h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Grannar, öl och sängfjädrar

Publicerad 2009-05-30 00:40:04 i Allt-i-ett,

Har suttit ute på verandan tills nu. Druckit lite öl i sällskap av inte bara min mor och far, utan tre stycken från grannstugorna också. Kan tycka att det är lite mysigt. Några grannar kikar förbi för att se om det är någon hemma. Snackar lite. Det bjuds på öl. En till granne dyker upp. Vad som skulle bli en kort pratstund på stående fot, blir öldrickande och skitsnack i timmar.

Så går någon hem och hämtar en flaska whiskey som öppnas. Och där sitter man i skenet av stearinljus med en filt virad runt sig, eftersom sommarklänningen man haft under dagen inte håller värmen i den kyligare kvällsluften. Jag drack ingen whiskey, men klämde däremot i mig en chokladkaka. Låtsades ge Rocky massa bitar för att det inte skulle verka som att jag ätit upp den ensam. I själva verket fick han bara två små rutor.

Nu ligger jag åter i min gamla säng i flickrummet. Fjädrarna i den har nog gjort sitt; man känner hur de sticker upp lite oskönt här och där. En fjäder är extra jobbig. Den hamnar alltid någonstans under bröstkorgen när jag som vanligt ligger på magen. Att den sticker upp gör inte så mycket. Jag är ingen prinsessa på ärten direkt. Skulle eventuellt känna av en kiwi om den låg under madrassen. Ni förstår min nivå.

Nej, det är gnisslandet som stör mig. Fjädern borde smörjas, för varje gång jag andas in och ut, vilket man gör ett par gånger, knirrar den till. Det hörs ju extra väl eftersom jag ligger med vänsterörat tätt intill madrassen också. Man kanske borde försöka använda kudden lite mer ändå.

Även om min kära far snarkar så högt att jag hör det från nedervåningen, är det gnisslet från fjädern som stör mig mest. Men att somna är ändå inget problem; det är aldrig något problem. Inte för mig. Det är skönt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt