h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Nattliga händelser

Publicerad 2008-11-18 11:07:54 i Allt-i-ett,

De senaste två nätterna har inte varit bland topp-tio-nätter precis, snarare bland botten-fem.

För er som inte redan känner till mina sovvanor kan jag säga att jag i stort sett är som en klubbad säl. Ligger platt på magen och rör mig inte ur fläcken. Sover som en sten. Om jag mot all förmodan skulle vakna av ett onormalt högt ljud, somnar jag lika fort igen och det hela hade lika gärna kunnat vara en dröm.

I helgen ringde tillexempel min bror mitt i natten. Tiden är för mig oklar, eftersom jag sov när han ringde. Jag vaknade åtminstone och famlade efter telefonen.

För att få den rätta känslan; tänk er att min bror sluddrade för att han var alkoholdrucken, jag för att jag var sömndrucken. Samtalet löd ungefär:

Bro': Hej! Du, vad heter en sån där jacka jag fick av dig i julas. Du vet. Jag glömmer ju alltid.
Jag: Anorak?
Bro' (ropar till några andra): Anorak heter det ju. Anorak! Åååh.
Jag: Tystnad.
Bro': Jaha, vad gör du då?
Jag: Sover.
Bro': Jaha, men vilken tur att du var vaken när jag ringde då.
Jag: Mmm, precis. Vilken tur.
Bro': Men då får du lägga dig och sova igen då. Hejhej!

Jag la ifrån mig telefonen, la huvudet på kudden och 12 sekunder senare sov jag igen. Precis lika skönt som innan. Sån är jag. Jag somnar direkt. Att någon ringer mig mitt i natten gör som regel inget. Jag somnar ändå om. Inte för att jag önskar att folk ska ringa mig nätterna i ända, men jag ville bara förklara att liknande händelser inte förstör en hel natt för mig. Därför har jag sällan dåliga nätter. 

Men nu har jag haft två dåliga nätter i rad. Det var de jag egentligen skulle berätta mer om, men inser att det kommer att bli för långt om jag ska berätta dom som jag vill. Orkar inte skriva nu heller. Låter det bero. 

Lämnar er med en cliffhanger och återkommer.


PS. Lite kuriosa kring min brors kom-ihåg. Jag tror att det är fjärde gången han ringer mig på fyllan för att fråga vad just en "sån där jacka", alltså anorak, heter. Vet inte vad som gör mig mest förbryllad; att han aldrig kan komma ihåg att det heter just anorak, eller att han ständigt tycks snacka om den på fyllan? DS.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt