h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Uteservering året om!

Publicerad 2008-03-07 00:02:48 i Allt-i-ett,

Ja, så är det i Oslo. Alltid någon som sitter ute på ett café, en pub eller rent av restaurang. Ganska märkligt, men det spelar ingen roll om det är minusgrader, underkylt regn och snarblåst; det sitter alltid nån där på uteserveringen. När solen kikar fram är det dock fullpackat.

Så idag gjorde jag min premiär. Tog en öl på uteserveringen. Satt visserligen längs väggen i eftermiddagssolen och infravärmen var på + att jag hade ganska varm jacka, så det var ganska skönt faktiskt. Öl nummer två samt tre fick dock avnjutas inomhus då det faktiskt blev lite kyligt när klockan närmade sig kvällstimmarna.

Det var Kraft-torsdag idag. En dag i månaden är alla inom kraftmarknaden i Oslo bjudna till en pub där gratis öl och pizza serveras (olika företag bjuder varje gång). Är ju aldrig fel med gratis förtäring av såväl dryck som mat. Det krockar dock med vår innebandy som vi kör varje torsdag efter jobb. Denna gången röstade flest för öl och pizza istället för träning (tur att det bara är en gång i månaden...). Jag blev faktiskt sittandes där till närmare nio, så jag fick i mig tre öl och ett par slices med Peppe's pizza. Var inget fel i det.

När jag gick och skulle ta trikken hem var det fortfarande folk som satt på uteserveringarna längs gatorna. En restaurang/pub var nästintill fullsatt. Vet inte vad som var speciellt där, men jag är faktiskt förundrad över hur många som sitter ute och huttrar. Vi har ju precis gått över i mars månad; det var februari för bara några dar sen!

Tror faktiskt att det har nåt med norrmännen att göra. De har det  där i blodet i och med att de älskar att gå på tur och vara ute i naturen; gäller såväl storstadsbo som landsbygdsbo. Tror inte att man kan se så många människor iklädda full längdskidutrustning, med skidor och stavar i händerna och ryggsäcken med matpakke i på ryggen, en söndag eftermiddag mitt i city. Folk tar verkligen varje chans att ta sig ut, så att ta tunnelbanan till ändhållplatsen där skidspåren praktiskt taget går jämsides medd trikkspåren, tar norrmännen som en självklarhet. Skulle vara spännande om man såg massa skidåkare med skidorna i ena handen och kvikklunsjen i andra på tunnelbanan i Sthlm. Hahaha...

Ska dock bli skönt när våren kommer på riktigt och man kan njuta ännu mer av uteserveringarna. Det är ju guld när solen skiner (och värmer en god del). Då sitter jag mer än gärna med en kall öl och njuter, tills dess föredrar jag att sitta inomhus, svensk som jag är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt