h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Händelsefattighet i dess renaste form

Publicerad 2009-08-31 22:00:14 i Allt-i-ett,

När man kollar Skräppostmappen på hotmailen flera gånger under en kväll i hopp om att det kanske hänt något, ja då händer det inte speciellt mycket. Det kan man inte påstå.

Hos mig händer det inte speciellt mycket ikväll...

Bloody memories

Publicerad 2009-08-31 00:27:05 i Allt-i-ett,

Jag sitter med färg i håret. Ja, hårfärg alltså. Ganska osökt kom jag att tänkta tillbaka på när jag färgade håret rött. Är ju inte så fruktansvärt länge sedan ändå. Och missförstå mig rätt nu när jag säger arr det på många sätt var coolare med rött. Jag trivs hur bra som helst med mitt bruna hår nu och vill inte byta tillbaka. Men ni måste förstå att det kändes coolare med det röda under själva färgningen. Då såg man ju ut så här:


Kände mig som Meredith i Grey's Anatomy. Och när jag sköljde ur håret liknade det ett blodbad. Ja, nu har ju inte jag varit med om något blodbad, men jag kan tänka mig att det ser ut precis som när jag brukade skölja ur rödfärgen ur mitt hår.

Men nu, när jag färgar håret brunt är det inte alls lika coolt. Som ni förstår känner jag mig ju knappast som en kirurg. Jag tänker inte måla upp någon mer specifik bild för er. Det får ni hantera själva. Men tänk er färgen bara - BRUNT!

Frispark!

Publicerad 2009-08-30 02:02:20 i Resa,

För en vecka sedan var jag i Jessheim, Norge. Av alla ställen i världen. Men vet man att där finns ett härligt gäng människor samlade samt en fest på gång, så kan man ju inte låta bli. Inget jag behövde ångra heller. Tack alla som var där. Det var grymt!

Hursomhelst, jag la över bilderna därifrån till datorn först idag. Då upptäckte jag två ganska lustiga kort som faktiskt får representera hela helgen. Det är sol och öl. Det är boccia och goda vänner. Men framförallt - det är en BOLL!


Nu ser man ju inte ansiktsuttrycket på måltavlan. Men jag är ganska säker på att han är den enda på bilden som är lyckligt ovetande om var bollen befinner sig. I typ en millisekund till. Hade varit kung om jag också haft en bild på reaktionen just samma millisekund senare. Men det har jag inte. Bara en bild på 'avlossaren'.



P.S. Människorna på bilderna är, så vitt jag vet, vänner än idag. Förhoppningsvis även med mig, trots att jag inte bett om lov för att lägga ut bilderna. D.S.

Min lördag i stödord:

Publicerad 2009-08-29 21:23:40 i Allt-i-ett,

- slagborrsuppvaknande
- balkongmüslibrunch
- Ikea
- kontorsmöbelletande
- onödiga-prylar-till-hemmet-finnande
- drastisk kontoförminskning
- billig korvmiddag
- platespotting (026, 027)
- parkeringsletning
- konstant soffläge
- me time

Surt

Publicerad 2009-08-28 16:51:25 i Allt-i-ett,

0-4cf261b21bbde7442c63dbee621bbf08.png

Kolla vad jag hittade i min kalender. En utbetalning jag kan casha in. Blev då asnöjd. Men så såg jag det. Datumet. Det är försent. Förstå besvikelsen. Inte för att 119 kronor är hela världen. Men det är ju ett par öl ändå. Eller 238 Bugg. Den klassiska barnvalutan. Fast Bugg kanske kostar mer än 50 öre idag. Det gör den nog. Eller förresten, finns de fortfarande egentligen?

Andra kvällsaktiviteter

Publicerad 2009-08-27 23:31:14 i Allt-i-ett,

Ikväll SKA jag lägga mig tidigt. Ligger redan efter i schemat. Klockan är ju 23:20. Men innan midnatt ska jag ligga i sängen. Jag vet, det är ju faktiskt inte särskilt tidigt. Det är det inte. Och inte särskilt länge till. Men idag diskade jag iallafall redan vid niotiden, så det är avklarat. Gött.



Men så tittar jag till höger om mig i soffan. Där ligger sista tvätten som aldrig hann bli riktigt riktigt torr i torktumlaren. Man kände liksom lite fukt. Då vill man inte lägga in dem i garderoben. Eller man kanske kan det? Jag skulle nog inte det i vilket fall. För gjorde jag det skulle antagligen stora imaginära varningslampor lysa i huvudet på mig och ett lika imaginärt larm skulle tjuta: MÖÖÖGEL! 

Hursomhelst, jag la iallafall ut mina underkläder och strumpor, ja det var det tvätten bestod av, i soffan så att de skulle få chansen att torka ordentligt. Jag kände på dem nyligen. De är torra. Lite jobbigt kan jag tycka. Då måste jag ju vika dem innan jag går och lägger mig.

Förresten, jag vet att det finns folk som inte viker sina underkläder alls. Vet inte riktigt hur de gör, men jag antar att de bara slänger in dem i en låda eller något. Men snälla, säg att det är vanligare att vika sina underkläder än att inte göra det?

Visst viker de flesta sina underkläder? Ja?

Kvällsaktiviteter

Publicerad 2009-08-26 00:46:29 i Allt-i-ett,

Många par har som policy att inte somna som ovänner. Att man ska reda ut eventuella irritationer som uppstått under dagen, innan man kliver in i drömmarnas land. I teorin låter ju det bra. Det gör det. Men hur det fungerar i praktiken har jag liksom inte behovet av att undersöka närmare för närvarande.

Vad som däremot håller mig vaken lite extra på kvällarna är disken. Jag kan inte gå och lägga mig om det står smutsig disk på bänken. Vet inte varför. Det går liksom inte. Men när jag nu somnar, låt oss säga 15 minuter senare än tänkt, har jag åtminstone ren disk. Inget problem direkt.

Samtidigt ligger nog många par fortfarande vakna och käbblar.

Kanske om den smutsiga disken som står på bänken.

Platespotting

Publicerad 2009-08-25 08:49:57 i Allt-i-ett,

1b0fd0da5b4551666fdabfb8b0d61d92.png

Här på hörnet brukar det stå en VW med siffrorna 023 på registreringsplåten. Idag gör den inte det. Det är så sjukt typiskt. Varför, tänker ni. Jo, jag platespottar. Ni vet, man ska i nummerordning ta sig upp til 999. Man kan säga att jag började när jag flyttade till Stockholm. Hade ju sett 001 tidigare, men även om det är många svenskar i Norge, så såg jag inte alltför många svenska bilar där direkt. Hursomhelst, ända sedan i våras när jag bara var på 005 har jag sett 023 på väg till jobbet. Jag har då tänkt: Den dagen jag ser 022 kan jag jubla; då får jag nästa gratis eftersom jag vet var den står. Men när jag nu sett 022 och var lycklig. Vad händer då? Jo, 023 är borta. Spårlöst försvunnen. Dålig start på dagen. Milt sagt.

En världslig(?!) tanke

Publicerad 2009-08-25 00:20:02 i Allt-i-ett,



Är det inte lite lustigt att nu när det är dags för Christer Fuglesangs andra uppskjut i rymden, så är det nästan inga skriverier alls om det. Jag fick reda på att han skulle iväg via kompisars statusuppdateringar på Facebook, där de uppmanade folket att klä ut sig till apor när han kom tillbaka. Som om han då skulle tro att han åkt i en tidsmaskin eller vad?

Nåja, vi svenskar är väl så vana med rymdfarare nuförtiden att vi knappast bryr oss om att det är dags igen. Eller också insåg vi hur överdrivet allt var förra gången. Experter i TV, direktsändning dag efter dag på grund av framläggandet av uppskjutningsdag, rymdfolk här, rymdprogram där. Ja, det blev så mycket av det, att det räckte och blev över till den här gången också. Kanske lika bäst.

Men jag ska nog försöka att äta frulle och kika på nyhetsmorgon runt halv åtta imorn iallafall. För visst måste de väl livesända själva uppskjutet? Är ju ändå lite spännande. Det tycker jag.

By the way, visst är väl Fuglesang lite lik den här mannen.

Pros 2

Publicerad 2009-08-22 10:05:54 i Resa,

0-554d7b4fd9051c6f0ef8e3e003276c57.png

Ytterligare en fördel med att vara hemma är att man får hembakad 'kake'. Dessutom har mormor gjort hallonsylten av bären som finns i trädgården. Lite lyx. Men allt är inte fröjd och ljusa skogar. Nej, O'boyen är nämligen inte färsk. Ser ni hur den klumpar sig? Jag dricker ändå. I övrigt roar jag mig med att läsa de lokala nyheterna. Tydligen har det varit en polisrazzia i byn. Mot en spikmattesäljare. Misstankarna var att de troligen var falska. En med 'insyn i branschen' säger: Man kan inte sälja dem för 350,- styck för en äkta kostar nästan 700,-. Jag skrattar för mig själv och bläddrar vidare. Samtidigt inser jag att det inte kan vara speciellt spännande att vara varken polis eller journalist här i bygden.

Fredagsmys

Publicerad 2009-08-22 00:06:00 i Allt-i-ett,

3eb478b215f40db55bfa2578be81bdc9.png

Denna gången klarade jag mig utan hjälp. Man skulle kunna tro att det tagit mig ett dygn att lösa med tanke på datumet. Alternativt att jag köpt dagens tidning och tjuvkikat på facit. Men så är inte fallet. Jag löste det nu ikväll - helt själv. I skrivande stund inser jag tragiken i att lösa korsord ensam en fredagskväll runt midnatt. Just därför tar sudokun också.

Pros

Publicerad 2009-08-21 15:32:42 i Resa,

3c892822fc1ee4cd60940379053f683e.png

Det finns många fördelar med att vara hemma hos mor och far. Just nu är det att pappa tvättar bilen åt mig, utan att jag bett om det. Ser ut som att han gör ett bra jobb ändå. Att han dessutom lagat bilen så att den förhoppningsvis inte kommer att göra ofrivilliga stopp längs motorvägen är en bonus. En stor bonus.

Mot Sverige igen

Publicerad 2009-08-20 15:00:27 i Resa,

0-739086969513b0e713fe9230506c3a44.png

Sitter på bussen från Oslo. Killen som sitter bakom mig är lite läskig. Inte bara så lite heller. Han sörplar sjukt högt. Skulle kunna tro att han tvingar i sig en otroligt varm soppa. Men han gör inte det. Inte ens en ljummen kaffe. Nej, han har faktiskt inget drickbart alls. Men han sörplar. Sjukt högt sörplar han. Ni förstår läskigheten här. Är trött och skulle lätt kunna sova. Om det inte vore för killen bakom mig. Är rädd att han ska luta sig över sätet och dregla ner mig. Men mest rädd är jag nog för ett rabiesbett. Måste vara rabies han har. Han verkar ju inte kunna svälja. Tur att jag är framme snart. Där borta är Örje. 20 min till Töcksfors.

Kjedelig oppdatering og litt musikk

Publicerad 2009-08-17 23:04:11 i Musik/Video,

Ligger på en hotellsäng i Oslo och skulle egentligen ha all tid i världen på mig att skriva nåt skoj. Men gör jag det? Nej. Jag gör inte det.

Vill du ha skoj, så kan du sluta läsa. Tänkte bara berätta lite om helgen i Lyngør som förvisso var sjukt skoj. Båttur, mat, dryck, dans, bastu och kvällsdopp. Eller ja, nattdopp kanske. Morgondopp skulle kanske far definerat det hela som. Hur som haver - Det var fest helt enkelt.

Har sjukt många bilder samt en och annan film från ovannämnda partajande. Till alla läsares förtret, men däremot alla medverkandes lättnad ska de behandlas konfidentiellt. Trist, men ganska sant.


En bild på mig själv ska jag ju ändå kunna bjuda på. Dessutom ska ni få lite tips om vad man lyssnar på för musik i Norge. Några låtar gick varmare än andra, men för att ändå få ett litet sammanhang med ovanstående bild kör vi först och främst denna:


Och för er som inte förstod kopplingen, så var SOLBRILLER det rätta svaret. Ja, solglasögon alltså. Det hoppas jag att mina samtliga läsare uppfattade. Just detta ord med melodi (?!) har en tendens att etsa sig fast i hjärnan på mig. Och detta i sin tur får mig ganska sökt att tänka på följande låt som även den har en sätta-sig-på-hjärnan-melodi:


För er som inte är allför bevandrade i det norska språket kan jag berätta att "bikkje" betyder "hund" på svenska. Inte för att jag vet om just det gjorde låten bättre direkt. Men samtidigt vill jag ju inte att ni ska tro att det är ett namn på en person heller. Eller va tusan. Vad bryr jag mig om det.

Nåja, det var låttipsen från Oslo för den här gången. Jag sa aldrig att de skulle vara bra. 

Nästa gång blir det musikkryss.

I Oslo

Publicerad 2009-08-17 00:45:15 i Resa,

16973b763554a1396f910204954bebd0.png

Har legat på sängen sedan jag klev in på hotellrummet vid åttatiden. Men jag har fortfarande inte lagt mig ordentligt. Ligger med kläderna på och datorn i knät. Har käkat sushi. Kollat tv. Pratat i telefon. Spenderat onödigt mycket tid på internet och hela tiden tänkt att jag borde sova. Har hela tiden egentligen VELAT sova, men är nästan för trött för att ta mig för det. Hur nu det är möjligt. Nu slentriankollar jag bloggarna jag läser för säkert femte gången. Inga nya uppdateringar. Tecken på att jag ska sova ändå? Kanske. Troligen. Gör iallafall så.

Trött nu

Publicerad 2009-08-15 02:20:25 i Resa,

53ec34b6e83fa2a6fcebd78c28d57b2d.png

Mina senaste inlägg har kommit huller om buller. Jag löste ju korsordet först, sen sodukun och sist hade jag kommit fram. Nu ska jag precis lägga mig. Har ätit, druckit och bastat gott. Hör faktiskt att de andra är igång än. Men jag är väl gammal. Inte ungdom längre. Inte under 26. Suck?!

Elk? Ylk? What?!

Publicerad 2009-08-14 08:08:58 i Resa,

0-72b15cc5a2e389f3c80889593bd57235.png

Jag saknar EN bokstav - EN enda! Längst upp till vänster under datumrutan. Ful fisk, lodrätt, tre bokstäver. Slutar på LK. Har testat med alla vokaler, men inget låter bekant. Hjälp mig här! I övrigt vet jag att det ser lite kladdigt ut, men allt är rätt. I can feel it. Skyller kråkfötterna på att jag sitter på en buss. Är på väg till Lyngör på Sörlandet.

Kunde själv

Publicerad 2009-08-13 17:41:22 i Allt-i-ett,

0-3c6893075cbcfcd1f8e8ff34943e1f64.png

Ser kanske om möjligt ännu kladdigare ut, men här behövde jag ingen hjälp. Och nej, jag kollade faktiskt aldrig på facit på andra sidan. Det är ju fusk.

Om jag dött?

Publicerad 2009-08-10 23:58:57 i Allt-i-ett,

Nejdå, jag lever fortfarande. USA-resan tog inte död på mig, även om den troligen gav mig luftrörskatarr. Eller var det struprörskatarr? Kanske luftstrupskatarr. Nåt sånt.

Inte för att jag själv har varit hos doktorn, men min kära medresenär med samma symptom har det. Tydligen är det ett virus. Och som bekant kan man inte göra något åt det inte. Bara att vänta ut. Kan tydligen hålla i sig i sisådär fem veckor. Hoppar ironiskt höga glädjeskutt, får en hostattack och sjunker ner i soffan. Hostan övergår i samma stund till en mild ångestattack - beslutsångest.

Inte ångest över jobbiga grejer, nej snarare tvärtom. De kommande två veckorna innehåller många ska-jag-/ska-jag-inte-händelser. Samtliga ganska underhållande händelser, men när de hopar sig sådär blir jag lite villrådig. Vad ska jag göra och inte göra?

Orkar inte ens räkna upp allt. Risken för att ångestnivån eskalerar då är oroväckande hög. Vågar liksom inte chansa. Så jag sitter och funderar för mig själv.


När jag sitter som djupast i mina tankar och stirrar menlöst in i dataskärmen inser att jag borde jobba på min funderarpose. Men det är knappast något jag kan fundera på nu.

Dessutom borde jag borsta håret. Och lägga mig.

Väljer det sistnämnda.

Home Sweet Home

Publicerad 2009-08-04 12:15:07 i Resa,

56f09dce149a1683e63d370b50165ea2.png

Då var man på svensk mark igen. Flygresan gick som på räls. Om man nu kan uttrycka sig så. Ni fattar. Snabbt och relativt smärtfritt. Jag sa ju att jag lätt hade kunnat stanna kvar och det står jag fast vid. Men så är det ju alltid skönt att komma hem också. Det är nog lite sant det där med att borta är bra, men hemma bäst.

Bye Bye Love

Publicerad 2009-08-04 01:19:17 i Resa,

0-6d6c54640c9fe94783bf49eab1e8281e.png

Sitter på flygbussen ut till Newark. Vinkar hejdå till Manhattan som fägrar på andra sidan Hudsonfloden. Hade verkligen kunnat stanna längre - lätt. Men man får väl komma tillbaks snart igen.

Paus

Publicerad 2009-08-03 22:35:44 i Resa,

19d79387a57dae9be446e7d69e940359.png

Har vandrat runt på stan hela dagen. Solen skiner och det är väldigt varmt. Att ta på sig långbyxor inför resan redan imorse var kanske inte det smartaste. Men nu svalkar vi oss med en glass iallafall. Gott, gott gottigott gott.

Sista måltiden

Publicerad 2009-08-03 16:24:11 i Resa,

6ed95ef0a489c601780fc77cc3ecba49.png

Då äter vi vår sista amerikanska frukost. Goodie goodie. Vad som är mindre goodie är hostan som helt plötsligt blivit värre och att vi ska hem ikväll. Men vi har knappt 12 timmar tills vi lyfter. De ska vi spendera väl.

Födelsedagspresent

Publicerad 2009-08-03 03:11:40 i Resa,

0-5f14bd1b43e2165bca1106be37a39e29.png

Flickorna bjuder mig på dessertbuffé på The View. En restaurang i toppen av en skrapa vid Times Square som roterar. Kanonfin utsikt. Dricker vit sangria gör vi också. Har inte ätit någon mat sedan lunch. Vi ska äta oss mätta på sötsaker. Kommer att få värsta sockerchocken. Men förstå vad mkt man kan välja på. Chokladfontän finns det också. Helena är i himlen.

Njut i kvadrat

Publicerad 2009-08-02 02:49:25 i Resa,

0-748656efbf8713f7b5cff2b164084856.png

Vi är i Brooklyn och sitter på ett tak. Ser ut över Manhattan. Cajsa, Vanessas polare, bor här. Galet. Vi dricker vin och njuter. Njuter massa!

Parkmat

Publicerad 2009-08-02 00:13:23 i Resa,

187cfa82ef665494b7762a6d4f31bc85.png

Musikalen var grym. Nu grundar vi med pizza i Central Park, för ikväll blire drinkar.

Hair

Publicerad 2009-08-01 20:01:32 i Resa,

0-65e339b6c755192f6ef3333da58bde65.png

Vanessa lyckades vinna två biljetter till musikalen. Hon är allt bra tursam hon. Så då köpte vi till så att vi alla kunde gå. Jag sitter bredvid en plus size amerikan. Han tar liksom upp halva mitt säte också. Jag måste luta mig över på Madde för att få plats. Men när det blev så billigt är det väl sånt man får acceptera. Han luktar åtminstone inte illa.

Och igen...

Publicerad 2009-08-01 17:41:28 i Resa,

0-7078d3359ca18d2fcc1cca2bdf5698.png

Times Square är så bra att vi var tvungna att gå tillbaks igen. Nu ska vi gå och se om vi kan vinna lite biljetter till musikalen Hair.

Nevvan by night

Publicerad 2009-08-01 03:48:34 i Resa,

022e130254fd525eb1b698b1053d9c0c.png

Man måste ju bara gå till Times Square kvällstid. Been there, done that. Men man vill liksom göra det igen och igen. Och igen.

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Skrivet nyligen

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt