h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Finn 2 fel på Aftonbladet

Publicerad 2009-05-17 12:44:56 i Språkpolis,

Gick in för att kolla Aftonbladet. Som regel är det en av de första sidorna jag kollar när jag går in på internet. Se vad som har hänt. Okej, det är väl inte den bästa källan för kvalitativ nyhetsuppdatering, men man får med sig lite allt möjligt ändå.

Hittade två fel när jag precis skummade genom förstasidan.



1 - Felet är inte Alexander Rybak. Det är ju en fråga om tycke. Han fick gärna vinna för min del. Inte så söt som alla säger enligt mig, men charmig. Och lite galen. Nej, felet är Aftonbladets försök till att skriva norska. Efter att ha fyllt år några gånger själv och ens släkt i Norge gratulerat mig, har jag lärt mig hur man säger grattis på norska. För att inte tala om alla födelsedagar vi firat under tiden jag jobbade i Oslo. På norska säger man "Gratulerer med dagen" - inte på. På säger man i Sverige. Men Aftonbladet är väl inte känt för att gör sin research alla gånger.



2 - Okej, jag kan erkänna att det här felet kan ha lite med tycke att göra ändå. För är det inte ett litet lustigt val av bild? En bild där personerna som hittade ett människohuvud i skogen pekar och småler mot fyndplatsen. De ser liksom nöjda ut. Det tycker jag är lite skrämmande. Inte bara så lite. Verkar nästan som att de själva skulle ha sett till att huvudet hamnat där. Småleenden kan vara otroligt kusliga. Hua.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt