h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Vårshopping

Publicerad 2010-03-31 20:28:58 i Allt-i-ett,

Jag måste ha slagits av något vårrus idag, trots att det varit disigt och långt ifrån så fint väder som igår. För iklädd mina hjärttygskor och vårjacka bestämde jag mig att slå slag i mitt cykelköp jag planerat in sedan sensommaren ifjol. Dessutom tänkte jag kila förbi en glasögonbutik och inhandla ett par solbrillor jag också spanat in.

Tog mig till Medborgarplatsen efter jobb - med tunnelbana. Förbaskat vad svårt det ska vara att ta en promenad när man införskaffat sig ett SL-kort. Hursom, klev in i första bästa optikerbutik och kikade på solglasögon. Fick ingen respons från expediterna, så blev lite sne och gick.

Mot mitt främsta mål - cykelbutiken. Hittade snabbt cykeln jag spanat in på nätet. Tittade och kände lite på den. Jämförde olika färger. Gul vs Latte. Blommiga vs Leopardfärgade handtag. Stod och fnulade ett tag. Blev passerad av ett antal expediter, men ingen frågade mig om hjälp. Blev sne och gick.

Blir inte jag frågad om jag vill ha hjälp, då köper inte jag något. Inte de gånger jag känner för att få hjälp iallafall. Kanske lite fjantigt, men den servicen tycker jag att man ska få. Utan att behöva be om den.

Samtidigt kan en trevlig och hjälpsam expedit lätt sälja på mig saker som jag inte alls tänkt mig. Som extra tillbehör. En mer avancerad och då såklart dyrare produkt. Etc.

Kanske lika bra att jag inte får hjälp av trevliga expediter ändå. Blir billigare.

Får väl försöka mig på en ny vårshoppingrunda i påsk kanske.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt