h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

On request: Fyra i Soffan

Publicerad 2010-10-22 11:24:51 i Allt-i-ett,



En minneslek från barndomen, som man faktiskt skulle kunna leka även på förfesten. Tror jag. Iallafall med rätt personer. Kanske.

Man måste vara ojämt antal deltagare och bäst är det om man är ca 15-20 pers, helst ganska jämt fördelat mellan tjejer och killar, eftersom det är dito som tävlar mot varandra. De som först lyckas fylla soffan, killar eller tjejer, vinner.

Alla personers namn skrivs på lappar som blandas och därefter får alla var sin. Två tjejer och två killar placeras i den fyrsitsiga soffan, vilket ALLA vill (iallafall om man är elva år, eller som vuxen har stort uppmärksamhetsbehov). Resterande placeras i par två om två. En person blir ensam. Det är denna som ska börja och ropa till sig en person. Den deltagare som har personens namn på sin lapp flyttar således plats. För att det hela ska bli lite krångligare att minnas byter också det nya paret lappar med varandra. Därefter ska personen som blev singel ropa till sig en ny person osv. Ända tills soffan består av endast tjejer eller killar.

Det hela går alltså ut på att lista ut namnen på de i soffan, som man vill få bort, och därefter minnas vilka som har namnet på de man vill få in, så att man vinner.

Ganska enkelt, men väldigt roligt. Tyckte jag iallafall senast jag lekte det.

Var väl på roliga timmen -96.

Kommentarer

Postat av: Izzi

Publicerad 2010-10-22 21:58:18

Så var det ja! Det måste jag prova snart =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt