h-lena

I couldn't wait for success,
so I went ahead without it.

I'm on the move

Publicerad 2008-12-25 15:50:30 i Allt-i-ett,

Jag är ju mitt i en flytt nu. Från kollektivboende i Oslo till egen bostadsrätt i Stockholm. Nog om det. Jag ville bara skryta lite om hur sjukt bra jag är på att packa när det kommer till det. Jag tycker nödvändigtvis inte att det är skoj, men bra på det, det är jag.

Bevis på hur jäkla bra jag är på att packa:



Stora ihåliga saker fylls. Här räknas varje kubikcentimeter. Jag fick faktiskt plats men ännu mer i den här efter lite trixande.



Kuddar vakumpackas. I den undre påsen ligger fyra prydnadskuddar; i den övre tre. Ändå kan man pressa ut ännu mer luft om man vill. Sjukt praktiskt.



Denna låda är ju inte färdigpackad (som jag hoppas att ni ser), men jag ville visa på hur välbalanserad packningen blir när jag är i farten. De tunga böckerna delas upp på var sin sida; på så vis blir vikten balanserad. För er som burit obalanserade lådor fattar vad jag snackar om. Sjukt irriterande är det. För att inte lådan ska bli för tung att bära också, vilket är risken om man bara har böcker i en låda, fylls mittpartiet upp av en kanonlätt prydnad som jag inhandlat i Afrika; tror att det ska vara nån urgröpt rot eller något. Minns inte riktigt. Denna tar egentligen oförskämt mycket plats, men nu fyller den ändå en funktion med sin lätthet. Smart? Jo, men visst!

Det märks att jag har compact-living-andan i mig. Och kanske lite att jag vill bära minst antal gånger. Hellre lite tyngre och färre gånger, än tvärtom. En flytt bör vara som att dra av ett plåster; ju fortare desto bättre. Smärtan koncentreras till en kort period, sen är det över. Jag längtar tills det är över.



PS. Detta är ingen reklam för att jag innerligen vill hjälpa andra att flytta. Snarare tvärtom. Vill ni ha hjälp kostar det er dyrt, eller så räcker det att ni hjälper mig att flytta alla mina kartonger i slutet av januari. Hint-hint. DS.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

H-lena

Halvnorsk värmländska som älskar punschpraliner, hatar badrockar och har lärt sig acceptera Pelargoner.

Halvhjärtlig kategorisering

Om du har mycket tid att fördriva

Om du inte vill missa nåt