h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Dålig natt 2

Publicerad 2008-11-19 08:42:55 i Allt-i-ett,

Natten innan brandalarms-natten, hade jag också en dålig natt.

Jag vaknade av att jag hade en mardröm. Nog för att jag brukar kunna drömma konstiga drömmar, men jag brukar aldrig ha mardrömmar. Och jag brukar aldrig vakna av dem. Men det gjorde jag denna natt. Tror klockan var runt fem.

Drömmar brukar som vanligt vara verkliga och logiska när man är mitt i dem, men så fort man ska återberätta det hela brukar man inse dess komplexitet och surrealism. Låt mig ändå försöka.

Det var sommar. Inget mardrömslikt över det. Av någon anledning skulle jag sommarjobba på min mors jobb, vilket är en industri, trots att jag hade det jobb jag har idag. Ledsen mamma, men det var lite utav en mardröm för min del, men det var knappast det som väckte mig. För övrigt jobbade min pappa också där i drömmen. Orelevant, men ändå.

Cheferna var lite oense vad jag skulle få för arbetsuppgifter, men till slut kom de fram till att jag skulle städa stallet(?!) som fanns mitt bland pallarna på lagret. Jag åtog mig uppdraget, trots att jag inte är speciellt förtjust i hästar. Tycker att de är lite läskiga, men jag blev garanterad att hästarna inte skulle vara på plats. När jag började räfsa bland höet hittade jag massa skelettdelar från hästar. Nu i efterhand inser jag att det borde ha varit lite obehagligt, men det var inget som berörde mig. Oklart varför.

Det som däremot gjorde drömmen läskig och ledde till mitt uppvaknande var något annat. Plötsligt kände jag nämligen hur jag hade något i munnen. Spottade ut det och insåg att det var fyra av mina innersta tuggtänder, alla helt intakta med rötter och allt. Kände med tungan de stora kraterhål som de lämnat i tandköttet. En panikkänsla spred sig i mig. Då kände jag att fler tänder lossnade. Munnen fylldes med lösa tänder. Till slut hade jag bara mina framtänder kvar, likt en omvänd sexårings mun. Men så fort jag rörde vid dessa, lossnade de likt blad på en vissen blomma. Fick totalpanik och det var när jag satt och tittade på alla mina tänder jag förtvivlat höll i händerna som jag vaknade.

Det första jag gjorde var att försiktigt känna på mina tänder. De satt fast, men jag vågade inte ta i för hårt. Min puls var långt ifrån viloläget och jag låg länge innan jag åter somnade. Vad betydde detta?

Efter att jag snurrat runt i sängen likt en krokodil (eller är det alligator?) som gör sin "death roll" hittade jag till slut den position som jag trodde kunde ge mig sömn. Inte helt otippat var det i mitt vanliga klubbad-säl-läget, med viss modifikation. Men jag somnade inte direkt för det. Det var först efter att jag funderat, analyserat och försökt att ignorera som jag föll i, en troligen inte alltför djup, sömn. Turligen återkom inte drömmen, men jag funderar än på vad den kan ha betytt. Ska försöka kolla upp det. Google nästa.

Hursomhelst, det var helt klart en mindre bra natts sömn.

Läskigt med mardrömmar, nästan läskigare än hästar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt