h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Vad har hänt?

Publicerad 2010-03-31 21:10:46 i Allt-i-ett,

Vet inte vad det är med mig. Jag följer inte Grey's längre. Hur hände det? Såg nog första avsnittet denna säsongen. Sen inget. Blev uppdaterad på Facebook att det skulle och BORDE vara ett avsnitt i detta nu. Själv har jag ingen koll.

Kanske ser jag dom vid ett senare tillfälle. Kanske inte.

Känns väldigt skönt.

Vårshopping

Publicerad 2010-03-31 20:28:58 i Allt-i-ett,

Jag måste ha slagits av något vårrus idag, trots att det varit disigt och långt ifrån så fint väder som igår. För iklädd mina hjärttygskor och vårjacka bestämde jag mig att slå slag i mitt cykelköp jag planerat in sedan sensommaren ifjol. Dessutom tänkte jag kila förbi en glasögonbutik och inhandla ett par solbrillor jag också spanat in.

Tog mig till Medborgarplatsen efter jobb - med tunnelbana. Förbaskat vad svårt det ska vara att ta en promenad när man införskaffat sig ett SL-kort. Hursom, klev in i första bästa optikerbutik och kikade på solglasögon. Fick ingen respons från expediterna, så blev lite sne och gick.

Mot mitt främsta mål - cykelbutiken. Hittade snabbt cykeln jag spanat in på nätet. Tittade och kände lite på den. Jämförde olika färger. Gul vs Latte. Blommiga vs Leopardfärgade handtag. Stod och fnulade ett tag. Blev passerad av ett antal expediter, men ingen frågade mig om hjälp. Blev sne och gick.

Blir inte jag frågad om jag vill ha hjälp, då köper inte jag något. Inte de gånger jag känner för att få hjälp iallafall. Kanske lite fjantigt, men den servicen tycker jag att man ska få. Utan att behöva be om den.

Samtidigt kan en trevlig och hjälpsam expedit lätt sälja på mig saker som jag inte alls tänkt mig. Som extra tillbehör. En mer avancerad och då såklart dyrare produkt. Etc.

Kanske lika bra att jag inte får hjälp av trevliga expediter ändå. Blir billigare.

Får väl försöka mig på en ny vårshoppingrunda i påsk kanske.

Vinter vs Vår

Publicerad 2010-03-31 10:51:34 i Allt-i-ett,

43830b2abba332f2324399a38664fce8.png

Imorse fick jag ett starkt behov. Ett behov av att plocka fram mina kära (kan även läsas som ordvits) hjärttygskor. Jag stillade det behovet genom att faktiskt göra så, samt även ta på mig dom. Men då passade det illa med vinterjackan till. Fick således springa upp på vinden och hämta ner vårjackorna. Nu är det alltså officiellt vår i min hall. Eller ja, först måste jag kanske även plocka BORT vinterjackan och -skorna. Vågar nog inte det än. Men våren är en bra bit på vägen iallafall. Låt oss säga så. Ja.

Så det så

Publicerad 2010-03-29 18:00:52 i Allt-i-ett,

5ebfc83e143e761a94c00ebcf85051ea.png

För att kompensera min avsaknade morgonpromenad till jobbet, då jag hoppade på bussen istället, tog jag en joggingrunda hem. Plus en omväg. Ville bara berätta det.

Skrämmande eller bara tryggt?

Publicerad 2010-03-26 23:25:51 i Allt-i-ett,

0-7c4bc2020653418705ec5b275e097e87.png

Har tagit mig till kära gamla Töcksfors. Ligger i mitt gamla flickrum och ser mig omkring. Den tidigare så coola tonade spegelväggen reflekterar den tillika populära sekretären på andra sidan rummet. På väggarna hänger Disneytavlor blandat med foton på Rocky. Bredvid det, en prylhylla med till synes obetydliga saker, men som för mig bär på galet många minnen. Som stenen jag plockade med mig från Zugspitzes topp. Som den fula porslinstaxen jag fick efter att farmors väninna gick bort. Som den bit lödtråd killen jag var kär i när jag var 12 år gav mig. Fasen va stolt jag var över den. Sen finns där i hyllan väl ytterligare 38 minst lika betydelsefulla saker. Inser att det lika gärna kunde vara 1995 - här har tiden stått stilla.

Veckans fredagsmys

Publicerad 2010-03-26 15:27:11 i Allt-i-ett,

0-30491fbd8329d30293b9cd21a4efddc8.png

Orkade inte vänta tills nästa fredag för en ledig vardag, så jag kompade. Tog bilen till Karlstad. Och här sitter jag nu på Melkers café och fikar med gudsonen. Ja, mamma Mari fick också följa med. Noel hälsar att majsbågar is da shit. Fungerar också väldigt bra som klister om man blöter upp dem lite först. Bäst om man använder rikligt med saliv.

Alles gut?

Publicerad 2010-03-22 21:17:40 i Gamla minnen,


Kan inte påstå att jag är stolt över denna pose som jag slog till med under mitt allra första fotografbesök.

JAG kunde ju inte veta bättre. Men fotografen däremot. Han borde kanske inte valt ut bilden. För tyckte han verkligen att det där blev bra? Att det med den där korta vattenkammade frisyren, de blåa ögonen, den gräddvita huden och den raka armen i luften, blev ett gulligt koncept?

Kanske var fotografen bara en föregångare till Nina Maria Kleivan.

Helgbilder

Publicerad 2010-03-21 13:15:43 i Allt-i-ett,

Först när jag kikade ut idag trodde jag att det var dimmigt, eftersom jag inte såg så långt. Det var bara vitt. Så är det ibland. Men så gick jag fram till fönstret och insåg det. Snön. Det snöar ute.

Efter den fantastiska vinter vi nu haft är jag, liksom alla andra, redo för våren. Så jag ignorerar snön som faller där ute. Drar ner persiennerna, låtsas att jag är bakis och vill stänga ute den starka solen. Lägger mig i soffan och tar fram mobilen med bilderna från den fantastiska gårdagen. Inbillar mig att det är samma väder som igår. Ja, så är det.

Ett par bilder från min och Vanessas eftermiddagspromenad.

Solen, stadshuset och den isfyllda Riddarfjärden. Vackert!


Riddarholmen och lite Söder.


Hoppas att båtägaren med kajplats längs Norr Mälarstrand är medveten om att sin ögonsten har kapsejsat.

Och några bilder från min joggingrunda runt Årstaviken. Var ju tvungen att ta några välförtjänta pauser då och då. De första var på bara några sekunder, men den sista pausen var nog närmare en halvminut. Tusan va jobbigt det var. Min kondis måste jag förbättra. Helt klart.

Slussen vid Skanstull. Man skymtar mitt hus som sticker upp bland träden precis till vänster om tredje stolpen från höger. Ni kan höger och vänster va?


Från Söder. Mitt hus är ur bild (men ligger precis till höger där på andra sidan), men däremot kan man se Globen.


Fick nästan höjdskräck uppe på Liljeholmsbron och var lite rädd för att jag skulle tappa mobilen eftersom jag var lite skakis. Detta på grund av, knappast tack vare, överansträngning.


Jag var kanske lite korkad när jag valde att inte springa över Årstabron som man ser där, utan valde den långa vägen runt viken. Bilden är alltså tagen från Årstadal/Liljeholmen för den som vill kolla upp min runda. Här ser man mitt hus skymta bakom Årstabron. Jag tar för givet att ni alla är medlemmar i intresseklubben.


Visst känner vi att solen skiner och värmer lika mycket där ute nu idag, liksom igår? Ja, så är det.

Lördag morgon

Publicerad 2010-03-20 08:15:30 i Allt-i-ett,

0-2a722b978e5fc424080d7b70df6b5d60.png

Vaknade tidigt. Står i hissen med smutskläder som ska bli rena. Dessutom har jag på mig joggingkläder. Inte för att mysa i, nej, tänkte att under tiden första tvätten tvättas, tar jag en löprunda. Bra idé. Känns det som nu iallafall. Låt mig återkomma om en stund och jag kanske har gjort en helomvändning i mitt tankesätt.

Mumsbit

Publicerad 2010-03-19 15:34:11 i Allt-i-ett,

0-5632d76951e2b94f9d1180abdcba848e.png

Firar fredagseftermiddagen med en minibiskvi. Försöker förtränga att det är massa mer jag borde hinna med innan jag tar helg. Samt idén om att kunna lämna kontoret vid 16:00 numera blott är en vision. Firande blev plötsligt tröstande. Och innan jag ens hunnit tänka fredagsmys hade jag tryckt i mig två till.

Ambivalent

Publicerad 2010-03-18 22:51:16 i Scenario,


Mamma - Bror. Mamma - Bror. Vem ska jag välja?

Och Pappa då?

Nej, vet ni vad? Jag skiter i det. Behöver inte skriva i min status på Facebook att jag har världens bästa familj.

Skrytinlägg

Publicerad 2010-03-18 19:28:01 i Allt-i-ett,

76bee986688a41042b01e6687928e5ca.png

Var tvungen att ta tag i detta nu - träningen. Det är lustigt det där när man [läs: Helena] ska välja hur mycket vikt som ska på skivstången; man kollar på alla andra och de som man anser bör vara svagare, tar man mer än. Och de som man inte vill vara sämre än, tar man lika som. De som då fortfarande har mer vikt än dig själv, är antingen killar eller också töntiga show-offs. Idag blev det 15 kg. Jag överlevde, men i detta nu kämpar jag med att ens orka hålla mobilen uppe... Vad är det? 100 gram?

Omtumlande

Publicerad 2010-03-16 22:50:26 i Musik/Video,

Hemkommen från Kista. Ett äventyr som slutade i tårar. Inte min plan.

Ja, inte kan jag direkt skylla mina tårar på Kista heller. Kändes inte riktigt som att jag fick nån inblick i förorten. Såg bara en liten del av gallerian. Gick nämligen mer eller mindre raka spåret till biosalongen. Såg Remember Me. Hade inga förväntningar och visste knappt vad den handlade om, så vet inte varför vi valde den. Kanske för att Malin inte trodde att Tomas någonsin skulle gå med på att se den. Verkade ju vara en typisk Chick Flick.

Det här är ingen recension av filmen. Nej, bara en ettordssammanfattning: TRAGIK.

Vill också varna de som har nära till tårarna i vanliga fall; ni kommer att få det jobbigt. Och är du som jag, och grinar till Extreme Home Makeover, ja då får du det förjävligt. 

Se inte det här som någon form av avrådning - bara en välmenande varning.





För övrigt tycker jag att stationen som ligger längs blåa linjen precis innan Kista, från city sett, har ett alldeles förträffligt namn - Hallonbergen. Där skulle jag vilja bo.

- Hej, jag heter Helena och bor i Hallonbergen.

Låter inte det festligt?

I underjorden

Publicerad 2010-03-16 16:40:40 i Allt-i-ett,

4f34b64301bd37204f70bd8eb786f6bb.png

Är på väg mot nya äventyr. Ska besöka en förort jag aldrig varit i innan - Kista. Otroligt spännande. Bara det att ta sig ner i de djupaste av tunnlar på Centralen var ju en upplevelse i sig. Hur många metrar ner ligger den där blåa linjen egentligen? Känns som om magman borde ligga direkt under rälsen. Eller åtminstone hittar man grundvattnet där.

Så kan det gå

Publicerad 2010-03-14 18:14:03 i Allt-i-ett,

0-6914920f9e86c0f59f72725988816765.png

Målade naglarna för att göra mig lite fin. Men det hade inte stelnat helt när jag drog på mig skorna, så jag sabbade långfingret. Hann inte göra om, så jag får väl låta bli att skylta för mycket med just det ikväll.

Trist

Publicerad 2010-03-14 04:08:54 i Allt-i-ett,

Jag är lite ledsen över att Salem al Fakir inte vann Melodifestivalen.

Kommer nog att få mardrömmar.

Han är värd bättre.

Det är han.

Fredagsmys

Publicerad 2010-03-12 19:00:54 i Allt-i-ett,

0-7f0476b7ce4b7c09ec6ae667b5d6e30c.png

Champagnepassionsdrink på Clarionbaren Upstairs. Så jäkla gött med fredag. Vanessa gillar't också.

Personlig kampanj - Heja Salem!

Publicerad 2010-03-12 16:53:19 i Musik/Video,

Jag är inget Schlagerfreak - det är jag inte. Men imorn hörrni, då röstar vi på den här killen. Okej?


Keep on Walking - Salem Al Fakir. Jag hoppas och tror att det här är vinnaren.

Semesterbild -89

Publicerad 2010-03-11 17:00:32 i Gamla minnen,


Hittade fler gamla bilder i arkivet. Familjerna Nilsson och Lindqvist på Bornholm. 1989 skulle jag tippa att det är. Alltså drygt 20 år sedan. Jisses, vad tiden går. Minns det som igår. Nej, det gör jag ju inte. Men lite iallafall. Som när vi var i den där lilla butiken och en colaflaska gick i golvet. Minns inte vem av papporna som var den ansvarige, för inte var det några av oss barn iallafall. DET minns jag, liksom de följande sekunderna. Först ett kras när flaskan krossades. Sen colan som rann in under disken. Och sen svart. Hela butiken blev strömlös. Som jag skämdes.

Finns så mycket jag skulle kunna kommentera på bilden också. Mycket nostalgi.

Pappa som filmar och ber oss att säga något. Allt vi lyckas pressa fram är ett töntigt "Heeej" och sen tittar vi ner i marken och gör cirklar med högerfoten i gruset. När vi tittar upp igen hoppas vi att kameran är borta.

Och kläderna. Man skulle ju kunna tro att vi är ute på någon vandring eftersom vi är så sportigt klädda. Men så är det ju inte. Minibussen står precis där nedanför kullen. Det där är bara våra vardagskläder som vi alltid gick runt i. Helfärgade mjukiskläder. Sickna modelejon.



Tycker för övrigt att jag fick till en snygg pose där framför mamma.
Med isbjörnsnallen i högsta hugg.

Hittade en gammal bild

Publicerad 2010-03-09 23:19:23 i Gamla minnen,


Även här undrar jag lite hur mamma tänkte. För den där frisyren sprang jag runt med ett tag. Ja, faktiskt ganska länge. Ho-ho-hockeyfrilla! Mamma hade iochförsig också en. Fast med permanent. Det var det glada 80-talet det. Antar att vi var inne.

Och Bro' sitter där i bakgrunden och är stolt över gluggen. Fint syskonpar vi var. Jag menar givetvis ÄR!

Inte 12/12 2009 direkt...

Publicerad 2010-03-08 16:06:54 i Allt-i-ett,

31c80824a6618a0886194158e7e1673d.png

Man vet att det var länge sedan man rensade ur fickorna på jackan när man hittar en biobiljett från Casino Royale där. Blev samtidigt medveten om något jag helst av allt skulle vilja förtränga; för inte lär den där jackan ha varit nytvättad när jag gick på den där bion för väääldigt länge sedan heller. Hua.

Är fejk en hemlighet?

Publicerad 2010-03-07 18:25:04 i Språkpolis,

Såg en reklambanner på internet som jag kände att jag liksom var tvungen att kommentera.




Det finns så många fel här, så jag vet inte var jag ska börja. För det första är ju själva annonsen i sig ganska fel - eller bara underhållande. Inte kommer väl någon någonsin tro att den där förändingen som bilderna visar är sann? Hade vi fått se ansiktena på killarna, skulle man troligen tro att plastikkirurgin varit mer omfattande än själva kroppsförändring bilderna emellan.

Sen kommer ju även de tre sista orden, som egentligen bara skulle vara ett.
En dubbel särskrivning.

Mer tänker jag inte kommentera. Det räcker länge och väl.

Härliga lördag

Publicerad 2010-03-06 11:06:17 i Allt-i-ett,

0-4a29276c24671d879dd019dc211cf692.png

Jag sa ju att jag ville ta med våren hem från Amsterdam. Och visst längtar jag efter just denna årstid. Det gör jag. Men en vinterdag som den här idag kan man liksom inte hata. Ett par minus och strålande sol. Fantastiskt. Det enda jag fruktar är perioden mellan härlig vinter och lika härlig vår. Kan vi inte bara hoppa över den i år? Ska vi bojkotta slask, blask och sörja? Ja, det gör vi.

Kol?

Publicerad 2010-03-05 22:21:21 i Allt-i-ett,

Kollade precis på Skavlan. Och jag blev ganska upprörd. Eller snarare irriterad på inkompetent arbetskraft. Men jo, upprörd också.

Vem har egentligen översatt programmet? Det vill jag veta.

Jag tror inte att Al Gore skulle vara speciellt nöjd över denna persons arbete. Skavlan sa att Gore av vissa kallades "carbonmillionaire" och ville veta vad han ansåg om det. Alltså, att Gore skulle tjänat pengar på att förespråka förnybar energi. Kanske att han dragit nytta av miljödebatten och valt att tjäna pengar på det hela. Och Gore svarade på just detta.

Problemet är bara att de som förlitar sig på texten som en översättare skrivit, fick det hela om bakfoten. De läste inte "koldioxidmiljonär" som Skavlan sa, utan "kolmiljonär". Kol är ju raka motsatsen till koldioxid (carbon). Eller kol leder ju till massa koldioxidutsläpp, vilket vi alla vet skadar miljön. Vi överöses ju av val att exempelvis köpa CO2-neutrala produkter eller CO2-kompensera för flygresor. Detta är ju något Al Gore förespråkar - inte att elda med kol.

Att översätta carbon till kol - större sakfel får man leta efter.



P.S. Det kan hända att jag var mer uppmärksam på sakfelet eftersom jag i mitt jobb dagligen läser om energi, däribland just kol och koldioxid/CO2. Däremot inte mer upprörd. För upprörd hade jag blivit ändå. Folk som ska vara professionell och gör fel. Det är upprörande. D.S.

Meningslöst

Publicerad 2010-03-04 20:30:52 i Allt-i-ett,

-4d1db0668c890ca3d405ffa261c9c9f.png

Jag riktigt ogillar toaletter med automatisk spolning. Teoretiskt sett låter det ju fantastiskt, men det funkar ju inte alls i praktiken. Det spolas när man kommer in. Det spolas när man lägger ut papper på sitsen. Har man otur åker pappret ner i avloppet och man måste lägga ut nytt. Den korta tiden man sitter på toaletten spolas det åtminstone en liten gång. Riktigt obehagligt. Sen måste man mer eller mindre torka sig halvståendes, eftersom man inte vill riskera att köra in handen mitt i en spolning. Sist drar man på sig byxorna och väntar på att det SKA spola. Gör det det? NEJ! Man måste liksom låtsassätta sig på toan igen, men ändå spolas inte det sista pappret ner. Man kör med handen framför sensorn, men noll respons. Ingen spolning. Hjälplösheten kommer över en och man stirrar bara tomt på pappret nere i toan, och då - då spolas det. Som från ingenstans. Jag förstår mig verkligen inte på de där automatiska spolningarna. Vad var det som inte fungerade med manuell spolning?

Önskan

Publicerad 2010-03-04 16:58:04 i Allt-i-ett,

61befd991bae906694a95a12e85cb53c.png

Ikväll bär det av till Sverige igen. Är ju alltid skönt att komma hem, men en helg i Amsterdam är ju aldrig fel heller. Får ta det nästa gång. Det finns dock ett par saker jag skulle vilja ta med hem härifrån nu. Något som skulle få vem som helst i Sverige att må bättre. Fast tyvärr har jag inte möjlighet till det. Hur gärna jag än vill. Tänker såklart på solen, grusfria gator och vårsolen. Vad trodde ni?

God morgon

Publicerad 2010-03-04 08:39:23 i Allt-i-ett,

-397e41536cfbf3c6c3a26189afb71d5.png

Tar seden dit jag kommer. Här i Nederländerna äter man chokladströssel på mackan. I övrigt kan jag säga att jag aldrig kändisspanat så många personer de senaste dagarna som jag varken vet namn på, sett tidigare eller ens skulle känna igen på bild. Rör sig om dryga 50 pers. Om inte fler. Planet från Stockholm delade jag med svenska paralympicsteamet (alla rullstolsbundna som skulle ombord kunde ha varit orsaken till att vi blev lite försenade, men man vill ju liksom inte skylla på dem). Sen delar jag hotell här i Amsterdam med amerikanska fotbollslandslaget (soccer alltså, inte amerikansk fotboll).

Byta?

Publicerad 2010-03-03 15:11:32 i Allt-i-ett,

0-7d117d51f40399d398bbd08aa92e4d07.png

Det är en sån där seg dag idag. Känns som att tiden går, men enligt klockan är det långt ifrån sanning. Min dag hittills: Pratar med någon kund. Tittar på klockan. Pratar med främmande män med dålig andedräkt. Måste diskret ta ett steg bakåt, när jag inte orkar hålla andan utan att se ansträngd ut. Kollar på klockan igen. Låtsasskrattar med en kund. Det var först när han själv skrattade som jag insåg att det troligen var ett skämt. Hade jag skrattat en millisekund senare hade jag avslöjat att det inte var äkta. Trots att jag vet att det inte hjälper, kollar jag klockan igen. Nu ska jag fördriva tiden med att köra vårt racingspel vi har i vår monter. Tyvärr tar det bara en minut och 30 sekunder, vilket betyder att jag har spelat det ett par gånger för mycket nu.

Grönt är skönt

Publicerad 2010-03-02 22:45:04 i Allt-i-ett,

0-6aae3e6188eec0d60a7ed762d039d88e.png

Har glömt bort att berätta vad som sker här i Amsterdam. Egentligen har det bara varit jobb. Inte så kul att rapportera - eller läsa om. Men solen skiner och det är vårkänslor här iaf. Hade inte behövt min vinterjacka. Vilket i sig är grymt. Har varit mässa hela dagen och i detta nu åker jag från en middag/fest som hölls i vad kallades Greenhouse. Var först lite orolig för att det var en gigantisk coffeeshop. Ska ju inte vara för säker när man är i Amsterdam. Men det visade sig vara ett gigantiskt växthus. På bilden ser ni en av kanske hundra 'takkronor'. Resten av lokalen var fylld av gröna växter, vatten och blommor. Rena rama djungeln. Insåg att jag aldrig skulle kunna få jobb där som inventarieansvarig. Allt grönt skulle varit brunt inom en månad. Om inte två veckor - kanske bara en...

Om 15 min ska jag boarda ett plan

Publicerad 2010-03-01 12:40:27 i Allt-i-ett,

25b9141928b7d1faa2d899536e1e30b4.png

Om 15 min ska jag boarda ett plan till Amsterdam. Jag är lite osäker på huruvida vi kommer att komma iväg i tid eller inte. Vädret känns inte helt optimalt. Idag tänkte jag ta den där Starbuckskaffen eftersom jag vet att de öppnat. Men då visade det sig att jag skulle till gate 13 på terminal 5. Därifrån kommer man inte åt det. Måste vara gate 17 och uppåt typ. Störande. Nåja, får väl vänta ett par timmar tills jag kommer till Amsterdam då. Förresten, är inte det lite lustigt. Att man öppnar ett Starbucks på utlandsterminalen, innanför säkerhetskontrollen. Nästan alla som befinner sig där ska ju åka till ett land där det redan finns Starbucks. Hur tänkte de där? Hade väl varit smartare att lägga det i Sky City, dit vem som helst har tillgång, även utan biljett. Men men. Alla kan ju inte vara så smart som jag.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt