h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Run Helena - RUN!

Publicerad 2009-04-25 10:16:02 i Allt-i-ett,

Jag har köpt nya joggingskor. Det är inte vilka skor som helst, utan så kallade Nike+. Många kanske vet vad det är för speciellt med skorna, men det gjorde inte jag. Hursomhelst berättade försäljaren det för mig och jag svalde allt med hull och hår.

Det resulterade att jag också köpte den här lilla grejen. Vad är det då? Jo, denna lilla makapär kan kommunicera med min iPod och sen mäta hur långt jag springer.

Det fiffiga med skorna i serien Nike+ är att det finns ett litet hålrum under vänsterskons sula där denna lilla mätgrej passar perfekt. Smart.

Sen kopplar man in en liten plupp i iPoden också och därefter kan man bara bege sig ut och springa. Allt blir dokumenterat och lagrat. Man kan i förväg ställa in program för hur långt man vill springa, hur länge man vill hålla på eller helt enkelt hur många kalorier man vill förbranna. Under passets gång kan man ha en röst som då och då berättar hur du ligger till. Är inte det lite hightech ändå? Jag tycker det.

Det här samarbetet mellan Nike+ och iPod är ju knappast någon nyhet utan har funnits länge, men jag är väl helt enkelt lite efter.

Nu ska jag iallafall ut och testa detta. Wish me luck!


P.S. En stor fördel med just de skorna jag köpte är att det faktiskt är extraförstärkt där min fotknöl sitter. Då ska inte skorna gå sönder där i första taget. D.S.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt