h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Jag fick erbjudande om gratisöl efter jobb...

Publicerad 2011-03-31 18:29:22 i Allt-i-ett,

img_0220 (MMS)

Jag fick erbjudande om gratisöl efter jobbet idag. Typ hur många jag ville. On the house så att säga. Och vad svarar jag på det. Jo, att jag 'tyvärr har andra planer'. Nu såhär 5 min innan träningspasset inser jag att jag kanske är lite störd trots allt. 'Andra planer', as in träning(!?). Mot gratisöl hela kvällen. Vad är det som händer med mig? Hjälp!

Var går gränsen?

Publicerad 2011-03-31 15:27:00 i Allt-i-ett,

Efter tvättningen i helgen, så har jag ju äntligen lite strumpor att välja på. Men då dyker det upp ett nytt besynnerligt problem.



Det är ju faktiskt inte hål i strumporna, men något säger mig att det ändå inte är HELT okej att använda dessa. Men just för idag är det redan försent.

Erkänner´t

Publicerad 2011-03-30 20:02:55 i Allt-i-ett,

Att sitta i soffan och grina till Biggest Loser. Asså, jag vet inte. Men det kan ju inte vara normalt?

Är jag labil? Överkänslig? Blödig?

Störd?

ALIT: T-100 days. Om 100 dagar åker jag al...

Publicerad 2011-03-30 17:14:52 i Allt-i-ett,

img_1779 (MMS)

ALIT: T-100 days. Om 100 dagar åker jag alltså till Albanien och Italien på sommarsemester. Denna nedräkning ska alltså inte förväxlas med den nya jag startade igår; VÄRME, vilket idag är T-6 days. Insåg att det var ett dumt namn, eftersom jag förmodar att även sommarsemestern kommer att bjuda på värme, liksom Miamiresan (T-17 days). Men nu är det som det är.
 
Märker ni att jag snöat in lite på att räkna ner till saker? Om inte, kan jag berätta att jag har det iaf. Har starkt behov av värme också verkar det som.

Ny countdown, VÄRME: T-7 days

Publicerad 2011-03-29 14:42:46 i Allt-i-ett,

När snön faller idag så stör jag mig inte lika mycket som igår. Kanske just för att det inte är måndag längre. Kanske för att det bara är 18 dagar tills jag åker till Miami. Kanske för att snön likväl kan tas som regn eftersom det blir vatten av det hela så fort det nuddar marken.

Men kanske också för att det spås bli 22 grader och sol på den italienska rivieran nästa vecka. Detta skulle givetvis inte glädja mig i vanliga fall, snarare tvärtom. Men nu är det ju så att jag faktiskt SKA dit nästa vecka. Man får ju inte vara dum när det kommer till planering av kundmöten heller.

22 grader varmt. Sol. Italien.

Mmmm.

"Någon" är inte min favorit just nu

Publicerad 2011-03-28 09:31:20 i Allt-i-ett,

Har suttit och huttrat med filt på kontoret hela morgonen. Sjukt kallt här. Jag förbannade snön och vinterns bakslag. Ända tills jag upptäckte att någon haft ett fönster öppet i änden av lokalen och sen glömt att stänga det. Ett fönster som stått öppet en hel helg under mars månad, resulterar i ett ga-ha-anska kallt kontorslandskap kan jag säga.

Måndagar alltså. Jisses.

Dödstråkgöran har nått sitt slut - för denna gång

Publicerad 2011-03-28 00:00:08 i Allt-i-ett,

Fördelen med att köra sängkläderna i den sista tvätten är att man inte glömmer att gå ner och hämta sista vändan.

Nackdelen med att köra sängkläderna i den sista tvätten är att man måste bädda sängen först efter sista hämtandet, vilket för tenderar att bli sent. Som nu.

Lyssnar ändå

Publicerad 2011-03-27 22:52:08 i Allt-i-ett,

Att ha på 'Dokument utifrån' samtidigt som man surfar lite och viker tvätt om vartannat fungerar inte särskilt bra ikväll. Inte för att jag inte klarar av multitasking. Det är bara det att jag inte är särskilt bra på persiska. Det var tydligen ett krav för kvällens program. Såvida man inte vill ägna hela uppmärksamheten åt programmet och faktiskt läsa texten också.

Men då blir det ju inget internetuppdaterande. Och heller ingen tvätt vikt.

(Nu har jag äntligen rena strumpor - halleluja!).

Fredagsunderhållning på hög nivå. Om ni sk...

Publicerad 2011-03-25 23:01:44 i Allt-i-ett,

img_4764 (MMS)

Fredagsunderhållning på hög nivå. Om ni skulle undra vad jag har för mig menar jag. Innan detta spelade jag Yatzy på telefonen ungefär femtioelvahundra gånger. Vet att det kanske låter tråkigt, men jag tycker att det är en alldeles utmärkt fredagskväll. Easy to please? Ja, men kanske. Ibland så.

Upplysning

Publicerad 2011-03-25 13:42:08 i Allt-i-ett,

Om någon av er inte har varit, men funderar på lunchyoga, så vill jag bara upplysa er om en sak - någon lunch, det får man iallafall inte.

/kurrimagen_83

Ett strömavbrott skulle göra susen

Publicerad 2011-03-23 23:20:36 i Allt-i-ett,

Vad störande det är när man slözappar lite precis innan man tänkt hoppa i säng. Och samtidigt råkar se de första fem minuterna av, låt oss säga Navy CIS. Då måste man ju liksom bara sitta uppe till midnatt för att få reda på vem som är mördaren. Går liksom inte att stänga av. Inte ens när det är reklamavbrott.

Så tragiskt. Och så himlans typiskt mig.

Och jag har en i plånkan?

Publicerad 2011-03-23 12:07:40 i Allt-i-ett,



Denna artikel fick mig osökt att tänka på trisslotten som ligger i min plånbok. Den har inte bara legat där i EN månad, utan minst tre. När jag var i Tyskland i februari hamnade den på villovägar i en taxi, men kom åter till rätta. Kanske är på tiden att jag skrapar den nu. I teorin kan det ju vara 25 000 kronor i 25 år. En miljon skulle visserligen sitta fint det också.

Frågan är om jag skulle sälja in detta till Aftonbladet redan nu, så kan vi köra liveskrap á la Nyhetsmorgon. Fatta succén om det är en storvint. Förstå realismen om det är en helt vanlig nit.

Veckans egohöjarkommentar (för min del)

Publicerad 2011-03-22 09:13:00 i Allt-i-ett,

"Asså, shit vad bra du var på step. Det var tur att du stod framför mig, för jag såg inte instruktören. Kollade på dig hela tiden."

Det jag tänkte: Shit. Hon lär ju ha kollat på mina fötter, och därmed mina fula strumpor, mest hela tiden. Varför hade jag inte tvättat för. Fan.

Det jag sa: Oj. Jaha. Men. Eh. Tack. 

Helgen i bilder

Publicerad 2011-03-21 16:57:36 i Allt-i-ett,

Forsätter på temat "bilder säger mer än 1000 ord". Följande inlägg kommer således överskrida 6000 ord - bara i bilder. ÄNDÅ känner jag att jag vill komplettera med ytterligare några ord. Klart man vill säga mer än tusentals ord liksom. 



Så. Det blev mycket häng med Zacharias. Och det där med att inte spy på faster har han inte riktigt tagit in. Hände liksom flera gånger. Inte nog med det, han valde även att lätta på trycket så i den grad att inte ens blöjan räckte till - givetvis när han satt på min arm. Tur att han är söt. Blir ju förlåten direkt liksom. Lite kiss har ju ingen dött av.




Har ju en liten fascination för lappar och detta är en av de jag stötte på under helgen. Jag var dock godtrogen [alt: sjukt snål] så jag hyrde inget skåp. Efter träningspasset hade ingen av de två andra i omklädningsrummet snott mina saker. Välsparad krona - triumf.




Ser ni skepsismen, ignoransen och den totala översittarfasonen i katten...




...jämfört med förhoppningen, godtrogenheten och vänligheten i hundens ögon? Inte undra på att man är hundmänniska. 




Den närmaste bild jag kommer på min bror är den här*. Hans rallycross-bilbygge. Att han gillade att bygga kinderäggleksaker som liten kanske märks. Detta är dock en lite mer avancerad variant kan man säga. Själv har jag stannat på kinderäggstadiet. Då får man ju liksom choklad också. Duh!




Och mor frågade om jag ville ha en filt som hon hade hittat mönster på i en veckotidning och var sugen på att virka. Ja tack, sa jag. Sen valde jag färger som INTE matchar mitt nuvarande hem, utan som jag tror kan komma att passa in i mitt hus där jag ska bo med man och barn om cirka 10 år. Kändes liksom mer realistiskt.

Förlåt mamma, men jag tror faktiskt att det kan ta lite tid.



*möjligen är bilden på Zachis steget närmare en bild på Bro'. Möjligen.

Jo, men säger ni det så

Publicerad 2011-03-18 12:39:03 i Allt-i-ett,

Vill tacka för alla fina ord som skrivits om mig den senaste tiden. Bland annat skrivs det att:

Jag tydligen är intressant på alla sätt och vis, har stort själsdjup och intellektuell spänst (källa). Dessutom att jag är ödmjuk och har en humor som majoriteten i Sverige inte når upp till. Utöver detta, att jag varken är missunnsam, dryg, elak eller skrytsam. Det sägs att jag helt enkelt är liiite bättre än övriga svenskar (källa).

Trevlig fredagsläsning kan jag tycka.

Natti

Publicerad 2011-03-17 22:33:00 i Allt-i-ett,

Tycker att det är lite märkligt att så fort man besöker mor och far, så känns det plötsligt väldigt sent att lägga sig halv elva. Den tid som jag vanligtvis är extremt nöjd över om jag ens kommer i säng till hemma. Men nu är jag dödens trött.

Ikväll började jag seriöst att gäspa innan nio. Jag var redan då sjukt trött. Så att jag hållit ut till nu är ju faktiskt riktigt bra gjort. Som när jag sitter uppe till ett om natten hemma typ. Till trots för att jag är trött och inte har något vettigt för mig. Alls.

I teorin förstår jag att det låter sjukt menlöst, men på nåt märkligt sätt känns det i praktiken helt okej. Nästintill bra*.



*Just då. Inte på morgonen därpå. Ungefär som när man dricker way to mycket alkohol. Känns i stunden bra, men man får sota för det efteråt.

ALIT T-114

Publicerad 2011-03-16 23:24:14 i Allt-i-ett,

img_3980 (MMS)

Så var första hotellbokningen för sommarsemestern gjord. 114 dagar kvar. Najs säger jag.

Vad säger ni?

I Norge äter man mackor till lunch. Det är...

Publicerad 2011-03-16 13:11:22 i Allt-i-ett,

img_5518 (MMS)

I Norge äter man mackor till lunch. Det är nog den största kulturella skillnaden jag kan komma på jämfört med Sverige (eller typ övriga världen). Men då gäller det att man inte låser fast sig vid ost och skinka. Man kan ju variera liksom. Men är man en sån som inte äter kolhydrater eller har glutenallergi - då blir det kämpigt.


Förresten, gillar ni min temporära matbloggsvinkel? Den är främst slumpmässig, men man vet aldrig. Spårar jag in på något, kan jag vid tillfällen hålla mig kvar. Länge.

Jag befinner mig i Oslo. På jobb såklart. ...

Publicerad 2011-03-15 20:04:32 i Allt-i-ett,

img_9268 (MMS)

Jag befinner mig i Oslo. På jobb såklart. Äter mat i hotellrestaurangen. Inte alls otippat är det en svensk servitris. Är väl mer en regel än undantag här i Norge. Ej heller otippat att mina bordsgrannar är rökande kvinnor som titt som tätt måste ut och ta sig ett bloss, för att sen komma in och stinka askfat. Lite otrevligt kan jag tycka. Mer otippat är det väl att det i andra ändan av restaurangen sitter ett långbord med japaner. De skrattar högljutt. Känns lite märkligt med tanke på katastrofen i Japan just nu. Men kanske är de bara glada över att de inte är där just nu. Är ju förståeligt.

Fast å andra sidan, de kan vara kineser också. Inte helt lätt att se skillnad.

Att ta sig 43 mil västerut i movieboxen id...

Publicerad 2011-03-13 23:28:28 i Allt-i-ett,

img_1959 (MMS)

Att ta sig 43 mil västerut i movieboxen idag var en bedrift i sig. Ett kraftprov skulle man kunna säga. Kämpigt. Men det var det värt på så många sätt. Vill ju verkligen inte ha gårdagens superba middagsbjudning ogjord. Den var väldans trevlig. Men trots tröttheten samt att soffan lockade så bra mycket mer än bilresan till Värmland, tog jag mig slutligen iväg. Och väl framme fick jag ett varmt välkomnande av den här krabaten. Den osköna resan blev plötsligt helvärd!

Men Zacharias - ska vi hoppa över spyan längs hela min arm nästa gång? Ja? Ja!

Halv sex. Det är klockan. Antar att det är...

Publicerad 2011-03-13 05:42:16 i Allt-i-ett,

img_9785 (MMS)

Halv sex. Det är klockan. Antar att det är tecken på en bra middagsbjudning. Sjukt bra. Tror också att vatten kan va gött imorn. Eller sen. Nu är jag iaf trött. Sova. Snark. Köra långt imorn. Tröttare. Ända till Värmland. Tröttast. Sover. Nu. Zzz Zzzz.

MIA T-37 (ni minns nedräkningsförkortninga...

Publicerad 2011-03-10 18:19:34 i Allt-i-ett,

img_2765 (MMS)

MIA T-37 (ni minns nedräkningsförkortningarna va?)

Jag ignorerar det där blötslaskiga som kommer ner från himlen nu. Jag ser det inte. Jag känner det inte.

Istället går jag in på min nedräknarapp och ser att om 37 dagar är jag i Miami. Är det inte fantastiskt?

Treåringen på kontoret

Publicerad 2011-03-10 09:13:00 i Allt-i-ett,



Borde man inte kunna stämma baristor som inte kan sätta på locket ordentligt på en take-away-kaffe? Nu måste ju jag sitta med en smutsig t-skirt resten av dagen bland massa nya människor. Hur pinsamt är inte det?

Fast och andra sidan, det luktar ju gott - kaffe*.



*Måste ju fortsätta min positiva vårstämningsfeeling liksom. Inget kaffespill ska få förstöra det inte.

Nybäddat

Publicerad 2011-03-09 23:11:00 i Allt-i-ett,



Ni kanske inte ser det, men jag har bäddat på lakan här. Förstår att det kan se ut som en slät bäddmadrass bara, men ser ni - det är det inte. Förstå då hur tight det är bäddat. Inte en rynka! Lite stolt över mig själv faktiskt. Känns lite [läs: mycket] militäriskt. Ett mynt skulle lätt studsa flera gånger på min lakanbäddning.

Det är nästan så att jag inte kommer att vilja lägga mig ikväll. Vill ju inte förstöra det fina jag har åstadkommit. Kanske får bli att sova på soffan.

I like to move it, move it

Publicerad 2011-03-09 15:08:55 i Allt-i-ett,



Igår i kontorslandskapet, Block 116, vid Zinkensdamm skulle man kunna tro att jag fått sparken. En prydlig ihoppackad arbetsplats.




Nu idag ser det ut så här. I ett helt annat kontorslandskap, Kexhimlen, i SoFo (South of Folkungagatan för er som inte känner till Stockholms trevligaste område). Jag har alltså inte fått sparken. Inte heller bytt jobb. Vi har bara bytt kontorslanskap.

Dags att organisera lite tror jag bestämt. Likey-like!

8 mars

Publicerad 2011-03-08 12:20:49 i Allt-i-ett,

Det här med kvinnodagen - känns inte det lite meningslöst ändå?

Händer ju inget speciellt liksom. Man får inte paket. Inga klappar. Och inte ens en trisslott eller blommor*. Man är inte ledig från jobb. Man får, som kvinna, inga som helst förmåner. Vad är det för skit egentligen? Totalt värdelöst enligt mig.

Himlans tur att fettisdagen infaller på samma dag i år - då blir det ju åtminstone en semla!



*nu är det säkert nån enstaka människa därute som får nåt - men inte gemene kvinna. Okej?

Jamen Kungliga Operan såklart. Tosca är pr...

Publicerad 2011-03-05 22:44:46 i Allt-i-ett,

img_9883 (MMS)

Jamen Kungliga Operan såklart. Tosca är precis slut. Min första (och sista?) opera. Det sägs ju att man antingen älskar eller hatar detta, men jag tror ta mig tusan att jag är mittemellan. Absolut inte älska, men inte heller hata. Betyg: Godkänt.

Arbetsmoralen är på topp

Publicerad 2011-03-04 14:25:06 i Allt-i-ett,

img_4640 (MMS)

Vet att jag inte behöver påpeka att jag jobbar frenetiskt med mailboxen på skärmen till höger, för det ser ni ju. Otroligt effektiv är jag.

Att staffetten råkar visas på den stora skärmen är ren slump. Relativt ren slump. Och ni vet vad man säger om saker som är relativa va?

Dagens självömkande: Efter alltför mycket ...

Publicerad 2011-03-03 20:55:36 i Allt-i-ett,

img_1744 (MMS)

Dagens självömkande: Efter alltför mycket onyttigheter i kombination med alltför lite [läs: ingen] motion hela veckan, försökte jag ikväll att ta igen alltihop. Tog ut mig totalt, vilket i sig inte behöver säga så mycket, men fasen vad jag kämpade. Gav inte ens upp i fällknivsmagövningen som annars är min värsta.  
  
Helt utslagen i soffan nu. Önskar att jag redan duschat. Att jag redan ätit. Att jag redan hämtat tv-dosan som ligger där framme och hånar mig. "Upp ur soffan din lata jäkel" säger den. Orka! Men är så illa tvungen.
  
Och er kväll har varit bra?

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt