h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Hemska TV

Publicerad 2008-11-02 10:36:18 i ,

Vaknar man tidigt på helger finns det inte mycket bra på tv som man kan se på.

Första kanalen visar Sponge Bob. Har inte riktigt hängt med i senaste tidens tecknat och måste erkänna att jag inte är ett så stort fan av det heller. Jag gillar Kalle Anka på julafton, men mest för traditionen. That's it.

Zappar vidare och kommer till TV-shop. De vill att man köper en Steam Blaster som kommer att underlätta städningen till max. Allt kommer att bli så rent, så enkelt. Löp o köp, Jag väljer att zappa vidare. 

Hamnar på ett av alla dessa ring-in-tävlingsprogram. Ni vet, det står en hysterisk blond brud framför en rebus. Säger i stort sett svaret rakt ut, för att så många som möjligt ska messa in och de kan tjäna massa pengar. Hur mycket jag än hatar dessa kräk-Eva-program, så fastnar jag. Som om jag bara vill störa mig på frågan hon precis ska påa.

Den lyder: På en Råttfarm var det 25 råttor. 10 vita, 10 bruna och 5 rosa. Efter en epedemi dog 20% vita, 1/5 bruna och alla rosa. Hur många av de omkomna överlevde?

Så säger hon [läs: skriker hysteriskt]: Titta på frågan noga. Den här är lite tricky, men svaret står i stort sett i frågan. Jag får in massa TAL här. Men TÄNK er för... LÄS frågan.

Samtidigt läser hon frågan igen och sista meningen betonar hon "Hur många av de OMKOMNA ÖVERLEVDE?"

Vet inte om jag ska idiotförklara frågan eller folken som sitter och messar in fel svar. Troligen folket, för alla bör väl förstå att det är INGA. Inga som omkommer kan överleva. Inte i min värld iallafall.

Jag blir sjukt irriterad och zappar vidare.

Barnprogram på finska. Zappar igen.

SVT visas Go' kväll och en tant ska få välja vem hon skulle vilja bjuda på middag. Tittar lite, men när hon väljer att bjuda in killen som byggde pyramiderna i Egypten för herrans massa år sedan känner jag att jag fått nog. Orka liksom.

Zappar genom ett gäng kanaler som inte har sändning samt andra som visar värdelösa serier som Skippy, Flipper och Lassie. Förundras över hur alla dessa djurhjältar kan ha samma sändningstid. Men den dåliga sändningstiden kanske säger en hel del...

När jag zappar vidare har jag kommit runt. Är tillbaka till frågeprogrammet. Nu har bruden kladdat över hela gåtan förutom sista meningen [läs:svaret] samtidigt som hon skriver på tavlan: Det är under två stycken.

Jag blir galen. I ren frustration stänger jag av tvn och går upp. Vill inte bli mer idiotförklarad.

Känns lite som det här:

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt