h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Frånvaroförklaring

Publicerad 2011-02-11 21:53:50 i Allt-i-ett,

Nedan finns en lång, följt av en kort version på mina senaste dagars frånvaro från bloggen.


LÅNG VERSION:

Ungefär en timma efter mitt sista MMS från Tyskland, upptäckte jag att min mobil var försvunnen. Vi kan säga att den blev stulen, vilket faktiskt är den officiella orsaken. Den inofficiella skulle kunna vara att jag hade mobilen i en ulltovad portmonnä i kjollinningen, eftersom jag saknade fickor och valde att inte ha väska, och att den KAN ha trillat ut utan ägarens medvetenhet. Borta var den iallafall. Alltså - stulen.

Jag engagerade säkert tio personer i jakten på min älskling. Men han var borta. Gone. Försvunnen. Jag var förtvivlad. Jag ÄR förtvivlad. Men han dök inte upp. Inte på hela mässan. Ni kan inte förstå hur förstörd jag var - ÄR.

Inte nog med det. I taxin på väg till hotellet rev jag upp allt i min väska, för kanske femtioelfte gången, i hopp om att min kära eventuellt, möjligen, måhända skulle gömma sig däri iallafall. Men icke. Det jag inte märkte då, i all min upprördhet, var att min plånbok gled in under förarsätet. Det upptäckte jag på hotellet - när jag skulle ha rumsnyckeln. Förstå frustrationen.

Dagen efter fick jag kollegans kvitto från taxiresan för att ringa upp taxibolaget och höra om de hittat plånboken. De skulle undersöka saken och återkomma (givetvis till min kollegas telefon). Men de ringde inte. Blev rekommenderad att spärra korten iallafall. Satt således i telefon med MasterCard-telefonisten i andra ändan. Förklarade att jag tappat mitt kort och ville spärra det. "Nej, jag hade inte pinkoden tillsammans med kortet." "Ja, jag hade legitimationen där." Samtidigt som jag försökte förklara på ett naturligt sätt hur kortet försvann mitt i natten, utan att skämmas alltför mycket, rusar min kollega fram till mig och hade taxibolaget på tråden. De hade hittat den! Glädjen då. Och jag kunde häva spärren. Lättnaden - förstå den.

Men min iPhone. Fortfarande spårlöst borta.

"Suck!" tänker många och säger "Du skulle ha installetat Hitta-min-iPhone-app, såklart". "Men HALLÅ, det HADE jag" svarar jag på det. Sjukt bra app förresten. Verkligen. Min iPhone beffinner sig på 'No Location'. Kan någon vara snäll och förklara var det ligger? Jag är sjukt nyfiken.

Trött, sliten och utmattat efter tre heldagar på mässa skulle jag således hem. Utan min älskade iPhone. Tror ni inte på tusan att det skulle bli snöoväder hemma då. Istället för att landa runt tio på kvällen, hämtade jag ut mitt bagage kl 02:07. Ingen Arlanda Express. Sjukt lång taxikö.

Då bestämde ändå en övre kraft att jag hade fått nog med otur för den kvällen. Fick skjuts med en vänlig själ som hade bil. Hemkörd till dörren. Sicken ängel ändå. 03:27 låg jag i sängen. 03:27:02 sov jag.

Att jag sen var tvungen att gå upp fyra timmar senare för att flytta, och alltså även gräva fram, en totalinplogad bil på morgonen bara för att den stod på en fredags-städdag-gata, är ju en parentes. Som kompensation, kom även då en vänlig själ med en spade för att hjälpa mig. Det tackar jag för. 30 minuters träningspass var mer än nog för mig då.

Behöver jag säga att jag är trött nu?


KORT VERSION:

iPhone stulen; möjligen med svaga citationstecken på verbet. Möjligen.

Kommentarer

Postat av: Jennie

Publicerad 2011-02-12 00:11:09

Stackars söta! Usch :( Hoppas du har en bra försäkring så du får en ny fin iPhone snart. Men kan ju förstå hur kul det kan vara med alla inställda grejer och appar man har vid det här laget... Men skickar iaf över en rejäl bunt kramar och hoppas du får lite tur med dig resten av helgen. Puss

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt