h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

Besök genererar tokstädning!

Publicerad 2008-01-10 23:43:37 i Allt-i-ett,

Idag har jag varit aktiv, utan att jag ens hade tänkt mig riktigt så mkt som det blivit. (Nu kanske jag kan kvitta med förra helgen då jag var en soffpotatis.. eller nej.. SÅ aktiv har jag nog inte varit....)

Jag steg upp redan halv sju för att jag skulle hinna duscha. Var färdigfixad för att hinna kolla halv åttanyheterna samtidigt som jag käkade frukost. Förresten, har jag sagt att det typ är mitt nyårslöfte; att jag ska käka frukost varje dag. Har typ inte gjort det under hela hösten, vilket inte är bra. Läste på aftonbladet senast idag att den bästa bantningsmetoden är att äta en rejäl frukost. Yej, då kanske jag kan bli av med det där mjuka som sitter som en geletårta innanför huden i navelområdet... Men å andra sidan vet jag inte hur rejält en skål med yoghurt och flingor är.. Men det är faktiskt special-K. hehe..

Efter min rejäla(?!) frukost, var det bara att ta på sig ipod-lurarna, snika inom toan o borsta tänderna, för att sen springa(?!) ner de fyra trapporna för att komma ut på gatan. Trikken (spårvagnen i Oslo för er som inte är pålästa) som går precis utanför dörren lockas man alltid av att ta, särskilt dagar som dessa då regnet slaskar ner den lilla snö som är kvar. Men jag blundar när trikken kommer och tar mina ben och traskar mot jobbet. Det tar ju typ 20 min att gå. Visserligen går jag i en grym uppförsbacka på väg till jobbet. Kan nog liknas med backen Kalla tog sig uppför i finalen på Tour de Ski... Okej, kanske inte, men ni kan tänka er att den är brant iaf. Jag har ju en tendens att gå i takt med musiken jag lyssnar till. Kan nog se lite lustigt ut när det är låtbyte, eftersom jag kan sakta ner drastiskt eller tvärt om börja kuta nästa. Idag när jag kom till mördarbacken började Magnus Ugglas "Dansar aldrig nykter" att spela. Btw, jag står inte för all musik jag har på min ipod. Fick musiken av Nessa när jag var i USA. Skönt att kunna skylla ifrån sig iaf. haha... Men iaf, jag lyssnade ju på låten och det blev ju att jag halvsprang uppför backen. Var genomsvett när jag väl kom till toppen, vilket var lagom tills låten var slut. Phu. O mina kollegor undrar varför jag alltid tar av mig till t-skirt eller linne när jag precis kommer till jobbet. Där har vi svaret.. Jag kör ett intensivträningspass varje morgon...

Fick mej tom en liten promenad mitt på dagen, då jag gick till affären för att fylla upp kylen på jobbet. Killen som egentligen är ansvarig för detta är sjukskriven efter att ha brutit ankeln. Det komiska är att detta skedde då vi hade julbord med jobbet i fjällen. Killen hann inte ens ut i backen, utan trillade omkull när han skulle gå mellan stugorna. Haha.. Vad som kanske också bör nämnas är att han väl inte var helt körduglig när detta skedde. Promillehalten var inte noll direkt.

Jobbade till 17:45. Tänkte egentligen att gå hem redan fyra, men så damp det in några mejl som jag svarade på o fixade med, sen var klockan helt plötsligt massa. Skyndade mej hem. Kan säga att mördarbacken inte är en lek utför heller, särskilt inte när det är en blöt isbana hela vägen ner. Stod på helspänn hela vägen ner. Ja, jag stod. Behövde inte ta många steg inte... Kanade.

När jag kom hem var det inte mkt vila inte. Det enda jag kollade på TV var slutet på herrarnas stafett i skidskytte, samtidigt som jag käkade det sista av lasagnen jag gjorde i söndags. Den tog äntligen slut efter femte dagen i rad. Nog för att det är gott, men liiite ensformigt blir det.

Sen var det Operation Tokstädning som var på tapeten. Vi har inte gjort upp nåt städschema för i år i kollektivet. Det brukar visserligen ändå inte att funka, utan vill man ha nåt gjort får man helt enkelt göra det själv. Eftersom jag får besök imorn, så tänkte jag att det vore kul om det såg såpass fräscht ut som det kan här.. Mari kommer ju o ska spendera helgen med mej. Najs. När jag tänker efter, så är faktiskt hon den första kompisen som kommer o besöker mej här i Oslo och jag har bott här i drygt ett halvår! DET är nåt att tänka på det. Visserligen var bro' o Becca o hälsade på över en dag, o pappa har kommit med ett extra flyttlass. Sen har faktiskt B-A o Janne varit här, men det räknas inte heller, eftersom de bodde i Nittedal då.

Jag vet inte hur många timmar jag har dammsugit, skurat o skrubbat. Är helt slut nu. Ska snart lägga mig i en nybäddad säng. Finns ju ingen härligare känsla än att lägga sig i nyduschad i en lika nybäddad säng. Ska vädra medan jag borstar tänderna också, så att det är så där härligt friskt när jag lägger mej också. Nu längtar jag ju verkligen efter o lägga mej...

Det var ju tur, för jag har inget mer att berätta ändå. Förresten, ska försöka få upp en bild på hur standardfräschheten är i mitt kollektivboende för jämnan.. Hittade ett utomordentligt exempel då jag städade toan innan... Erkänn att ni knappt kan vänta på att få se bilden. Den som väntar på nåt gott... o det gör jag - sängen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt