när dragspelande man på tunnelbanan blir ivägjagad av en hemlös med anledningen "det här är MIN vagn din dumme jä-el". Varpå den hemlöse sedan går laget runt på vagnen med sin pressbyråpappmugg i båda händerna och med en betydligt mildare ton "Skulle Ni vilja hjälpa en hemlös man med några kronor?".

DET scenariot alltså. Ni hade behövt vara där. Oslagbart.

5,9kg till godo. Vad har jag glömt?

Publicerad 2012-02-05 14:28:05 i Allt-i-ett,

Har nu packat väskan. Som vanligt när jag ska bestämma vad jag ska ha på mig flera dagar framöver, får jag lite ångest. Resulterar alltid i en tung väska. Och jag VET att jag minst två gånger de närmsta dagarna ÄNDÅ kommer att tänka:

"Meh, ååååh. Jag skulle ju haft med mig DEN toppen. Och DET halsbandet".

Jag säger inte att jag har världsproblem på mina axlar. Det gör jag inte. Men liktusan är det problem. För mig.

 

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt