Helena tipsar om skalning
I jultider är det ju en och annan clementin, satsuma och apelsin som ska skalas. Det hör ju till och är hur gott som helst. Okej, kanske inte hur gott som helst. Men ändå väldigt gott.
Jag vet att jag inte är ensam om att inte helt uppskatta skalningen av dessa citrusfrukter. Man blir gul under naglarna och saften som sprutas ut ur skalet är ingen höjdare att få på fingrarna. Så jag tänkte dela med mig av mitt lilla knep. Man tar helt enkelt lite hushållspapper, en servett eller allra bäst en pappershanduk a la de som finns på allmänna toaletter (de är lite grövre och håller därmed bättre). Man lindar in citrusfrukten i pappret och använder det som ett skydd mellan fingrar och skal.
Jag vet att jag inte är ensam om att inte helt uppskatta skalningen av dessa citrusfrukter. Man blir gul under naglarna och saften som sprutas ut ur skalet är ingen höjdare att få på fingrarna. Så jag tänkte dela med mig av mitt lilla knep. Man tar helt enkelt lite hushållspapper, en servett eller allra bäst en pappershanduk a la de som finns på allmänna toaletter (de är lite grövre och håller därmed bättre). Man lindar in citrusfrukten i pappret och använder det som ett skydd mellan fingrar och skal.