h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Kyckling i teorin - gröt i praktiken.

Publicerad 2008-01-23 20:45:41 i ,

Det gäller att kunna stänga av, koppla ifrån, blunda för och alla andra synonymer till att ignorera saker, när man bor kollektivt. Många skulle säga "Ja, särskilt när ni är sex personer som delar en lägenhet". Men det är faktiskt inte det det hänger på. Det hänger på vem man bor med. Bland de jag bor med nu, så hade jag blivit än mer galen om jag bara hade bott med en av dom. För det är en som är värst, så är det ju alltid. Sen kan jag ju också säga att det finns ytterligare en som inte är den bästa... De övriga hade jag lätt kunnat bo med dubbelt upp utan problem. Det är helt sjukt att en (ev två) kan förstöra så mkt i ett kollektiv.

Jag gillar att ha det städat o fint runt mig, men samtidigt tåler jag en hel del skit, så länge det är min egen. Andras däremot blir jag galen på. Just därför ser jag till att verkligen plocka undan efter mig, vilket ALLA borde göra. Men som ni säkert förstår är detta något som kan vara ytterst svårt och komplicerat för vissa oansvarliga, inkompetenta, egoistiska, självupptagna och allmänt sluskiga personer utan samvete.

Tänk er att varje gång ni ska använda spisen, står där minst en (gärna två) odiskade stekpannor. Bänken är täckt av brödsmulor och bland dessa ligger det ett par smöriga knivar. Utöver det ligger det också ett par tomma plastpåsar, då någon varit o handlat, men inte orkat lägga in påsarna under bänken bland de andra påsarna(det är ju faktiskt nog så jobbigt och kräver minst en IQ på 25; kanske t.o.m. 26). Detta är ändå en BRA dag.

En dålig dag; då ser det precis ut som vid en bra dag + lite extra topping. Låt mig ge er dagens exempel: En skärbräda med tillhörande kniv har valt att blotta sig även efter att salladen blev färdigskuren. Rester från såväl själva grönsakshuvudet som den halvfulla burken med majs iakktar från sin plats på bänken. Konservöppnaren ligger mitt i allt och tar mer än sin beskärda del av ytan. En tom påse med dipmix ligger lite ledsamt och avundas de fulla påsarna med salladskryddor tätt intill. Microluckan står vidöppen; antagligen för att ta in alla dofter och synliga intryck som finns att tillgå. Burken som funnits till för att tillreda dippen i står självfallet också där, med intorkad röra i botten. Några burkräkor ungick fångenskapet i silen som ligger brevid vasken och har hittat sin väg till sluket. Det visade sig dock att de var för stora för att ta sig ut i friheten och fastnade därför i slasken. Detta gör att de små liven blockerar vattnet som desperat föröker åka rutschkana genom rören. I vattnet, som stiger för varje gång någon spolar och inte vågar röra räkorna, står också en kastrull som njuter av det skvalpande vattnet runt sig och hoppas antagligen att det även ska nå dess inre sida, så att de intorkade resterna i botten löses upp. Om man lyckas att slita sin blick från bänken och vasken, får man se en plastpåse fylld med skräp [läs: frysvaror som någon smart £!"/¤)&" valde att slänga ur frysen, för att personen i fråga inte fick plats med sin pizza]. Runt påsen har det bildats en liten pöl med vatten som tidigare varit frost på de numera tinade grönsakerna, köttbullarna och brödet. Blickar man vidare mot spisen ser det på håll ut att det skulle kunna vara en brun spis från 70-talet, men när man närmar sig den inser man att det är flott och fett från stekpannorna som står på var sin platta av spisen som bildat illusionen.

Idag hade jag tänkt att steka mig lite kyckling, göra en fräsch sallad och koka ris. När jag kom hem efter jobb och en sväng förbi butiken och möttes av synen i köket försvann min lust att laga mat. Konstigt? Idag orkade jag bara inte att plocka undan efter någon annan. Särskilt inte åt det äldsta och mest oansvarliga barnet jag någonsin mött i hela mitt liv. Trodde inte att de fanns. Så jag valde att koka gröt istället på den ena plattan som inte var upptagen av en skitig stekpanna eller kastrull. Därefter diskade jag den kastrull jag använt lite snabbt och rörde till räkorna med diskborsten så att vattnet skulle kunna rinna ner. Idag tänkte jag bannemej att personen som skitat ner ska få plocka upp själv. Är det fortfarande där, sen när jag ska gå o lägga mej, ska jag personligen gå och dra dit den som har gjort det, för jag såg faktiskt vem som gjorde det hela för över ett dygn sedan. Ja, tänk om alla skulle vänta ett MINST ett dygn innan man plockade undan efter sig. 6 pers. Det blir en del det. Ibland blir jag sugen på att göra likadant, men till skillnad från vissa, så får jag dåligt samvete, skäms och mår allmänt illa av att stöka till det för andra... 

Någon som har en lägenhet att hyra ut?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt