h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

17. mai

Publicerad 2008-05-18 17:49:22 i Allt-i-ett,

Igår var det Norges mest heliga dag - 17. mai!

Man säger "Gratulerer med dagen" till varandra, liksom på födelsedagar. Går i bunad (folkdräkter); går i långa tåg, viftar med norska flaggan och sjunger "ja vi elsker dette land". Inget annat land firiar nog nationaldagen så som de gör i Norge. Galet.

Det ska tydligen börja firas tidigt och vi hade frukost hemma. Det kom folk i kostym och typ balklänningar kl 09:30. Då insåg jag att mitt försök att hedra Norge med färgvalet på mina kläder inte var lika kul och fiffigt längre. Där satt jag i klarblåa jeans, röd tunika och vita tygskor. Tanken var väl god, men så blev det lite sisådär. Relativt nerklädd är väl snarare en underdrift än överdrift att säga att jag var. Jag skyllde min ovetenskap på att jag var svensk och bytte därmed inte kläder.

Ölen öppnades samtidigt som äggen stektes och så var festen igång. Jag valde att inte börja med alkoholen förrän efter frukosten. Tyckte liksom inte riktigt att vinet gick ihop med mina flingor...

Jag har nog aldrig börjat förfesta såpass tidigt och jag tog det ganska lugnt. Vissa hade ju gått på champagnen redan vid 8! Men jag hann att få i mig tre-fyra glas vin innan det var dags att bege sig ut på byn. Hade det varit fint väder hade vi nog gått ut tidigare, men det ösregnade och var 4 grader. Lite komiskt med tanke på att det ändå var uppehåll och 15 grader både dagen innan samt idag. När solen väl kikade fram begav vi oss till en uteservering där vi drack öl och tittade på folk.

Det var bara två av de som var i vårt gäng som hade bunad, men annars går ju de flesta i det. Jag tycker att det är lite komiskt, men en tjej på jobbet menade att det inte fanns något sexigare än killar i bunad. Sorry, men jag håller inte med. Letade upp en bild på internet, så ni får själva skaffa en uppfattning. Valde medvetet killar som såg relativt bra ut, för att inte direkt stödja min egen åsikt.

image38
Jag personligen skulle nog föredra killen till vänster snarare i en snygg uniform, eller varför inte blåkläder, istället för bunad. Hade jag tyckt varit sexigare iaf...

Visste ni för övrigt att man inte kan få en bunad för under 30.000? Norska kronor! De kan kosta upp emot 80.000 kronor. Galet! Jag skulle hellre lägga pengar på något vettigare. Sorry Norge; jag dissar era bunader!

Kommentarer

Postat av: emmelie : )

Publicerad 2008-05-18 17:56:47

allt bra?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt