h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Vintern rasat ut

Publicerad 2010-04-30 10:24:11 i Musik/Video,

För ungefär ett år sedan åkte jag tåg mellan Göteborg och Stockholm. Jag minns det väl eftersom tågresan innehöll ett par, enligt mig ovanliga, händelser. En ganska trevlig och en inte alls så trevlig.

Otrevliga händelsen: En kille på tre-fyra år som satt bakom mig. Han skrek. Han sparkade. Han skrek i falsett. Han slog omkring sig. Han skrek. Konstant höll han på. Jag smygfilmade lite när jag försökte att läsa tidningen. Fick inte med killens värsta skrik, men däremot sparkandet i ryggen på mitt säte.


Det värsta var att föräldrarna inte brydde sig. Antagligen hade de gett upp. Sa inte ett ord till killen. Däremot många andra. Konduktören försökte påpeka att man inte fick sparka på tåget. Damerna som varit på weekend i Prag frågade snällt varför han var så arg. Till och med jag försökte distrahera honom genom att peka på bilar och andra tåg som susade förbi. Det hjälpte - i 30 sekunder.

Sen kom den mer trevliga överraskningen som till slut också fick tyst på skrik- och sparkmonstret. En ungdomskör som helt spontant började sjunga vaggvisor. Kanske var de 15 personer. Kanske 25. Till en början gnällde ungen att de skulle sluta sjunga, men när de ändå fortsatte accepterade han det på något sätt och blev tyst.

Damerna som varit i Prag blev alldeles förtjusta över ungdomarna och bad dem sjunga "Vintern rasat ut" eftersom det var valborgstider. Det var lite därför jag kom att tänka på händelsen igen.

Eftersom jag även smygfilmade sången tyckte jag att det var passande att blogga om den idag. Varför jag inte gjorde det redan ifjol var för att jag inte visste hur man la in videoklipp då. Tänk vad man lär sig på ett år.

Och NEJ, det är inte jag som skrattar i filmen.

Kommentarer

Postat av: Mari

Publicerad 2010-04-30 11:27:31

hahaha... så j-vla roligt!

Postat av: Martina

Publicerad 2010-04-30 16:38:43

Vilket underbart inlägg! Fick mig att dra på smilbanden och mysa :) Glad Valborg på dig!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt