h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Nyårsafton 2009

Publicerad 2010-01-03 23:37:56 i Allt-i-ett,

Nyår spenderades i Göteborg med ett härligt gäng vänner. 37,5% av oss är dock Stockholmsbor. 75% av oss bodde i början av decenniet i Karlstad och 87,5% har någon gång därefter bott i Göteborg. 12,5% är mindreåriga.

Från vänster: Freddan, Nessa, Anders, Krille, Madde, Carro
Främre raden: Stella

Stjärnan som underhöll oss under kvällen var såklart Stella. Ampar (halsband/armband) var poppis. Hon ville ha allas. Samtidigt. Om någon såg ledsen ut kom hon fram och kramades. Sen tittade hon förstående på personen i fråga samtidigt som hon nickade och frågade retoriskt: Lad? Hon fick skratt till svar som antagligen bekräftade hennes fråga om man blev glad.

Kvällens trerätters:

 Laxrullar med Wasabiröra        

 Fläskfilé med Parmesanpotatis  

 Limecheesecake med Hallonsås

Vid tolvslaget roade vi oss med de minst farliga och även mest stillsamma av fyverkerierna - Tomtebloss. Helt i min smak. Insåg också att detta var den enda bilden på mig från kvällen. Kanske lika tur det.

Det mest actionfyllda som hände oss är illustrerat på bilden ovan. När vi satt inne i värmen efter tomteblossmaraton ute vid tolvslaget upptäckte Nessa att det var väldigt rökigt ute. Fyverkerierna var sedan länge slut. Vi blickade över E20 och där BRANN det. Riktig eld i något som vi inte kunde identifiera. Ni ser den i mitten av bildens nedre del. Det där stora till höger är gatuljus, liksom övriga ljusprickar på bilden. Ringde 112. Sa att det var VÄRSTA branden. På andra sidan vägen. Vid tågspåren. Bredvid nån typ av lagerlokal.

Önskat scenario: Lokalen fattar eld och lågorna blir så höga att de hotar bostadshusen på andra sidan rälsen. Brandmännen springer runt i bara överkroppar med sina vattenslangar och har någon form av kontrollerad panik. Rökdykare beger sig hjältemodigt in bland lågorna. Där inne finns tolv hundvalpar som räddas i sista sekund ur sina burar, vars väggar är fyllda med knark. Polisen har länge varit ute efter smuggelligans gömställe. Nu åker de fast. I rättan tid får brandmännen kontroll över elden och de evakuerade familjerna återvänder till sina lägenheter. Händelsen blir löpsedlar och framsidestoff på samtliga dagstidningar i flera dagar. Hela Sverige, ja nästan hela Världen, hyllar oss. Vilken TUR att vi såg och larmade så tidigt.

Verkligt scenario: Efter 14 minuter anländer en brandbil på andra sidan rälsen. Blåljusen stängs av. En ensam fullt påklädd brandman med taskig hållning går fram till branden. Tar grus från en närliggande hög och skyfflar över ett par skopor av det som numera bara ser ut som en glödande lägereld. Kanske passade han på att grilla en korv.

Kommentarer

Postat av: Ness

Publicerad 2010-01-04 10:30:34

Amen åå. Varför tänkte vi inte på det då? Vi kunde ju ha kutat över med en påse marshmallows och slängt ihop lite s'mores till nattamat!!

Postat av: beccaQ

Publicerad 2010-01-09 22:49:02

Hahahahahahahaaaaaaaaaa... jo det där med brandmän i bara överkroppar är ju bara att hålla med på. Minns när vi lite överförfriskade satte oss på kofångarna till brandbilarna i T-fors och drömde oss bort... hahaha...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt