h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Novemberprojekt, men tjuvstart idag

Publicerad 2011-10-31 17:06:55 i Allt-i-ett,

Alla, eller åtmionstone väldigt många, påstod sig vara hur pigga, glada och utvilade som helst tack vare den där extratimmen vi fick i helgen. Jag behöver tydligen mer än så; var dötrött imorse. Kan förvisso bero på att jag la mig klockan ett. 

Hursomhelst har jag lagt upp min egna lilla plan för att bli pigg och glad. Den sträcker sig över november månad och innefattar i korta drag:

- Promenera till och från kontoret (givetvis på jobbdagar)
- Träna fyra ggr/vecka
- Inte äta något godis/sötsaker what so ever
- Minimera alkoholintag* (undantag: 26 nov)

Givetvis har jag en mer utförlig plan i ett excelark. Ni vet, med flertalet flikar för de olika målen; celler och kolumner som ska fyllas i kontinuerligt, vilka i slutändan ska summeras och naturligtvis analyseras. Någon form av slutrapport ska jag väl få till, och kanske rent av någon delrapport.

Wish me luck! För jag kommer behöva't.


*ett glas rödvin nån fredag-/lördagskväll är fullt acceptabelt. Herregud, jag ska ju överleva liksom. 26 november däremot, då får jag gå ALL IN. Det är liksom redan bestämt. Och varje regel ska ju ha minst ett undantag.

En siffra kan stå för så mycket

Publicerad 2011-10-27 17:55:00 i Allt-i-ett,

Om man tänkt att gå in på TV6s hemsida, för att titta på nåt avsnitt av Karatefylla som någon tipsat om, men av någon anledning fått för sig att det heter KANAL 6 och inte TV6, och därför skriver in kanal6.se i adressfältet på webbläsaren, istället för det korrekta tv6.se; ja, då kommer man till en heeelt annan sida.

Det kan jag meddela. Av erfarenhet.

Facit på facebookstatusar, part 2

Publicerad 2011-10-26 21:05:25 i Allt-i-ett,

Fick ett mejl på Facebook som började "Får se om du gillar meddelandet..." och redan där fick jag onda aningar; nej, nej, nej. Dessa besannades när mejlet fortsatte "män får inte veta...blablabla...blablabla...uppmärksamma bröstcancer...blablabla...".

Denna vecka är det följande som gäller för alla "finurliga" tjejer på facebook: kärleks relationer (ja, det var särskrivet vilket gjorde det hela ÄN värre)

JAG HAR ETT LEJON SOM MASKOT - jag är singel
JAG HAR EN VARG I MITT RUM - jag har sällskap
JAG HAR EN HUND I MITT KYLSKÅP - jag är en kvinna med två relationer
JAG HAR EN KO I BADRUMMET - jag är gift och lycklig
JAG HAR EN KANIN I FRYSEN - jag är "den andra kvinnan"
JAG HAR EN SPINDEL I ÖGAT - jag hittar inte den rätte
JAG HAR TVÅ HUNGRIGA ANKOR - singel men går från parti till part
JAG HAR EN KOALA I UGNEN - jag önskar jag vore singel
JAG VILL HA EN ELEFANT I MITT SKÅP - jag skulle vilja gifta mig i år
JAG VILL HA EN MASCOT - jag är änka
JAG VILL HA EN RAKAD HUND - nyligen separerad
JAG GILLAR VITA KATTER - jag föredrar yngre män
ME GUSTAN GATOS NEGROS - jag föredrag lite äldre män

Det var mitt bidrag för kvällen.

Ignorans, eller bara ljug? Ogillar båda.

Publicerad 2011-10-26 18:22:57 i Allt-i-ett,

Jag: Hej, jag vill ha en stor sushi.
Sushisnubben: Äta här eller ta med?
Jag: Ta med. Men kan man få byta ut räkan mot en avokado?
Sushisnubben: Ingen räka, men avokado?
Jag: Ja precis, om det går bra?
Sushisnubben: Javisst, inga problem.
Jag: Tack!

Väl hemma:

Idag också

Publicerad 2011-10-26 16:40:42 i Allt-i-ett,

Trots ett tjockare molntäcke idag, så uppenbarade den sig till slut - den blåa himlen. Wham bam liksom. Fast i mitt huvud lät iofs mycket mer harmoniskt "där ovan molnen...".

Mot Oslo, igen

Publicerad 2011-10-25 09:03:28 i Allt-i-ett,

För er i Stockholm kan jag meddela att ovanför täcket av dimma som ligger över stan, så är det klarblå himmel och strålande sol. Men det visste ni ju.

Som alltid när jag flyger genom molntäcket sjunger jag inombords på den där låten "där ovan molnen, är himlen alltid blå". Tänker alltid att det är Gördestad som sjunger, men det är väl typ Aufzelius eller nån?

Hursomhelst, det stämmer ju som regel alltid; ja, förutom när det är natt givetvis.

Har räknat till 10. Typ sjuttioåtta gånger. Minst.

Publicerad 2011-10-24 16:35:11 i Allt-i-ett,

Jag trodde länge att det var mitt måndagshumör som fick mig att brusa inombords, men när jag ser alla andras irriterade, nästintill i upplösningstillståndsblickar här på kontoret kan man bara dra EN slutsats. Det är DU. Det är DIG det är fel på.

Så nu får du faktiskt ge dig. Lugna ner dig ett par snäpp. Chilla. Du kanske inte har fått med dig detta, men det är höst nu; då ska man inte vara högt och lågt hela tiden. Överallt. Samtidigt. Iallafall inte du.

Och ljudnivån därtill. Kan vi sänka den med sisådär 97% kanske? Det hade uppskattats. För då kanske man skulle kunna höra sina egna tankar. Om man skriker dem.

För du vet att det här är en arbetsplats va? Då kan man inte fara runt som en virvelvind och bokstavligt talat vara i alla andras ansikten hela tiden. Det funkar inte. Den brist på förståelse för intima områden som du verkar ha är utom all kritik. Lämna oss ifred. Du har gjort ditt här nu.

Måtte vintern komma och ta kål på dig. Annars gör jag det. Äckliga fluga.

Söndagsmys

Publicerad 2011-10-23 23:20:56 i Allt-i-ett,

Tog en promenad i höstsolen idag, med en fikapaus i Vinterviken. Fantastiskt härligt. Om ens genomsnittliga steg är 0,7 meter, så blev det nästintill 25 000 steg idag. Får man väl säga vara godkänt ändå.

Fikan var däremot mycket väl godkänd. Och välförtjänt.

Jammie

Publicerad 2011-10-22 22:08:56 i Allt-i-ett,

Kör jamaicansk mat och dryck ikväll. Låt oss säga att det är en hälsodrink - en frozen passion mojito. Bra för såväl hjärta som själ.

Blev matt av läsningen...

Publicerad 2011-10-21 11:25:02 i Allt-i-ett,

Fick ett kort mejl på sju meningar. Samma mejl innehöll 23 utropstecken. Fyra smileys. Och en ynka punkt.

Låt mig poängtera; en av meningarna avslutades alltså med en punkt. Övriga sex meningar avslutades i snitt med 3,8 utropstecken.

Det gör ont i mig att det var en kollegas sätt att mejla en kund.



Om detta vore min kollegas blogg:


Fick ett kort mejl på sju meningar!!! :) Samma mejl innehöll 23 utropstecken!!!! Fyra smileys!!!! :) Och en ynka punkt.

Låt mig poängtera; en av meningarna avslutades alltså med en punkt!!! :) Övriga sex meningar avslutades i snitt med 3,8 utropstecken!!!!

Det gör ont i mig att det var en kollegas sätt att mejla en kund!!!!! :)

Fast å andra sidan, min kollega hade väl inte ens skrivit detta inlägg...

Paus mellan etapperna

Publicerad 2011-10-20 00:09:02 i Allt-i-ett,

Är återigen på svensk mark, om än inte så mycket mer än så. Inte heller för så länge. Gör ett pit stop, för refill av diverse nödvändigheter samt sömn, mellan huvudstäderna.

Bland annat fick jag fyllt på ytterligare med lite mer brorsonsgos. Dessutom hade mamma lagat kotletter med potatis och mumsig sås; vilket för övrigt skulle vara den rätt som jag skulle välja om jag bara fick äta EN ENDA rätt resten av livet (alltså varje dag - inget annat). Inbillar mig att kotletter och potatis skulle ta längst tid att bli less på. För inte skulle man kunna käka sushi, thai eller, god forbid, skräpmat vareviga dag??

Samma dag. Samma händelse. Två (HELT) olika perspektiv.

Publicerad 2011-10-18 23:32:21 i Allt-i-ett,

När det ösregnar och du inte har något paraply, då tar det en halv evighet innan den röda gubben vid övergångsstället slår om till grönt.

När man ligger i hotellsängen med fönster mot gatan och ska sova, då slår den där röda gubben om till grönt mest hela tiden. Dutt-dutt-dutt-dutt-dutt-dutt-DUTT-DUTT-DÖTT.


En liten tanke på det: Ljudet som hörs när det blir grön gubbe, det är väl till för de som har nedsatt syn? Så att de vet när de kan korsa vägen utan att bli påkörda. Men visst är det väl också så att om man tappar ett sinne, förstärks ett annat? Så vad är då anledningen till att övergångsljudet spelas SÅ HÖGT!

Ctrl+Z

Publicerad 2011-10-17 21:31:53 i Allt-i-ett,

Jag åt i hotellrestaurangen, Café Europa här i Oslo, för en stund sen. Har inga som helst problem att käka ensam. Särskilt inte i en hotellrestaurang. Man kollar på folk. Spelar Wordfeud. Och äter såklart. Idag blev det favoriten kycklingwrap.

Halvvägs in i wrappen fick jag lite crème fraiche på mitt pekfinger. Inte helt ovanligt stoppade jag därför fingret i munnen. Inga som helst konstigheter alltså. Om det nu inte vore för att en snubbe gick förbi mig precis i detta ögonblick. Och när jag kände den stirrande blicken tittade jag upp. Hade kanske fingertoppen i munnen i en tiondels sekund, men det var en tiondel för länge. Minst! Snubben gick framåt, men tittade bakåt - på mig - och log brett. Som om han trodde att jag flirtade med honom.

Och visst, det hela hade ju kunnat varit en söt scen som taget ur en romantiskt hollywoodrulle, om nu snubben hade varit typ Alexander Skarsgård eller Jake Gyllenhaal. Men den här killen var inte ens Vince Vaughn. Det var kanske, kanske Jack Black - utan charm och humor.

Det hela blev ett ytterst obehagligt evighetsögonblick.

Föräldrar är alltid föräldrar antar jag

Publicerad 2011-10-15 13:33:34 i Allt-i-ett,

Pappa undrade vilken runda jag skulle ta när jag hade dragit på mig joggingskorna. "Så att jag vet var jag ska leta" som han så fint uttryckte det. Fick också en uppmaning om att "vara försiktig på stora vägen".

Väl ute hälsade jag på alla jag mötte, eftersom de hälsade på mig. Lantlig kutym antar jag. Jag visste vem 80% var, kunde namnge en tredjedel och 10% kan jag väl påstå att jag "känner".

På "den stora vägen" sprang jag kanske i ett par km. På den sträckan mötte jag hela två bilar. Den ena var mamma och pappa(!). De vinkade glatt och hade inte gett sig ut för att leta efter mig (än), utan hade givetvis ett ärende. Jojo.

Får en känsla av att det är sol idag

Publicerad 2011-10-15 09:01:20 i Allt-i-ett,

Mor och far har gjort om mitt flickrum. Slagit ihop det med Bro's gamla för att göra ett större gästrum.

Tapetserat fondvägg med New York och allt. "Det är sådär, va heter'e, modernt", som pappa uttryckte det.

Men pappa, vi måste snacka om de där persiennerna som ni köpt; de må va svarta och snygga, men inte är de särskilt funktionella ändå. Ja, om man nu inte vill vakna när solen går upp vill säga.

Hela Sverige kan ju inte ha fel - det ÄR gott

Publicerad 2011-10-14 21:16:54 i Allt-i-ett,

Den vanligen fyratimmarsresan till Värmland blev något utdragen pga en olycka i Karlstad. Men jag underhöll mig med högsång och lyssnande av flertalet podcasts. Hade en och annan diskussion med mig själv också. Och ocharmigt nog desto fler mindre trevliga kommentarer till diverse medtrafikanter.

Slutligen kom jag fram till mitt mål och behövde inte vara rädd för större överraskningar. Det blev i vanlig ordning en traditionell svensk fredagskväll hos mor&far; tacos och vin framför tvn.


Och håret blev ju också mörkt för ett par år sedan

Publicerad 2011-10-14 13:33:28 i Allt-i-ett,

Har packat väskan för att bege mig mot Värmland för en helg med bekräftelse och kärlek. Följt av några kursdagar i Oslo.

När jag hade packat klart väskan slogs jag av en tanke. Stod och betraktade dess innehåll för att eventuellt komma på något jag glömt; då insåg jag att jag bara packat gråa, svarta och beiga kläder. För ett par år sedan hade det varit tvärtom - då hade man fått leta efter kläder som INTE hade något färgglatt över sig. Alla strumpor jag packat, sju, eftersom jag ska vara borta en vecka, är svarta. Förr hade jag bara strumpor med olika färger, figurer och tryck.

Jag funderade lite på det där. Eller, gasnka mycket faktiskt. Vad betyder det egentligen? Att jag blivit tråkig? Att jag blivit vuxen? Att jag inte vill sticka ut? Speglar det mig som person?

Rent panikartat slängde jag ner min knallröda jeanskjol och en prickig tröja.

Sen drog jag snabbt igen väskan.

Och om två månader kommer bävernylon att vara ett måste

Publicerad 2011-10-13 11:02:56 i Allt-i-ett,

När man,

- går och gör te, men inte för att man är sugen...
- står och inväntar att diskmaskinen ska bli klar, men inte för att det inte finns rena glas i skåpen...

...utan för att man ska kunna värma sig på vattenkokaren, de skållheta glasen och ångan ur diskmaskinen - då tycker jag att det kanske är liiite för kallt på kontoret ändå.

/frusensjälikläddfleecefilt_83

OM jag är bitter?

Publicerad 2011-10-12 15:35:01 i Allt-i-ett,

Tekniken går emot mig idag. På alla sätt.

Redan igår försvann alla mina kontakter från min iPhone (alltså VARENDA EN). Utan att jag ens hade den ikopplad i datorn, gjorde uppdatering eller synkade den. Poff. Så var dom borta bara.

Har försökt att invänta kontakterna-kommer-plötsligt-tillbaka-poffen, men den verkar inte infinna sig. Så därför har jag istället testat att synka med iTunes. Funka' dåli't. Har re-bootat. Funka' dåli't. Har tagit ut och satt in simkort. Funka' dåli't. Slutligen valde jag att återställa till fabriksinställningarna. Och därefter synka med gamla back-upen. Men även det funka' dåli't kan man säga. Kalender, bilder, meddelanden och telefonlistor finns kvar - men inte namn, adresser och födelsedagar som var kopplade till telefonnumren. Irr-i-te-ran-de. Särskilt eftersom jag också var tvungen att ladda hem alla appar på nytt igen, eftersom jag gjorde en fabrikssåterställning.

Och som grädde på moset la internet på jobbet av under förmiddagen också. Alla satt som paralyserade eftersom ansvarig är på semester i Kalifornien i tre freaking veckor och vi inte ens vet vad leverantören heter. Men då fick åtminstone min iPhone lite pluspoäng igen, eftersom vi kunde koppla upp våra datorer på dennes 3G-nät.

Men i det stora hela ogillar jag teknik idag.

Får jag gå hem och lägga mig nu?

Frånvarande

Publicerad 2011-10-12 00:22:43 i Allt-i-ett,

Om ni tycker att jag varit frånvarande den senaste tiden, kan det mycket väl vara sant. Svårt för mig att veta, eftersom jag precis upptäckte att tiden i min lilla värld verkar ha fastnat i en sekund. Bara sådär, lever jag samma sekund om och om och om igen.

För vad jag förstår, är inte klockan strax före elva längre. Och är det inte heller den 17:e? Hur långt tillbaka i tiden befinner jag mig egentligen? Vad har jag gått miste om? Uppdatera mig! VILKET ÅR ÄR DET??!

Eller?

Publicerad 2011-10-08 08:12:08 i Allt-i-ett,

Klockan är åtta. Det är lördag. Jag är vaken. Lägenhetsgolvet är dammigt, hårigt och smuligt. 

Men något säger mig att det inte är helt okej att köra igång dammsugaren. Än. 

Men kanske har jag fel. 

En tolkningsfråga

Publicerad 2011-10-05 20:53:13 i Allt-i-ett,

"Du ser ut att vara bra på fotboll" fick jag höra idag.

Tog det som en komplimang. Först. Tills jag tänkte efter hur jag själv ser en typisk fotbollstjej. Hon är väl inte speciellt snygg ändå? Sen är jag ju, i ärlighetens namn, kass på fotboll också.

Men sen fick jag höra att jag hade fina ögon. Glittrande ögon.

Så det får vi väl kalla en bra komplimangdag ändå.

Spoiler(?!) alert - facebookstatusar

Publicerad 2011-10-04 23:29:02 i Allt-i-ett,

ÄN EN GÅNG, är det dags att "uppmärksamma" bröstcancer i statusraden på facebook. Som trogen läsare vet ni att jag skyr detta mer än troligen något annat.

Detta är dock första gången jag själv får ett mejl och i ren protest publicerar jag "facit" här. Denna gången ska man alltså låtsas vara gravid och ha cravings. Ja, men tjena liksom...


**facebookmejl**

Ok PRETTY LADIES...

It's that time of year again in support of Breast Cancer Awareness! We all remember last years game of writing your bra color as your status? or the way we like to have our handbag handy?

Remember last year so many people took part that it made national news and the constant updating of status reminded everyone why we're doing this and helped raise awareness!

DO NOT tell any males what the status' mean, keep them guessing. And please Broadcast this to all ur female friends to see if we can make a bigger fuss this year than last year ;);)

I did my part... So now its YOUR turn!

The idea is to choose the month You were born and the day you were born. Pass this on to the girls only and lets see how far it reaches around. The last one about the bra went round the world.

So you'll write... I'm (your birth month) weeks and I'm craving (your birth date) !!! as your status :p:p

Example: Feb 14th= I'm 2 weeks and craving Choclolate mints!! ;);)

January- 1week
Febuary- 2weeks
March- 3weeks
April- 4weeks
May- 6weeks
June- 8weeks
July- 10weeks
August- 12weeks
September- 13weeks
October- 14weeks
November- 16weeks
December- 18weeks

Days of the month:
1- Skittles
2- Starburst
3- Kit-Kat
4- M&M's
5- Tomatoes
6- Ice Cream
7- Dairy Milk
8- Lollipop
9- Peanut Butter Cups
10- Meat Balls
11- Twizzlers
12- Bubble Gum
13- Hershey's Kisses
14- Chocolate Mints
15- Twix
16- Cheese
17- Fudge
18- Cherry Jello
19- Banana's
20- Pickels
21- Chicken Wings
22- Skittles
23- Gummy Bears
24- Gummy Worms
25- Strawberry Pop Tarts
26- Starburst
27- Mini Eggs
28- Kit-Kat Chunkie
29- Double Chocolate Chip Chrunchy Cookies
30- Smarties
31- Chocolate Cake

**facebookmejl slut**

Känner mig mycket rebellisk nu. Men frustrationen över hur folk FORTFARANDE tycker att detta är fascinerande kul och nästan fnittrar ihjäl sig, är obeskrivligt mycket större.

Foten aj!

Publicerad 2011-10-04 00:19:43 i Allt-i-ett,

Tre skavsår och en blodblåsa. Det var vad jag fick av lördagens högklackade skoval.

Och det TROTS att busschauffören lät mig åka med gratis.

När ska man lära sig?

Publicerad 2011-10-03 16:19:34 i Allt-i-ett,

Hittade en av faktorerna till varför jag mådde mindre (väldigt MYCKET mindre) bra igår - shots. För jag är ganska säker på att jag kom och tog den där shoten. Bland andra.

Guess who?

Publicerad 2011-10-02 01:14:37 i Allt-i-ett,

Vem är vem? Våra namn är Helena, Helena och Helena. Det är jäkligt svårt att säga vem som är vem. I know.

På riktigt...

Publicerad 2011-10-02 00:05:09 i Allt-i-ett,

Asså, det ÄR bara tre limeklyftor. Jag har ALDRIG fler än tre skivor lime i en drink. Vaddå? Är det fler lime? Hur många drinkar har jag druckit? Egentligen?

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt