h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Helgen i bilder

Publicerad 2009-03-23 23:42:34 i Resa,


Tåget tog mig från Skåne i strålande solsken. Tänkte fördriva tiden med att räkna berg, men insåg snart att det var lönlöst. Roade mig med att lyssna på två femtonåriga tjejer som satt bakom mig och diskuterade vad som var inne och inte. Tydligen är jag ganska ute, mätt i skånska tonårstjejer åsikter.


Anlände min gamla studiestad Kalmar, som får visualiseras med slottet. I Kalmar må solen skina, men blåsten ger aldrig vika. Precis i det ögonblick jag höll på att blåsa omkull blev jag upplockad av värdinnan för helgen som tog mig till sitt casa i Bergkvara som för helgen också var mitt casa.


En hel gård skulle man kunna säga att hon bor på. Plötsligt kändes min enrummare i Årsta ganska liten. Blev ju nästan lite avundsjuk...


...tills jag fick se övervåningen som var mitt i ett renoveringsarbete. Själv funderar jag på om jag ens ska orka ordna till en fondvägg hemma. Men har man en snickare i huset, så antar jag att det underlättar. 


Årets första cykeltur fick jag till. Inser nu att jag verkligen måste köpa en ny cykel att ha i stan. Går ju så fort att ta sig fram. Och skoj är det ju också. Skulle lätt kunnat kidnappat denna, men insåg att det skulle vara lite problematiskt att smuggla med den obemärkt. Sen snor man ju inget från sina vänner heller; inte från någon alls faktiskt.


Var på Öland en sväng. Tog oss dock inte dit med cykel, utan bil. Tror nog att jag skulle fått ännu värre skavsår i baken än vad spinningen jag var på förra veckan gav mig. Nej, det blev inte mycket till träning, men däremot en tunnbrödsrulle på korvmojjen. Förresten, ni ser väl Ölandsbron i bakgrunden?


På väg i bilen åt vi mjukglassen som Hasse bjöd på. Gillar öländska korvkiosker jag. Tror ni det finns någon i Stockholm som skulle bjuda alla kunder på glass? Fördomsfullt nog tror inte jag det. Hursomhelst, gott var det - mjukglassen alltså.


Väl i Bergkvara igen var jag bara tvungen att ta bilder av fåren också; på "landet" som man var.


Jag stötte också på en galen katt som gav mig såväl rivsår som bitmärken. Söt var hon ändå, men det finns ju en anledning till varför man föredrar hundar.

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2009-03-24 08:20:56

MYS!

Inga bilder på värdinnan!! :(

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt