h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Jag ska bara...

Publicerad 2011-09-30 17:05:27 i Allt-i-ett,

Hade tänkt att sluta tidigt idag, men så kom jag in i ett jäkla flow på eftermiddagen. Så himla typiskt när det är fredag och allt.

Hursomhelst, nu tar jag helg och är sjukt nöjd över att to do-listan ser ut så här:

Å bara för att testa:

Publicerad 2011-09-30 00:46:52 i Allt-i-ett,

En bild också.

Totalt slumpmässigt vald. På en av Lecces bakgator i 42-gradig värme.

Och DÄR hittade jag en sak jag stör mig på: Man kan inte placera bilden var man vill i inlägget. Ni noterar detta va? Givetvis skulle jag aldrig i världen lagt bilden där den ligger nu. Herre jisses. Hur svårt kan det vara?

Färdigtestad. Over and out.

Källan till all kunskap #fb

Publicerad 2011-09-27 23:12:28 i Allt-i-ett,



Det är ju fantastiskt vilken kunskap ens vänner besitter.


P.S. Jag kom på att jag inte alls skulle kunna ligga död i hur många dagar som helst. För mina Wordfeud-vänner skulle ju börja undra om jag inte spelade när det var min tur. För vem resignar pga tidsåtgång när man leder med 154 poäng? Nej, just det. D.S.

P.S.2.
För er som vill ha en utmaning: Jag heter H-lena (även på Wordfeud). D.S.2.

I'm still alive!

Publicerad 2011-09-27 21:26:00 i Allt-i-ett,

Asså, jag är inte sjuk eller så. Kom bara att fundera lite på döden tidigare. Eller snarare de facto på hur länge jag skulle kunna vara död innan någon skulle märka det. Kom fram till att det i värsta fall var fyra dygn. Eller, jag hoppas verkligen att det är värsta fall.

Ja, så det var väl snarare ensamheten jag tänkte på.

En måndag hemma skulle också fungera

Publicerad 2011-09-27 10:32:02 i Allt-i-ett,

Om jag skulle dö nu, hoppas jag att jag gör det i offentligheten. Typ på gatan. Inte för att få uppmärksamhet, utan för om jag skulle dö hemma, så skulle det ta ett par dagar innan det uppdagades. Kanske längre. Det finner jag obehagligt. 

Och jobbet skulle efterlysta mig först. Hur tragiskt är inte det?

Fredagseftermiddagen ägnar jag "nöjsamt" å...

Publicerad 2011-09-23 14:12:32 i Allt-i-ett,

img_5491 (MMS)

Fredagseftermiddagen ägnar jag "nöjsamt" åt att sortera och bokföra kvitton. Att klistra små lappar på större lappar finner jag oerhört "givande". Och om man råkar göra fel (tex blanda olika valutor på ett ark) gör mig "inget" alls. "Tvärtom", då får jag bara ha det "festligt" en längre tid. Så sammanfattningsvis kan man säga att jag ägnar mig åt en sjukt "rolig" sysselsättning helt enkelt. Hörde jag att ni var avundsjuka?

För er som vill ha en mer verklighetsförankrad bild av mitt sinne: byt ut alla ord inom citationstecken med dess motsatta betydelse.

Kanske fåresågs hon få en vass framtid

Publicerad 2011-09-22 14:15:03 i Allt-i-ett,

Såg en man på ett gathörn som spådde i en kvinnas hand. Han pillade närsynt och mumlade; var väldigt koncentrerad, men entusiastisk. Kvinnan såg däremot ut att vara lite orolig.

Det finns ju en möjlighet att han eventuellt kan ha försökt att få ut en flis ur hennes finger också.

"Det här äpplet kommer ursprungligen från ...

Publicerad 2011-09-21 16:19:36 i Allt-i-ett,

img_8483 (MMS)

"Det här äpplet kommer ursprungligen från Leif Pagrotskys trädgård." sa han som bjöd på frukt. Jag funderar lite på sanningshalten i det hela, men desto mer på om det är något Snövits-scenario på g här. För något känns inte helt rätt. Kan bara inte sätta fingret på vad.

Ta bort några dm och tunna ut rejält kanske?

Publicerad 2011-09-21 13:23:55 i Allt-i-ett,



För att besvara mångas frågor kring mitt hår (inklusive min mamma):

Ja, det är äkta.
Nej, det är inte löshår.
Ja, det är långt. Och tjockt.
Nej, det är ingen peruk.
Ja, det växer fort.
Nej, det är ju inte extensions sa jag.

Och ja, jag SKA klippa mig. Närmare bestämt idag. Har själv insett att mitt hår blivit långt, rentav FÖR långt. När jag ser människor med extremt långt hår, kan jag inte hjälpa att jag tycker att det är lite ofräscht. I själva verket äckligt. Och nu har jag det själv. Fy bubblan. Om jag lutar mitt huvud bakåt nuddar mina toppar min bakdel, tom mer än på bilden. Det är inte okej någonstans.

Liljeholmen i detta nu. Tänkte skriva nåt ...

Publicerad 2011-09-19 20:06:14 i Allt-i-ett,

img_9810 (MMS)

Liljeholmen i detta nu. Tänkte skriva nåt om att jag är slutkörd och raglar hemåt från gymmet, men insåg hur ointressant töntigt det lät. Som en hej-jag-berättar-hela-min-dag-i-detalj-hur-tråkig-den-än-är-blogg. Och nu när jag ÄNDÅ berättar att jag varit på gymmet och är på väg hem genom att berätta att jag TÄNKT berätta det, ja, då är det väl just den typ av blogg jag bedriver i detta nu. Töntigt ointressant.

Den som lider mest av det troligen bara jag själv.

Någon har varit vid mitt skrivbord under h...

Publicerad 2011-09-19 09:52:38 i Allt-i-ett,

img_9405 (MMS)

Någon har varit vid mitt skrivbord under helgen. Det var ganska lätt att se, då min kinderäggsdinosauries fågel inte balanserade på hans horn som den brukar, utan låg sönderslagen vid hans fötter. Jag hade förvisso sett det på tangentbordet som var flyttat ett par centimeter också; att någon härjat runt på mitt skrivbord. Respektlös kan jag tycka, även om det nu skulle vara städerskan.

A, men visst.

Publicerad 2011-09-14 23:40:00 i Allt-i-ett,

Det här är min brorson, Zacharias. Vi hängde i helgen.



Varje gång vi ses har jag en fotosession värre än en nybliven förälder. Till en början tycker han att det är okej. Ja, rent av kul. Men sen blir han lite less.




Och slutligen gör han klassiska paparazziposer, med handen för kameralinsen. Sker kanske efter tvåhundrasjuttiotredje bilden. Alltså, alldeles för tidigt.

Men då borde jag ju möjligen ta bilder på annat. Till exempel min bror. Som egentligen stod mer i centrum under helgen då han körde rallycross. Men tog jag bild på det? Nej, så var tvungen att sno en bild från hans hemsida istället för att illustrera.



Som ni ser var det sunkigt väder. Men Bro' gjorde det värt ändå, eftersom han tog sig till A-final. Vad det innebär? Samma som med kändisar. Det finns A-kändisar och B-kändisar. Vissa är helt enkelt bättre än andra. Även i rallycross finns det C-folk. Och slutligen de som VILL, men inte kommer någonstans alls. Men Bro' tillhör alltså A.

Sen är det inte heller någon hemlighet att folk brukar säga att vi är ganska lika.

Oroande på flera plan

Publicerad 2011-09-13 11:05:13 i Allt-i-ett,

Inatt var någon inne i min lägenhet. Oklart vem, men enligt kameraövervakningen från utsidan av huset var det en mörkklädd kille som klättrade upp längs fasaden, in på min balkong och snek in genom min öppna balkongdörr. På nionde våningen.

Jag var hemma. Sov. Men märkte inget. 

Det var först vid frukost som jag upptäckte att mitt hår var klippt. Visserligen bara topparna, men det hela var mycket fult gjort. Ojämnt och dant. Förstod inte hur det hade kunnat gå till. Men anade oråd. Kollade i min säng och mycket riktigt låg där en massa avklippta toppar.

Det var en riktigt läskig dröm.

Ni var ju inte mycket till hjälp. Inte hel...

Publicerad 2011-09-12 10:34:52 i Allt-i-ett,

img_4941 (MMS)

Ni var ju inte mycket till hjälp. Inte heller min morgonsession. DOM: Laga hål! Måste bara ringa in din tandläkare som egentligen är ledig idag.

Kan jag ana att det blir mer hårdhänt just på grund av det? Att kalla in en ledig tandläkare (bara för att jag har 40 mil hem och ogärna kommer tillbaka i veckan istället). Bör jag satsa på dubbel bedövning. Om 45 minuter är inte jag så kaxig. Inte heller de närmsta 45. Väntan är inte min starka sida. Önska mig lycka till nu då?

Sitter i väntrummet hos tandläkaren. Inbil...

Publicerad 2011-09-12 10:03:16 i Allt-i-ett,

img_7933 (MMS)

Sitter i väntrummet hos tandläkaren. Inbillar mig att min 10-minutersborstning med dubbla omgångar tandkräm, rundan med tandtråd och minutrarna med fluormunskölj imorse kompenserar för alla missar jag gjort sedan sist jag var här. Ja, det kanske rent av lagade de där början till hål som jag haft i år och dar. Låt oss hoppas det.  Snart får jag veta. Håll tummarna.

Synen jag vaknade till imorse. Tog mig en,...

Publicerad 2011-09-10 11:11:12 i Allt-i-ett,

img_1369 (MMS)

Synen jag vaknade till imorse. Tog mig en, fem, ja troligen 15 sekunder innan jag kopplade var jag var. Hos mamma och pappa.

Gårdagen spenderades med att äta på resande fot. Frukost i London, lunch på planet till Stockholm, en sushimeny på stående fot i Årsta, där jag också hämta bilen som jag sen snaskade fredagsgott i hela vägen till Töcksfors. Att mitt gamla flickrum är rivet och jag blev förpassad att sova i allrummet med diverse kartonger och en apa i spjälsäng gjorde att förvirringen imorse inte behöver kopplas till galenskap.

P.S. Tussande ÄR snäll, även om hon ser lite galen ut. D.S.

Jag må ha sjukt snygga skor på mig idag, m...

Publicerad 2011-09-08 16:31:34 i Allt-i-ett,

img_7114 (MMS)

Jag må ha sjukt snygga skor på mig idag, men jag ångrar ändå mitt val litegrann. Högklackat är inte min kopp av te, om man säger så. Eller rättare sagt, inte min hallux valgus kopp av te. So far, so good. Men 10 timmar till? Garanterat - NOT so good. Aj i förväg.

London bjuder ju inte på det bästa vädret,...

Publicerad 2011-09-08 12:03:28 i Allt-i-ett,

img_7943 (MMS)

London bjuder ju inte på det bästa vädret, men ändå helt okej utsikt från konferenslokalen. Jag har även bytt upp mig till ett fyrstjärnigt hotell i närheten. Fint det. Kanske kommer det en film på det också. Och shopping. Jag har shoppat. Inte mycket, men ändå bränt pengar. Kreditkortet gick varmt. Fina grejer. Inte att jag gjort av med pengar, men sakerna jag fick för dem. Aj lajk.

Snackade med en tjej vid gaten som skulle ...

Publicerad 2011-09-06 07:28:46 i Allt-i-ett,

img_6731 (MMS)

Snackade med en tjej vid gaten som skulle åka som au pair. Blev naturligt nog en del snack om resor. Efter en stund frågade hon hur gammal jag var och när jag svarat fick jag kommentaren "jaha, men det är därför du hunnit med så mycket då". Asså, jag är 28. Tjugoåtta! Är det gammalt eller?

Min första retweet - nöjd med den

Publicerad 2011-09-05 10:34:43 i Allt-i-ett,

Hasse Brontén levererade nog den bästa tweet som jag läst. Det är möjligen ingen bra måttstock, eftersom jag inte följt särskilt många, särskilt lång tid. Men ändå.

Och även om jag gjorde en RT (retweet) på min Twitter, så kände jag att den var värd att placeras här också. Särskilt eftersom trafiken här ökat en hel del sedan ett par dagar*. 




*på grund av (nej, jag kan inte med stolthet säga 'tack vare') folk googlat "kedjebrev facebook cm sek" och "39cm 7min".

Idag var jag på en väldans trevlig taktera...

Publicerad 2011-09-04 21:39:04 i Allt-i-ett,

img_7201 (MMS)

Idag var jag på en väldans trevlig takterass på Söder, tillhörande en lika trevlig lägenhet. Håller tummar och tår för att jag även kommer att kunna hänga här i framtiden. Och när jag inte är där, kan jag vinka  till vännerna hemifrån min balkong (man ser ju liksom mitt hus där borta i horisonten). Någon som har en sjukt bra kikare jag kan låna? Annars försvinner ju själva vitsen med vinkandet menar jag. Om man inte ser varann.

FYI

Publicerad 2011-09-04 00:08:32 i Allt-i-ett,

Jag höll mig vaken.

I övrigt hade jag nog lite höga förväntningar på filmen; möjligen efter att bara ha hört bra om den, själv tänkt se den på bio och därefter hyrt den ett par gånger, för att ikväll slutligen faktiskt se den.

Men missförstå mig rätt. Den VAR bra. Bara inte SÅ bra, som jag tänkt. Och utifrån den ståndpunkten ger jag den betyget t-t-tre av fem.

Jag tar revansch ikväll. För idag glömde j...

Publicerad 2011-09-03 22:02:00 i Allt-i-ett,

img_4672 (MMS)

Jag tar revansch ikväll. För idag glömde jag inte filmen på Ica. Har tagit fram DVDn från lådan, kopplat in den i TVn (ja, man måste ju det) och sitter redo med ett glas rött. Man lyxar ju till det när det är lördag och allt. Nu tänker jag inte främst på vinet, utan att jag faktiskt tog fram DVDn istället för att bara kolla filmen på laptopen. Eller det faktum att jag ens hyrt en film. Sist var nog våren 2010. Och då är jag rädd att jag inte ens överdriver. Antar att ni därför förstår det storslagna i denna kväll. Så, somnar jag nu - då blir jag... låt oss säga... ledsen.

Ni skrämmer mig verkligen.

Publicerad 2011-09-02 16:22:55 i Allt-i-ett,

Jag blir på riktigt provocerad av facebookstatusar som ska vara "kryptiska" vilka florerar i vågor. En period skulle det väl skrivas BH-färger och inget annat. Nu säger kedjebrevet tydligen att det är skostorleken, följt av cm(wft?) och därefter hur lång tid hårfixandet tar, som ska pryda statusraden.

Jag förstår ju att statusen därmed ska kunna tolkas snuskigt. "39 cm 7 min". Vad jag däremot inte förstår är vitsen. Och den påstådda tanken bakom det är ju bara absurd. I kedjebreven skrivs det att man ska stödja bröstcancer eller liknande. På vilket freaking sätt då undrar jag? Hur ska man förmedla någon tanke om det bara sker genom "hemliga" mejl och ofattbara statusar. Och varför anspela på sex? Vad är sambandet?

Har jag missat nåt?!*

Hyperventilerar. Räknar till femtiotrettontusen. Hjälper knappt. Försöker låta det vara. Och tackar sen för den otroligt gripande filmen som sprids gällande cancer istället. Så himla mycket bättre. Och vettigare.





*För Lejonkungenfans: Föreställ er Timonreaktionen på att Simba och Nala känner varann. Sån är jag här. (Och för er som inte vet vad jag snackar om http://youtu.be/Aunc4pVTon8?t=1m)

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt